1-1
2-1
68'
3-1

Som en liten pause i VM-showet er det nå klart for 14. serierundekampen i Tippeligaen mellom IK Start og Lillestrøm SK. Kampen spilles på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Forrige ligamøte mellom lagene på denne matta endte 1-0 til Start i nest siste serierunde i fjor. Da satte Jesper Mathisen inn kampens eneste mål etter 6 minutter.
    Begge lagene var i poengnød mot slutten av fjorårets sesong og kjempet for å unngå nedrykk. Start tok siste stikk i 2013-sesongen og endte to poeng foran østlendingene. Start kapret til slutt en 9. plass, mens Lillestrøm tok 10. plassen.
    Kampen på Åråsen i fjor endte med 3-2-seier til hjemmelaget, etter scoringer av Pálmasson, Vaagan Moen (str.) og Helstad. Castro sendte Start i ledelsen etter 22 minutter og Vilhjálmsson satte inn 1-2 målet, men det var likevel ikke nok til å kneble LSK.
    Situasjonen i år er en annen for bortelaget som før runden ligger på 6. plass, bare tre poeng bak Godset på andreplass (som de knuste forrige runde). Laget virker proppfullt av selvtillit, og har gjort alle spådommer til skamme. Flere medier har tippet LSK bak Start på tabellen. Foreløpig er situasjonen motsatt.
    Start derimot ligger på 12. plass og kjemper som i fjor med ryggen mot veggen i det vi nærmer oss halvspilt sesong. Krisen vil uten tvil være et faktum dersom makrellen ikke svømmer inn i garnet denne kampen.
    Forrige uke ble det spilt cupkamper. Da tapte Start 3-2 borte mot Sarpsborg i cupens fjerde runde. I fjor var det Lillestrøm som sendte Start ut av cupen, etter 1-0-seier i kvartfinalen på Sør Arena. Lillestrøm vant forrige uke 3-1 borte mot Aalesund og skal spille kvartfinale mot Sarpsborg i august.
    Det er ikke enkelt å spå utfallet av denne kampen. Bookmakerne holder en liten knapp på Start, men solide mangler i forsvaret hos sørlendingene gjør denne kampen helt åpen. Lokalpressen hevder Gudmundur Kristjansson tar plassen for en skadet Jesper Mathisen i forsvaret. Islendingen er regnet som midtbanespiller. Det sier noe om utfordringene Start har å stri med.
    Start vant 2-1 borte mot Stabæk 9. juni på Nadderud, men ellers er tallene en relativ dyster oppsummering. Av 13 spilte kamper har 3 ført til seier, 3 til uavgjort og 7 har endt med tap. Noen av kampene kunne med litt hell fått et annet utfall, men faktum er at hjemmelaget har sluppet inn fryktelig mye mål i år, bare slått av Brann og Stabæk. Start står med 24 baller i eget mål. Det er 10 flere enn Lillestrøm og den største forskjellen mellom lagene.
    Forrige serierunde endte med 2-4-tap for Start hjemme mot Rosenborg, etter at Riski hadde storspilt og scoret to av bortelagets mål. Søderlund scoret også to. Starts mål ble nettet av Castro til 1-3 i det 60. minutt og av Hoff fire minutter på overtid. Sistnevnte mål var et sleivspark som fant nota etter innlegg fra hurtigtoget Asante.
    Lillestrøm fikk styrket selvtilliten ytterligere med en solid 3-0-seier hjemme mot Strømsgodset. Målene kom etter en stolpekryper av Fofana i det 6. minutt, som også hadde målgivende til Knudtzons scoring etter 35 minutter. Knudtzon skjøt via keeper og i stolpen 19 minutter før full tid. Returen satte Høiland sikkert i mål.
    Mjelde har tatt ut følgende spillere til dagens tropp: Håkon Opdal, Terje Reinertsen, Glenn Andersen, Espen Hoff, Ernest Asante, Rolf Daniel Vikstøl, Solomon James Owello, Zlatko Tripic, Bismark Acosta, Alejandro Castro, Babacar Sarr, Robert Sandnes, Alexander Lind, Matthias Vilhjalmsson, Gudmundur Kristjansson, Amin Nouri, Espen Børufsen.
    LSK-trenger Haglund har flere av sine mest sentale spillere skadet. Johan Andersson, Pálmi Rafn Pálmason og Bjørn Helge Riise er skadet. Så langt vi forstår må også Petter Vaagan Moen står over dagens kamp.
    Det er stille før stormen på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Spillerne har vært ute og kjent på matta, og er nå i garderoben for å snøre på seg skoene. Vi håper på en spennende kamp og fartsfylt batalje.
    Lett regn i sommerbyen Kristiansand i dag, men likevel vannes kunstgresset.
    LSKs spillere og støtteapparat måtte overnatte i Arendal i natt. Alle hotell var utsolgt grunnet festivalen og strandfesten Palmesus.
    Spillerne er godt i gang med oppvarmingen, mens regnet tiltar i styrke. Temperaturen er likevel relativt sommerlig, så rammen er ikke den verste for fotballkamp.
    Da har regnet gitt seg for øyeblikket, men det ser ikke ut som det hjelper stort på tilfanget av publikum. Foreløpig svært glissent på arenaen. Det er ikke ventet stort mer enn 4500 tilskuere til kveldens kamp.
    Startspillerne har nå gått i garderoben. De største overraskelsene for hjemmelaget er at Hoff er vraket og at Andersen settes på høyreback til fordel for Gudmundur Kristjansson, i Jesper Mathisens skadefravær. 'Gummi' har kun spilt som midtstopper en kamp før, også den kampen mot Lillestrøm.
    Nå har også LSK-guttene gått inn for å gjøre de siste foreredelsene. Det var ikke meningen at dette skulle bli en værrapport, men nå regner det altså igjen. Og som mange kjenner til, så pleier hjemmelaget å spille best i solskinn.
    Start-hymnen runger over arenaen i allsang med publikum. Så gjenstår det å se om 'heltane fra Sørlandet' kan demme opp for et konstringssterkt østlandslag.
    Spillerne står klar i tunnelen og ledes av dagens dommer, Tom Harald Hagen, ut på matta.
    Spillerne hilser på hveandre, og laget kapteiner Opdal og Kippe kaster mynt om banehalvdel.
    Start har avapark i første omgang.
    Ødegaard er for tøff i duellen og setter kneet rett i ryggen, som på Neymar, på Vilhjalmsson. Han vrier seg i smerte, men kommer seg på beina.
    2'
    Tripic skal ta frisparket, fra ca. midtstreken. Innlegget går over alle og til utspark fra Origi.
    2'
    Høiland legger Owello i bakken på midten. Start får frispark og triller ball på egen halvdel.
    3'
    Vikstøl slår ballen langt, men Origi sparker den opp på banen igjen.
    4'
    LSK triller ball. Kippe slår langt mot Knudtzon, men ballen er upresis og Start får begynne bakfra.
    4'
    Det er to lag som føler seg litt frem i åpningen av kampen.
    4'
    Ringstad og Mjelde kombinerer på 25-meter. Tripic stjeler ballen og forserer fremover. Han holdes av Ohi som avblåses for frispark.
    5'
    Gult kort til Lillestrøm
    Ohi Omoijuanfo
    6'
    Castro får ballen i boksen, og vender for å skyte, men får ikke til en dugelig avslutning.
    6'
    Start får frispark på 20 meter høyre side. Tripic slår inn.
    6'
    Ballen er ikke presis nok og Start må ta til takke med kast. Ballen sendes hjem og Start triller ball.
    7'
    Owello med lang dupp mot Børufsen, men han når den ikke og Origi kan starte rolig bakfra.
    7'
    Sarr legger seg veldig lavt sammen med midtstopperne, slik at Start i åpningen spiller med fem mann bak når de angripes.
    8'
    Andersen slår inn fra høyre. Ballen når Børufsen som skyter, via en LSK-spiller til corner.
    8'
    Lavt innlegg som slås ut. Tripic kombinerer med Vikstøl som presses til nytt corner.
    9'
    Bedre innlegg denne gangen. Ødegaard header ut.
    9'
    Vikstøl legger inn fra boksens venstre hjørne. Vilhjalmsson er på bakerste, men skyter i nettveggen. Kampens største sjanse så langt.
    10'
    Knudtozon får ballen på et nydelig innlegg fra Ringstad, men skyter via Opdal til corner.
    11'
    Børufsen klarerer og Owello fosser fremover.
    11'
    Børufsen er med fremme og får ballen med seg til kortlinjen, men nektes til utspark fra Origi.
    12'
    Tripic går og går, og blir lagt i bakken av Kippe på 19 meter.
    13'
    Tripic gjør seg klar
    13'
    Nydelig skudd av Tripic på frispark fra 19 meter, relativt hardt og velplasert skudd. Origi er raskt nede og fanger ballen.
    14'
    Tripic runder Ringstad litt for enkelt og går forbi ytterligere to mann. Klemmer til fra 17 meter, men til innkast.
    15'
    Kippe legger Tripic bakken nok en gang, denne gangen like utenfor boksen.
    16'
    Frode Kippe
    16'
    Foreløpig ingen hvit sprayboks i Tippeligaen.
    17'
    Tripic skyter nok en gang og curler ballen over mål.
    17'
    Castro går i offside på en lang ball fra Andersen.
    18'
    Ohi kombinerer med et par kamerater og klemmer til rett i ryggen på en starter. Gabrielsen får ballen og forsøker seg på et innlegg, men ballen går rett i klypa på Opdal.
    19'
    Fofana forsøker seg på førti overstegsfinter i Starts boks, men skiler og ballen går til utspark.
    20'
    Start virker friske i åpningen, og styrer spillet, men det ser ikke ut til å legge en demper på de vel 200 tilreisende supporterne.
    21'
    LSK triller ball og forsøker å bygge opp et angrep.
    22'
    Fofana skjrer inn fra venstre og sender ballen innover, men Acosta er der og klarerer.
    23'
    Ringstad skaffer seg et corner når han slår ballen i Tripic til corner.
    23'
    Kipper rager høyest høyest på innlegget, men kipper ballen over mål.
    23'
    Etter halvspilt førsteomgang er det liten tvil om at dette ligner mye på det vi har sett på Sparebanken Sør Arena i år. Start kjører kampen de første kvarterene, men ser ut til å miste litt av piffen midtveis i første omgang. LSK tar nå over banespillet.
    25'
    Gabrielsen dribler forbi Børufsen og kobinerer med Mjelde som sender Ohi på løpetur på høyrekanten. Ender med kast til LSK.
    26'
    Tommy Høiland skal kaste langt.
    26'
    Innkastet går langt nok, men heades ut til nytt innkast.
    26'
    Høiland løper omtrent til sentrum for å hente håndklede til å tørke ballen med. Børufsen er aggresiv på det neste innkastet og det ender med nok et innkast.
    27'
    Denne gangen er innlegget bedre og Mjelde (ikke Mons Ivar) får til en avslutning som går rett på Opdal.
    28'
    Tripic legger inn fra høyre, men ballen går til innkast. Det påfølgende innlegget er farligere, men går via Vilhjamsson og over Børufsen som står klar.
    29'
    Start presse seg høyere i banen, en LSK bryter og kontrer. Knutdzon går til dødlinjen og tar med seg Ohi, men Børufsen klarerer.
    31'
    Tripic spiller Castro fint gjennom, men Kippe får en tå på ballen og det blir corner.
    31'
    Sarr venter på bakerste, og får en liten fot på ballen, men den triller rolig inn til Origi.
    31'
    Fofana får ballen i kontra, men nektes på 16-meteren av Børufsen som til tider fungerer som høyreback.
    32'
    Owello spiller Tripic gjennom. Han legges i bakken av Ødegaard.
    33'
    Straffe!
    33'
    Tripic skal ta den.
    33'
    Straffe til Start
    33'
    Start scorer på straffe!
    Start 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Zlatko Tripic
    Setter ballen kontrollert litt opp, til høyre for Origi som går motsatt vei.
    33'
    Tripic runder Ringstad, men han holdes av Ringstad. Korrekt frisparki ufarlig posisjon.
    35'
    Mjelde farlig frempå på høyrekanten, men nektes til innkast.
    36'
    Høiland kaster langt, men ballen klareres.
    36'
    Mål for Lillestrøm!
    Start 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Erik Mjelde
    Målgivende: Moryke Fofana
    Mjelde får ballen på 16 meter av Fofana. Han går to meter og brenner til. Ballen går langs ballen og under kroppen til Opdal. Han er på den, men klarer ikke holde ballen. Elendig forsvarsjobb av hjemmelaget.
    36'
    Dårlig nytt for hjemmelaget når Gummi tar seg til å låret i det han klarerer til innkast. Har enda en 'midtstopper' fått føling med skavanker?
    39'
    Gult kort til Start
    Zlatko Tripic
    Tripic irriterer seg grønn over at Høiland skal bruke håndkledet hver gang han skal ta innkast. Han kaster håndkledet opp på tribunen og belønnes med gult kort av dommer Hagen. Full batalje langs sidelinjen.
    39'
    Høiland tørker ballen litt ekstra på innkastet...
    40'
    Mjelde slår en krossball til Fofana som brenner til. Ballen går 1,5 meter til side for mål.
    41'
    Høiland forsøker å legge inn fra høyre. Ballen går via Castro og til corner.
    42'
    Opdal glipper i mottaket, og Kippe er der med sine lange bein. En startspiller kommer mellom og klarerer.
    42'
    Knudtzon er for tøff med Tripic som ruller et par runder i gresset.
    45'
    Det er lagt til 1 minutt i første omgang i det Tripic fosser oppover høyre. Ballen ender som utspark.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går til pause med en ball i hvert garn. Det har ikke vært noen stor kamp så langt. Tripic har vært kampens største spiller så langt, med mange løp og godt driv fremover. LSK kan bli enda giftigere på kontringer, og får et mål etter elendig forsvarspill fra hjemmelaget.
    Det kan se ut som Mjelde skal gjøre et bytte allerede til pause. Hoff har tatt av seg drakta. Kan det være han ikke er fornøyd med innsatsen fra spissene?
    Castro sendes i dusjen etter halvspilt kamp.
    45'
    Gummi er for tøff mot Høiland. Frispark på 45 meter venstre side.
    46'
    Lundemo skal slå inn.
    46'
    Børufsen og Vilhjalmsson klarerer i felleskap og Start bryter.
    47'
    Mål for Start!
    Start 2 - 1 Lillestrøm
    Mål: Espen Børufsen
    Målgivende: Matthias Vilhjalmsson
    Nydelig forarbeid av Hoff på høyrekanten. Han sender ballen til Vihjalmsson som finner Børufsen på 18 meter. Han curler ballen opp i venstre kryss. Nydelig mål!
    47'
    Glenn Andersen er stygg med Fofana og belønnes med frispark i mot.
    49'
    Hoff fyrer av fra 35 meter. Skuddet er svakt og Origi fanger den enkelt.
    50'
    Tripic kjemper til seg ballen fra Gabrielsen som forsøker seg på høyrekanten. Opdal får skyte ut fra femmeteren.
    51'
    Sarr stusser ballen til Vilhjalmsson som prøver å skyte. Skuddet er elendig og ruller ut over kortlinjen.
    51'
    Hjemmelaget åpner omgangen aggresivt og presser gjestene langt tilbake på banen.
    52'
    Frispark til LSK ved midstreken langt ute. Ringstad slår langt mot Høiland, men han rekker ikke frem til ballen med luggen. Utspark fra mål.
    53'
    Knudtzon forsøker å spille Høiland gjennom, men slår i stedet en rolig passning til hjemmelagets keeper. Opdal takker og bukker.
    54'
    Tripic går og går, langt på høyrekanten, og inn mot seksten, leter etter en skuddmulighet, men tvinges til å slå støttepasning til Owello. Han slår videre til Børufsen som brenner ballen langt, nesten til Varoddbroa.
    55'
    Espen Børufsen
    Børufsen legger Fofana i bakken, når han er alt for sein inne i en taklig.
    57'
    Gummi med en farlig tversover bak, men Acosta rydder opp.
    58'
    Børufsen slår inn langs bakken fra høyre. Lundemo rydder unna.
    58'
    Hoff skyter fra 20 meter, vi ankelen til Kippe. Ballen går i bue over Origi og over mål.
    59'
    Innlegget går over alt og alle.
    59'
    Tripic slår inn fra venstre mot Vilhjalmsson, men Kippe er sterk og sørger for at ballen går inn til Origi.
    61'
    Mjelde skyter, men Knudtzon (!) redder på 14 meter.
    63'
    Det er ikke voldsomt trøkk i denne kampen. Start har banespillet, mens vi alle venter på at LSK skal utnytte overgangene.
    64'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fred Friday
    Ut: Tommy Høiland
    64'
    Haglund står på sidelinjen og forsøker å mane guttene sine til innsats. Han har trolig sett det vi ser fra oven, at LSK ikke gir alt i duellene.
    65'
    Start vinner andreballene hele tiden nå, og Owello får sjeldent stort rom å boltre seg i på foran boksen til LSK.
    66'
    Kippe viser Hoff ryggen når han forsøker å vinne en duell foran Origi.
    67'
    5286 tilskuere på Sparebanken Sør Arena.
    67'
    Børufsen får seg en smell. Asante er i oppvarming.
    67'
    Start 3 - 1 Lillestrøm
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic gjør en manns jobb, eller fire om du vil. Han går og går, som en klokke og dribler seg forbi flere mann. Helt nede ved dødlinjen slenger han seg og slår inn foran mål. Der er Hoff og setter kottene til ballen, mens han sklir den inn i mål.
    68'
    Børufsen tar ny telling og har tydelig vondt.
    69'
    Børufsen kommer seg på beina, men halter rundt på banen. Det er tydelig at han har det vondt.
    70'
    Og der gikk også Hoff ned for telling. Han holder seg til sitt venstre lår.
    70'
    Hoff er på beina igjen, og rister løs langs sidelinjen. Han vinker og viser at han er klar til ny dyst.
    71'
    LSK-spillerne virker slitne og får ikke spille til å gli.
    72'
    Owello får masse rom og slår ut til Hoff som slår inn mellom keeper og stopperne. Vilhjalmsson er der, men nektes av Kippe. Den muligheten kunne blitt farlig.
    74'
    Friday forsøker seg på et saksespark på 12 meter, men har beinet for høyt - nesten i ansiktet på Rolf Daniel Vikstøl. Korrekt frispark.
    75'
    Asante forsøker å finne Vilhjalmsson, men det ender med corner.
    76'
    Origi løfter seg så vidt fra bakken og fanger ballen enkelt.
    76'
    Kampen har kommet inn i et blindspor. Hvor blir det av kontringene til LSK?
    81'
    Inn: Simen Kind Mikalsen
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    81'
    Det er mange spillere på LSK som har skuffet i denne kampen. Særlig overraskende er det at Lundemo ikke har fått bruke ferdighetene sine i en kamp som passer perfekt for han.
    82'
    Fofana forsøker seg på høyrekanten av boksen, men Asante stopper forsøket enkelt.
    84'
    Fofana forsøker seg på nytt og skyter, men ballen spretter via et Startbein og Opdal kan enkelt ta grep om ballen.
    84'
    Hoff sliter voldsomt med noe som ser ut som krampe eller en heftig lårhøne fra duellen i sted.
    85'
    Fofana får ballen fra en stuss på corner og forsøker å brasse den inn i mål. Ballen reddes og klareres ut. Det blir noe klabb og babb, men sjansen torpederes av et aggresivt Start-forsvar.
    85'
    Mikalen forsøker seg, men Andersen klarerer mesterlig. Mjelde får ballen etter retur og litt ballspill. Han fyrer av, men ballen går til utspark fra Opdal.
    87'
    Hoff roper på straffe når han slår inn. Ballen går via Ødegaard, men var den innom hånda? Dommer Hagen mener ikke det og spillet fortsetter.
    88'
    Lillestrøm forsøker seg på en kontring, men det blir for spedt og hjemmelaget forsvarer seg godt.
    88'
    Friday legges i bakken på 35 meter. Lundemo skal slå inn fra venstre side.
    89'
    Acosta setter hodet til innlegget og klarerer. Fofana følger opp, og når ballen på kortlinjen, men den går over linjen.
    90'
    Reprisene viser, så langt vi kan se, at Start ble snytt for straffe ved innlegget til Hoff i det 88. minutt.
    90'
    Fofana legger inn, men ballen går rett i fanget på Odal.
    90'+1
    Det er lagt til 3 minutter.
    90'+1
    Hoff kombinerer med Vilhjalmsson, men det blir for spedt og Origi fanger ballen.
    90'+2
    Zlatko Tripic er kåret til banens beste av en lokal jury. Det er vi helt enig i.
    90'+2
    Spillerbytte - Start
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Espen Børufsen
    90'+2
    Asante skyter fra 40 meter, en sprettball langs bakken, som Origi lett redder.
    90'+4
    90'+4
    Det er slutt og Start tar sin fjerde seier for året, i det som har vært en blandet opplevelse sett med underholdningsøyne. Til tider var det glitrende spill fra hjemmelaget, men flere lang gjest i kampen gjør det til en 90-minutter helt på det jevne. Start er dyktige i angrep, men vinner først og fremst fordi Lillestrøm spiller en kamp langt under pari. De varslede kontringene fra bortelaget uteble fullstendig. Svakt av Haglunds gutter.