3-2
3 426
2 883

Velkommen til direkterapporteringen fra eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Lillestrøm fra Marienlyst stadion!
    Over halve Eliteserien er innblandet i den uhyre jevne bunnstriden, og Strømsgodset og Lillestrøm er ingen unntak. Før avspark i Drammen ligger dagens duellanter à poeng som tabellnaboer: Godset befinner seg på 11. plass, mens Lillestrøm jakter på plassen bak. Begge lagene står med 20 poeng; ned til kvalik skiller det to poeng, mens det er tre poeng ned til direkte nedrykk.
    For en drøy måned siden møttes lagene på Åråsen. Da vant LIllestrøm 3-1, etter scoringer av Marius Lundemo, Eric KItolano og Thomas Lehne Olsen. Logi Tómasson satte inn Godsets mål. Forrige møte på Marienlyst var i cupen i mai, da Lillestrøm vant 4-3 i en innholdsrik og dramatisk kamp. Romerikingene fikk også med seg tre poeng fra fjorårets eliteserieduell på Marienlyst, så kanarifuglene har et godt tak på Godset.
    Strømsgodset er i elendig form, men drammenserne stoppet i det minste tapsrekken da de spilte 2-2 borte mot Sandefjord sist. Jørgen Isnes' menn har ikke vunnet siden 3-1-seieren mot Sarpsborg 08 i slutten av mai, og de åtte kampene siden har gitt magre fire poeng. Dermed har Strømsgodset falt fra øvre halvdel og ned i bunnstriden, der de har selskap av LSK.
    Lillestrøm har ikke vunnet siden kampen mot nettopp Strømsgodset 13. juli. I forrige serierunde tapte lillestrømlingene 1-2 hjemme mot Molde, etter at Kristian Eriksen ble matchvinner for romsdalingene på overtid. Forrige bortekamp endte med 1-2-tap for Kristiansund, mens LSK også har spilt 2-2 hjemme mot Sarpsborg 08 siden den nevnte kampen mot Strømsgodset.
    Siden forrige serierunde har Strømsgodset styrket troppen med den svenske spissen Nikolaj Möller. 22-åringen har kommet på en utlånsavtale ut sesongen fra sveitsiske St. Gallen. Möller har også en fortid i akademiet til Arsenal, så det blir spennende å følge svensken i Eliteserien. Lillestrøm har på sin side solgt den lokale spissen Henrik Skogvold til Fredrikstad; en overgang som har vekket sterke reaksjoner blant LSK-fansen.
    Godset-trener Jørgen Isnes stiller med de samme elleve som startet mot Sandefjord i forrige runde. Nysigneringen Nikolaj Möller tar plass på benken; kanskje får vi se svensken i aksjon i løpet av kvelden.
    Tre forandringer på Lillestrøm-laget som tapte for Molde sist: Suspenderte Espen Garnås erstattes av Kristoffer Tønnssen i forsvaret, mens Markus Karlsbakk og Félix Vá kommer inn for Gjermund Åsen og Frederik Elkær. Samtidig ser det ut som om romerikingene har plukket ut et mannskap til å spille 4-3-3 med Tønnessen på venstreback og Karlsbakk og Vá ved siden av Lehne Olsen på topp. Vi får se hvordan det ser ut når kampen starter i Drammen om en time.
    Dommer Marius Lien leder lagene ut på banen på Marienlyst. Prima spilleforhold, tross noen litt ekle vindkast. Rammen rundt er også upåklagelig, så dette blir moro!
    0'
    Thomas Lehne Olsen med avspark for LSK.
    0'
    Félix Vá utfordrer og runder Valsvik, før han legger flatt inn foran mål. Der står Valsvik godt posisjonert og klarerer, men Ibrahimaj står etter og får sendt av gårde kampens første avslutning. Langt utenfor mål.
    2'
    Mehnert stusser igjennom spisskollega Melkersen! En lang ball stusses videre i bakrom av Mehnert. Melkersen løper fra LSK-stopperne og kommer alene med keeper Hagerup, men vinkelen blir vel spiss for Godsets nummer 9. Han prøver likevel et hardt skudd i nærmeste, som gjestenes målvakt parerer godt med beina.
    2'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Valsvik vinner i lufta, men LSK-forsvaret går seirende ut av den påfølgende duellen på bakkenivå. Vertene kontrer, men Félix Vá blir veldig alene og stanses til slutt.
    2'
    Ibrahimaj drar til fra distanse. Skuddet slår i et Godset-bein og går til hjørnespark.
    3'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Ylldren Ibrahimaj
    4'
    Mål for Lillestrøm!
    Strømsgodset 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Ruben Gabrielsen
    Målgivende: Thomas Lehne Olsen
    Midtstopperen styrer ballen i nettet med hodet! Ibrahimaj pisker inn et godt slått hjørnespark mot første stolpe. Der står Lehne Olsen, som stusser videre mot bakre stolpe. Gabrielsen løper seg fri og styrer ballen bort i det lengste hjørnet. Drømmestart for LSK!
    4'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Elias Hoff Melkersen
    Målgivende: Marcus Johnson Mehnert
    Spissen triller ballen i åpent mål etter oppofrende innsats av spissmakker Mehnert! Stengel slår en strøken ball i rommet bak Lillestrøms stoppertrio. Mehnert når ballen før keeper Hagerup og får headet den videre til Melkersen inne foran mål. Godset-angriperen har en enkel jobb med å trille ballen i det gapende garnet, og dermed har hjemmelaget slått tilbake umiddelbart!
    5'
    Gult kort til Lillestrøm
    Stefan Hagerup
    Keeperen får gult kort for behandlingen av Mehnert i duellen før scoringen.
    5'
    Ulland Andersen er en halv skostørrelse unna å sende Strømsgodset i ledelsen! Først fyrer Kristensen Dahl av et langskudd mot langhjørnet til Hagerup. Bergenseren i LSK-målet strekker seg langt for å avverge suseren fra 20 meter, og han redder glimrende. Returen havner hos Ulland Andersen, som bare nesten klarer å styre den i det åpne nettet fra om lag fem meter!
    8'
    For en start på oppgjøret, da!
    9'
    Tønnessen pløyer ned Mehnert like utenfor egen 16-meter! Der er Lillestrøm-stopperen heldig som slipper unna det gule kortet.
    12'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Logi Tomasson
    Tønnessen header ut til hjørnespark.
    12'
    Det blir faktisk en stor sjanse for Valsvik! Stengel sveiver som vanlig inn en presis dødball. Valsvik løper seg fri ved straffemerket, men sogningen makter ikke å styre hodestøtet innenfor stengene. Der er den store stopperen vanligvis treffsikker!
    13'
    Karlsbakk vandrer inn i banen og prøver venstrelabben fra snaut 20 meter. Dessverre for gjestene treffer den tidligere Aalesund-spilleren dårlig, og ballen spretter ufarlig utenfor målet til Godset-keeper Bråtveit.
    16'
    Åpen fotballkamp, dette. Strekk i begge lag!
    17'
    Virker som om begge lag har justert litt etter en heseblesende innledning. Lagene har funnet fasongen i større grad, og det går lenger tid mellom overgangsmulighetene.
    20'
    Larsson frister lykken fra 20 meter, men skuddet blokkeres. I den neste duellen lager Lehne Olsen frispark i duell med Kristensen Dahl. Mulig LSK-spissen burde hatt straffespark for en holding i forkant der, faktisk, men dommer Lien forholder seg rolig. VAR-rommet blander seg heller ikke inn, slik at spillet fortsetter. Den kan diskuteres!
    21'
    Lillestrøm har festet grepet om kampen nå. De gule og svarte spiller Godset lave, samtidig som de har klart å unngå å spille på seg like mange overganger som i åpningen.
    23'
    Vilsvik og Tómasson setter norsk rekord i langt veggspill når førstnevnte først vender over mot Tómasson, før islendingen vender tilbake over motsatt til Vilsvik igjen. Veteranens innlegg klareres av Lillestrøm.
    24'
    Strømsgodset spiller seg i trøbbel på egen halvdel, og Kitolano bryter fint. Telemarkingen forsøker så å tre fri Karlsbakk inne i feltet, men Valsvik bruker sin erfaring til å skjerme læret over kortlinja. Godt stopperspill.
    27'
    Slås fra dypet mot Valsvik i boksen. Han forsøker å heade inn på tvers av mål, men finner bare Karlsbakk, som klarerer for LSK.
    28'
    Strømsgodset prøver å sy seg igjennom i 16-meteren til Lillestrøm, men verken Mehnert eller Ulland Andersen lykkes med touchen inne i feltet. Flott gjort av Danso i forkant.
    30'
    Ulland Andersen er på farten, men lysluggen treffer ikke innenfor ramma! Stengel trer en lur ball inn foran målet til Lillestrøm, der Ulland Andersen sniker seg inn på første stolpe. Rogalendingen er imidlertid hardt presset av Gabrielsen, og dermed makter han ikke å styre avslutningen fra kort hold innenfor stengene. Det er definitivt mulig å få den på mål, men det hadde vært en sterk prestasjon under press fra skrått hold.
    31'
    Lehne Olsen skyter via en Godset-spiller til corner. Ny energi i oppgjøret nå!
    32'
    Valsvik vinner i lufta inne i boksen.
    32'
    Nok en gang nikker Valsvik unna.
    32'
    Kristoffer Tønnessen
    Sørlendingen kommer altfor sent inn mot Mehnert i en duell på midtbanen. Klinkende klart gult kort for Tønnessen, som var heldig som slapp unna kortet tidligere i omgangen.
    34'
    Angolaneren dribler inne i 16-meteren til Strømsgodset og går i bakken i duell med Taaje! Félix Vá er frekk når han prøver å gå mellom to Strømsgodset-spillere på vei inn i 16-meteren fra venstrekanten. Taaje står i veien, og dommer Lien peker kontant på straffemerket! Det er kanskje en litt billig straffe, men samtidig gjør ikke Taaje stort for å avverge sammenstøt med Vá.
    35'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Strømsgodset 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Spissen legger straffesparket i sitt høyre hjørne, mens keeper Bråtveit ligger og spreller i motsatt krok! God straffe!
    35'
    Kan Strømsgodset svare igjen? De har vært nære scoring ved et par anledninger etter utligningen, så drammenserne har utvilsomt flekket tenner i aften. Nå trenger de mål!
    39'
    Godt slått igjen. Valsvik vinner i lufta mot Krygård, men stopperen header rett i fanget til Hagerup. Keeperen holder ballen trygt.
    40'
    Lehne Olsen svir en gyllen mulighet til å øke Lillestrøms ledelse! Ibrahimaj finner Kitolano i straffefeltet med en flott pasning. Kitolano legger så ballen perfekt til rette for Lehne Olsen, som fra 8-9 meter blåser ballen over det horisontale metallet til Godset-keeper Bråtveit! Havnet litt i ubalanse i avslutningsøyeblikket der, Lehne Olsen, men en spiss av hans kaliber bør i hvert fall teste keeper der. Uansett en stor sjanse!
    42'
    Markus Karlsbakk misbruker en drømmemulighet! Lillestrøm bearbeider Strømsgodset, før Krygård bretter spillet ut til Tønnessen på venstrekanten. Stopperen finner Lehne Olsen på bakre stolpe med et glimrende innlegg, og Lehne Olsen er både klok og god når han header ned til Karlsbakk på 10-11 meter. Karlsbakk får stå ensom og alene, men han avslutter faktisk utenfor det lengste hjørnet! Uvirkelig svak avslutning!
    44'
    45'+1
    Lillestrøm leder 2-1 til pause over Strømsgodset etter 45 underholdende minutter på Marienlyst stadion. Ruben Gabrielsen headet gjestene i føringen etter fem minutter, men Elias Hoff Melkersen utlignet like etterpå etter oppofrende innsats av Marcus Mehnert. Åtte minutter før pause sørget Thomas Lehne Olsen for å gjenopprette Lillestrøms ledelse fra straffemerket. Strømsgodset hadde noen gode muligheter på stillingen 1-1, mens Lehne Olsen og Markus Karlsbakk svidde hver sin feite sjanse til å gi Lillestrøm 3-1 før pause. Begge lag skaper muligheter, og vi håper underholdningen fortsetter etter sidebyttet. Heng med oss videre!
    45'
    Strømsgodset tar avspark etter pause.
    45'
    Logi Tómasson utligner nesten umiddelbart, men Stefan Hagerup i LSK-buret står i veien! Islendingen spilles fri til venstre i 16-meteren til Lillestrøm, før han prøver skuddet i langhjørnet. Keeper Hagerup kommer raskt ut og stenger vinkelen, og målvakten gjør seg også stor nok til at han redder forsøket!
    45'
    Glimrende slått! Ingen i gult får avsluttet i første omgang, men gjestene står etter. Ballen legges inn på ny, der Gabrielsen vinner i lufta midt foran mål. Headingen fra totningen går rett på Bråtveit i Godset-målet.
    46'
    Valsvik varmer vottene til Hagerup! Nok en gang sniker en Godset-vingback seg inn i rommet på utsiden av Lillestrøms stoppertreer. Vinkelen er spiss, men Valsvik brenner til mot det nærmeste krysset. Hagerup i LSK-målet holder høyden og får opp armene! Godt gjort av keeperen!
    48'
    Tønnessen header unna, men Strømsgodset holder trykket oppe.
    48'
    Klareres i første omgang. Ibrahimaj får ballen tilbake og finner Larsson, som legger inn. Heller ikke denne gangen får gjestene avsluttet, men LSK beholder trykket. Nytt innlegg, og denne gangen vinner Gabrielsen i lufta. Stopperen header igjen rett på Bråtveit.
    50'
    2. omgang har begynt duggfriskt og fint. Begge lag jakter flere scoringer i kveldssola.
    53'
    Midtbanespilleren legger Melkersen i bakken og stanser en lovende Godset-overgang på midtbanen. Lien drar opp det gule kortet.
    53'
    Frisparket løftes inn i boksen fra midtbanen. Det hersker kaos i boksen, men Lillestrøm-forsvaret får ryddet unna etter hvert.
    54'
    Tungvektsduell mellom Gabrielsen og Valsvik! Mange kilo kjøtt i aksjon der. Denne gangen ender det med frispark til LSK-stopperen, etter at Valsvik bruker armene.
    55'
    Moen Foss er sterk og header unna.
    56'
    Ulland Andersen misser med et gjenlegg og gir Lehne Olsen en mulighet. Spissen tvinges utover og skyter til slutt i blokka, men Félix Vá plukker opp restene. Angolaneren skjærer inn fra venstre og søker etter det lengste krysset med avslutningen fra skrått hold. Dessverre for Lillestrøm fyker forsøket opp på tribunen.
    59'
    Jørgen Isnes gjør klar en debutant på linja.
    60'
    Lillestrøm spiller seg fint ut bakfra.
    62'
    Kitolano felles like utenfor Godset-boksen.
    63'
    Lillestrøm får tildelt et frispark
    Thomas Lehne Olsen
    Spissen skyter i muren. Corner til LSK.
    63'
    Valsvik bukker kontant unna.
    64'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Nikolaj Moller
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    Möller kommer inn til sin Godset-debut.
    64'
    Möller får frispark imot i sin første duell i norsk fotball. Tønnessen blir liggende etter duellen. Ingenting stygt fra Godset-debutanten, men Tønnessen var nok uheldig og falt forkjært. Stopperen får tilsyn nå.
    66'
    Tønnessen får grønt lys til å fortsette.
    68'
    Tómasson stikker ut på raid! Islendingen tar med seg ballen sentralt i banen og går nesten hele veien, men han blir stanset idet han skal trekke av. Herlig initiativ av Tómasson!
    68'
    Mehnert tvinger Hagerup til å gjøre en meget god redning! Strømsgodsets angriper finner plass til å trekke av fra snaut 20 meter. Markkryperen har retning det lengste hjørne, men Hagerup er nede med poten og slår unna med en sterk arm. Det er en sterk redning!
    69'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Markus Seehusen Karlsbakk
    69'
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Kristoffer Tønnessen
    69'
    Gabrielsen beiner unna, men Strømsgodset opprettholder trykket.
    70'
    Strømsgodset 2 - 2 Lillestrøm
    Mål: Nikolaj Moller
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Debutanten stiger til værs som en havørn og styrer inn utligningen med skallen! Strømsgodset holder trykket oppe etter et hjørnespark. Ballen havner hos Vilsvik i returrom, og backveteranen bruker silkefoten sin til å prinne hodet til Möller inne i feltet. Svensken knuser Gabrielsen i duellen på fem meter og bukker inn 2-2-målet!
    71'
    Gult kort til Strømsgodset
    Nikolaj Moller
    Målscoreren får kortet for overdreven feiring foran bortelagets supportere.
    71'
    Inn: Uba Charles
    Ut: Félix Vá
    71'
    Ny stor sjanse for Strømsgodset, men Taaje sender læret til himmels! Vilsvik header ned til Taaje, som er fri inne foran mål. Stopperen er ikke helt i balanse i avslutningsøyeblikket, og dermed sender han kula høyt over mål!
    73'
    Melkersen prøver å chippe Hagerup fra distanse, og det er et godt forsøk! Spissen treffer innenfor stengene fra om lag 30 meter, men Hagerup kommer seg tilbake og får gitt til hjørnespark. Godset jager scoring!
    76'
    Kaos i boksen! Lillestrøm-forsvaret klarerer panisk til nytt hjørnespark.
    76'
    Taaje er fryktelig nære å heade Strømsgodset i ledelsen for første gang i kveld! Stengel skrur corneren presist mot nærmeste stolpe, der Taaje prøver å stusse ballen videre i det lengste hjørnet. Kula sklir like utenfor den venstre stolpen til en utspilt keeper Hagerup!
    77'
    Marcus Johnson Mehnert
    Klipper ned Gabrielsen etter først å ha mistet ballen til LSK-stopperen. Lite å si på den!
    79'
    Gabrielsen sitter nede med skade nå.
    81'
    Inn: August Karlin
    Ut: Eric Kitolano
    82'
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    82'
    LSK har dermed brukt alle sine bytter. Gabrielsen kan fortsette kampen.
    83'
    Hagerup må igjen i aksjon og avverge en Godset-avslutning! Melkersen driver fremover med ballen, før han stikker fri Möller med en herlig pasning. Debutanten legger ballen over på høyre, før han leter etter langhjørnet fra 14-15 meter. Der ligger Hagerup og venter!
    84'
    Gabrielsen vinner duellen i feltet.
    85'
    VAR sjekker en hands. Ingen hands, ingen straffe, spillet fortsetter!
    85'
    Hagerup får etter hvert tak i ballen.
    86'
    Gedigen dobbeltsjanse for Strømsgodset! Logi Tómasson pisker inn et utsøkt innlegg fra venstre. Mehnert løper seg fri i boksen, men header rett på Hagerup fra kloss hold. Keeperen gjør en enorm refleksredning, men returen havner hos Stengel. Godsets nummer 10 blåser imidlertid læret over tverrliggeren fra ypperlig posisjon inne i 16-meteren!
    87'
    Tómasson legger inn via Uba Charles, og ballen lander på tverrliggeren! Hjørnespark!
    89'
    Hagerup bokser, men Godset holder trykket oppe. Enormt kjør mot LSK-målet!
    90'
    Möller er uhyre nære å sende hele Drammen til himmels! Melkersen kysser et herlig innlegg mot hodet til Möller, som nok en gang viser luftstyrken sin i boksen. Svensken vinner duellen, men header like utenfor det lengste hjørnet bak en utspilt Hagerup i Lillestrøms mål. Smått utrolig at Strømsgodset ikke har fått uttelling for trykket mot LSK-målet de siste minuttene!
    90'
    Lillestrøm prøver å angripe, men Godset gjenvinner. Skal de skape en sjanse til?
    90'+3
    Bolly kontrer, men Taaje takler på ball.
    90'+3
    Strømsgodset 3 - 2 Lillestrøm
    Spissen triller ballen i hjørnet etter et flott Strømsgodset-angrep! Vilsvik jager en lang ball i bakrom og når den før den krysser kortlinja. Vingbacken følger læreboka og slår forbilledlig 45 grader ut i feltet, der Melkersen kommer fra dypet. Trønderen beholder roen når han triller ballen kontrollert i hjørnet bak Hagerup fra 10-11 meter! For et drama!