Kabran21' (Str.)
2-0
3-0

Ble dekket av VG Sporten

Hjertelig velkommen til denne livedekningen av Eliteserie-kampen mellom Start og Lillestrøm.
    I et øsende regnvær i Kristiansand skal Start kjempe om svært viktige poeng. Med tre poeng i dag vil klubben være foran dagens motstander Lillestrøm, og dermed over nedrykksstreken. Lillestrøm vil med tre poeng få en luke ned til lagene under streken
    Det har ikke villet seg helt for Rekdals menn. Scoringer i mot i sluttminuttene ved et par anledninger og ikke god nok presisjon foran mål har ført til at de gule og svarte ligger der de ligger på en 15.plass.
    De fem siste innbyrdes mellom lagene har endt uavgjort. Ingen av de siste kampene mellom lagene har vært noe målkalas, så det kan fort bli målfattig også denne gangen.
    Lillestrøm kommer fra et knepent tap mot erkerival Vålerenga forrige runde. De er nok revansjesugne og vil gjøre alt for å stoppe Starts arsenal.
    Thomas Lehne Olsen soner karantene for ordene han brukte mot dommeren i kampen mot Vålerenga. Frode Kippe er også suspendert for gjestene.
    Hos vertene er Elliot Käck ute med karantene og Espen Børufsen ute med langtidsskade.
    Lagoppstilling Start: Deumeland, Berger - Larsen - Lowe, Wichne - Aremu - Segberg - Shala - Sandberg, Kabran - Akinyemi. BENK: Opdal, Hadzic, Mensah, Christensen, Sigurdarson, Robstad, Bringaker
    Lagoppstilling LSK: Maric, Haakenstad - Amundsen - Antonijevic - Kind Mikalsen, Melgalvis - Pedersen - Mathew - Brenden, Smarason - Knudtzon. BENK: Igonen, Rafn, Martin, Ayagwa, Krogstad, Ødemarksbakken, Ranger
    Dagens dommer er Ola Hobber Nilsen. Med seg har han Tom Harald Grønevik og Geir-Oskar Isaksen.
    Det er solgt over 10 000 billetter til dagens kamp. Kanskje ikke så rart når de gikk for 1 kr per stykk. Regnværet gjør nok at det ikke bli fullt på tribunen i kveld, men rammen rundt kampen er likevel enorm!
    Det er en halvtime til det braker løs på Sparebanken Sør Arena!
    Lagene ankommer matta anført av dommertrioen.
    0'
    Der er vi i gang på Sparebanken Sør Arena!
    1'
    LSK tar kommandoen fra start. En ball slås høyt mot Knudtzon som legger ballen igjen til Smarason. Islendingen prøver å plassere ballen til høyre, men Deumeland redder enkelt.
    3'
    En ball slås i bakrom mot Sandberg som spiller venstre vingback i dag, men ballen kommer aldri frem.
    5'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Adeleke Akinyemi
    Målgivende: Afeez Aremu
    Akinyemi triller ballen iskaldt nede ved stolperota! Aremu slår en krempasning gjennom til Akinyemi som har startet i bakrom. Spissen drar av et par mann før han setter ballen nydelig i mål! Pangstart på kampen!
    5'
    Fantastisk ramme rundt kampen! Billettene lå til 1 kr per stykk, derfor har mange Sørlendinger trosset regnværet og stilt opp for å støtte de gule og svarte
    8'
    Mange personlige feil i starten av kampen til tross for det ene målet. Mye slurv fra begge lag.
    9'
    Kind Mikalsen prøver seg på et innlegg, men forsøket blir headet ut av Start-forsvaret.
    9'
    Brenden drar seg innover i banen og får avsluttet fra kanten av sekstenmeteren. Skuddet går et par meter utenfor.
    11'
    Wichne mottar ballen ute til høyre og slår et lavt innlegg mot boksen. Ingen Start-spillere klarer å nå ballen og LSK får klarert.
    12'
    Aremu sender en lang ball i bakrom mot Kabran. Svensken peker hvor han vil ha den, men avleveringen fra Aremu er for lang og går inn til keeper.
    13'
    Gult kort til Start
    Damion Lowe
    Feller Knudtzon rett utenfor sekstenmeteren og får et klokkeklart gult kort. Frispark til gjestene.
    14'
    Smarason slår ballen perfekt på pannebrasken til Pedersen som header ballen i tverrliggeren!! Utrolig nære scoring.
    16'
    LSK presser på for utligning. Kind Mikalsen med et løst innlegg, men headingen fra Melgalvis går høyt over.
    17'
    Straffe til Start. Akinyemi tar med seg kula fremover og finner Shala som kommer rusende fremover og blir felt i det han skal avslutte for andre gang.
    18'
    Rødt kort til Lillestrøm
    Marius Amundsen
    Får det røde for fellingen. Så noe strengt ut.
    20'
    Start scorer på straffe!
    Start 2 - 0 Lillestrøm
    Mål: Kevin Kabran
    Svensken setter straffen iskaldt til venstre for seg selv og Maric går feil vei.
    21'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Aleksander Melgalvis
    Gjør et taktisk bytte.
    22'
    Hjørnespark til Start. Ender i utspill fra Maric.
    23'
    Kaotiske minutter i det straffesparket blir gitt. Først gir Hobber Nilsen gir Kind Mikalsen det røde kortet, men trekker det tilbake og gir det til Amundsen i stedet.
    25'
    Start får frispark rett utenfor sekstenmeteren i det Akinyemi blir felt på vei gjennom av Kind Mikalsen. Får altså ikke kortet der. Merkelig. Skuddet går en halv meter over Maric' mål og til utspill.
    26'
    Start og Kabran presser LSK bakover og vinner en corner.
    28'
    Hjørnespark til Start. Shala tar det fra venstre. Corneren treffer Simon Larsen som header ballen en god meter over mål. Burde klart å presse den under tverrliggeren.
    28'
    Segberg prøver å tre gjennom Wichne som har løpt seg fri bak LSK-forsvaret, men Simen Rafn får akkurat foten på ballen og hindrer en eventuell målsjanse.
    30'
    Knudtzon går ned etter en duell og må ha behandling.
    32'
    Han tråkker over i duellen med Berger og ser ut til å måtte forlate banen. Dette blir fryktelig tungt for gjestene.
    33'
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Erling Knudtzon
    Krogstad kommer inn for en skadet Knudtzon.
    34'
    Brenden tar tak i Shala og får frispark mot seg. Merkelig situasjon. Tar tak rundt halsen hans. Burde hatt kortet.
    35'
    Shala felles ute i høyre korridor og får frispark. Begynner å bli ampert utpå her. Tror nok ikke vi har sett det siste kortet i dag.
    36'
    Kabran blir felt omtrent midt på LSKs banehalvdel og får frispark. Shala er servitør og treffer Larsen. Men sistnevnte finner ingen medspillere i boksen.
    37'
    Hjørnespark til Start. Kabran hælflikker ballen mot Akinyemi, men en LSK-forsvarer får et bein på ballen. Innlegget treffer hodet til Larsen som header rett i klypene på Maric.
    38'
    Akinyemi har vært meget frisk i dag og skapt mye trøbbel for LSK-forsvaret.
    41'
    LSK har ballen langt inne på Starts banehalvdel, men klarer ikke skape allverdens. Må nok ha litt tur om de skal score her i dag.
    42'
    Akinyemi er råsterk og legger igjen ballen til Shala som setter fart fremover. Han gir kula videre til Wichne ute til høyre, vingbacken klarer ikke ekspedere ballen til noen lagkamerater.
    43'
    Det blir store kontringsrom når LSK angriper. Det utnytter Start til en viss grad helt til LSK har tatt returløpene.
    44'
    Det legges til minimum to minutter i første omgang.
    45'+1
    Wichne kommer til innlegg ute fra høyre og ballen er på vei mot mål. Maric får akkurat dyttet ballen videre.
    45'+2
    Gult kort til Lillestrøm
    Arnor Smarason
    Får kortet for protester mens Kabran ligger nede for telling.
    45'+3
    Akinyemi prøver å nå ballen i bakrom, men Maric er ute og beiner ballen unna.
    45'+4
    Der er vi i gang igjen. Tror LSK hadde godt en pause etter den første omgangen.
    46'
    LSK går rett i angrep og får frispark ute til høyre når Haakenstad blir felt.
    47'
    Smarason skal slå inn. Det blir en kort variant som ikke ender i noe.
    47'
    Frispark til Start ute til høyre. Shalas innlegg heades rett ut.
    48'
    Hjørnespark til Start. Shala skal være servitør. Ballen går over alt og alle og til utspill.
    51'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Kevin Kabran
    Bytte skjedde like etter hvilen. Kabran gikk haltende av banen etter en duell i første omgang.
    52'
    Start har ikke det samme trykket som de hadde i førsteomgang og lar LSK trille ball på deres banehalvdel.
    53'
    Frispark for LSK ute til høyre fra drøye tjue meter. Smarason gjør seg klar. Innlegget heades ut av Aremu.
    53'
    Sandberg mottar ballen ute til venstre og får slått et meget godt innlegg. Headingen fra Shala går en meter utenfor.
    57'
    Hjørnespark til Lillestrøm. Deumeland bokser ballen ut i returrom og Mathew avslutter flere meter utenfor.
    57'
    LSK presser på fremover og får frispark i en meget farlig posisjon fra 20 meter. Skuddet går utenfor.
    61'
    Mer jevnt ute på matta nå i forhold til førsteomgang. Har omstilt seg i pausen, LSK.
    61'
    Shala avslutter og sender Maric ut i full strekk. Start presser på for å øke ledelsen.
    62'
    Hjørnespark til Start. Shala stiller seg opp. Innlegget blir klarert.
    62'
    Sandberg avslutter fra tjue meter, men skuddet går midt på Maric.
    64'
    Hjørnespark til Lillestrøm. Smarason skal slå.
    64'
    Mye intensitet i kampen. Går mye frem og tilbake.
    67'
    LSK har ikke klart å skape mye med ti mann, men de prøver seg når de har ballen.
    68'
    Hjørnespark til Start. Akinyemi fosser fremover og avslutter på Maric som gir til corner. Den klareres.
    68'
    Aremu får seg en smell i en duell etter corneren. Blir liggende lenge nede, og må hjelpes av banen.
    70'
    Lillestrøm får frispark på egen halvdel.
    71'
    Aremu er på banen igjen.
    71'
    Lillestrøm får frispark i god posisjon. Smarason står klar.
    74'
    Islendingen slår inn frisparket fra høyre, men det ender med utspill fra Deumeland.
    74'
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: Adeleke Akinyemi
    74'
    Betydelig roligere tempo nå i den andre kampen i den første. LSK sliter med å spille seg gjennom et Start-lag som har lagt seg lavt, og det har blitt en stund siden forrige store målsjanse her på Sør Arena.
    76'
    Smarason slår nok et frispark inn i feltet for gjestene, men Deumeland får bokset unna.
    77'
    Stor sjanse for Start! Mathew mister ballen midt på egen halvdel, og Shala snapper den opp. Finner Bringaker som har massevis av rom på venstrekanten, men avslutningen er svak og går utenfor.
    78'
    Start 3 - 0 Lillestrøm
    Mål: Mathias Bringaker
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Så sitter vel spikeren i kista for hjemmelaget! Sandberg slår inn til Bringaker som kriger ballen forbi Maric. 3-0 til Start - nå blir det blytung for Lillestrøm å slå tilbake med 10 mann.
    78'
    Bringaker scorer altså etter bare fire minutter på banen.
    81'
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Arnor Smarason
    81'
    Inn: Ibrahim Mensah
    Ut: Afeez Aremu
    82'
    Lillestrøm får frispark i brukbar posisjon. Rafn skla slå inn.
    85'
    Start får ryddet unna.
    85'
    Lowe blir dyttet i reklameplakatene bak Lillestrøm-buret, like foran Kanari-fansen, og blir liggende. Flere av spillerne samler seg i en klynge rundt Start-spilleren, men han kommer seg til slutt på beina igjen. Høy temperatur på Sør Arena i kveld!
    86'
    Kristoffer Ødemarksbakken
    Får gult etter situasjonen med Lowe.
    86'
    Daniel Alexander Pedersen
    87'
    Ikke bare høy temperatur på banen, men også blant supporterne. Start-fansen som sitter nærmest Kanari-fansen må flytte seg nå.
    90'
    Tobias Christensen
    Går for hardt inn i en duell.
    90'+1
    Publikum, som har fått billetter til 1 krone til kveldens kamp, reiser seg på Sør Arena nå og gir laget sitt en velfortjent applaus med minuttet igjen på klokka.