Haugstad89' (Str.)
182
115

Hei, og velkommen til livedekningen av lokaloppgjøret mellom Stabæk og Røa fra Nadderud stadion!
    Dagens hjemmelag befinner seg på 6. plass med 15 poeng, men med én kamp færre spilt enn de rundt seg på tabellen. Selv om sesongen knapt er halvspilt, så må nok bæringene se langt etter medalje til høsten. Derimot er det kun fire poeng opp til 4. plassen som de kapret i fjor, og likeså er det seks poeng ned til nedrykksstreken. På de fem siste har Stabæk vunnet to, tapt to og spilt én uavgjort.
    Røa befinner seg for øyeblikket på den etterlengtede 4. plassen. Laget fra Oslo vest ligger poenget foran fjorårets seriemester Brann, men med én kamp mer spilt. På de fem siste har de også vunnet to, tapt to og spilt én uavgjort.
    Stabæk spilte 0-0 og uavgjort borte mot Brann forrige serierunde, men bæringene hadde alle tiders mulighet til å ta med seg tre poeng hjem til Bærum. Justine Kielland fikk sjansen fra krittmerket i det 34. minutt etter at Andrea Anderdal vant et straffespark, men midtbanetalentet skjøt en svak straffe som ble reddet av Aurora Mikalsen i Brann-målet. Røa gjestet på sin side Lyn på Røabanen, og det så lenge ut til at det også skulle ende målløst i det oppgjøret. Innbytter Kristin Haugstad ble imidlertid spilt alene gjennom på overtid, og den tidligere Slavia Praha-spilleren klarte å holde hodet kaldt da hun banket ballen forbi Lyns målvakt og i mål.
    Sist lagene spilte mot hverandre var i starten av mai på Røabanen. Julie Hoff Klæboe sendte vertene i ledelsen med en strøken volley, og det stod 1-0 til pause. Røa dominerte i store deler av andre omgang, men klarte ikke å punktere kampen. I det 83. minutt skapte Justine Kielland balanse i regnskapet da hun skrudde en corner i mål, og bortelaget var nærmest å stikke av med alle tre poengene ved fulltid, men flere mål ble det ikke. Historisk sett har Stabæk hatt overtaket i dette oppgjøret. Dagens verter har 14 seiere på 25 kamper, mens Røa kun har seks. Likeså viser målstatistikken 48-30 i favør Stabæk.
    Røa stiller med uendret startellever etter seieren i midtuken, mens Stabæk gjør én endring på laget som startet i Bergen. Andrea Anderdal måtte gå av med skade i første omgang, og angriperen har blitt erstattet av Meryll Abrahamsen.
    0'
    Fuglem sparker i gang kampen.
    0'
    Bjørneboe slår tidlig opp mot Jönsson og Abrahamsen på topp, men Suphellen kommer seg foran Stabæk-spillerne og header kontant unna.
    0'
    Svastuen holder på ballen før hun spiller videre til De Courcy på kant. Backen slår inn på direkten, men innlegget er svakt og går rett i Bølviken. Hjemmelaget overtar.
    2'
    Bjørneboe med en lang ball opp mot Bjånesøy i feltet. Angriperen vinner hodeduellen mot en Røa-forsvarer, men headingen går opp i luften før den stuper ned i fanget til Sævik.
    3'
    Svastuen leker seg forbi Kielland ute til venstre, og Røa-spillerne drar seg ned til dødlinjen og slår inn mot Espås. Helgesen kommer seg imidlertid foran spissen og klarerer til innkast.
    5'
    Røa blir avblåst for offside
    Julie Hoff Klæboe
    5'
    Stabæk triller i bakre rekke, og til slutt slår Pettersen mot Vallotto på kant. Backen legger deretter igjen til Loennecken, men midtbanespilleren løpes opp av to Røa-spillere og mister ballen.
    7'
    Vi har ikke fått noen eksplosiv start på kampen på Nadderud. Det er humpete ute på gressmatten, og da sliter begge lag med å etablere noe ordentlig pasningsspill.
    9'
    Stabæk får tildelt et frispark
    Emilie Bølviken
    Tas hurtig mot Pettersen.
    9'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Røa
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Målgivende: Silje Bjørneboe
    Bjånesøy sender Stabæk i ledelsen ut av det blå! Pettersen spiller videre til Bjørneboe som avanserer noen meter fremover før hun lemper ballen inn i feltet. Der har Bjånesøy løpt seg fri og header ballen i en lekker bue over Sævik i Røa-målet. Nydelig heading av Stabæk-kapteinen!
    9'
    Mål for Røa!
    Stabæk 1 - 1 Røa
    Mål: Julie Hoff Klæboe
    Røa svarer med en gang! Kielland med en grusom bakoverpasning som Klæboe snapper opp. Røa-spilleren drar seg inn i feltet og skyter mellom beina til Helgesen og i mål!
    11'
    Klæboe går litt med ballen før hun prøver å tre gjennom Espås i bakrom, men Pettersen leser pasningen og blokkerer.
    14'
    Fuglem vinner på midten og stormer fremover. Hun gir etter hvert videre til Svastuen ute til venstre, og Røas nummer 14 vinner til slutt en corner.
    16'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Cassandra Bogere
    Klareres.
    16'
    Silje Helgesen
    Tas kort mot Bjørneboe.
    16'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Justine Kielland
    Heades unna av Svastuen.
    18'
    Stabæk prøver å spille seg gjennom Røa-forsvaret etter noen fine kombinasjoner fra Vallotto, Loennecken og Kielland ute til høyre, men det ender kun med et innkast til vertene.
    20'
    Espås går i duell med Bjørneboe idet hun jager en lang ball. Stabæk-forsvareren går seirende ut, men Røa-spissen blir liggende nede. Stopp i spillet, og lagene griper muligheten til å ta seg en drikkepause.
    21'
    Kampen er i gang igjen.
    24'
    Vallotto finner Abrahamsen på overlappen, og Stabæks nummer 10 slår deretter inn fra høyrekanten. Suphellen rager høyest i feltet, men ballen havner i beina til Kielland som smeller til fra distanse. Rett i blokka.
    26'
    Kielland prøver å finne Bjånesøy som har gått på en tidlig løp, men Engås får strekt ut foten og videresender ballen til Sævik i Røa-målet.
    27'
    Loennecken med en fin pasning som finner Bjånesøy utenfor feltet. Kapteinen spiller deretter videre til Kielland som går i bakken ved kanten av sekstenmeteren, men dommeren vinker spillet videre.
    29'
    Stabæk 2 - 1 Røa
    Mål: Meryll Abrahamsen
    Pettersen chipper inn mot Jönsson som gir videre til Bjånesøy. Kapteinen prøver å legge igjen til den svenske spissen, men pasningen går via foten til Bogere, og dermed serveres ballen på sølvfat til Abrahamsen ute til høyre. Den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren har deretter få problemer med å måke ballen i nettmaskene fra kloss hold!
    29'
    Bølviken bruker for lang tid ute på venstrekanten og mister til De Courcy, men Røa-spillerne klarer ikke å utnytte et Stabæk-lag i ubalanse. Ender til slutt med innkast til hjemmelaget.
    32'
    Kielland slår inn fra venstrekanten, men Svastuen stanger unna.
    33'
    Svastuen utfordrer to Stabæk-spillere ute til venstre og feirer når hun tror hun har vunnet en corner, men dommeren markerer for utspark til vertene, til Røa-spilleren sin fortvilelse.
    35'
    Espås legger igjen til Fuglem som slår tidlig inn fra venstre. Midtbø og Klæboe har gått på løp i feltet, men Helgesen er først frempå og header unna.
    36'
    Loennecken plukker en svak pasning fra Engås, og Stabæk kommer i overtall. Midtbanespilleren går litt med ballen før hun velger å skyte fra distanse, men avslutningen er ufarlig og går rett på Sævik. Den muligheten burde nok hjemmelaget fått mer ut av.
    38'
    Abrahamsen legger igjen til Kielland som deretter trer gjennom Jönsson. Spissen løper ut mot kanten av boksen og slår inn mot Bjånesøy, men Engås kommer seg foran angriperen og klarerer.
    39'
    Jönsson legges i bakken av De Courcy. Frispark til Stabæk ute til venstre i fin innleggsposisjon. Kielland og Abrahamsen gjør seg klare.
    40'
    Stabæks nummer 8 med en innoverskrudd variant, men Svastuen forlenger den ut til corner.
    41'
    Klareres.
    42'
    I kjølevannet av corneren får Kielland pisket ballen inn fra høyre. Abrahamsen rager høyest idet hun møter ved første, men headingen fra angrepsspilleren går like til side for mål!
    43'
    Røa får tildelt et frispark
    Sarah Suphellen
    Spilles kort mot Svendsen.
    43'
    Klæboe slår et fint innlegg mot Midtbø inne i Stabæk-boksen, men Skoglund er våken idet hun kommer ut og snapper.
    44'
    Spilles ut mot De Courcy på kant. Backen slår deretter inn, men igjen er Skoglund ute og plukker.
    45'+2
    45'+3
    Stabæk leder 2-1 idet lagene går i garderoben. Etter en tafatt start ble det virkelig liv i kampen i det 10. minutt. Først headet Bjånesøy vertene i ledelsen med et nydelig hodestøt, men Røa utliknet like etterpå etter at Klæboe utnyttet en svak pasning fra Kielland. Da halvtimen var spilt dukket Abrahamsen opp og sendte Stabæk tilbake i ledelsen, etter en uheldig berøring fra Bogere. Foruten om målene har lite skjedd på Nadderud, og denne kampen lever i beste velgående. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Jönsson sparker i gang de siste 45.
    45'
    Ballen løftes opp mot Espås som header videre til Klæboe. Målscoreren prøver å kjempe seg forbi Pettersen ute til høyre, men hun ender med å sende ballen ut over sidelinjen. Innkast til Stabæk.
    45'
    Klæboe mottar på midten før hun vender lekkert opp. Spissen prøver deretter å tre gjennom Espås som har gått på løp, og Helgesen får ikke blokkert, men ballen ender hos Skoglund som snapper den opp foran nesen til Røa-spissen.
    47'
    Ragne Hagen Svastuen
    48'
    Fuglem slår inn fra høyre, og Helgesen får bare forlenget ballen. Espås står klar for å ta ned på bakerste, men spissen får en dårlig berøring og sender ballen ut over dødlinjen.
    50'
    Spilles bakover mot Sævik.
    51'
    Sævik slår langt, og ballen flyr over hele Stabæl-laget og ender hos Espås i bakrom. Spissen stormer ned mot dødlinjen og ser Svastuen inne foran mål, men pasningen er av det svakere slaget og går forbi Røa-spilleren.
    52'
    Klæboe trer gjennom Fuglem som drar seg ned til dødlinjen før hun slår knallhardt inn foran mål. Det er flere lagvenninner som har tatt løpet, men Skoglund får slengt seg foran og fanger ballen.
    54'
    Sunniva Skoglund
    Lempes opp.
    55'
    Stabæk blir avblåst for offside
    Meryll Abrahamsen
    56'
    Sævik slår langt mot Midtbø som finner Fuglem på overlappen med et herlig hælspark. Røa-spilleren kommer seg ned til dødlinjen og slår inn foran mål, men ballen går gjennom hele feltet uten at en enste Røa- eller Stabæk-spiller får en tå på den.
    57'
    Løftes inn mot Suphellen som får hodet på ballen, men headingen går til side for mål.
    62'
    Gult kort til Røa
    Kommer for hardt inn i en takling på Abrahamsen. Frispark til Stabæk ute til høyre.
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Iris Omarsdottir
    Ut: Zara Jönsson
    64'
    Abrahamsen løfter inn, men Sævik kommer ut og bokser.
    64'
    Espås skjærer innover fra kant og pisker ballen inn, men Stabæk-forsvaret har god kontroll inne i egen boks idet de stanger unna.
    66'
    Drikkepause.
    67'
    Silje Bjørneboe
    Spilles framover mot Loennecken.
    70'
    Løftes inn i feltet, men Skoglund er ute og plukker.
    70'
    Røa med initiativet de siste minuttene, men uten å true Skoglund i Stabæk-målet. Ser ut som det gjøres klar flere innbyttere på sidelinjen.
    72'
    Gult kort til Stabæk
    Kommer for sent inn en takling på Espås. Frispark til gjestene ute til venstre.
    72'
    Heades unna av Loennecken.
    73'
    Klareres. En Stabæk-spiller blir liggende nede må få behandling ute på gressmatten. Ser ut som det var Pettersen som fikk seg en smell i hodet da hun headet unna.
    75'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Kristin Haugstad
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    76'
    Stabæks stoppertalent kommer seg til slutt på beina igjen og jogger av banen. Kampen fortsetter.
    78'
    78'
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Smilla Vallotto
    78'
    Inn: Malene Dunsby
    Ut: Meryll Abrahamsen
    79'
    Rasmussen løfter opp mot Omarsdottir som har gått på løp, men Svendsen kommer seg foran innbytteren og vinner ballen.
    80'
    Inn: Synne Masdal
    Ut: Solveig Engås
    81'
    Synne Masdal
    Stanges unna av Dunsby.
    82'
    Midtbø prøver å finte seg til skudd utenfor boksen, men avslutningen blokkeres av Bjørneboe. Midtstopperen blir deretter liggende nede, men kommer seg etter hvert på beina igjen.
    83'
    Lempes opp.
    85'
    Masdal med et innlegg fra høyrekanten, men Helgesen rager høyest i feltet og header unna.
    87'
    Igjen kommer Masdal til innlegg, og denne gangen får Midtbø stå helt alene foran mål! Røas nummer 8 setter hodet på ballen, men headingen går rett på Skoglund!
    87'
    Ballen løftes opp mot Svastuen. Skoglund kommer ut for å klarere, men sender Røa-spilleren i bakken! Soleklar straffe.
    88'
    Røa scorer på straffe!
    Stabæk 2 - 2 Røa
    Mål: Kristin Haugstad
    Hun scorer i andre kampen på rad! Skoglund går riktig vei, men straffen fra Haugstad er knallhard og fyker inn i venstre hjørne!
    89'
    Høy fot på Loennecken.
    90'
    Løftes inn i feltet, men Røa klarerer.
    90'
    Hildegunn Sævik
    Bankes opp.
    90'+1
    Masdal med et nytt innlegg fra høyre, men denne gangen går ballen over hele feltet og ut til utspark.
    90'+2
    Dunsby kriger seg fremover i banen før hun skyter fra drøyt 20 meter, men skuddet går via en Røa-fot og rett på Sævik i målet.
    90'+3
    Kielland spiller videre til Bjånesøy som prøver å chippe gjennom Omarsdottir, men Svendsen får hodet på ballen og forlenger den til Sævik som fanger.
    90'+4
    Anja Rasmussen
    90'+4
    Bjørneboe måker opp mot Omarsdottir, men igjen kommer Svendsen seg foran innbytteren og skjermer inn til egen målvakt.
    90'+5
    90'+6
    Feller Bjånesøy som er på vei fremover.
    90'+6
    Løftes inn i feltet, men Røa klarerer. Kielland plukker andreballen og banker til fra distanse, men avslutningen flyr over mål.
    90'+7
    90'+7
    Dommer Holthe blåser for fulltid på Nadderud. Etter en sjansefattig andre omgang hvor vertene var på vei til å ro i land tre poeng, dukket plutselig Svastuen opp og vant et straffespark like før slutt. Innbytter Haugstad var deretter iskald fra straffemerket idet hun scoret i sin andre kamp på rad. Begge lag jaktet en avgjørende scoring på overtid, men klarte ikke å true hverandres respektive målvakter. Dermed ender det med poengdeling i Bærum, og således forblir Stabæk og Røa på henholdsvis 6. og 4. plass. Takk for meg!