1-0
2-0
3-0
4-0
Supporterfordeling på VG
1 352
786

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Kristiansund i tredje runde av NM.
    Strømsgodsets jakt på klubbens sjette kongepokal har så langt gitt oppskriftsmessige seire mot Hallingdal og Jerv, men etter motstand fra henholdsvis femte og tredje nivå står man altså overfor Eliteserie-motstand allerede i den tredje runden. Etter tap i seriepremieren vant drammenserne fem på rad i serie og cup, en rekke som ble brutt av 2-2 mot nettopp Kristiansund i søndagens seriemøte på Marienlyst. Ved inngangen til mai har Strømsgodset lovende 5-1-1 på syv tellende oppgjør i 2024.
    Kristiansund jakter fortsatt klubbens første cupfinale etter sammenslåingen i 2003, og 2017-sesongens kvartfinale er det lengste nordmøringene har kommet i turneringen. Man er i denne tredje runden etter seire mot Brattvåg og Træff, som begge har blitt beseiret med 2-1. Etter opprykket i fjor har KBK kun ett tap på de første fem kampene i den fortsatt unge Eliteserie-sesongen, og søndag ledet man lenge 2-0 mot nettopp Strømsgodset i Drammen.
    Strømsgodset og Kristiansund møttes som nevnt søndag, og etter 2-2-oppgjøret da måler man i dag krefter for første gang i NM-sammenheng. Drammenserne har vunnet kun fire av 13 møter mellom klubbene (totalt 7-2-4 i favør KBK), en rekke som inkluderer KBK-overtak med 2-2-3 på syv møter i Drammen.
    Dagens hoveddommer er Marius Lien fra Fossum IF. Ivar Jahr og Jon-Michael Knutsen er assistentdommere, mens Ali Al Hatam er fjerdedommer.
    Strømsgodset med tre endringer fra laget som startet seriemøtet med nettopp KBK søndag, og Sivert Westerlund, Jonas Therkelsen og Marcus Mehnert er inne for Logi Tómasson, Marko Farji og Elias Hoff Melkersen.
    KBK med fire endringer fra laget som startet på Marienlyst søndag, og Michael Lansing, Dan Peter Ulvestad, Brynjólfur Willumsson og Hilmir Mikaelsson er ute til fordel for Serigne Mor Mbaye, Isak Aalberg, Franklin Nyenetue og Haakon Haugen.
    Praktfulle forhold for fotball i Drammen 1. mai, og en god del sol akkompagneres av rundt 20 grader.
    Strømsgodset og KBK entrer nå Marienlyst. Drammen mot Kristiansund for andre gang på under tre døgn, og denne gangen er det altså plass i NMs fjerde runde som er i potten. Avspark er få strakser unna.
    Kampen har startet
    0'
    Godset innleder oppgjøret.
    0'
    Plukkes av Mbaye.
    0'
    Vertene direkte mot Mehnert fra langt inne på egen halvdel, men Mbaye er våkent ute og gir innkast.
    2'
    Gueye i offside til høyre i banen for KBK.
    3'
    Gueye fri i god posisjon på Godsets halvdel, men pasningen videre er svak. Vertene kan overta.
    4'
    Ny KBK-offside, trolig også denne på gjestenes nummer 7.
    5'
    Klareres unna.
    5'
    Nokså tette og jevne første snaut 10 på Marienlyst. Mye spill mellom de to 16-metrene så langt.
    7'
    Stengel får lagt bra inn fra høyre, men den lave pasningen treffer ikke blå mann. Tendenser av vertene der.
    8'
    KBK-frispark noe til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    10'
    Nytt KBK-frispark, dette rett utenfor egen boks. Ny kort variant.
    10'
    Stanges unna foran i feltet. Blir klarert.
    11'
    Mer og mer Godset idet vi nærmer oss kvarteret spilt. Tilbringer en god del tid på KBKs halvdel nå.
    12'
    KBK med en del trekk nær midtstreken, men det går oppsiktsvekkende mye på tvers. Helt klart et noe avventende preg så langt i Drammen, spesielt fra bortelaget.
    13'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    14'
    Mehnert med en mulighet i boksen, men spissen får aldri bra klem fra det som er veldig interessant hold. Mottar og legger til rette på rundt 10 meter, men avslutningen blir nærmest som et tilbakespill til Mbaye. Mulig å få langt mer ut av den muligheten.
    15'
    Et bra Godset-innlegg fra venstre, men ingen får en avgjørende kroppsdel på ballen i boksen. Vertene klart mest på hugget her.
    17'
    Mbaye bokser og forlenger. Ballen blir så klarert.
    17'
    Mehnert i offside på vel 16 meter. Ser korrekt ut.
    18'
    Mbaye god på strek for KBK, som nesten må se at Stengel treffer blink! Mehnert legger til rette for Stengel på vel 16 meter, hvor det klemmes til. Ballen er innom en i hvitt og skifter dermed litt retning. Mbaye får bokset unna nær streken. Ikke langt unna et ledermål til vertene der.
    20'
    Ingen tvil om at hjemmelaget har kommet nærmest så langt. KBK har hatt lite å komme med fremover i banen.
    21'
    Mbaye god idet han fanger nok et Godset-innlegg. Sisteskansen god den første halvdelen av omgangen her.
    22'
    KBK-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    23'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Kreshnik Krasniqi
    Målgivende: Sivert Westerlund
    Krasniqi sender vertene foran med et skikkelig kremmerhus! Godset med en fin opprulling, en sekvens som kulminerer med at vertenes nummer 8 prøver lykken fra det som er virkelig langt ute. Fra rundt 25 klemmes det til, og Mbaye på strek rekker aldri bort på prosjektilet. Ender utagbart i sisteskansens høyre hjørne. Praktfullt ledermål.
    24'
    Nyenetue er marginer unna 1-1 kort tid etter 1-0! KBKs nummer 11 på ferde til høyre i banen, hvor det virkelig klemmes til fra rundt 16 meter. Et hardt skudd ender rett utenfor Bråtveits høyre stolpe. Vanskelig å vite hvorvidt sisteskansen har kontroll der, men uansett et bra forsøk.
    26'
    Taaje på tynn is i egen boks, men stopperen slipper unna straffe idet det takles. KBK med mye energi etter målet imot.
    27'
    KBK mer offensive de siste par minuttene enn hele den første halvdelen av omgangen til sammen.
    29'
    Slås kort. Godset får etter hvert kontroll.
    29'
    Godset best den første halvtimen, så ingenting å si på at man leder her. Ingen sjansebonanza å skrive hjem om så langt.
    31'
    Westerlund har tatt telling for Godset. Kan gå mot et tidlig bytte for vertene. Går litt tid i forbindelse med dette oppholdet.
    32'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Logi Tomasson
    Ut: Sivert Westerlund
    34'
    KBK-frispark nær midten av Godsets halvdel. Kort variant.
    34'
    KBK på en spennende visitt til høyre i banen, men innlegget brytes før noen rekker å avslutte.
    35'
    Tett og jevnt idet det lakker og lir mot pause. KBK har som nevnt hevet seg etter målet imot. Fortsatt relativt få skudd på mål i dette oppgjøret.
    37'
    KBK gjenvinner og står høyt i banen nå. En slags sluttspurt før pause for nordmøringene. Tok altså sin tid før man ble offensive i denne omgangen.
    38'
    Therkelsen går i bakken i boksen og vil ha straffe, men dagens kampleder er ikke enig i det.
    38'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jonas Therkelsen
    Får det gule i kjølvannet av straffesituasjonen, trolig for kjefting i etterkant. Så ikke ut som filming.
    39'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Kristiansund
    Mål: Herman Stengel
    Målgivende: Marcus Johnson Mehnert
    Stengel dobler ledelsen idet han behersket sender ballen i nettet bak Mbaye! Godset på en visitt mot et KBK i balanse, men en fiks involvering av Mehnert sender ballen gjennom til Stengel i boksen. Det betyr fare på ferde for KBK, som må se at Godsets nummer 10 er iskald idet han sender ballen hardt og høyt i Mbayes mål. Fin Godset-fotball i den siste tredjedelen der.
    40'
    Fortjent at Godset leder dette, men med to mål er man utvilsomt effektive. To fulltreffere på tre store målsjanser beholdningen denne første omgangen.
    42'
    Godset gjenvinner etter KBK-rot, og til slutt er det Tomasson som klemmer til fra et stykke ute til venstre. En hard markkryper ender et godt stykke utenfor.
    45'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 3 - 0 Kristiansund
    Mål: Logi Tomasson
    Målgivende: Jonas Therkelsen
    Godset kroner en stor første omgang med sin tredje fulltreffer! Therkelsen god idet han ser opp og slår mot venstre, men resten er en oppvisning av innbytter Tomasson mot et ryggende KBK-lag. Islendingen får gå et stykke inn i boksen, før han avslutter hardt og lavt i det lengste hjørnet. Fint satt, men også meget passivt av KBKs bakre rekker. Godset sjarmerer de fremmøtte nå.
    45'
    Pause
    45'+2
    Vi er halvveis i programmet i Drammen, hvor det altså står 3-0 mellom Strømsgodset og Kristiansund. Drammenserne i marineblått med minst én fot i NMs fjerde runde. Målshowet kom faktisk i en omgang uten veldig mange store målsjanser, men Kreshnik Krasniqi satte først 1-0 på lekkert vis vel halvveis. KBK hevet seg i kjølvannet av målet imot, men kort tid før pause var det likevel Herman Stengel som kunne sette 2-0. 2-0 ble til 3-0 sekunder før pausepraten, og innbytter Logi Tomasson ville så definitivt være med på leken da han altså sørget for at lagene tar pause på hele 3-0. KBK har blitt fanget av en marineblå stormvind de første 45 minuttene på Marienlyst, selv om det definitivt skal nevnes at drammenserne også har vært effektive. Alt i alt en stor omgang for alle med Godset-hjerte, dette, og KBK står overfor en voksen oppgave for å kunne komme tilbake her.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    45'
    KBK sparker i gang den andre omgangen.
    45'
    Gjestene på en visitt, og plutselig skyter Jarl fra et stykke ute. Blokkeres til corner.
    47'
    Bra mulighet for Gueye, som header rett utenfor! Corneren slås først kort, men det blir et innlegg mot området foran Bråtveit. Der befinner blant andre Gueye seg, og han får satt hodet til ballen. Den heades hardt rett utenfor. Ikke veldig langt unna en redusering.
    47'
    Krasniqi med en smell for Godset, men midtbanespilleren ser ut til å kunne fortsette her.
    49'
    KBK med mye ballbesittelse tidlig i denne andre omgangen. Et naturlig kampbilde når man ser sifrene på resultattavlen.
    51'
    Nyenetue har plutselig bra med plass utenfor Godset-boksen, men det påfølgende skuddet ender et godt stykke over. Den muligheten er det mulig å få langt mer ut av.
    52'
    Ulland Andersen får plutselig skutt fra snaut 16 meter, men Mbaye får forsøket rett på seg. Kan dermed slå unna ganske så enkelt. Ikke langt unna at den muligheten blir langt større.
    54'
    Godset-frispark nær midten av egen halvdel. Kort variant.
    54'
    Godset-frispark fra interessant hold på rundt 25 meter. Ulland Andersen sklir idet han skal klemme til. Skuddet ender rett på Mbaye.
    55'
    Et stopp i spillet etter at Valsvik har tatt telling. Godset-kapteinen virker å kunne fortsette.
    57'
    KBK sliter fortsatt med å komme til mange store målsjanser. Godset fremstår ikke veldig truet idet vi nærmer oss timen spilt.
    58'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Andreas Bakeng-Rogne
    Ut: Ruben Alte
    59'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Christoffer Aasbak
    Ut: Mikkel Rakneberg
    59'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Wilfred George
    Ut: Sebastian Jarl
    59'
    Godset-frispark på vel 16 meter etter Gueyes forseelse. Langt fra Bråtveit.
    60'
    Gult kort til Kristiansund
    Habib Gueye
    Spissen inne med en ettersleng i kjølvannet av en duell med Valsvik. Meget unødvendig.
    60'
    KBK-frispark langt til høyre i banen. Kort variant.
    62'
    KBK uten skudd på mål etter vel timen her. I skrivende stund ingenting som tyder på at man har et comeback i seg i Drammen.
    63'
    Mehnert setter nesten 4-0 etter en fin Godset-kontring! KBK med trekk på hjemmelagets halvdel, men det er i andre enden muligheten kommer. Man angriper til venstre i banen, før det til slutt er Mehnert på rundt 16 meter på andre siden som avslutter. Rett utenfor fra spissen. Godset nærmere et fjerde enn gjestene er en redusering.
    64'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marko Farji
    Ut: Gustav Valsvik
    64'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Andreas Heredia-Randen
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    64'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Hilmir Rafn Mikaelsson
    Ut: Habib Gueye
    65'
    Slås kort. Blir innkast.
    67'
    Kort tid etter corneren prøver Farji seg, men Mbaye får slått unna. Fortsatt fremstår 4-0 langt mer nærliggende enn 3-1 her. Dette en slags halvsjanse.
    67'
    Godset triller ball idet vi er vel halvveis i omgangen. KBK langt unna noe som minner om et comeback her.
    70'
    Lander i boksen, men ingen får skutt. KBK klarerer.
    70'
    Godset biter seg fast etter corneren, og man skulle nesten tro det var hjemmelaget som lå under her. Spiller i skrivende stund KBK lave.
    71'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Johannes Wiig
    Ut: Jesper Isaksen
    72'
    KBK fortsatt uten skudd på mål idet den andre omgangen er rundt 30 minutter gammel. Kun et par forsøk over og utenfor.
    73'
    Godset best i alle spillets faser nå, etter en innledning av omgangen der KBK fremstod noe mer energiske. Begynner mildt sagt å haste for gjestene.
    74'
    Farji en del involvert etter innhoppet. To innleggsforsøk på kort tid for talentet.
    75'
    Oppsiktsvekkende hvor lite risikovillige KBK fremstår på 0-3 med rundt kvarteret igjen her. Ser rett og slett ut som om man har gitt opp dette. Fortsatt Godset med omtrent all ballbesittelse.
    76'
    Godset-frispark et stykke utenfor egen boks. Slås kort.
    78'
    Fin Godset-opprulling, og til slutt er det Farji til høyre som prøver seg. Via en KBK-fot eller to og til corner.
    79'
    Mbaye bokser delvis unna. Blir corner fra andre siden.
    79'
    Treffer Taaje, men Mbaye kan nokså enkelt redde hodestøtet.
    80'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 4 - 0 Kristiansund
    Mål: Marcus Johnson Mehnert
    KBK med en gavepakke i egen sone, og da er ikke Mehnert vond å be! Gjestene skal spille seg ut kort bakfra, men kort tid etter at Mbaye setter i gang, er ballen i beina hos Mehnert. Trolig Bakeng-Rogne som ikke får mottatt en pasning på vel 16 meter, en berøring som i stedet betyr duk og dekket bord for Mehnert i boksen. 4-0 settes med den største selvfølgelighet!
    81'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Fredrik Ardraa
    Ut: Fredrik Kristensen Dahl
    82'
    Sivertsen med et bra forsøk for KBK kort tid etter 4-0! KBKs nummer 37 på ferde på vel 16 meter, noe til venstre i banen, hvor det også klemmes til. Ballen ender rett utenfor Bråtveits venstre stolpe. Det spørs om han hadde tatt den. Blant gjestenes beste forsøk i dag.
    85'
    KBK-frispark på rundt 25 meter. SIvertsen skyter via muren. Corner.
    86'
    Stanges unna og blir etter hvert klarert.
    87'
    Enorm mulighet til Nyenetue, og få skjønner hvordan det ikke står 4-1 der! Et innlegg finner først Nyenetue rett foran Bråtveit, hvor sisteskansen varter opp med en fin redning etter en heading. Returen er imidlertid av den saftige sorten, og Nyenetue er førstemann på den. Ballen smeller i tverrliggeren bak Bråtveit. Enorm mulighet i to deler!
    89'
    Stor mulighet også til Mehnert, men spissen skyter utenfor! Kort tid etter KBKs mulighet er Godset på ferde, og et innlegg fra høyre møtes av Mehnert rett foran Mbaye. Ballen sendes imidlertid utenfor fra meget interessant hold. Den så nok flere i mål.
    89'
    Det florerer av muligheter helt på tampen her! Godset med en saftig kontring etter en KBK-visitt. Først skyter Ulland Andersen fra vel 16 meter, før Ardraa avslutter idet det kommer en retur. Også den redder Mbaye, som så kan se at Ardraa avslutter i nettveggen sekunder senere. Stor Godset-mulighet i flere deler.
    90'+1
    Therkelsen tester Mbaye, som nok en gang redder! Stengels serve finner Therkelsen i god posisjon i boksen, og derfra heades det mot mål. Mbaye er ute til sin venstre med et tigersprang og slår unna. Stor redning langt på overtid.
    90'+2
    Nok en spinnvill redning av gjestenes sisteskanse! God serve fra Stengel, som kan se at Taaje kommer på ballen foran Mbaye. Sisteskansen varter imidlertid opp med en stor redning på strek. Gjestenes nummer 30 med et par meget solide redninger i dag, og denne er muligens den beste.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Marius Lien markerer for full tid på Marienlyst, hvor det ender 4-0 mellom Strømsgodset og Kristiansund. Drammenserne med solide 90 minutter på 1. mai i Drammen. Lagene tok pause på hele 3-0, en ledelse som aldri fremstod truet etter hvert som den andre omgangen skred frem. Etter vel timen var Godset marginer unna 4-0, men de fremmøtte måtte vente til det 82. minutt før dagens fjerde fulltreffer åpenbarte seg. Mehnerts 4-0-scoring innledet et par sjanserike minutter helt på tampen, selv om oppgjøret naturligvis for lengst var avgjort og avansementet delt ut. Godset leverte i sum solide 90 minutter på eget kunstgress, mens KBK slet med å respondere etter at man kom under med tre mot slutten av den første omgangen. Alt i alt ingen tvil om saken i solskinnet på Marienlyst, og det er altså Godset som skal delta i NMs fjerde runde om en uke.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her