Aga77'
2-5
128
167

Hei, og velkommen til første cuprunde. Vi skal til Groruddalen, der det er duket for et ekte lokaloppgjør mellom Stovner og Grorud.
    Grorud ligger for øyeblikket på sisteplass i 1. divisjon, mens Stovner er i sesongoppkjøringen til seriestart i 3. divisjon. Klubben har, som mange andre, blitt rammet av koronapandemien og har ikke spilt obligatoriske kamper siden 2019. Da het klubben Rommen SK, men etter sesongen slo Rommen seg sammen med Vestli IL til Stovner SK. Dermed blir dette første kamp noen gang i Stovners historie.
    Grorud og Stovner er altså hver sin bydel øverst i Groruddalen – lengst nordøst i Oslo. Og selv om dette er et helt nytt lokaloppgjør, har det ikke manglet på dem tidligere her i området. Grei mot Grorud er en klassiker i Grorud bydel, og i Stovner bydel har også Høybråten og Stovner IL markert seg i mange år.
    Dagens kamp spilles på Rommensletta, der det har kommet en del skyer som dekker for det som har vært en stekende sol i Oslo de siste dagene. Dermed blir det ikke fullt så varmt som det kunne vært – og forhåpentlig gode spilleforhold.
    Det er også verdt å nevne at Stovner-trener Kjell Sverre Hansen Wold både har spilt for og trent Grorud tidligere. Grorud trenes nå av Aksel Bergo, som tidligere har trent blant annet Kolbotn ILs kvinnelag og Follo FK – to klubber der Hansen Wold også har vært trener. Mange veier krysses altså her i dag.
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Grorud med ballen innledningsvis. Stovner har litt høye skuldre første gang kula spilles inn i deres 16-meter, men andre klareringsforsøk lykkes.
    1'
    Bredeli får headet bak i feltet, men han er hardt presset og treffer ikke mål.
    2'
    Grorud med ballen i laget. Stovner ligger lavt og tålmodig.
    3'
    Stovner vinner ballen og sikter langt mot Luka Fajfric. Han gir Bredeli noe å bryne seg på i duellspillet, men Grorud får flere mann tilbake og rydder opp.
    4'
    Kevin Mankowitz drar seg inn fra sin høyrekantposisjon og slår inn i boksen. Stovner-forsvaret får klarert.
    5'
    Fajfric jager en ball ute på høyrekanten igjen og holdes nok til at Stovner får frispark. Brukbar innleggsposisjon.
    7'
    Ballen svinges inn i boksen, og Skåttun header tilbake mot eget mål. Storsve får med nød og neppe slått til corner.
    8'
    Hjørnespark til Stovner
    8'
    Mål for Stovner!
    Stovner 1 - 0 Grorud
    Mål: Saif Jafar
    Målgivende: Erlend Bergwitz Saur
    Stovner tar ledelsen! Corneren svinges mot bakre stolpe, der rutinerte Saif HAydar setter panna til og styrer ballen inn i nettet gjennom en tettpakket boks.
    8'
    Dette må kunne kalles en overraskelse. Hvordan svarer Grorud?
    10'
    Gjestene fortsetter i alle fall å trille ball fram og tilbake i banen, ikke ulikt sånn det har vært mye av de første ti minuttene.
    11'
    Grorud vinner ballen høyt og sikter kjapt mot Kristensen i bakrom. Michael Lie i Stovner-buret er kjapt ute og snapper ballen.
    12'
    Gult kort til Stovner
    Erlend Bergwitz Saur
    Bommer helt på timingen når han stuper inn for å takle Hassan Yusuf. Ingenting å si på det kortet.
    13'
    Mankowitz spretter forbi to mann og tar med seg Osestad utenfor. Høyreback Tektas bommer i første taklingsforsøk, men rydder opp i neate.
    15'
    Grorud-innlegg fra venstre. Aga møter ballen med panna inne i boksen, men kommer ikke høyt nok. Avslutningen går over.
    16'
    Grorud roper på straffe etter en duell inne i boksen, men dommer vinker spillet videre.
    17'
    Fajfric vinner fint i lufta og stusser mot Thasan. Kantspilleren prøver å drible, men har Harviken på seg og klarer ikke utrette no.
    18'
    Grorud farlig frampå! Gjestene kommer seg til linja og slår inn. Klareringen fra Balagumar går rett i en motspiller, og Yusuf plukker opp ballen. Han prøver et kjapt skudd fra skrå vinkel, men Lie ligger klar og fanger ballen.
    18'
    Mankowitz prøver å slå inn, men teffer bare hendene til Nygaard. Grorud roper på straffe, men det er vel en såkalt ikke-straffbar hands.
    21'
    Grorud har dominert veldig etter 1-0-målet. Lagene tar seg en drikkepause.
    22'
    Vi er i gang igjen.
    23'
    Stor sjanse til Grorud umiddelbart! Mankowitz slipper en stikker til Aga, som spretter forbi Saur og skyter fra skrå vinkel. Ballen går utenfor på lengste stolpe.
    24'
    Mankowitz prøver skuddfoten fra rundt 20 meter. Over.
    25'
    Det skjer mye på høyresiden hos Grorud. Etter et par kjappe kombinasjoner kommer gjestene seg inn i boksen igjen, men Balagumar klarerer.
    26'
    Hjørnespark til Grorud
    26'
    Mål for Grorud!
    Stovner 1 - 1 Grorud
    Mål: Bjørn Martin Kristensen
    Målgivende: Sindre Osestad
    Der er vi like langt! Mankowitz tar en kort corner til Osestad, som svinger ballen inn i boksen. Kristensen stiger til værs bak i boksen og stanger til. Lie får en hånd på ballen, men klarer ikke holde den ute. Det siste er riktignok Stovner-keeper Lie hakkende uenig i og mener ballen aldri var over streken.
    26'
    Michael Lie
    Protesterer voldsomt etter scoringen, da han mener ballen ikke var inne.
    27'
    Mohammad Sohaib Khan
    Stopper en kontring.
    28'
    Grorud fortsetter å dombinere her, og kontroversene rundt utlikningen har også fått temperaturen til å stige litt utpå matta her.
    29'
    Stovner får til litt spill inne på Groruds halvdel for første gang på en stund, men gjestene overtar igjen.
    32'
    Målscorer Haydar sitter nede med en skade for hjemmelaget.
    33'
    Grorud fosser framover på høyrekanten nok en gang. Skåttun banker til fra langt hold, men skuddet blokkeres.
    35'
    Nytt innlegg fra Grorud. Balagumar bruker styrken sin og vinner i lufta i egen boks.
    35'
    Haydar er ute og snakker litt med benken nå. Dagens Stovner-målscorer virker å slite med et eller annet.
    37'
    Stovner vinner ballen og kan kontre med flere mann, men dessverre for hjemmelaget har tre mann stukket i bakrom, mens pasningen kommer i mellomrom.
    38'
    For andre gang i kampen mister Fajfric hodetørklet sitt når han stusser en ball mot bakrom. Ikke det mest praktiske fotballplagget.
    39'
    Bra Stovner-sjanse! Thasan spilles gjennom og kommer alene med keeper, men Storsve er fint ute og redder på rundt ti meters hold.
    40'
    Amdal går i bakken inne i feltet og roper på straffe, men får ingenting. I stedet suser ballen ut til utspill fra mål.
    40'
    Stovner vinner ballen høyt og skaffer et innkast. Er det en sluttspurt før pause vi ser konturene av her?
    41'
    Haydar klarer nesten å sette opp Thasan i bakrom igjen. Kantspilleren til Stovner er lynkjapp og kan skape problemer for Grorud-forsvaret flere ganger her.
    43'
    Grorud kontrer, og Kristensen sender en stikker mot Aga. Amdal setter inn en strålende takling rett før spissen skal skyte inne i boksen. Praktfullt forsvarsspill!
    43'
    Mohammad Sohaib Khan sitter nede med noe trøbbel for hjemmelaget, men han kommer seg etter hvert på beina igjen. Khan er et stort talent fra egen stall og en mann laget absolutt ikke ønsker å miste her.
    45'
    Vi er inne i overtiden, og ryktene sier at det skal spilles fire tilleggsminutter her. Fjerdedommer og lystavle har vi ikke.
    45'+2
    Grorud presser på i sluttminuttene. Balagumar er fint ute og bryter foran Elmi inne i boksen.
    45'+3
    Grorud setter i gang bakfra nok en gang.
    45'+4
    Aga misser med et nedtak inne i boksen, og Stovner vinner et kast.
    45'+4
    Kevin Thasan prøver å utfordre Harviken, men Grorud-kapteinen kommer på rett side og forsvarer seg godt.
    45'+5
    45'+5
    Det er pause på Rommensletta, og de to naboene Grorud og Stovner går i garderoben med ett mål hver. Hjemmelaget tok en overraskende ledelse på en tidlig corner, og derfra har Grorud dominert og særlig skapt mye på sin høyreside. Men Stovner forsvarer seg godt, og det blir lite store sjanser ut av gjestenes ballinnehav. På en corner klarte de gule likevel å utlikne. Presset fortsatte fra Grorud også etter 1-1, men Stovner viste at de kan være skumle på kontringer, så dette kan bli spennende også etter pause.
    Vi er klare for andre omgang. Ingen bytter i pausen.
    45'
    Mange hodedueller de første sekundene her.
    46'
    Det ser ut til at Stovner fortsetter med grepet de gjorde sent i første omgang – Haydar litt ned på midtbanen og Thasan med farta på topp sammen med Fajfric.
    47'
    Saur vinner i lufta og får også frispark.
    47'
    Ny stuss fra Fajfric, mot Zariouh denne gang. Harviken skjermer ballen inn til keeper.
    49'
    Sindre Osestad takles inne i boksen, men dommer vinker spillet videre. Og da møtes Grorud av en mur av hvite forsvarere når de prøver å trenge gjennom. Ballen lirkes ut til høyre til Skåttun, som banker til. Over.
    50'
    Et Grorud-innlegg smeller i tverrliggeren. Elmi fanger andreballen og mener han blir taklet inne i boksen, men spillet går videre, og Balagumar klarerer. Han setter fart framover og jages av Elmi, før det stopper i en tøff duell.
    51'
    Thanushan Balagumar
    Får gult kort etter duellen, noe han selv skjønner svært lite av.
    51'
    52'
    Stovner 1 - 2 Grorud
    Mål: Henrik Bredeli
    Målgivende: Christos Zafeiris
    Det er på cornerne det skjer i denne kampen! Zaferis svinger ballen inn mot bakre stolpe, der Bredeli rager høyt og alene i luftrommet. Dermed har ha ingen problemer med å stange inn ledermålet fra få meters hold.
    52'
    Stovner stuper inn i press for å plage gjestene litt. Hjemmelaget må jo også framover nå.
    54'
    Mankowitz tester skuddfoten fra langt hold igjen. Et godt stykke utenfor.
    55'
    Stovner 2 - 2 Grorud
    Mål: Luka Fajfric
    Hjemmelaget utlikner, til stor jubel rundt kunstgresset. Hjemmelaget kriger seg framover, og Khan prøver å finne en skuddposisjon utenfor 16-meteren. Ballen blokkeres, men havner i beina på Fajfric, som plutselig er alene med keeper og setter ballen sikkert i hjørnet.
    55'
    Spillerbytte - Stovner
    Inn: Ebrima Jammeh
    Ut: Saif Jafar
    57'
    Voldsomt med instruksjoner fra Hansen Wold på Stovner-benken nå. Det blir fort noen rokeringer på laget her.
    58'
    Grorud bygger opp rolig bakfra igjen, med vekt på rolig.
    59'
    Stovner 2 - 3 Grorud
    Mål: Oscar Aga
    Målgivende: Saadiq Elmi
    Grorud slår tilbake! Osestad drar seg inn i banen og banker til fra skrå vinkel. Lie redder fint, men Elmi snapper opp returen og løfter ballen mot bakre stolpe. Der henger ikke forsvaret med, og Aga kan greit heade inn et nytt ledermål.
    61'
    Klarer Stovner å svare denne gang også, da? Det er et par spillere på hjemmelaget som ser litt kjørt ut nå.
    62'
    Osestad på farta igjen. Balagumar rydder opp i samarbeid med Nygaard.
    63'
    Elmi og Zariouh klinker i hverandre i en duell ute på kanten. Begge får ganske vondt og trenger behandling.
    64'
    Gult kort til Grorud
    Saadiq Elmi
    Elmi var nok først på ballen der, men muligens med litt mye knotter.
    64'
    Frispark i god posisjon for Stovner.
    65'
    Nygaard svinger ballen inn i boksen, men Aga header ut. Sohaib Khan klarer ikke å avslutte i returrommet.
    65'
    Bjørn Martin Kristensen fosser framover på høyrekanten og stoppes inne i boksen. Igjen ropes det på straffe, men heller ikke denne gang får Grorud gehør hos dommer.
    66'
    Grorud tar frisparket kjapt, og Stovner-forsvarerne må ta ut det siste for å få kriget ballen unna etter litt klabb og babb inne i boksen. Tre forsvarere tar telling etter situasjonen. Nå er det slitne bein hos de hvite og grønne!
    67'
    Inn: Mohammed Aouragh
    Ut: Osama Zariouh
    Friske bein inn hos hjemmelaget.
    67'
    Stovner skaffer et frispark fra rundt 25 meter. Nygaard tøyer ut en krampe mens Saur stiller seg opp. Det gjør også Balagumar, som har et godt skudd.
    68'
    Stovner prøver en Thomas Brolin-variant, når Saur slipper til Amdal ute til høyre, men midtstopperen skyter i nettveggen.
    69'
    Lagene tar en drikkepause, og det er en firedel igjen av denne kampen.
    69'
    Spillerbytte - Grorud
    Inn: Ridouan Essaeh
    Ut: Vetle Skattun
    70'
    Inn: Thomas Elsebutangen
    Ut: Kevin Mankovitz
    70'
    Saur forsøker å finne innbytter Jammeh med en chip inn bak forsvaret, men Grorud-forsvaret har god kontroll.
    71'
    Nygaard klinker til i en ny duell og signaliserer til benken at nå kan ikke den krampa tøyes ut lenger. Men han må tåle å spille litt til, for Grorud har ballen.
    71'
    Kjempesjanse for gjestene! Grorud kommer rundt på høyre, og Kristensen er nummeret unna å nå fram på innlegget inne i boksen. I stedet går ballen forbi, der Elsebutangen kommer og slår inn igjen. Ballen havner i klypene på Lie.
    72'
    Ny mulighet for Elsebutangen, som spilles fram på venstrekanten og har god plass. Balagumar er litt ensom bak hos hjemmelaget, men klarer å takle til corner.
    73'
    Lie slår ballen unna, men Grorud følger opp, og Kristensen vinner et frispark helt nede ved dødlinja på motsatt side.
    73'
    Osestad chipper ballen mot bakre stolpe. Harviken header – utenfor.
    75'
    Inn: Hassan Rahmani
    Ut: Simen Nygaard
    Nygaard får endelig hvile.
    75'
    Inn: Justice Ace Amores Perez
    Ut: Eyubb Tektas
    75'
    Grorud presser på her. Essaeh drar seg inn i banen og prøver en stikker mot Aga, men pasningen blokkeres.
    76'
    Stovner 2 - 4 Grorud
    Målgivende: Ridouan Essaeh
    Samme kombinasjon igjen, og der sitter den! Essaeh prøver igjen å lirke en ball mot Aga, denne gang fra ute på kanten. Det lykkes, og Grorud-spissen vender på en femøring og banker til fra skrå vinkel. Ballen suser forbi Lie og inn i nettet.
    77'
    Da skal det vel godt gjøres om Stovner kommer tilbake her.
    78'
    Grorud er nær ved å øke til 5-2 når de kommer fire mot to, men et heltemodig returløp fra Amdal holder til å bryte pasningen mot Kristensen.
    79'
    Frispark i god posisjon for Grorud.
    79'
    Osestad går for et overraskende skudd fra skrå vinkel, men Lie redder.
    80'
    Ny skuddmulighet for Grorud. Elsebutangen skyter over.
    80'
    Inn: William Bjeglerud
    Ut: Oscar Aga
    80'
    Inn: Nikolai Jakobsen Hristov
    Ut: Henrik Bredeli
    80'
    Klareres.
    82'
    Stovner vinner ballen høyt og sender en bakromsball mot Jammeh. Grorud-keeper Storsve kommer ut og klarerer ballen ut på tribunen (gressbakken).
    83'
    Stovner aner mulighetene til å få et godt brudd og sender fram flere spillere. I stedet er det Grorud som vinner ballen, og Christos Zafeiris setter fart. Han hektes av Thasan, som er heldig som ikke får kortet der.
    84'
    Inn: Jonas Pereira
    Ut: Christos Zafeiris
    84'
    Nå blir det fryktelig ampert her, når Amdal stopper en Grorud-spiller på vei framover. Det tenner til mellom dem, og nesten samtlige spillere strømmer til – sammen med et par fra benkene.
    86'
    Det roer seg, og dommer tar en prat med sin assistent for å finne ut om det skal deles ut noen kort her.
    87'
    Kasper Erichsen Amdal
    Amdal får kortet – mest av alt for selve forseelsen, får vi tro.
    87'
    Eyubb Tektas
    Taktas har byttet ut, men han var en av spillerne fra benken som blandet seg i tumultene og får kortet for det.
    88'
    Store sjanser for Grorud! Kristensen snapper ballen fra Perez og setter fart inn fra venstre. Han prøver å lirke ballen i nærmeste hjørne, men Lie redder. Returen bør Elsebutangen sette i nærmest tomt mål, men han treffer bare stanga.
    89'
    Stovner flytter fram mange, og da får Grorud kontringsrom.
    90'
    Stovner 2 - 5 Grorud
    Mål: Ridouan Essaeh
    Målgivende: Bjørn Martin Kristensen
    Der kommer spikeren i kista. Grorud fosser framover, og igjen er Balagumar litt ensom igjen bak hos Stovner. Han klarer ikke å hindre at Kristensen får sendt ballen videre til Essah, som banker inn 5-2 fra skrått hold.
    90'
    Det skal spilles minimum fem tilleggsminutter.
    90'+1
    Rahmani slår inn fra venstre for Stovner. Grorud-forsvaret har god kontroll.
    90'+2
    Kevin Thasan utfordrer på fart nok en gang. Pereira lager frispark ute ved sidelinja.
    90'+3
    Nesten redusering! Balagumar sender en lang ball i bakrom, og en Grorud-forsvarer holder på å sende en polende heading i eget mål. Storsve strekker seg så lang han er og slår til corner.
    90'+4
    Corneren blir det ingenting ut av.
    90'+4
    Avslutter etter at dommer har blåst for offside.
    90'+5
    90'+5
    Kampen er over, og Grorud tar seg oppskriftsmessig videre til neste cuprunde etter 5-2 mot naboen Stovner. Hjemmelaget to divisjoner under skapte imidlertid bra med spenning her – for de var uhyre effektive selv om de ikke hang veldig godt med i banespillet. Til pause sto det 1-1 etter en omgang der Grorud hadde dominert stort, uten å skape mange store sjanser. Grorud tok ledlsen tidlig i andre omgang, men Stovner slo kjapt tilbake. Og lukten av cupbombe begynte å sive inn over gressletta her, men den ble kjapt tatt knekken på av Grorud, som utover i omgangen omsatte det spillemessige overtaket i en rekke sjanser – og etter hvert også tre scoringer. Dermed fortsetter veien mot Ullevaal for gjestene fra Grorud, mens Stovner kan begynne forberedelsene til sin første seriekamp noen gang tidlig i august.