Slutt

1-0

Supporterfordeling på VG
207
133
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen til livedekning av lokaloppgjøret mellom Stabæk og Røa på Nadderud!
    Dagens kamp bringer med seg spenning på mange plan! Både Stabæk og Røa har tapt sine kamper mot ligaens antatt beste lag, mens de begge også har vunnet kampene mot resten! Det plasserer dem i samme område på tabellen, og i dag får de virkelig målt krefter mot en konkurrent på samme nivå! Det jo selvsagt også slaget om vestkanten, der Røa fra Oslo vest tar den åtte minutter lange kjøreturen bort til Nadderud og Stabæk, i Bærum!
    Stabæk vant forrige kamp hele 7-1 borte mot Lyn! Seks forskjellige målscorere, herlig fotball og alt stemte for Stabæk, mens Lyn totalkollapset i andre omgang. På tabellen ligger Stabæk på 6.-plass med ni poeng, men kun tre poeng bak Brann, LSK og Røa foran dem. Kampprogrammet de neste tre rundene er også bra, og med form og selvtillit har de alle muligheter til å klatre opp i medaljekampen! Apropos form og selvtillit, så er Omarsdottir toppscorer i ligaen med sine seks mål! Det blir spennende å se om hun kan fortsette storspillet også i dag!
    Etter en perfekt sesongstart gikk Røa på to tap på rad, mot RBK og Vålerenga. I forrige runde var de derimot tilbake på vinnersporet, og de slo Arna-Bjørnar 4-0 hjemme! Tolv poeng, tre flere enn dagens motstander, plasserer dem altså på 4.-plass, á poeng med Brann og LSK på plassene foran og bak! Hoff Klæboe har vært litt opp og ned i prestasjoner denne sesongen, og etter to mål i liga-premieren mot Kolbotn, har det stilnet litt fra spissen. I forrige runde var hun derimot tilbake med to scoringer, så får vi se om hun kan følge opp med en god kamp også i dag!
    I fjor var kampene mellom lagene jevne. De to første kampene endte uavgjort, før Stabæk vant den siste 4-2 på Nadderud. I de siste årene er det Stabæk som har hatt kontroll på disse oppgjørene, og vi må faktisk helt tilbake til 2019 for å finne sist gang Røa vant mot Stabæk, den gang både hjemme og borte. Den statistikken ønsker de nok å gjøre noe med i dag!
    Sola skinner, og temperaturene skal bevege seg opp mot 20-tallet! Alt er lagt til rette for en herlig formiddag med fotball på Nadderud! Nyt dagen, så er jeg tilbake med lagene når det nærmer seg kampstart!
    Lagene er klare, og både Stabæk og Røa gjør én endring hver fra sine overbevisende seire forrige runde. For Stabæk kommer Lång inn for Helgesen, og Bølviken trekkes med det inn i midtforsvaret igjen. Ellers er det det "vanlige" Stabæk-laget som starter kampen. Også Røa er rimelig forutsigbare i sin startellever, der eneste endring er at Døvle er tilbake på midtbanen etter at Bogere spilte der i forrige runde. Røa har hatt stor nytte av Bogeres kreativitet i kamper mot svakere motstand, men når kampene er vanskeligere på papiret er det som regel Døvle som starter i den sentral midtbaneposisjonen. I tillegg erstatter Sævik Högrell i mål.
    Lagene er på vei ut på matta, og vi er få strakser unna kampstart i finværet!
    Kampen har startet
    0'
    Nyhagen triler kampen i gang!
    0'
    Hoff Klæboe får en god sjanse umiddelbart! Bølviken roter det til ute til venstre, og hun mister til De Courcy! Backen gir så rett inn til Hoff Klæboe, men skuddet fra ni meter reddes av Skoglund!
    0'
    Det bølger her, og Bjånesøy får en kjempemulighet til å sende Stabæk i ledelsen! Bjørneboe prikker en lang ball til Omarsdottir bak i feltet! Toppscoreren demper ballen med kneet, men når hun mister kontroll på den selv lander den heller perfekt hos Bjånesøy! Kapteinen skyter fra kloss hold, men Sævik kommer ut og redder mesterlig!
    3'
    Herlig start på kampen!
    4'
    Loennecken legger inn, men når ingen Stabæk-spillere når frem på ballen, spretter den helt inn til Sævik.
    5'
    Ballen lander hos Døvle som prøver et skudd! Forsøket er derimot svakt, og ballen forsvinner nesten ut til innkast.
    6'
    Nyhagen får neste mulighet! Hun mottar ballen i hjørnet av feltet. Hun vender så lekkert innover før hun skyter hardt mot nærmeste kryss! Det er et godt forsøk, men Skoglund slenger seg ut og redder!
    8'
    Etter litt kriging i feltet lander ballen hos De Courcy som smeller ballen over mål.
    8'
    En lang ball lempes mot Isaksen. Sævik kommer ut, men det er Isaksen som er først på ballen! Touchet er derimot ukontrollert, og hun sender ballen i en stor bue over mål.
    9'
    Svastuen kommer til innlegg fra høyre, men det er ingen Røa-spillere på ballen som triller inn til Skoglund.
    11'
    Bjånesøy brenner en stor mulighet alene med keeper! Stabæk vinner ballen ved midtbanen, og Omarsdottir trer gjennom Bjånesøy! Hun har et hav av tid alene med Sævik, men hun sender ballen til side for stolpen når hun prøver å tuppe den forbi Røa-keeperen!
    14'
    Corner til Røa.
    16'
    Ballen forsvinner over hele feltet.
    16'
    Kruse legger inn fra høyre. Det er et godt innlegg, men verken Bjånesøy eller Omarsdottir når frem på ballen.
    19'
    Stabæk spiller seg frem på små flater. Bjånesøy triller etter hvert til Kruse, men midtbanespilleren bommer på ballen fra 16 meter.
    20'
    Tas kort.
    21'
    Lång legger inn fra venstre, men ballen klareres ut av Ellingsen.
    22'
    Bølviken faller av de riktige meterne, og klarerer unna foran Nyhagen i driv fremover.
    23'
    Engås vender over på De Courcy som smeller til på dirketen. Rett i blokka.
    25'
    Gult kort til Stabæk
    Lena Soleng Hansen
    Nyhagen er først på ballen og stikker mot bakrommet. Soleng Hansen går i kroppen for å stoppe henne, og det gule kortet er greit.
    26'
    Hoff Klæboe vinner i lufta, og hun header mot lengste! Det er et godt forsøk, men ballen spretter til side for mål!
    27'
    Hoff Klæboe header ut bak i feltet.
    28'
    Lång klarerer ut et innlegg fra De Courcy.
    30'
    Skoglund kommer ut og plukker et innlegg fra Masdal.
    30'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Røa
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Monica Isaksen
    Omarsdottir dukker opp bak i feltet og sender Stabæk i ledelsen! Bjørneboe snapper ballen og tar den med fremover før hun slipper ut til Isaksen! Isaksen utfordrer så Suphellen før hun legger inn, og ballen forsvinner gjennom feltet og før den treffer Omarsdottir ved bakre stolpe! Derfra sender Toppseriens toppscorer ballen i nettet med en smart avslutning mot lengste, og kan dermed juble for sitt syvende mål for sesongen!
    31'
    Det har vært en jevn kamp så langt, og nå blir det spennende å se hvordan Røa vil svare!
    34'
    Tas kort.
    34'
    Sævik med en fantstisk redning! Igjen angriper Stabæk ute til høyre, og denne gang legger Bjåenesøy inn en perfekt ball som lander hos Isaksen på seks meter! Hun får foten på ballen, men en fantstisk reaksjonsredning fra Sævik hindrer Stabæk i å gå opp til 2-0!
    36'
    Stabæk har full kontroll nå, og de triller ballen inne på banehalvdelen til Røa.
    38'
    Omarsdottir får muligheten til å sette dagens andre! Det kommer en lang diagonal ball fra Bjørneboe, og den lander hos Omarsdottir inne i feltet! Hun skyter på hel volley, men klarer ikke få den forbi Sævik!
    39'
    Heades ut fremme i feltet.
    39'
    Nyhagen kommer til innlegg fra høyre. Engås har dukket opp bak i feltet, men hun følges av Bjørneboe og får ikke til en avslutning.
    43'
    Røa ruller opp en fint angrep når Engås tar med seg Fuglem på overlappen. Hun legger inn, men ballen svever inn til Skoglund.
    44'
    Omarsdottir er nede og klarerer ut et innlegg fra Suphellen.
    45'
    Nyhagen smeller til fra distanse, men sender ballen over mål.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Det er pause på Nadderud, og stillinga er 1-0! Kampen var så jevn og artig som man kunne håpe på, og begge lag skapte sine sjanser. Etter hvert tok Stabæk mer og mer over, og da kom også målet når Omarsdottir dukket opp bak i feltet. Røa slet med å svare, så får vi se om de kan skape mer når vi straks er tilbake med andre omgang.
    Røa gjør klar et par bytter i pausen. Ser ut til at Bogere skal inn på midten, på bekostning av Døvle.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Cassandra Bogere
    Ut: Siw Døvle
    45'
    Bjånesøy med omgangens første spark på ballen.
    45'
    De Courcy setter fart ute til høyre, men hun følges av Loennecken som forstyrrer henne akkurat nok til at ballen forsvinner ut over dødlinja.
    46'
    Godt forsøk fra Hoff Klæboe! Nyhagen header ned et innlegg fra De Courcy, og ballen lander foran Hoff Klæboe som smeller til på halvspretten. Hun får et godt treff, men klarer ikke presse ballen under tverrligger.
    47'
    Tas kort.
    49'
    Røa er det førende laget på Nadderud nå, selv om de ikke klarer å skape særlig med problemer for Stabæk.
    53'
    Tas kort.
    54'
    Nyhagen legger inn mot Hoff Klæboe. Hun taper sin duell i feltet, men Røa står etter og vinner en corner.
    56'
    Det er kaos foran målet til Stabæk! Røa roper på mål! Svastuen vinner i lufta, og headingen går i en bue før den lander på tverrligger. Ballen havner så foran mål der det kriges, og ballen tuppes mot mål! Det ser ut til at ballen er inne før Skoglund får kontroll på den, men dommer vinker spillet videre!
    56'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mina Folland
    Ut: Anya De Courcy
    Folland kommer inn på topp, og Nyhagen går ned som vingback.
    59'
    Nyhagen drar seg nedover, men det påfølgende innlegget er upresist.
    61'
    Røa presser på for scoring nå!
    62'
    Så er det Stabæk som er frempå! Lång kommer på overlappen og legger inn. Sævik kaster seg ut og avverger foran Bjånesøy, men returen havner hos Isaksen. Hun er derimot under press fra Engås, og ballen triller over dødlinja.
    64'
    Soleng Hansen er sterk i eget felt, og header ut et innlegg fra Masdal.
    65'
    Røa vinner ballen høyt! De spiller seg fremover før Folland skyter, rett i kroppen på Soleng Hansen som blir liggende. Etter situasjonen kommer de seg til to nye avslutninger, men begge blokkeres.
    66'
    Ser ut til at lufta gikk ut av Soleng Hansen, men at den nå omsider har kommet tilbake.
    67'
    Masdal svinger inn fra høyre, men hun sender ballen over hele feltet og ut over dødlinja.
    70'
    Engås prøver å tre ballen frem til Fuglem på vei inn i feltet. Det er et ok forsøk, men ballen går helt inn til Skoglund.
    71'
    Bjånesøy skyter mot åpent mål, men sender ballen noen meter til side! Ellingsen snubler, og Bjånesøy overtar ballen mens Sævik står langt ute. Hun skyter med en gang fra 40 meter, men får ikke ballen på mål. Der slipper Ellingsen med skrekken!
    72'
    Slås langt.
    73'
    Bjånesøy stikker i bakrom til høyre. Hun legger inn med en gang, men ballen klareres av et observant Røa-forsvar.
    74'
    Bjørneboe tar med ballen elegant fremover. Hun gir den så videre til Loennecken som sender ballen rett i bakrom, men flagget kommer opp på Bjånesøy.
    76'
    Gult kort til Røa
    Cassandra Bogere
    Bogere er alt for sent ute i en takling på Kruse, og dommer henter opp det gule kortet for andre gang i dag.
    77'
    Loennecken legger inn, men ballen går helt inn til Sævik.
    77'
    Etter en omgang der Røa har presset på for en utligning har omsider Stabæk fått roet det litt ned.
    80'
    Bjørneboe legger inn, men ballen treffer i Engås før den triller inn til Sævik.
    81'
    Isaksen dribler før hun setter Sævik på prøve! Hun utfordrer Suphellen før hun kommer seg inn i feltet og skyter mot lengste! Det er et godt forsøk, men Sævik er raskt nede og redder ut til corner.
    81'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Iris Omarsdottir
    82'
    Røa klarerer unna.
    82'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mia Svendsen
    Ut: Synne Masdal
    83'
    Klæboe er i offside på en lang ball fra Sævik.
    84'
    Anderdal får ballen i feltet. Hun smeller til, og Sævik klarer ikke holde ballen som går rett til værs! Andreballen lander rett foran mål, og den plukker Sævik selv opp.
    86'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Mathilde Kruse
    Abrahamsen erstatter Kruse her de siste minuttene.
    86'
    Stabæk ligger lavt nå og forsvarer seg, og gjør det med suksess foreløpig.
    88'
    Masdal går ned i feltet, uten at dommer ser noen grunn til å blåse straffespark.
    89'
    Anderdal kommer seg inn i feltet. Hun gir videre til Abrahamsen som mister ballen på vei inn i feltet.
    89'
    Fuglem legger inn, men treffer kun Skoglund i feltet.
    90'
    Bogere header i tverrligger! Nyhagen vender lekkert over på Engås som legger inn. I feltet har Bogere løpt seg fri, men hennes høye heading lander på tverrliggeren!
    90'+1
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Monica Isaksen
    90'+2
    Østerås lander stygt etter en duell med Bogere, og midtbanespilleren blir liggende.
    90'+4
    Østerås må gi seg her. Hun har enda ikke kommet seg på beina, og det ser ikke veldig bra ut.
    90'+5
    Østerås er på beina igjen, og hun klappes av banen.
    90'+6
    Lempes langt.
    90'+6
    En lang ball fra Sævik går helt inn til Skoglund.
    90'+8
    Kampen er slutt
    90'+8
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her