0-1
0-3
0-4
Harviken (sm)75'
1-4
1-5
Supporterfordeling på VG
325
855
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen til Nadderud, med kunstgress, og livedekning av kampen mellom Stabæk og Rosenborg!
    Dagens kamp er utsatt fra 26 august grunnet legging av kunstgress på Nadderud. Det tok likevel ikke mer et par dager før lagene møttes, da Rosenborg møtte Stabæk på Nadderud i kvartfinalen i NM. Rosenborg var det seirende laget på kunstgressmattas første kamp, og en ellevill kamp, med fem mål i overtiden, ble avgjort i minutt 120+2. Etter det har begge lagene spilt hver sin kamp i Toppserien, før de igjen møtes i Bærum. Får Stabæk sin revansj, eller blir det en ny seier for bortelaget fra Trondheim.
    Stabæk ligger plassert midt på tabellen med 24 poeng. Vinner de i dag vil de ha fire poeng opp til Brann, og fem poeng ned til Røa, og avlutingen av sesongen ser ikke ut til å ble den mest spennende for Bærums-laget. Etter en lang sommerferie var Toppserien tilbake i slutten av august, og det var meget spennende å se hvordan et Stabæk-lag som har vært aktive på overgangsmarkedet skulle framstå. Tap av to av sine viktigste spillere i Kielland og Pettersen, ble erstattet av blant andre Hansen og Kruse. Etter sommeren har det blitt med to uavgjort-resultater i Toppserien, samt tapet mot RBK i NM, som henholdsvis også endte 1-1 til fulltid.
    Overgangsmarkedet for Rosenborg har vært noe roligere. De har blant andre hentet inn Cille Nilsen, samtidig som de har mistet Skinnes Hansen til tysk fotball. Restarten etter sommerferien har vært smertefri for trønderne, og foruten sliteseieren mot Stabæk i NM har de vunnet sine to Toppserie-kamper mot Røa og Arna-Bjørnar komfortabelt. Før dagens kamp ligger de på andreplass, med fire poeng opp til serieleder Vålerenga. Med seier i dagens hengekamp vil de dermed for alvor gi Vålerenga kamp ligatittelen.
    Stabæk og Rosenborg han i tillegg til NM-kampen forrige uke møttes en gang i Toppserien i år. Det var tilbake i mars, og også da var RBK det beste laget og vant 3-0. I fjor møttes lagene fire ganger i Toppserien, og alle kampene ble vunnet av Rosenborg. Vi må faktisk tilbake til 2018 for å finne sist Stabæk vant mot Rosenborg, så det er nok et Stabæk-lag som er svært motivert for seier og tre poeng mot de hvite fra Trondheim.
    Jeg er tilbake med lagene når det nærmer seg kampstart!
    Stabæk gjør to endringer fra laget som spilte 1-1 mot Lyn i helga. Jönsson tar plass topp på bekostning av Isaksen. I tillegg gjøres en endring til høyre, der Rasmussen kommer inn for Berg-Solemdal. Rosenborg gjør på sin side flere endringer fra laget som vant mot Arna-Bjørnar sist runde. I det bakre leddet kommer Harviken og Minde inn for Brønstad og Olsvik. På midten tar Sørum plass ved siden av Joramo, mens Magnusdottir setter seg på benken. Til sist kommer Andreassen inn, på bekostning av Nergård. Laget er ganske likt det som spilte her på Nadderud for en liten uke siden, da eneste forskjellene var Jøsendal på kant og Rulyte i mål.
    lagene tusler hvert øyeblikk utpå den solfylte kunstgressmatta! Vi er straks klare for kamp, og forhåpentligvis blir det like spennende i dag som sist uke da lagene møttes! Alt er uansett lagt til rette for en fin fotballkveld i Bærum.
    Kampen har startet
    0'
    Jönsson triller kampen igang.
    0'
    Rasmussen kommer tidlig til innlegg, men det klareres.
    0'
    Rosenborg omstiller, og Linberg trer gjennom mot Rogde. Soleng Hansen leser den pasninger, og faller av nok meter til å nå ballen før høyrekanten.
    2'
    Mål for Rosenborg!
    Stabæk 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Matilde Rogde
    Målgivende: Cesilie Andreassen
    Rosenborg tar en tidlig ledelse! Rosenborg triller ball på banehalvdelen til Stabæk, og Andreassen får ballen på 22 meter. Stabæk ser ut til å ha kontroll, men et overraskende og strålende innlegg fra playmakeren sender Rogde helt alene bak i feltet. Hun setter innsiden av foten til ballen, og den triller forbi Skoglund og i mål! Nydelig innlegg, og en kald avslutning sørger for en strålende åpning på kampen for bortelaget!
    2'
    Ballen klareres.
    5'
    Mål for Rosenborg!
    Stabæk 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Cesilie Andreassen
    Målgivende: Matilde Rogde
    Andreassen-show på Nadderud! Rogde får ballen til høyre, og hun gir den videre til Andreassen i mellomrommet. Hun har mye tid, og legger ballen til rette for venstrefoten sin før hun banker til fra drøye 20 meter! Treffet er strålende, og ballen bøyes rett opp i venstre kryss - utakbart for Skoglund! En nydelig avslutning, og stillinga er 0-2!
    7'
    Hvordan skal Stabæk svare på denne brutale åpningen?
    9'
    Minde stikker mot Rogde til høyre, men ballen er noen meter for lang for kanten.
    10'
    Minde kommer på overlappen til venstre, men innlegget går rett inn i klypene på Skoglund.
    11'
    Stabæk får det virkelig ikke til å stemme her, og først Soleng Hansen, så Bjørneboe, sender ballen upresset ut over dødlinja.
    12'
    Nautnes trekker innover før hun går for skuddet, men ballen glir av foten og forsvinner helt ut til innkast for Stabæk.
    16'
    Kruse gjør en fin vending før hun sender ballen i bakrom retning Jönsson. Hørte, som ikke har hatt mye å gjøre så langt i dag, varter opp med en fin inngripen når hun er nede og bryter ballbanen.
    19'
    Rosenborg kontrer, og Rogde tar med seg Andreassen på overlappen. Hun når ballen akkurat og legger inn, men inn i feltet har ingen i hvitt rukket å komme seg.
    20'
    Stabæk kontrer med Lång og Abrahamsen. Sistnevnte får lagt inn fra venstre, og hun treffer Bjånesøy bak i feltet som header inn igjen. På det tidspunktet har derimot RBK fått nok spillere tilbake, og de overtar ballen.
    21'
    Stabæk har på sett og vis spilt seg litt inn i kampen igjen etter den grusomme åpningen. De har mye ball, og holder RBK på avstand, men enn så lenge uteblir sjansene.
    23'
    Andreassen har virkelig tatt på seg den kreative rollen her de første 25 minuttene. Det meste går gjennom henne, og det har vist seg å være en meget effektiv kampplan.
    24'
    Mål for Rosenborg!
    Stabæk 0 - 3 Rosenborg
    Mål: Emilie Nautnes
    Der sitter nummer tre etter et godt angrep! Rogde får ballen bak i feltet etter et innlegg fra Sørum, og hun legger igjen til Lilleås Næss. Hun smeller til, men treffer ballen svakt. Det betyr ikke så mye, for i feltet bommer Bjørneboe enda verre på klareringen, og ballen lander hos Nautnes på ti meter! Derfra er hun sikker, og banker ballen i mål!
    26'
    Gult kort til Rosenborg
    Emilie Nautnes
    Kommer alt for sent inn en takling på Rasmussen.
    28'
    Lång skyter fra hjørnet på 16-meteren, men hun treffer svakt og ballen triller inn til Christensen.
    29'
    Fint angrep fra RBK! Nautnes kommer rundt til venstre, og legger inn. I feltet kommer Andreassen glidene, men ballen går fra henne, via et Stabæk-bein, og til corner.
    31'
    Tas kort til Andreassen som legger inn. I feltet får Hørte hodet på ballen, men headingen er svak.
    31'
    Nesten for Nautnes! Rogde har vært farlig til høyre, og igjen er hun på farten. Hun legger inn bak i feltet, der Nautnes kommer stormende. Hun vinner mot Rasmussen i lufta, men headingen fra fem meter går like til side for mål!
    32'
    Rogde viser seg frem igjen, og legger et godt innlegg bak i feltet. Der treffer hun Nautnes, men målscoreren klarer ikke få kontroll på ballen.
    36'
    Sørum spiller ut til Rogde som har mye rom. Hun ser Nautnes på løp foran mål, og sender av gårde en ball i hennes retning. Igjen er det meget smart tenkt, men marginene er imot RBK når Nautnes akkurat ikke når frem på ballen.
    38'
    Linberg tar på seg dribleskoene og finter seg innover i feltet. Hun kommer til slutt til innlegg, men det står ikke i stil til forarbeidet og ballen triller inn til Skoglund.
    38'
    Heades ut.
    40'
    Loennecken lemper ballen inn i feltet fra høyre. Ballen er god nok den, men Christensen kommer ut og plukker den før noen i blått får gjort noe.
    42'
    Tas kort.
    44'
    Pause
    45'
    Det er pause på Nadderud, og stilling er 0-3 etter en omgang der bortelaget har vært fullstening dominerende. Til tider ser det ut til at Rosenborg kan spille for halv maskin, og likevel har Stabæk ingenting å stille opp med. De gangene Rosenborg setter opp tempoet går det for fort for hjemmelaget, og dermed har det også blitt tre mål! Først satte Rogde ballen enkelt i mål etter et strålende innlegg fra Andreassen. Noen minutter senere var rollene snudd, og Rogde ga inn til Andreassen som smalt ballen i krysset med en stående avslutning! Også Nautnes meldte seg på, og hun var kald da ballen landet i beina hennes i feltet. Stabæk må opp og frem her skal de ha noen sjanse, og enn så lenge ser det ut til å bli en oppskriftsmessig borteseier for Rosenborg!
    Det gjørs to bytter hos Stabæk i pausen.
    2. omgang
    45'
    Linberg med avspark!
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Iris Omarsdottir
    Ut: Meryll Abrahamsen
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Silje Helgesen
    Ut: Lena Soleng Hansen
    45'
    Stabæk gjør altså to bytter i pausen, og legger med det samme om til 5-3-2. Omarsdottir og Jönsson skal jage sammen på topp nå.
    46'
    Ballen lempes inn i feltet, men der header Hørte unna.
    47'
    Så blir det en nesten-mulighet for Stabæk! Etter litt klabb og babb lander ballen i føttene på Loennecken! Hun skyter fra 16 meter, men skuddet blokkeres.
    48'
    Tas kort.
    48'
    Tas kort.
    53'
    Så går den i stolpen fra Rasmussen! Hun får ballen til høyre. Hun skal legge inn, men ballen går rett i lengste stolpe! Der har ikke Christensen kontroll!
    54'
    Ny mulighet, denne gang fra Jönsson! Rasmussen legger inn fra høyre, og hun treffer Jönsson foran mål! Hun tupper ballen mot mål, men avsetningen fra kloss hold overlister ikke Christensen.
    55'
    Ballen går i nettet! Lång lemper en strålende ball inn i feltet, og der vinner Bjånesøy i lufta og header ballen i mål! Flagget kommer derimot tidlig opp og hindrer feiring i hjemmeleiren!
    55'
    Offside for Stabæk
    57'
    Så smeller det i den andre enden, og Lindberg skyter i stolpen! Hun får ballen i feltet, og går på skudd. Skoglund redder meget godt, og dytter ballen ut i stolpen og til corner.
    57'
    Hjørnespark til Rosenborg
    58'
    Stabæk scorer selvmål!
    Stabæk 0 - 4 Rosenborg
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Etter klabb og babb havner ballen i nettet! Det legges inn bak i feltet etter en kort cornervariant, og i feltet vinner Nautnes! Hun header inn foran mål, via hanskene til Skoglund, og der er Bjånesøy uheldig når hun header ballen i eget nett fra streken!
    58'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Selma Sol Magnusdottir
    Ut: Emilie Nautnes
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Synne Brønstad
    Ut: Matilde Rogde
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Maria Olsvik
    Ut: Kristine Minde
    60'
    Lindberg smeller ballen i nettveggen! Hun får ballen i feltet, tar et par steg innover før hun smeller til - rett i nettveggen!
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Mathea Berg-Solemdal
    Ut: Silje Bjørneboe
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Iris Omarsdottir
    62'
    Heades ut, og samtidig blir en RBK-spiller liggende.
    64'
    Det er Andreassen som ligger nede, men hun kommer seg omsider på beina igjen.
    66'
    Lång legger inn fra venstre. Det er et godt innlegg, men ingen Stabæk-spillere når frem på ballen.
    68'
    Jönsson kommer til skudd fra ti meter! Bjånesøy header ned til Svensken på ti meter, og hun legger rista til. Treffet er reint, men skuddet går midt på Christensen som holder ballen!
    68'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Frøya Dorsin
    Ut: Cesilie Andreassen
    Andreassen fikk seg en smell, og erstattes nå av Dorsin.
    69'
    Offside for Rosenborg
    70'
    Stabæk triller ball nå, men de skal vel ikke klare å komme tilbake her?
    71'
    Tas kort.
    72'
    Gult kort til Stabæk
    Emilie Bølviken
    River i trøya til Magnúsdóttir så den flagrer.
    72'
    Tas kort til Magnúsdóttir, men varianten mislykkes og Skoglund overtar ballen.
    73'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Stabæk 1 - 4 Rosenborg
    Mål: Mathilde Harviken
    Så kommer det en redusering! Lång svinger ballen inn fra venstre, og en strålende ball vinnes i lufta av Bjånesøy! Hun header ballen rett inn i Harviken, som er uheldig når ballen går via stolpen og i mål!
    75'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Cille Nilsen
    Ut: Camilla Linberg
    77'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Thea Loennecken
    77'
    Tas kort.
    78'
    Nilsen får ballen på 17 meter, og hun smeller til - rett i blokka!
    80'
    Sørum chipper ballen elegant gjennom mot Joramo. Hun er dessverre for pasningen til Sørum litt nølende, og Lång kommer til og skjermer ballen inn til Skoglund.
    81'
    Joramo legger igjen til Nilsen på drøye 20 meter, men denne gangen går avslutningen langt over.
    83'
    Tas kort.
    84'
    Mål for Rosenborg!
    Stabæk 1 - 5 Rosenborg
    Mål: Elin Sørum
    Målgivende: Selma Sol Magnusdottir
    Sørum avslutter et strålende angrep med et meget godt skudd! Magnúsdóttir får ballen ute til høyre der hun har mye rom. Hun ser, og gir ballen videre til, Sørum på et løp inn i feltet, og hun tar en touch før hun smeller ballen via tverrligger og i mål!
    84'
    Det har vært en rotete andreomgang, og Stabæk har i et desperat forsøk på å komme tilbake åpnet seg opp bakover. Det har Rosenborg utnyttet.
    86'
    Det Stabæk kan ta med seg i kveld er innhoppet til Berg-Solemdal. Hun har vært frisk og god, noe som er gledelig for henne og Stabæk etter Vallotto forlot dem i sommer.
    89'
    Joramo tester Skoglund! Hun får ballen i feltet fra Sørum. Hun smeller til, men Skoglund hindrer nummer seks med en god redning!
    90'
    Offside for Rosenborg
    90'
    Tas kort.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her