1-2

Ble dekket av Ida Ramstad Høidalen

Strømsgodset (4-2-3-1): Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Sætra, Parr - Hauger, Stengel - Tokmac, Jradi, Ulland - Pedersen.
    Sarpsborg 08 (4-4-2): Falch - Tveita, Jørgensen, Tamm, Thomassen - Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Askar - Rashad, Mortensen
    Hei, og velkommen til denne live-dekningen av eliteserieoppgjøret mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08 på Marienlyst. Kampstart 18:00!
    Hverken Strømsgodset eller S08 har hatt en overbevisende start på årets sesong. Sarpsborg 08 ligger på en foreløpig 9. plass på tabellen, med med to seirer, fire uavgjort og to tap. Godset på sin side ligger to plasser bak med ni poeng etter to seirer, tre uavgjort og tre tap. Begge lag kommer fra 2-2-kamper fra forrige serierunde mot henholdsvis Bodø/Glimt og Molde.
    Disse har Strømsgodset på benken: Heigre, Lindquist, Høibråten, Júnior, Pellegrino, Tokstad og Mos.
    Sarpsborg 08s benk: Kristiansen, Tkalcic, Utvik, Singh, Schwartz, Heintz og Muhammed.
    Dagens dommer er Dag Vidar Hafsås.
    Sarpsborg 08 står høyt og presser Strømsgodset som ikke får spilt seg ut de første minuttene.
    2'
    Stengel feller Muhammed på Godsets banehalvdel. Sarpsborg 08 får ingenting ut av frisparket. Ender opp med femmeter fra Bugge Pettersen.
    5'
    S08 fortsetter det høye presset. Strømsgodset så vidt kommet seg over på bortelagets banehalvdel de første fem minuttene.
    5'
    Parr felles idet Sarpsborg 08 kommer på en overgang. Frispark midt på Godsets banehalvdel.
    6'
    Nytt frispark! Pedersen og Jørgensen i hodeduell på Parrs frispark. Jørgensen går for hardt inn i duellen, og Pedersen får frispark fra ca 25 meter. Ulland står klar.
    7'
    Sarpsborg 08 scorer selvmål!
    Strømsgodset 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Aslak Falch
    For en scoring! Eirik Ulland Andersen kliner ballen i tverrliggeren og i ryggen på Falch og i mål fra 25 meter. Vakkert skudd!
    7'
    Den scoringen satte fyr på Marienlyst. For en start på kampen!
    10'
    Strømsgodset frempå minutter etter målet. Ulland prøver å finne Jradi som er på løp inne i boksen, men S08 får ryddet unna.
    11'
    Sarpsborg 08 får frispark midt på Godsets halvdel. Askar slår inn i feltet, men hjemmelaget stanger unna.
    14'
    God mulighet for Strømsgodset! Jradi finner Vilsvik som får slått inn langs bakken. Tamm er nære å skli ballen inn i eget bur, men Falch får reddet.
    18'
    Så tror hele Marienlyst det står 2-0! Parr slår inn, og legget har retning mot mål. Publikum jubler for scoring, men avslutningen går via Jørgensen og til hjørnespark.
    19'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Godset får hjørnespark.
    19'
    Det hjørnesparket går over alt og alle!
    19'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Så er det Sarpsborg 08 som kommer på en overgang. Det ender opp i et hjørnespark - og som Godset får ikke bortelaget noe ut av det.
    21'
    Svinger frem og tilbake her. To lag som vil opp og frem for å score mål. Lukter flere scoringer på Marienlyst i kveld.
    21'
    Bortelaget har kommet seg til tre gode innlegg fra Tveita nå det siste minuttet, men Godset får stanget unna hver gang.
    22'
    Ny mulighet for Godset, denne gangen er det Tokmac. Setter fart på en overgang og kommer seg enkelt forbi Tveita på venstrekanten, men avslutningen går i nettveggen.
    23'
    Det har roet seg noe i Drammen nå. Sarpsborg 08 står ikke lenger like høyt, og lar Strømsgodset spille seg ut. De sliter dog med å komme seg gjennom S08-forsvaret akkurat nå.
    27'
    Thomassen slår et brukbart innlegg som finner pannebrasken til Mortensen. Han header utenfor, og det ender opp med utspill fra Bugge Pettersen. Sarpsborg 08 har kommet seg til flere lignende halvsjanser, men stopperne til Godset har så langt vært solide.
    29'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Ole Jørgen Halvorsen
    Ole Jørgen Halvrosen feller Sætra ved cornerflagget, og får gult kort. Sætra blir liggende en stund, men kommer seg på beina. Halvorsen ikke fornøyd med den avgjørelsen.
    29'
    Saprsborg 08 får hjørnespark.
    32'
    Like før hjørnesparket går Vilsvik i bakken etter en duell med Muhammed. Han må halte ut av banen for å få behandling.
    33'
    Hjørnesparket fra Askar tas kort til Thomassen som slår inn i feltet. Men også denne gangen får Godset stanget unna.
    34'
    Vilsvik er på banen igjen.
    34'
    Eirik Ulland Andersen, som sørget for 1-0 i Drammen, spiller forøvrig sin kamp nummer 50 for Strømsgodset i dag. Gratulerer!
    35'
    Stor sjanse for gjestene! Thomassen kaster langt, Tamm forlenger og på bakerste stolpe lurer Mortensen. Han får tåa på ballen, men avslutningen går rett på Bugge Pettersen. Det nærmeste S08 har vært så langt.
    36'
    Rashad Muhammed
    Muhammed feller Sætra rundt midtsirkelen og får gult kort.
    36'
    Sarpsborg 08 får frispark på hjørnet av 16-meteren til Godset.
    38'
    Thomassen tar det, og finner Tamm i feltet. Han header ballen langt over målet til Bugge.
    39'
    Så kommer vertene på en overgang. Tokmac setter fart og finner Jradi på kanten. Prøver å komme seg forbi Tamm, men det ender i hjørnespark.
    41'
    Hjørnesparket heades unna av Sarpsborg 08, og Godset skal slå inn en gang til. Det ender med utspill fra Falch.
    41'
    Igjen havner Rashad og Sætra i duell rundt midtbanen. Denne gangen er det Sarpsborg 08 som får frispark.
    42'
    Vilsvik, som allerede har vært ute for behandling på grunn av skade, blir taklet av Askar. Denne gangen kommer han seg opp kjapt, men hjemmelaget får frispark.
    43'
    Tokmac mister ballen på bortelagets halvdel, og Sarpsborg kommer på en kontring. Lund Nielsen finner Muhammed, som fyrer av et skudd rett i to Godset-forsvarere.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Da er første omgang over her på Marienlyst, og Strømsgodset leder 1-0. En underholdende første omgang hvor Godset har kommet seg til de største sjanse. 1-0-målet en perle som først går i tverrliggeren, så i ryggen til Falch og i mål.
    45'+3
    46'
    Frispark til Godset.
    48'
    Skudd på mål
    Skudd fra Ulland Andersen, men denne gangen går skuddet høyt over mål.
    48'
    Annullert scoring til Sarpsborg 08! Parr dyttes over ende i feltet før ballen stanges i mål. Den ser dommeren. Korrekt avgjørelse av Dag Vidar Hafsås.
    48'
    Corner for Godset.
    52'
    Hjørnespark
    God corner fra Ulland, men ingen Godset-spillere får foten på ballen i boksen.
    53'
    Gult kort til Strømsgodset
    Eirik Ulland Andersen
    Får det gule for en tidligere forseelse.
    53'
    To stolpetreff fra Godset! Først smeller ballen i stolpen, og Saprsborg tror de får klarert godt nok. Men Glesnes får ballen på 25-30 meter og hamrer til. Ballen smeller i tverrliggeren bak en sjanseløs Falch. Kun flaks som gjør at de ikke ligger under med to der.
    56'
    Så er det Rashad Muhammed som banker ballen i nettveggen bak Bugge Pettersen. Nå svinger det på Marienlyst!
    60'
    TRE GANGER I STOLPEN! Godset kan ikke komme nærmere. Ballen treffer først stolpen på et langskudd. Deretter faller returen i bena til Vilsvik, som fra én meter banker ballen i tverrliggeren, i stanga og ut. Helt ufattelig at det ikke står 2-0.
    63'
    Og så blåses det straffespark i motsatt ende! Vilsvik sparker ned Zachariassen.
    63'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Strømsgodset 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Løfter ballen opp i nettaket og Sarpsborg er tilbake, nesten fra de døde, her.
    64'
    Ulland Andersen med nok et skudd i tverrliggeren! Drar seg inn i boksen langs dødlinjen og hamrer ballen, via keeper, opp i tverrligger.
    71'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Bassel Jradi
    76'
    Corner for Godset. Rett i hendene til Falch.
    76'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Harmeet Singh
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    77'
    Inn: Ronnie Schwartz
    Ut: Rashad Muhammed
    79'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Strømsgodset 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Ronnie Schwartz
    Målgivende: Joackim Jørgensen
    Hans første spark på ballen! Et langt innkast ender opp med et langskudd som blokkeres på streken. Returen havner hos Jørgensen, som meget lurt hælflikker ballen tilbake til innbytter Schwartz. Han hamrer ballen kontant i krysset. Sarpsborg har snudd kampen, noe mot spillets gang.
    79'
    28 sekunder tok det fra Schwartz ble byttet inn til ballen lå i mål. Snakk om effektivitet.