2-0
3-0
2 950
4 984

Hei, og velkommen til livedekningen av siste serierunde i Eliteserien og kampen mellom Strømsgodset og Brann.
    For å ta det viktigste først. Det står om medalje for bortelaget som med seier er sikret sølv i årets Eliteserie. Ved tap er de avhengige av at Tromsø ikke vinner sin kamp for å beholde 2.plassen. Viking kan også blande seg inn i kampen om sølvet, men de må i tilfelle vinne med mange mål ettersom Brann har bedre målforskjell.
    Strømsgodset har mindre å spille for, men kan krabbe opp på 7.plass med tre poeng i kveld. Da er de avhengige av at Sarpsborg helst ikke tar poeng mot Bodø/Glimt.
    Hjemmelaget går uansett mot sin beste sesong plasseringsmessig siden 2017. Den gang ble det 4. plass for drammenserne. De siste fire-fem sesongene har Godset som oftest tilbragt større deler av sesongen i bunnsjiktet, og også sikret plassen til aller siste serierunde (2019).
    Brann feide Bodø/Glimt av banen i forrige serierunde. Bård Finne og Niklas Castro filleristet seriemesteren på Brann Stadion og ledet hele 4-0 før gjestene reduserte to ganger utover i 2. omgang. Bergenserne har ikke tapt på 12 kamper, og sist Hornelands spillere gikk av banen uten poeng i Eliteserien var da Viking vant 2-0 30. juli.
    Strømsgodset vant 3-1 over Rosenborg på bortebane forrige helg. Mål av Mehnert, Valsvik og Tómasson sikret Godsets andre seier noensinne over Rosenborg på Lerkendal.
    Svenn Crone må stå over dette oppgjøret etter at han fikk sesongens fjerde gule kort mot Bodø/Glimt sist helg.
    For hjemmelaget så er det spørsmålstegn ved Bent Sørmo som har stått over de siste kampene med skade.
    Det er ventet i underkant av 10 minusgrader ved kampstart så det kan bli en meget kald opplevelse for spillere, publikum og journalister. Vi er tilbake ca én time før kampstart med lagoppstillinger og siste nytt fra Marienlyst stadion.
    Årets siste lagoppstillinger er klare! Hjemmelaget stiller uforandret fra seieren over Rosenborg sist helg, mens Brann gjør én endring. Det er Thore Pedersen inn for suspenderte Svenn Crone.
    Det er ventet rundt 1000 bortesupportere til denne kampen. Brann-fansen vil garantert lage stemning bak det ene målet her i kveld. Så får vi se om hjemmepublikum kler seg godt og møter opp de også.
    0'
    Brann med avspark!
    0'
    Det gås til fra start av!
    0'
    Mathisen jager en ball inn til Myhra. Sisteskansen feier ballen unna.
    1'
    Frispark til Brann i korridor ute til høyre. Soltvedt skal svinge inn. Rett i hanskene til Myhra.
    1'
    Krasniqi forsøker å finne Vilsvik i rommet ute til høyre. Ballen sklir ut til innkast.
    3'
    Borte laget vil gjerne sette Godset under press, men hjemmelaget er flinke til å løse opp på få touch.
    4'
    Flipperspill i boksen til Brann etter innlegg fra Stengel. Til slutt blåser dommer Hobber Nilsen når en Brann-spiller ligger nede i egen 16-meter.
    5'
    Valsvik slår inn i feltet retning Melkersen. Ballen går helt inn til Dyngeland.
    6'
    Soltvedt på vei inn i hjemmelagets 16-meter. Ballen stoppes av Leifsson og det ender til slutt med utspill.
    6'
    Brann kan sette i gang en kontring når de vinner ballen rundt midten, men Finne stoppes av Valsvk.
    8'
    Tas kort.
    9'
    Tas kort.
    10'
    Bortelaget har tatt initiativet i kampen nå. Sliter dog med å finne åpningene foreløpig.
    11'
    Mathisen kommer seg inn i boksen etter noen fine detaljer, men spiller ballen ut over kortlinja.
    12'
    Krasniqi fanger opp en retur fra Brann-forsvaret og skyter fra ca 20 meter. Treffer ikke veldig godt og keeper Dyngeland fanger enkelt.
    13'
    Tas kort.
    13'
    Horn Myhre spilles opp i boksen av Soltvedt. Midtbanespilleren kommer til skudd, men rett i Valsvik. Ballen er fri og Finne kommer til kortlinja før han smekker ballen inn. Kula sklir forbi alle og hjemmelaget får klarert.
    16'
    Hjemmelaget senker hele laget når Brann har ballen nå. Venter nok på kontringer vertene.
    17'
    Soltvedt vinner duellen med Mehnert ute på sida og vinner et utspill.
    18'
    Myhra er iskald (bokstavelig talt) når han under press slår ballen over Castro og ut til Leifsson.
    20'
    Pallesen Knudsen må gi til corner når Mehnert kommer til innlegg.
    21'
    Tas kort mot Vilsvik før Stengel får den tilbake. Midtbanespilleren mislykkes med sitt innlegg og bortelaget får ballen unna.
    21'
    Brann scorer selvmål!
    Strømsgodset 1 - 0 Brann
    Mål: Japhet Sery Larsen
    Der sitter den for hjemmelaget! Therkelsen fører fram og slipper til Tómasson utvendig. Islendingen smekker ballen inn i boksen og ballen sklir helt over til Vilsvik som banker til med venstre. Mulig ballen tar i Sery Larsen der, men den finner uansett veien forbi Dyngeland og inn i nettmaskene. Blir nok bokført som et selvmål.
    22'
    Hva nå Brann?
    23'
    Tas kort.
    25'
    Litt over halvspilt 1. omgang på Marienlyst og vertene leder altså 1-0 etter en scoring av Vilsvik. Fin og åpen kamp så langt i kulda.
    26'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kreshnik Krasniqi
    Feller Heltne Nilsen og får det gule kortet. Ser grei ut den.
    27'
    Tas kort i egne rekker.
    27'
    Dyngeland holder Brann inne i kampen! Mehnert spiller fram Melkersen som løper fra Sery Larsen og kommer alene med Dyngeland. Spissen forsøker å sette den langs kunstgresset, men keeper redder med en sterk parade.
    29'
    Brann sliter med å spille seg fram til gode muligheter her. Hjemmelaget hugger til når de får muligheten og står godt bakover.
    31'
    Tómasson kommer seg nesten fri i boksen, men Pallesen Knudsen kommer i mellom i siste liten.
    33'
    Pedersen legger inn fra høyre, men Valsvik får ballen vekk i første omgang. Så roper Brann på straffe når Bård Finne går over ende rett foran Myhra i neste situasjon, men dommer vinker det videre.
    33'
    Marcus Mehnert går over ende i motsatt ende av banen, men heller ikke han får noe av dommer Hobber Nilsen.
    34'
    Annullert mål for Strømsgodset - stillingen er fremdeles 1 - 0
    Elias Hoff Melkersen fikk mål annulert
    Melkersen spilles fint fri av Mehnert, kommer alene med Dyngeland og setter den til side for keeper. Men så er dommer Hobber Nilsen kjapt oppe med armen og markerer for offside.
    35'
    Sjekker situasjonen og konkluderer med at det var offside.
    36'
    Brann lever litt farlig når de åper seg opp såpass mye bakover. Hjemmelaget har fått et par virkelig store kontringsmuligheter og sjanser ut av det.
    38'
    Offside for Brann
    38'
    Tas kort hjemover.
    39'
    Mathisen forsøker å komme seg forbi Kristensen Dahl, men sistnevnte skjermer ballen ut over sidelinja til innkast.
    40'
    Frispark ute ved sidelinja. Stengel skal svinge inn i boksen. Slås motVilsvik som taper sin duell, men vertene får et innkast.
    40'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    42'
    Brann får klarert og kan kontre, men Kristensen Dahl feier unna til innkast.
    42'
    Strømsgodset har spilt en god omgang så langt. Brann på sin side sliter med å komme opp i høyt nok turtall og har til gode å skape en sjanse. Er det noe nervøst og forknytt over bortelaget da? Eller er de iskalde?
    44'
    Tómasson fyrer av fra 14-15 meter via en Brann-spiller og inn i klypene til Dyngeland. Hjemmelagets spillere roper på straffe, men dommer vinker spillet videre. Er det noe nervøst og forknytt over bortelaget da? Eller er de iskalde?
    45'
    45'+1
    Der blåser dommer Hobber Nilsen i fløyta og sender lagene i garderoben på stillingen 1-0 til hjemmelaget! Målet kom etter drøyt halvspilt omgang da Therkelsen satte opp Tómasson ute til venstre. Islendingen smekket ballen inn i feltet og den endte opp bakerst i feltet der Vilsvik avsluttet med venstre via Sery Larsen og forbi en utspilt keeper. Mye mulig det målet ender opp som et selvmål. Brann har egentlig ikke produsert en eneste mulighet så lang, men har 45 minutter igjen å gjøre det på. Og enn så lenge har de sølvmedaljene på bedre målforskjell en Tromsø.
    45'
    Strømsgodset sparker i gang årets 45 siste minutter.
    45'
    Ingen bytter på noen av lagene.
    45'
    Brann prøver seg på høyresiden ved Mathisen, men han stoppes kontant av Kristensen Dahl.
    46'
    Mathisen prøver å komme seg forbi Valsvik, men kapteinen får kroppskontakt og begge ender opp på kunstgresset. Ingenting mener dommer.
    48'
    Myhra får tak i den etter at den har vært innom Mathisen.
    48'
    Kjempemulighet for hjemmelaget! Og for et spill! Therkelsen kjører luka før han setter fart inn i boksen. Der legger han på tvers bak i feltet. Der er Melkersen som fyrer av like utenfor, via en Brann-spiller og til corner.
    51'
    Therkelsen kommer først på den og header like til side for mål. Fin mulighet.
    51'
    Leifsson redder Godset og blokkerer til corner! Brann kontrer og Finne spilles fri til høyre. Storscoreren legger bakerst i feltet der Børsting drar av Stebgel før han banker til, men da har Leifsson kommet seg på plass og avverger. Godt forsvarsspill.
    54'
    Mathisen er sterk og kommer først på ballen og header knallhardt en liten halvmeter til side for mål. God mulighet det der.
    54'
    Slås inn i feltet, men Brann klarerer.
    55'
    Vilsvik bryter på egen halvdel og setter fart, men innlegget i retning Melkersen blokkeres av Sery Larsen.
    58'
    Kristensen Dahl blir med opp og tester innleggsfoten. Rett i klypene til Dyngeland.
    59'
    Ari Leifsson
    Feller Bård Finne og havner i dommerens bok. Frispark til Brann på ca 30 meter.
    60'
    Chippes inn i boks der Kristensen Dahl vinner duellen og header ut.
    61'
    Pallesen Knudsen stopper Melkersen med ulovlige midler. Frispark til hjemmelaget noen meter inne på Godsets halvdel.
    63'
    Tas kort.
    63'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Brann
    Mål: Herman Stengel
    For en scoring! Ballen klareres ut av Brann-forsvaret etter et skudd fra Vilsvik og på hel volley banker midtbanestrategen til og limer ballen ned i hjørnet. Så må det også nevnes at angrepet i sin helhet var meget bra.
    64'
    Nå gynger bortelaget litt her. Under 0-2, men har foreløpig grep om sølvet.
    65'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Niklas Fernando Castro
    66'
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Ulrik Mathisen
    66'
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Bård Finne
    67'
    Horneland tar grep og bytter tre mann. Kanskje noe overraskende at han plukker av Bård Finne her, men spissen har vært meget kald og blek.
    68'
    Myhra stopper Brann! Bortelaget angriper med trøkk og Kartum kommer til skudd fra ganske kort hold, men Myhra henter fram en beinparade fra aller øverste hylle og ballen går til corner.
    69'
    Leifsson header unna før dommer blåser for stopp i spillet når en Godset-spiler ligger nede.
    69'
    Krasniqi skyter fra langt hold. Treffer dårlig og ballen går snaue ti meter til side for mål.
    72'
    Frispark fra sirkelen som skal løftes inn i boksen. Treffer Valsvik, men Brann klarerer i neste trekk.
    72'
    Slås inn i feltet fra korridor, men Heltne Nilsen kommer først på den og header unna. God jobb av kapteinen der.
    73'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    75'
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Logi Tomasson
    75'
    Inn: Halldor Stenevik
    Ut: Jonas Therkelsen
    75'
    Trippelbytte også fra hjemmelaget.
    76'
    Soltvedt banker frisparket inn i feltet, men Leifsson er sterkest og header unna. Brann beholder dog ballen.
    76'
    Bortelaget trykker på for en redusering, men Valsvik og Leifsson rydder godt unna i eget felt for øyeblikket.
    77'
    Slås langt.
    78'
    Noen små tegn til at det begynner å sprekke opp litt defensiven til hjemmelaget. Brann jakter fortsatt redusering, men har ennå sølvet i lomma ettersom Tromsø ligger under for Vålerenga.
    79'
    Mehnert spilles fri av ulland Andersen og kommer alene med Dyngeland. Sisteskansen rundes og Mehnert legges kontant i bakken. Dommer Hobber Nilsen kan ikke gjøre annet enn å peke på straffemerket.
    81'
    Gult kort til Brann
    Mathias Dyngeland
    81'
    Strømsgodset 3 - 0 Brann
    Stengel er sikkerheten selv og sender ballen hardt bort i sitt høyre hjørne. Dyngeland kaster seg motsatt og må hente ball nummer tre ut av nettet. Har vært god i dag Stengel og kroner det hele nå.
    82'
    Hva gjør dere nå Brann? Dette ble ikke den sølvfesten de hadde sett for seg.
    85'
    Tas kort til Ulland Andersen.
    86'
    Jensen Wassberg vinner ballen fra Valsvik og setter fart inn i 16-meteren, men innbytteren kommer aldri til skudd og mister ballen inn til keeper Myhra.
    88'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    88'
    Tas kort.
    89'
    Soltvedt får den unna, men rett til Stengel. Ender tilslutt med utspill fra Dyngeland.
    90'
    5432 tilskuere på Marienlyst stadion denne kalde desember-kvelden.
    90'+2
    Slås langt.
    90'+2
    90'+3
    Der er det slutt på Marienlyst og Strømsgodset vinner hele 3-0 over Brann. Anført av en offensiv Lars Vilsvik tok vertene ledelsen etter drøye 23 minutter da et skudd fra Vilsvik gikk via Sery Larsen og bak en utspilt Dyngeland. Bortelaget kom egentlig aldri inn i denne kampen og hjemmelaget var nærmere to og tre, men måtte vente til 2. omgang før de fikk ytterligere tellende mål. Etter en drøy time var Vilsvik igjen nest siste Godset-spiller på ballen da hans skudd ble blokkert ut til Herman Stengel som på hel volley banket inn 2-0. Noen minutter senere var samme mann sikker fra straffemerket etter at Mehnert ble felt av Dyngeland og 3-0 var et faktum. Man skulle nesten tro det var hjemmelaget som gikk mot medalje heri kveld, men båten holdt s vit for Brann som sikret seg sølvmedaljene på målforskjell foran Tromsø. Strømsgodset på sin side ender på en sterk 7. plass og har noe å bygge videre på fra avslutningen av sesongen. Vi takker for følget fra Marienlyst stadion denne sesongen og kommer oss inn i varmen.