74'
1-0

Riktig god fredags ettermiddag og velkommen til Sør Arena og kampen mellom Start og Vålerenga!
    Det er to lag som møtes i dag med ganske forskjellig utgangspunkt for sesongen. Start rykket som kjent opp fra Adeccoligaen i fjor, og har hatt en god comebacksesong så langt i Tippeligaen. Mons Ivar Mjeldes karer står med fem poeng etter tre kamper, og forrige fredag klarte de ett poeng mot selveste Rosenborg på Lerkendal.
    Vålerenga var før sesongen lansert som en mulig gullkandidat, men etter fire kamper ligger de på nest sisteplass med kun én seier. Kjetil Rekdal og hans mannskap har dermed bare de års siste gullvinnere fra Molde bak seg på tabellen. Skal VIF kjempe i toppen denne sesongen må de virkelig begynne å ta poeng, og et nyopprykket lag bør være - på papiret - et lag de bør slå.
    Begge lagene var i aksjon i cupen tidligere denne uken. Start vant 2-0 på en meget svak dag mot tredjedivisjonslaget Vigør, mens Vålerenga komfortabelt vant 6-1 mot Frigg. Var dette starten på en bedre periode for Kjetil Rekdal og kompani?
    Sesongen 2005 er et sårt tema for mange Sørlendinger. Det var året Start og dagens bortelag fra Vålerenga hadde en av tidenes mest dramatisk innspurter i Tippeligaen, hvor sistnevnte lag, på seriens siste dag, vant Tippeligaen - ett poeng foran Start. Også den gang var Kjetil Rekdal trener, også den gang var Start nyopprykket, men Start hadde da Tom Nordlie som trener. Intensiteten mellom disse lagene har dabbet av noe siden den gang, men ingen med gult hjerte kommer noen gang til å glemme offside-avgjørelsen Start fikk mot seg under kampen mot Fredrikstad på gamle Kristiansand Stadion - som mest sannsynlig kostet de seriegullet.
    Det er rundt 7-8 grader i Kristiansand i dag og lettskyet. Det blåser ganske godt, så de rundt 6-8000 tilskuerne som er ventet på Sør Arena må ikke legge vekk vinterjakka for godt enda. Det er alltid kaldt på fotballkamp i April!
    Vi kommer tilbake med lag og annet snacks om kampen fraSør Arena når det nærmer seg avspark kl 19:00!
    Spørsmål, innspill eller reaksjoner til dagens kamp? @henninght på Twitter.
    Hjemmelaget stiller også med nesten helt lik tropp som var med mot Vigør på tirsdag. Det morsomme her er at unggutten Alexander Jones, Starts bestemann i cup-kampen, for første gang i karrieren er på benken i en Tippeligakamp. Jones regnes som et meget stort talent og har allerede en rekke aldersbestemte kamper, og 18-åringen spås en meget lysende fremtid på backplass.
    Det blir også gjensyn med Kristiansand for den tidligere Start-helten Kristofer 'Doffen' Hæstad. Etter en fantastisk 2005-sesongen som ble kronet med en strålende landskamp mot Italia på Ullevaal, fikk karrieren seg er real bråstopp i Wigan når han gikk på lån. I 2008 gikk turen til Oslo og dagens Start-motstander Vålerenga, og har gjort jobben sin helt greit der siden. Han har også de siste sesongen vært kaptein, men fikk ikke fornyet tillit med båndet rundet armen av Kjetil Rekdal denne sesongen.
    Da har lagene kommet, og vi ser blant annet at tidligere omtale Hæstad starter på midtbanen til VIF, samt at Børven kommer inn og tar Mostafa Abdellaoue sin plass på topp. Det er også gledelig å se Mohamed Fellah tilbake i Tippeliga-spill etter et lenger avbrekk med skade.
    Mons Ivar Mjelde gjør som vanlig få eller ingen endringer på laget, og dagens uttak er heller intet untak. Start stiller i sin vante 4-4-2, og er et lag med med mye rutine blandet med mye ungt. Det blir spennende å se om Castro endelig får hull på byllen for Start, etter overgangen fra Costarikansk til norsk fotball foran denne sesongen.
    'Doffen' er ikke eneste Sørlendingen på dagens VIF-lag. Også Simon Larsen, som danner midtstopperpar med Andre Muri, er fra disse trakter. For et par sesonger siden ble det voldsomt oppstyr da den daværende Vindbjart-spilleren valgte spill for Vålerenga fremfor Start.
    Kjetil Rekdal sier til TV2 før kampen at laget stresser å få bedre kommunikasjon mellom leddene. Et av grepene Rekdal gjør for å bedre det er blandt annet å starte med hele ni nordmenn på banen.
    Det begynner å bli en god del tilskuere på tribunen, og Klanen stiller som vanlig mannsterke opp. Det er straks klart for fotballfest i Kristiansand!
    Espen Hoff og Christian Grindheim gjør i dette øyeblikket opp om hvem som skal begynne med ballen.
    Start tar avspark!
    1'
    Larsen begynner med å vinne en hodeduell mot Vilhjalmsson.
    1'
    Børufsen prøver seg på høyrekanten, men er i offside.
    1'
    Vålerenga er aggressive innledningsvis. Start med ballen i øyeblikket.
    2'
    Børven og VIF prøver å etablere et angrep, men spissen kommer fra offside og det blir blåst.
    4'
    Nouri slår inn fra høyre. Børufsen og Kongshavn går i duell, men keeperen drar fordelen der av at han både kan hoppe høyt og bokse.
    5'
    Nesten for Børufsen i duell med Solli, men backen gjør en god jobb og får klarert. Ingen sjanser til noen av lagene foreløpig, men det er høyt tempo og god stemning på tribunen!
    6'
    Vilhjalmsson og Larsen kriger om samme ball inne i feltet. Islendningen vil ha hjørnespark, men Berntsen signaliserer utspark.
    7'
    Felleah vinner ballen på venstresiden, men innlegget er elendig og går til utspark.
    8'
    Tas kort til Hoff som legger inn. Blir klarert.
    9'
    Gummi takler Hæstad på midten. Korrekt frispark.
    10'
    Tempoet har roet seg noe nå, men begge lag har i stedet begynt å gjøre enkle pasningsfeil. Heller ingen sjanser til noen av lagene i det vi passerer ti minutter spilt.
    11'
    Doffen, Fellah og Børven kombinerer glimrene, men skuddet fra Børven er svakt og Start får beinet ballen ut.
    12'
    Nære på at Vilhjalmsson får beinet på et glimrende innlegg fra Børufsen, men Larsen får ballen ut.
    12'
    Larsen med en glimrende crosser mot Calvo, men Vikstøl gjør en god jobb og hindrer innlegg.
    14'
    Hoff sleiver et skudd inn i feltet. 'Skuddet' blir i stedet en god pasning mot Vilhjalmsson som slenger seg frem - men ballen treffer baksiden av leggen og går ut til utspark fra Kongshavn.
    16'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Christian Grindheim
    Rekdal må bytte ut kapteinen som tydeligvis har fått seg en smell. Inn med publikumsfavoritten Zajic.
    17'
    Solli med en pen pasning i bakrom til Børven, men Opdal er våken og er ute og fanger ballen.
    18'
    Lecjaks med to innlegg, men Vikstøl får klarert begge. Berntsen blåser tilslutt for offside i feltet.
    20'
    Klarert etter mye frem og tilbake.
    20'
    Vilhjalmsson ser ut til å bli holdt i feltet etter en nydelig flikk fra Hoff, men dommeren gjør ingenting. Er nok korrekt, hadde vært billig.
    22'
    Start har vært det beste laget de siste minuttene, men sliter med å skape sjanser mot et kompakt VIF-lag.
    23'
    Nære ved at Hoff får tredd gjennom Vilhjalmsson, men gjestene forsvar får hindrer pasningen i siste øyeblikk!
    24'
    Fellah feller Vilhjalmsson og Berntsen blåser. Veldig synd at ikke mannen i svart ser an situasjonen der, for der hadde Start en glimrende kontringsmulighet.
    26'
    Lecjaks får slått inn fra venstre, men Acosta står støtt og får klarert.
    27'
    Kristofer Hæstad tok forøvrig over kapteinsbindet etter at Grindheim gikk ut.
    27'
    Pent angrep fra Start! Owello slår gjennom Børufsen på venstresiden, som slår ett godt innlegg inn i feltet. Larsen har så vidt klarert med hodet. Ballen til kast motsatt.
    28'
    Start med godt press, men det ender med at Gummi feier Fellah over ende og sistnevnte får frispark.
    30'
    Heades ut.
    31'
    Start hadde kampens peneste og beste angrep i forkant av corneren. Castro spilte vakkert igjennom Børufsen som fra skrått hold nærmest kommer alene med Kongshavn. Børufsen skyter midt på keeperen og hjemmelaget får corner i situasjonen etterpå.
    33'
    Calvo med et håpløst innlegg fra venstre som går over alle og ut til kast.
    34'
    Fellah og VIF kan kontre, men pasningen i rom mot Børven er elendig og går inn til Opdal.
    35'
    Frispark til Start midt på VIFs banehalvdel.
    36'
    Den Costarikanske spissen Castro prøver seg - skuddet er direkte elendig og går ti meter over mål.
    36'
    Ny pasning i bakrom mot Børven, denne gang fra Calvo. Også denne gang er den for hard og går inn til Opdal.
    38'
    Owello har vært god denne førsteomgangen. Slår en pen pasningen til kanten til Børufsen, men innlegget er elendig og går over mål. Kan ikke skylde på hverken en tust eller dårlig gressmatte der Børufsen, ettersom det er kunstgress på Sør Arena.
    39'
    Gult kort til Start
    Rolf Daniel Vikstøl
    Gult kort til backen etter at han prøver å vinne tilbake en ball i duell med Solli.
    40'
    Frispark til Vilhjalmsson og Start i farlig posisjon fra rundt 25 meter, skrått til venstre side. Hoff skal ta det.
    41'
    Rett i klypene på Kongshavn. Svakt.
    42'
    Det er noe tannløst over Vålerenga når de kommer i angrep. Det blir veldig ofte slått tidlig i bakrom, men pasningene er nesten uten untak under kvaliteten Rekdal ønsker.
    43'
    Lekker av Hoff når han slår luke på Fredheim Holm inne i feltet, men en VIF-spiller får klarert til kast i neste trekk.
    44'
    Hoff og Mathisen med nok en kort variant som ender med skudd fra stopperen. Rett i ryggen til Fellah. Utspark til gjestene.
    44'
    Lecjaks kommer pent rundt på kanten og legger inn femogførr, men Acosta får så vidt klarert.
    45'+1
    Ett minutt lagt til i første omgang.
    45'+1
    Fredheim Holm header vakker til Børven som klinker til på hel volley fra skrått hold - langt over målet til Opdal.
    45'+2
    45'+2
    Da er det pause på Sør Arena, etter en førsteomgang som nok ikke vil gå inn i historiebøkene som en veldig god omgang. Start har ballen mest og har vært nærmest, men sjansene lagene produserer er ikke store og har vært relativt lett for keeperne. Vi får satse på at både Mjelde og Rekdal ber sine gutter skru opp tempoet på kampen litt og jakte en scoring eller to hver.
    LAgene er tilbake på banen og vi er klare for andre omgang.
    45'
    Inn: Aaron Samuel
    Ut: Torgeir Børven
    Ett bytte hos VIF altså, Start holder samme laget fra førsteomgang.
    46'
    Samuel begynner med å gå i offside.
    47'
    Stor sjanse til Start og Hoff! Nouri trer nydelig gjennom Hoff på høyresiden, og fra skrått avslutter han på keeper. Vif får klarert.
    48'
    Vilhjalmson header ut.
    49'
    Fredheim Holm med et vakkert skudd som sneier stolpen!
    51'
    Nok en sjanse til Hoff! Får avslutte på halvspretten etter å ha blitt spilt vakkert igjenom - skuddet går i nettveggen til Kongshavn!
    51'
    Mye friskere åpning på andre omgang enn første.
    52'
    Kongshavn bokser ut.
    52'
    Castro jobber godt og nekter Muri å slå langt opp mot VIFs angrepsspillere.
    54'
    Kampen har roet seg noe igjen nå etter en frisk åpning på omgangen.
    56'
    Nouri slår inn langs bakken fra venstre, men hverken Hoff eller Castro rekker frem og ballen går inn til keeper.
    56'
    Fellah drar en finte på Vikstøl på venstresiden. Sistnevnte ser seg nødt til å sette opp en sperre og Vif får frispark.
    58'
    Ender i klypene til Håkon Opdal.
    58'
    Fellah går over ende ved rundt 20 meter og roper på frispark, men Berntsen sier høflig, men bestemt, nei.
    59'
    Vikstøl med en god ball mot Børufsen på venstre, men pasningen er litt for hard og går ut til kast.
    60'
    En fryktelig innvolvering av Owello gjør at Samuel kan sette fart. Fredheim Holf får til slutt avsluttet, men i en Start spiller og ut av farlig sone.
    63'
    Opdal får så vidt bokset den videre ut til kast.
    64'
    Nære store sjanser for Start! Vilhjalmsson spiller nydelig fri Hoff på høyrekanten, men Hoffs touch er for hardt og Muri får beinet ballen til kast.
    66'
    Nære ved god VIF-kontring, men Mathisen jobber godt hjem. Corner.
    67'
    Rett i klypene til Opdal. Godt keeperspill.
    67'
    Hoff legger vakkert inn mot Castro som kommer svevende - god heading, men rett på Kongshavn.
    68'
    Godt skudd av Zajic som Opdal så vidt får fistet til corner!
    69'
    Via Larsen og til utspark.
    69'
    Inn: Morten Berre
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    Ringreven Berre kommer inn for de siste 20.
    70'
    Gult kort til Vålerenga
    Aaron Samuel
    Innbytteren pådrar seg gult etter at han skyter et par sekunder etter at Berntsen har blåst.
    71'
    Tigersprang av Kongshavn! Hoff legger vakkert inn fra høyre til hodet på islandske Vilhjalmsson som header i motsatt hjørne. Kongshavn varter opp med en redning fra øverste hylle når han får slått den vekk!
    73'
    Hoff vinner ballen fra Doffen, men dommeren blåser frispark. Start-spillerne ikke fornøyde, ei heller hjemmepublikumet!
    74'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Vålerenga
    Katastrofalt forsvarspill av Lecjaks! En lang ball blir slått inn i feltet, og i stedet for å heade ballen vekk, prøver backen å bryste ballen inn til keeperen. Touchen hans er alt for svak, og Asante kan enkelt sette ballen mellom bena til Kongshavn!
    74'
    6737 tilskuere på plass på Sør Arena i kveld.
    76'
    Børufsen ser ut til å slite med krampe.
    77'
    Start virkelig på hugget etter scoringen.
    78'
    Mathisen tar med seg ballen og går over hele banen før han spiller ut til Børufsen. Han legger inn mot Vilhjalmsson som header over mål. Godt angrep, spesielt bra av midtstopper Mathisen.
    80'
    Solli slår inn i feltet, men nok en gang er Mathisen der og banker den ut.
    82'
    Bojan Zajic
    Feller Hoff på midten. Helt korrekt.
    82'
    Start fortsetter presset og får corner.
    83'
    Larsen header ut.
    83'
    Morten Berre
    VIF-spillerne henger ikke med nå, og Berre må ty til en etterslenger på Børufsen.
    84'
    Frispark til Start på venstresiden.
    85'
    Rett i klypene til VIFs keeper Kongshavn.
    85'
    Ingen verdens ting som stemmer for gjestene fra Oslo i øyeblikket.
    85'
    Nok en gang elendig forsvarspill av VIF, denne gangen av Muri! Det blir slått langt mot Hoff, men stedet for å heade ballen vekk lar Muri den gå inn mot keeper. Det oppstår smått panikk, men Kongshavn får skjermet ballen ut.
    86'
    Kongshavn får et tilbakespill han måker rett til værs og ut til kast. Dette går ikke veien, VIF.
    88'
    Enga klarer ikke å sette inn noen sluttspurt, og pådrar seg stadig unødvendige frispark.
    90'
    Muri har gått opp i angrep, men klarer ikke annet enn å felle kollega Mathisen og pådra seg frispark.
    90'+1
    Det er lagt til to minutter.
    90'+1
    Børufsen får frispark ved cornerflagget. Dette ser ut til å gå veien for hjemmelaget.
    90'+1
    Nesten for at Fellah får pirket ballen til Muri som er på blank, men pasningen går akkurat ikke frem.
    90'+3
    90'+3
    Da er det slutt og Start tar en knallsterk seier over Vålerenga! Seieren er helt fortjent etter spill og sjanser, og VIF kan ikke si seg fornøyde på noen måte med denne kampen. 1-0-målet kom etter en grusom forsvarsjobb av backen Lecjaks, og Asante hadde en enkel jobb med å sette inn vinnermålet. Start ligger dermed på fjerdeplass på tabellen med åtte poeng, mens VIF forsatt innehar nestsisteplass på tabellen med sine tre.
    Takk for at du fulgte denne live-dekningen fra Sør Arena, og jeg ønsker deg en fortsatt fin kveld og en strålende helg!