3-0

Velkommen til livedekningen mellom Start og Lillestrøm på Sør Arena. Det er strålende sol, og en flott gressmatte så alle forholdende ligger til rette for en fin fotballkveld.
    Start har klatret opp på tredjeplass på tabellen etter to seire på rad mot henholdsvis Tromsø på hjemmebane og sist mot Vålerenga på bortebane. Etter syv kamper har de nå 12 poeng.
    Lillestrøm ligger i motsatt ende av tabellen, og har til gode å vinne en fotballkamp etter syv forsøk. LSK har tapt de to siste oppgjørene i ligaen, og har bare tatt tre av 21 mulige poeng. Det gjør Start til store favoritter i kveldens kamp.
    Start gjør en endring fra laget som møtte Vålerenga i forrige kamp. Christer Kleiven kommer inn og erstatter Espen Børufsen på venstre flanke, som henvises til benken. Kleiven får dermed sin første kamp fra Start siden dagens hjemmelag møtte Strømsgodset i sesongpremieren.
    Bernt Hulsker og costaricanske Cristian Bolaños har scoret fem mål hver, og topper dermed toppscorerlisten sammen med Tromsøs Sigurd Rushfeldt og Moldes senegalesiske spiss Mame Biram Diouf. Det er ingen tvil om at disse må stoppes for at LSK skal ta poeng i dag.
    Start har et godt tak på Lillestrøm på hjemmebane, selv om det ble 0-0 sist lagene møttes på Sør Arena i 2007. De tre oppgjørene før det vant Start, og da er den sene 3-2 seieren i ekstraomgangene i kvartfinalen i Norgescupen i 2006 tatt med. Vi må helt tilbake til 2002 for å finne forrige LSK-seier her i Kristiansand. Da vant Lillestrøm 2-0.
    Bjørn Helge Riise, Olivier Occean, Edwin Eziyodawe, Vidar Riseth og Arild Sundgot mangler alle hos bortelaget. De stiller dermed svært svekket i denne viktige kampen.
    Geir Ludvig Fevang har fått strekk under oppvarmingen. Espen Børufsen kommer inn som erstatter. Dermed flyttes nok Kleiven frem som offensiv midtbanespiller. Dette er kritisk for hjemmelaget, som har tidligere vært svært avhengige av Fevang som bindeledd mellom midtbane og angrep, for i det hele tatt å produsere sjanser.
    Start tar avspark i første omgang.
    1'
    Børufsen legger inn fra venstrekanten, men Nordtveit klarerer til innkast.
    3'
    Bolaños får frispark på høyresiden 30 meter fra mål.
    3'
    Bruer Hanssen forsøker å slå frisparket inn i 16-meteren, men det er altfor lavt og LSK kan enkelt heade unna.
    4'
    Nok et frispark til Start. Denne gang slår Freeman en høy ball opp i 16-meteren mot Hulsker. Hulsker vinner duellen og header mot lengste hjørnet, men Hansen er raskt nede og slår ballen ut til corner!
    5'
    En kort variant. Deretter forsøk på innlegg som klareres ut til en ny corner.
    5'
    Hansen får tak i ballen.
    6'
    Lillestrøm scorer selvmål!
    Start 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: André Hansen
    For et vanvittig selvmål! Bjørkøy slår ballen rolig tilbake til Hansen i LSK-målet. Keeperen misser på ballen da han skal klarere, og den sklir av foten og triller inn i det åpne målet. Dermed 1-0 til hjemmelaget. Komisk!
    6'
    Igiebor river Goodson overende, og hjemmelaget får frispark langt inne på egen banehalvdel.
    9'
    Start kontrollerer på hjemmebane nå.
    11'
    Hulsker vender opp og prøver å frispille Milicevic som har kommet på et langt løp fra sin venstrebackposisjon. Pasningen er for upresis, og LSK kan ta over.
    13'
    Goodson med et langt oppspill mot Hulsker, men denne gangen kommer Hansen fint ut og fanger ballen.
    14'
    LSK-keeperen får høre det fra hjemmepublikum etter hvert tilbakespill nå.
    16'
    Bruer Hanssen slår en flott ball inn i 16-meteren mot Bolaños. Sistnevnte demper den fint, før han vender seg rundt og forsøker å finne en medspiller med en pasning. Men ballen går rett til en LSK-spiller som klarerer.
    17'
    Bolaños slår inn fra høyrekanten, men Kippe stupheader ballen ut over sidelinjen.
    18'
    Freeman kaster langt inn, men ballen går over alle og havner hos Hansen i LSK-målet. Han tar raskt kontroll over den løse ballen.
    19'
    Lillestrøm har til gode å skape en eneste målsjanse på Start så langt. De sliter til de grader med å etablere spill på Starts banehalvdel de første 20 minuttene.
    20'
    Essediri jakter en ball langs høyrekanten, men innlegget hans blokkeres deretter ut til corner av Milicevic.
    20'
    Bruer Hanssen er sist borti ballen før den går over dødlinjen, men allikevel får Start utspark fra eget mål. Merkelig dømt av Skjervens linjemann.
    20'
    LSK får frispark på høyresiden ca 45 meter fra Starts mål. Nordtveit slår frisparket inn i 16-meteren, men Start får frispark for en holding på Goodson.
    23'
    Igiebor slår ballen inn mot Søgård som er både god og heldig da han får ballen med seg videre. Til slutt rekker Goodson frem og klarerer til corner.
    25'
    Hulsker og Kippe går i samme duell, og Hulsker header ballen ut til ny corner. Spissen blir deretter liggende nede en stund før han reiser seg og er forbannet på Kippe. De skilles uten videre dramatikk.
    25'
    Sigurdarson header ballen over fra 7-8 meters hold. Svak avslutning.
    26'
    Lillestrøm er kommet bedre med i kampen nå, og presser Start tilbake på banen.
    26'
    Borgersen stopper Igiebor på en kontring, og Start tar over ballen.
    27'
    Start stresser unødvendig nå, og spillerne ødelegger for hverandre. Men Lillestrøm klarerer ikke å utnytte Starts personlige feil.
    29'
    Børufsen går på et langt løp langs venstrekanten og får ballen. Deretter slår han et presist innlegg mot Kleiven som header mot mål fra 17 meters hold. Keeper fanger ballen enkelt.
    30'
    Kleiven slår en nydelig gjennombruddspasning mot Børufsen, som deretter slår en hard pasning mot Hulsker inne foran mål. Hulsker er centimetere fra å komme på ballen og sette den i mål! Stor Start-sjanse!
    31'
    Milicevic legger inn fra venstrekanten, men en LSK-spiller header ballen ut av 16-meteren. Ballen havner hos Børufsen som kommer seg fri og får skutt mot mål fra 14 meters hold. Men venstrevingen er i ubalanse og skuddet blir dårlig. Keeper redder greit.
    33'
    Mouelhi spiller ballen fint fri til Sigurdarson som utfordrer Milicevic. Han kommer seg fri, men skuddet fra 12 meters er svakt og går rett på keeper Høie som redder enkelt.
    35'
    LSK vinner en corner. Den header Nordtveit svakt utenfor etter å ha møtt ballen på nærmeste stolpe.
    35'
    Mål for Start!
    Start 2 - 0 Lillestrøm
    Mål: Bernt Hulsker
    Målgivende: Christian Bolanos
    Bolaños slår et flott innlegg mot Hulsker i 16-meteren. Hulsker slår Nordtveit i duellen og header ballen enkelt i mål fra 6-7 meters hold. Dermed tar Start ledelsen 2-0! Hulsker og Bolaños viser vei for Start i form.
    36'
    En kort variant mot Bolaños. Hans innlegg blokkeres, men Start beholder ballen. Det ender til slutt med at Freeman får frispark på høyrekanten.
    38'
    Gult kort til Lillestrøm
    Får gult kort for taklingen på Freeman.
    39'
    Børufsen tar frisparket, men en LSK-spiller header ballen ut til corner.
    40'
    En LSK-spiller header ballen unna.
    40'
    Nordtveit klarerer ballen svakt rett til Hulsker, men spissen mister balansen og Nordtveit vinner den tilbake. LSKs stopper er heldig der.
    41'
    Det er ikke akkurat noe Premier League nivå over det Nordtveit har vist. Nok en feilpasning snappes opp, men igjen slipper han med skrekken. Dette lover dårlig Arsenal!
    42'
    Igiebor får frispark på kanten av 16-meteren etter en duell med Goodson. Dette kan være en stor mulighet for bortelaget.
    43'
    Søgård slår frisparket inn i 16-meteren, og Start følger ikke med. Igiebor får helt uhindret headet mot mål fra 5 meters hold, men Høie varter opp med en kjemperedning og slår ballen unna! Kjempesjanse for gjestene.
    44'
    Bolaños fosser fremover, men blir felt av Mouelhi.
    44'
    Start får frispark 30 meter fra mål. Ballen løftes inn i 16-meteren, men Bjørkøy får klarert.
    45'
    Borgersen er i ferd med å rote det til for seg i duell med Sigurdarson, men slipper med skrekken og spiller ballen tilbake til keeper.
    45'+1
    Mykland snapper opp ballen 30 meter fra LSKs mål. Han finter seg fri, og skyter mot høyre hjørnet fra 18 meters hold. Men Hansen er med på notene og redder greit. Brukbar mulighet for vertene.
    45'+2
    45'+2
    Start leder 2-0 over Lillestrøm og har dermed en komfortabel ledelse etter første omgang. Start får en gavepakke etter en forferdelig keepertabbe tidlig i omgangen av 19 år gamle Andre Hansen. Deretter var kombinasjonen Hulsker - Bolaños avgjørende for Starts andre scoring. Hjemmelaget har full kontroll, og LSK må heve seg flere hakk i andre omgang for å ta poeng her i dag.
    45'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Magnus Myklebust
    Ut: Bjorn Sigurdarson
    Sigurdarson fikk ikke vist mye de første 45 minuttene, og byttes derfor forståelig nok av banen.
    46'
    Igiebor flikker ballen videre til Myklebust som plutselig er helt alene med keeper. Myklebust forsøker å lobbe ballen over en utrusende Høie, men den går over mål. Avslutningen står ikke helt i stil med forarbeidet.
    47'
    Start er svært upresise i starten av andre omgang, men Lillestrøm klarer ikke å utnytte feilene.
    49'
    Mouelhi ser ut til å ha fått en strekk på baksiden av låret og følges av banen.
    50'
    Nordtveit spiller en lang ball opp mot Igiebor, men nigerianeren har løpt i offside.
    51'
    Kleiven misser med en pasning sentralt på banen, men Borgersen kommer skliende inn og rydder opp. Start sliter fryktelig med pasningsspillet nå.
    52'
    Bolaños slår et frispark fra høyrekanten fint mot Erik Mykland på 20 meters hold. Midtbanelegenden forsøker et skudd fra distanse, men Hansen redder greit.
    56'
    Børufsen snapper ballen foran en utrusende keeper, men må vende opp for det var skrått hold. Mens keeper ruser tilbake skyter Børufsen mot mål, men treffer da Hansen. Der burde Start ha ledet 3-0! Dårlig kommunikasjon mellom LSKs forsvar og keeper Hansen ved den situasjonen.
    58'
    Tempoet i kampen er nå betydelig redusert. Det skjer lite akkurat nå.
    60'
    Mykland slår en nydelig pasning mot Bolaños som fra høyresiden i 16-meteren slår et ferdigscoret innlegg mot Hulsker. Utrolig nok misser spissen da han skal bredside ballen i mål, og den spretter langt over mål fra to meters hold. Elendig av Hulsker.
    62'
    Start kjører over LSK nå, og bortelaget har mer enn nok med å forsvare seg.
    63'
    Gult kort til Start
    Petter Bruer Hanssen
    Bruer Hanssen feller Marius Johnsen på en LSK-kontring, og får gult kort.
    63'
    LSKs frispark ender på hodet til Marius Johnsen som header mot mål fra syv meters hold. Ballen går rett på keeper som redder enkelt.
    65'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Aram Khalili
    Ut: Bernt Hulsker
    En sliten Hulsker byttes av banen til fordel for Khalili.
    65'
    Bolaños kommer på løp langs høyrekanten og drar vekk en motspiller før han går inn i banen. Deretter sentrer han til Bruer Hanssen som igjen finner Kleiven. Kleiven frispiller Khalili, men spissen får en dårlig ballberøring og rekker den ikke igjen. Hansen snapper ballen! Stor Start-sjanse!
    67'
    Kleiven spiller Bolaños helt alene med Hansen, etter at costaricaneren har kommet på et glimrende løp. Bolaños forsøker å trille ballen til side for keeper, men den utrusende keeperen får såvidt blokkert. Start er mye nærmere 3-0 enn LSK er 2-1!
    68'
    Khalili løper i offside.
    69'
    Dosso skyter hardt og godt fra 20 meters hold, og Høie må ut i full strekk for å avverge til corner! Stor sjanse til gjestene.
    70'
    Start klarerer greit unna.
    70'
    Khalili har ikke hatt ballen på sin side etter at han kom inn, og sliter med teknikken.
    73'
    Freeman drar seg inn i banen og spiller ballen inn til Kleiven. Kleiven vinner deretter en corner for hjemmelaget.
    74'
    Bolaños spiller en kort variant til en medspiller og får ballen tilbake. Deretter slår Bolaños et nytt glimrende innlegg inn mot 5-meteren hvor Start-spillerne står i kø for å score. Khalili avslutter til slutt rett på keeper fra 5-meter! Der burde Start ha ledet 3-0, men utnytter ikke de gigantiske sjansene sine.
    74'
    At Lillestrøm faktisk har mulighet på poeng fortsatt er nærmest utrolig. Start burde ha avgjort denne kampen for lenge siden, men misbruker enorme målsjanser.
    77'
    For en gangs skyld misser Bolaños totalt da han forsøker et skudd mot krysset fra 20 meters hold. Ballen går langt over mål.
    78'
    Milicevic roter vekk ballen for hjemmelaget. LSK vinner til slutt frispark på høyresiden sentralt på banen.
    79'
    Nordtveit løfter ballen opp mot 16-meteren, men Høie kommer ut og fanger den. Enkelt for keeper.
    79'
    Bolaños skyter ti meter utenfor fra 25 meters hold. Burde gjort det bedre der.
    80'
    Det er mye upresist spill nå, og ingen av lagene har vært i nærheten av mål de siste minuttene.
    82'
    Høie fanger nok et frispark av Nordtveit som slås inn i 16-meteren. Starts keeper har vært god i dag.
    83'
    Myklebust skyter ballen like over nærmeste kryss fra kanten av 16-meteren. Høie har likevel god kontroll.
    84'
    Bolaños vinner et innkast høyt på venstrekanten for Start.
    86'
    Start oser av kontroll nå. Lillestrøm er ikke i nærheten av å skape noe som helst.
    87'
    Start fosser fremover på en kontring. Børufsen avleverer ballen til Bolaños som har kommet på nok et flott løp. Alene med Hansen avslutter costaricaneren via keeper, og ballen spretter ut til corner!
    89'
    Hjørnespark til Start
    89'
    Start 3 - 0 Lillestrøm
    Mål: Aram Khalili
    Khalili løper utover og header ballen bakover mot mål, og den går inn. Dermed er kampen avgjort og det er 3-0 til Start.
    90'
    LSK får en stor sjanse til å redusere, men Marius Johnsen skyter like utenfor fra skrått hold.
    90'+2
    Hæstad løper i offside og vinkes av.
    90'+2
    90'+3
    Start vinner 3-0 over Lillestrøm på Sør Arena. En fullt fortjent seier til hjemmelaget som nå bare er ett poeng bak Molde på andreplass etter deres tap mot Vålerenga. Start kjørte over LSK, og det overrasker ingen at bortelaget ligger på bunn med slikt spill. Klarte knapt å skape en eneste målsjanse i dag.