1-4
90'
2-4

For oss som elsker fotball er dette en høytidsdag. Brasil VM-åpner på hjemmebane mot Kroatia senere i kveld, men først skal vi ta med oss det som pleier å være en morsom og målrik batalje mellom to lag som liker å spille offensiv fotball.
    Dagens match er en del av 13. serierunde og begge lag stiller med seier i bagasjen fra forrige runde. Start fikk en etterlengtet 2-1 seier borte mot Stabæk etter at Amin Nouri gjorde noe han i følge Espen Hoff ikke kan; å score mål. Han fikk drømmetreff med høyreslegga og 9 minutter før full tid satte Castro inn seiersmålet.
    Rosenborg hadde en underlig oppladning til hjemmekampen mot Lillestrøm, med presseskyts fra klubbledelsen mot Stefan Strandberg. I følge trener, styreleder og daglig leder var spilleren i streik, men dette har de senere beklaget, da årsaken i følge sørlendingen var knyttet til en familiær situasjon. Seier ble det uansett, med sifrene 3-1, etter scoringer av Selnæs, Mikkelsen og Riski. Etter hendelsen er det mye som tyder på Strandberg har spilt sin siste kamp for RBK. Det er i alle fall sikkert at han ikke spiller i dag.
    Rosenborg var en av medaljekandidatene før seriestart, men har vært mer ujevne enn forventet. De siste seks kampene har gitt 2 seiere, 2 uavgjort og 2 tap. RBK har vært relativt solide borte og er ubeseiret på fremmed gress så langt i år. Trønderne ligger på 5. plass med 20 poeng, et poeng bak Odd og to poeng bak Vålerenga.
    Start var hakket unna full krise før seieren mot Stabæk i pinsen. Resultatene har vært labre, men spillet har i enkelte kamper vært både underholdende og bra. Det har blitt litt stang ut for Sørlendingene, som i 2-2-kampen hjemme mot Vålerenga, da Kjartansson scoret på straffe like før full tid.
    Start elsker å spille mot Norges mestvinnende klubb, og publikum pleier å stille opp på slike kamper, så alt skulle tilsi en spennende kamp på Sør Arena, med to lag som desperat jakter poeng, i hver sin ende av tabellen.
    Start må klare seg uten Jesper Mathisen (skadet), Bismark Acosta (soner siste kamp for rødt kort mot Odd) og Fernando Paniagua (skadet). Zlatko Tripic er trolig tilbake i startellveren i dag, etter å måtte varme benken en omgang mot Stabæk.
    Nicki Bille Nielsen tråkket over med ankelen etter 10 minutter mot Lillestrøm, og er ute i 4-6 uker. Alexander Sørloth er tilbake etter et tretthetsbrudd og med på turen til Sørlandet, men starter trolig på benken.
    Det ulmer fortsatt mot Perry og diskusjonen går høylytt om han er rette mann til å lede laget. Etter cuptapet mot Ranheim bar det rett i krisemøte på brakka. Flere medier meldte at Perry var ferdig, men etter møtet ble det klart at styret har full tillitt til treneren. Skulle det derimot bli tap mot Start vil bålet på nytt flamme opp.
    Fjorårets møte i Kristiansand endte med 1-0 seier til Rosenborg. På Lerkendal endte kampen uavgjort 1-1 etter scoringer av Tarik Elyounoussi etter 8 minutter og et selvmål hvor Per Verner Rønning styrte Børufsen skudd i mål like før full tid. RBKs mål på Sør Arena var det Jonas Svensson som stod for i det 84. minutt.
    Starts 18-mannstropp ser slik ut: Håkon Opdal, Terje Reinertsen, Glenn Andersen, Jon Hodnemyr, Espen Hoff, Ernest Asante, Solomon James Owello, Zlatko Tripic, Markus Berger, Alejandro Castro, Babacar Sarr, Robert Sandnes, Alexander Lind, Matthias Vilhjalmsson, Gudmundur Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl, Amin Nouri, Espen Børufsen
    Spillerne er på vei ut på matta for å varme opp. Det er 19 grader og overskyet, men oppholdsvær i Kristiansand i dag.
    Det er ventet omlag 7000 tilskuere til Sparebanken Sør Arena i dag.
    Start har ikke slått Rosenborg siden 2007 da de vant 2-1. De fire siste seriemøtene i Kristiansand har endt slik: 0-1 (2013), 1-1 (2011), 2-3 (2010) og 1-2 (2009). Start spilte i Adeccoligaen i 2012 og 2008.
    Spillerne har nå gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene til dagens kamp i det de første regndråpene trenger gjennom skylaget. Mons Ivar Mjelde ble nettopp intervjuet på indre bane og gir sterkt uttrykk for tro på seier. Han håper guttene hans kan senke skuldrene og spille sitt eget spill.
    Stemningen bygger seg opp på arenaen mens tidligere Startforsvarer Paul 'Tåa' Richardsen synger hymnen.
    Spillerne står klare i tunnelen.
    Dagens dommer Brage Sandmoen leder spillerne ut på matta som fortsatt vannes aktivt. Det bør gi enda en grunn for fartsfylt fotball. Vi er sikkert mange som håper på et bra vorspiel til VM senere i kveld.
    Kapteinene Opdal og Reginiussen hilser på hverandre og enes med dommeren om hvem som skal ta avspark.
    RBK tar avsparket og går rett i angrep, men brytes av Owello.
    1'
    Andersen med lang ball mot Børufsen. Han rekker den nesten, men ballen går over kortlinjen.
    2'
    Start stiller opp i sin kjente 4-4-2, mens RBK starter i 4-2-3-1, en formasjon Per Joar Hansen har blitt uskjelt for av flere.
    2'
    Børufsen går på løp, men får en litt uheldig touch. Som ventet er det Start som presser på i åpningen. RBK skal ri etter planen ri av den første stormen og slite ut Startspillerne.
    3'
    Hoff går i offside på pasning fra Vikstøl.
    3'
    Svensson slår inn til Riski, men ballen spretter av foten og til uspark. Fint gjennomspill av Jensen i forkant.
    4'
    Dorsin med en lang pasning mot Søderlund. Opdal kommer først til ballen og slår til innkast.
    4'
    Gamst slår inn, men rett i fanget på Opdal.
    5'
    Vilhjalmsson for treg med pasningen og Børufsen kan ikke annet en gå i offside...
    5'
    Tripic legges i bakken av Dorsin, men Sandmoen mener det er greit. Lista legges med andre ord høyt i åpningen.
    5'
    150 tilreisende supportere fra Trøndelag har tatt plass på tribunen. De får se Børufsen forsere Svensson og avlevere ballen. Innlegget går langt og over mål. Tro det eller ei, men det er faktisk korpsmusikk på arenaen i dag. Det var lenge siden!
    7'
    Mike Jensen klemmer til fra 30 meter. Ballen går to meter til side for mål langs bakken.
    7'
    RBK får frispark på venstre side 35 meter. Gamsten slår inn...
    8'
    Vikstøl header innlegget fra Gamst Pedersen ut til innkast. Kastet går til Dorsin som legger inn 45 grader i boksen, men ballen klareres.
    9'
    Hoff er aggresiv i det Skjelvik skal klarere og nå nøye seg med innkast.
    9'
    Tripic legges i bakken på høyresiden 45 meter. Frispark som han tar selv.
    10'
    Innlegges slås lavt og rett på hodet til Andersen som header rett i beina på Ørlund. Han er også i offside så sjansen telles ikke.
    11'
    Opdal med dagens andre utspill som går til innkast. Gårsdagens bursdagsbarn (32) virker noe nervøs.
    11'
    Nouri lurer Gamst Pedersen og slår videre til Hoff på kanten som legger inn. Ballen går over alt og alle.
    12'
    Owello vinner ballen, og vri spillet fint til Hoff, men han går nok en gang i offside.
    13'
    Tripic vinner ballen fra Skjelvik og spiller gjennom til Børufsen, men Start blir nektet og må begynne forfra.
    13'
    Start har åpnet kampen best det første kvarteret. RBK tar få sjanser mot et aggresivt hjemmelag.
    15'
    Tripic legger inn fra høyre mot Vilhjalmsson som header rett opp i lufta. Ballen klareres og Start begynner forfra igjen.
    15'
    Dorsin med feilpasning mot Gamst.
    16'
    Reginiussen legger opp til balltrilling på egen halvdel, og flytter laget sakte men sikkert oppover banen.
    17'
    Dorsin legger inn fra venstrekanten og treffer så vidt Søderlund. Opdal vinner kroppsduellen.
    18'
    Nouri legger inn langs bakken på høyresiden mot Hoff som hæler svakt inn til Ørlund.
    19'
    Riski forsøker å spille gjennom Mikkelsen, men pasningen er for lang og upresis.
    20'
    Mål for Rosenborg!
    Start 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Tobias Mikkelsen
    Innlegg fra Riski som Mikkelsen skyter på direkten mot mål. Opdal får fingertuppene på ballen som fortsetter sin ferd mot mål. Søderlund setter knottene til ballen og sørger for ledelse til bortelaget.
    20'
    Tripic fyrer av, men skuddet er for svakt.
    22'
    Per Joar Hansen har fått kampen akkurat slik han ønsket den. RBK har ridd av den første kvarters-bølgen fra Start, og scorer mål etter 22 minutter.
    23'
    Reginiussen med lang ball mot Riski som fyrer av via et Startbein til corner.
    24'
    Opdal bokser corneren ut og Hoff legges i bakken på egen havldel. Frispark og Start får bygge opp.
    25'
    Selnæs setter knærne i ryggen på Owello. Berger slår frispark langt mot Vilhjalmsson som sender ballen videre mot Owello. Han slår en lang, det vil si en alt for lang ball mot Nouri, og til utspark fra Ørlund.
    27'
    Tripic med en alt for lang ball mot Børufsen. Det virker som frustasjonen er i ferd med å bre seg i hjemmelaget. Innsatsen er det dog ingen ting å si på. Men langpasningene fra Berger kan det sies mye om. Enda en gang slår han en umotivert lang ball til Ørlund.
    28'
    Opdal slår langt mot Tripic, men Dorsin har en bred nok rumpe til å skjerme til innkast.
    29'
    Tripic legger inn fra høyre. Vilhjalmsson får satt foten på innlegget, men det blir ikke nok trøkk i skuddet.
    30'
    Svensson legger inn mot Søderlund. Berger bommer på ballen, men ballen går til innkast. Kastet når boksen, men blir ikke farlig.
    32'
    Brage Sandmoen får hele Sørlandet mot seg når han ikke dømmer frispark til Hoff som legges i bakken av Selnæs.
    32'
    Gult kort til Start
    Hoff prater på seg et gult kort.
    32'
    Mjelde er langt utenfor boksen og forsøker iherdig å oppilgne spillerne sine til hardere innsats.
    33'
    Berger med langpasning som når Nouri på høyrekanten. Han legger inn, men ballen sklir av foten, og ballen lander oppå buret.
    35'
    Start 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: Ole Selnæs
    Nydelig gjennomspill av Selnæs mot Riski som altfor enkelt får passere mellom stopperne. Han setter ballen enkelt på Opdals høyre side, langs bakken. Elendig forsvarspill av hjemmelaget.
    36'
    Hoff legger Svensson i bakken på RBKs halvdel, og får frispark. Start vinne ballen tilbake, men angrepet deretter er det lite positivt å si om. Start er rystet og mister ballen.
    38'
    Tripic legger inn til Børufsen fra høyrekanten som legger ut til Owello. Nigerianeren brenner til og ballen går langt over mål.
    40'
    Kristjansson legger Gamsten i bakken. Han tar seg til kneet, men kommer seg på beina.
    40'
    Hoff legger inn fra venstre, mot hode til Vilhjalmsson. Ballen ender opp på høyresiden og innlegget lander foran Ørlund. Det kunne blitt farlig, men ballen klareres.
    41'
    Børufsen med fint gjennomspill til Hoff som kommer løpende inn fra venstrekanten. Desverre for Sørlendingene går han i offside nok en gang.
    42'
    Selnæs legger Owello i bakken på egen halvdel.
    43'
    Andersen tar frisparket og slår langt mot Vilhjalsson. Start står veldig bredt og islendingene evner ikke å ta ned ballen alene. Ballen går til utspark fra Ørlund.
    44'
    Børufsen forserer fremover etter pasning fra Hoff og inn i sekstenmeteren. Han slår ut til Tripic som brenner ballen over for åpent mål!
    45'
    Søderlund legger ut til Jensen som brenner til fra 20 meter. Ballen går over og til høyre for mål.
    45'
    45'+1
    Rosenborg leder fortjent 2-0 etter å ha vært dødelig effektive. Start burde hatt ett mål, etter at Tripic på en hvilken som helst annen dag hadde satt ballen i mål fra 3,5 meter foran åpen mål.
    Mjelde sier på indre bane at han er fryktelig skuffet over det defensive arbeidet laget har fremvist. Det er det vanskelig å være uenig i. Særlig på 2-0 målet virket det som om midtstopperne hadde tatt VM-ferien litt for tidlig.
    45'
    Svensson skal klarere, men ender opp med å legge Vilhjalmsson i bakken på 19 meter høyre side.
    47'
    Hoff slår inn mot Kristjansson på bakerste som header via et hode og til Vilhjalmsson som header mot mål. Ørlund redder mesterlig, men ballen spretter videre til Vikstøl som setter låret til. Ballen går i stolpen.
    48'
    Søderlund spiller sambafotball med Selnæs inne i boksen. Ingen får avsluttet og Start går rett i angrepet. Asante skyter via hodet til Reginiussen til corner.
    49'
    Innlegget treffer hodet til Vilhjalmsson som header over. Ballen var innom hodet til en RBK-spiller, men Sandmoen dømmer utspark.
    49'
    Selnæs burde hatt gult kort for å lege Asante i bakken på høyresiden. Børufsen skal ta frisparket.
    51'
    Vilhjalssom står i offside når innlegget slås.
    51'
    Asante legger til Børufsen som fyrer av, via Ørlund til corner.
    52'
    Dårlig corner som slås ut til Hoff igjen. Han får en ny mulighet, men hans andre forsøk er like dårlig.
    52'
    Start 0 - 3 Rosenborg
    Målgivende: Riku Riski
    Mikkelsen slår ballen mot Riski i bakrom på høyrekanten. Han legger inn langs bakken. Søderlund setter venstrefoten til og ballen går via Opdal og i mål.
    53'
    Start blir nok en gang straffet på contringer. Denne gangen var det Vikstøl som slo feilpasning mot Owello som RBK fanget for deretter å gå rett i angrep.
    55'
    Asante får muligheten fra 22 meter, men skuddet er svakt og ballen går himmelhøyt over mål. Homerun!
    55'
    Owello slår en nydelig bakromspasning mot Børufsen, men han går millimeter innenfor offsidegrensen.
    56'
    Gamsten kombinerer med Dorsin og Mikkelsen på venstrekanten. Han legger inn, men rett i beina på Berger.
    58'
    Reginussen spiller ballen litt for svakt tilbake til Ørlund. Vilhjalmsson rekker nesten ballen, men keeper får klarert til innkast.
    59'
    Vilhjalmsson legges i bakken av Gamsten på høyrekant 18 meter.
    59'
    Mål for Start!
    Start 1 - 3 Rosenborg
    Hoff slår innlegg fra frispark på 18 meter høyre kortside av boksen. Ballen går over alle og til Castro som står klar med skallen. Ballen går mellom tverra og hodet til en RBK-spiller. Castro scorer dermed etter 1 sekund på banen.
    60'
    Nouri forsøker en lang ball mot Asante, men for en gangs skyld er han ikke rask nok. Ballen går til innkast.
    66'
    Hoff går og går på venstrekanten og brenner til fra 20 meter. Ballen går på undersiden av tverrliggeren og ut på banen igjen.
    67'
    Nouri nekter Riski i duell og vinner et utspark fra mål.
    68'
    Nouri spiller langt mot Asante som når ballen. Sandmoen får ikke med seg det publikum ser, at han legger Asante i bakken. Dommeren dømmer utspark fra mål.
    69'
    Start har tydelig gjenvunnet troen på at det er mulig å få med seg noe fra denne kampen, og har flyttet seg høyere i banen igjen. Sørlendingene ligger med to meget høye kanter i perioder av spillet nå.
    70'
    Søderlund forsøker et frekt innlegg til Riski, men Berger får satt leggen til og klarerer.
    72'
    Asante spiller gjennom Nouri som kommer på overlapp og slår inn. Ballen går via et RBK-bein og klareres.
    73'
    Svensson vinner duell med Hoff som gir bort en corner.
    74'
    Ballen går over alle og til utspark.
    74'
    Berger slår en lang ball mot Hoff, men den er litt for lang og han klarer ikke hindre at den går over kortlinjen.
    75'
    Hoff spiller gjennom til Castro som fyrer av. Ballen spretter og Vilhjalmsson får en ny sjanse for hjemmelaget. Ørlund redder mesterlig når han nærmest legger seg over ballen.
    76'
    Chibuku tar et par frekke dansetrinn og kommer i skuddposisjon på 14 meter. Skuddet bærer ikke samme klasse som dansen og Opdal redder enkelt.
    78'
    Jensen får ballen på 22 meter fra Svensson og smeller til. Ballen går over mål.
    79'
    Mikkelsen kombinerer med Chibuike. Sistnevnte får så vidt avsluttet, men ballen klareres. Rosenborg har tatt over spillet igjen og virker trygge med ball, mens Start nå virker å ha løpt fra seg.
    81'
    Mikkelsen får ballen på 16 meter og flikker den ut til Søderlund som forsøker seg på et skudd. Ballen går langt til side for mål.
    81'
    Mjelde forsøker seg på en mer offensiv vri når han tar ut en midtstopper og setter inn en midtbanespiller, dog en som er kjent som et defensivt kort.
    82'
    Svensson får ballen i boksen høyre side, på innlegg fra motsatt side. Han legger ut til Jensen som forsøker seg på en avslutning. Ender ut i ingen ting.
    83'
    Asante får ballen på høyre fra Owellos langpasning. Han legger inn, men ballen ender i et område tomt for Startspillere.
    85'
    Asante slår inn på nytt. Ballen går via Skjelvik til corner.
    85'
    Vilhjalmsson faller i feltet, men Sandmoen har ikke sett noe ulovlig.
    85'
    Riski skyter fra 40 meter, langt til side for mål.
    86'
    Lang ball mot Sarr som ikke når ballen. Ørlund er våkent fremme og fanger ballen.
    86'
    Start 1 - 4 Rosenborg
    Målgivende: Mike Jensen
    Jensen legger inn fra 18 meter, høyre side. Riski står klar med høyreslegga og plasserer ballen i motsatt side.
    87'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Per Verner Ronning
    Ut: Tobias Mikkelsen
    88'
    Selnæs klarerer ballen langt til opp på Starts halvdel. Hjemmelaget vinner ballen på nytt.
    90'
    Start 2 - 4 Rosenborg
    Asante kommer rundt på høyrekanten og inn i boksen. Han legger ballen 45 grader ut til Hoff som sleiver ballen i høyre hjørne, uten kraft, men likevel utagbart for Ørlund. Det kan hevdes at keeper ble hindret av en offsideplassert Vilhjalmsson.
    90'
    Owello med en lang dupp mot Castro som med 20 centimeters klaring ikke rekker ballen.
    90'+2
    Det er lagt til 3 minutter i Kristiansand.
    90'+3
    Kampen er i ferd med å ebbe ut i det Ørlund skal ta nytt utspark fra mål.
    90'+4
    Asante spiller en svak ball mot Hoff, som klareres av RBKs backrekke.
    90'+4
    90'+5
    Sandmoen mener guttene har løpt nok for i dag og blåser av kampen.
    Rosenborg vinner fortjent etter nok en målrik kamp mellom to angrepsvillige lag. RBK trakk det lengste strået, men det var lite om å gjøre før Hoff sendte Start inn i kampen med sitt skudd i tverrliggeren i det 67' minutt.