Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08.
    To lag i relativt dårlig form som møtes på Marienlyst i kveld. Strømsgodset har tatt to poeng på sine fire siste kamper, mens Sarpsborg 08 har fire strake tap.
    Sarpsborg 08 har fått tre røde kort på sine to siste kamper. Anton Skipper mot Haugesund, og Anton Salétros og Jørgen Horn mot Lillestrøm. Ingen av de er med i kveld.
    Da lagene møttes i Sarpsborg i midten av juni var det hjemmelaget som vant 5–1, mens forrige sesongs møte på Marienlyst endte 5–0 til Strømsgodset.
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik, Grøgaard - Hove, Ipalibo, Stengel - Stenevik, Friday, Gulliksen.
    Strømsgodset-benken: Sætra, Fosnæss Hanssen, Tokstad, Boahene, Holst-Larsen, Blikstad, Enersen.
    Strømsgodset stiller med nesten identisk lag som i forrige seriekamp. Fra 0-3-tapet mot Molde er det bare Kristoffer Tokstad som er ute av laget. Fred Friday kommer inn på spissplass og starter sin første eliteseriekamp siden april.
    Sarpsborg 08 (4-2-3-1): Vidtun Nilsen - Wichne, Utvik, Ødegård, Soltvedt - Høyland, Junior - Torp, Tibbling, Heintz - Molins.
    Sarpsborg 08-benken: Kristiansen, Øy, Halvorsen, Konté, Skålevik, Mendy, Hendriksen, Racaj.
    Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn er nødt til å gjøre flere endringer etter 0–2-tapet for Lillestrøm sist. Jonathan Lindseth er solgt til bulgarske CSKA Sofia, mens både Anton Salétros og Jørgen Horn er suspendert etter sine røde kort forrige helg. I tillegg er Steffen Lie Skålvik benket. Magnar Ødegård kommer inn på stopperplass, mens Martin Høyland tar plass på midten. I de offensive posisjonen får nysigneringene Victor Torp og Simon Tibbling muligheten.
    385 stemmer
    Dommer Marius Hansen Grøtta leder lagene ut på banen. Straks avspark i Drammen.
    Molins sparker i gang kampen.
    Godt trøkk på tribunen denne augustkvelden. "Gamle Gress" blir sunget et minutt ut i kampen.
    2'
    Skudd på mål
    Gjestene kommer til kampens første avslutning. Et innlegg blir headet noen meter ut av Gunnarsson, før Soltvedt får muligheten. Forsøket går noen få meter til side for mål.
    4'
    Gulliksen kommer seg nesten gjennom Sarpsborg-forsvaret, men Utvik stopper han mesterlig.
    5'
    Stenevik drar seg ned mot dødlinja på høyre, før han prøver å legge inn. Rett i blokka og ut til hjørnespark.
    6'
    Hjørnespark
    Hjørnesparket ender i returrommet hos Hove, som skyter utenfor.
    7'
    Tibbling får ballen like innenfor Godset-feltet, men må vende utover og en potensiell mulighet uteblir.
    10'
    Offside
    Stenevik avblåses for offside.
    11'
    Vilsvik presser høyt, såpass høyt at han plutselig spurter mot Sarpsborg-keeper Vidtun Nilsen. Når han da banker ballen langt opp mot Sarpsborgs venstreside er det mye rom der i Vilsviks fravær. Dessverre for vertene får ikke Heintz tatt ned ballen.
    12'
    Friday setter fart inn i feltet, men det blåses frispark mot Vilsvik i forveien.
    14'
    Vilsvik løfter mot Hove i feltet, men ballen blir litt for lang og går inn til klypene til Vidtun Nilsen.
    14'
    Stenevik får masse rom i feltet, men innlegget mot bakerste går over alle hans lagkamerater.
    17'
    Soltvedt slår langt mot Heintz på venstresiden, men ballen er over sidelinjen før den når frem.
    19'
    Gulliksen kan utfordre i feltet. Tar noen touch inn i banen, men skuddet går rett i blokka.
    19'
    Frispark til Vidtun Nilsen som får seg en luftetur etter et sammenstøt med Gulliksen etter et innkast.
    19'
    Både Gulliksen og Vidtun Nilsen blir liggende nede, men kommer seg opp etter ikke altfor mange sekunder.
    20'
    Sarpsborg angriper, men et dårlig touch av Tibbling spolerer muligheten.
    23'
    Gult kort til Strømsgodset
    Ipalibo Jack
    24'
    Junior holder igjen Friday i det Godset-spissen skal sette i gang en kontring. Frispark til vertene midt på Sarpsborgs banehalvdel.
    25'
    Stenevik legger inn mot Hove, som prøver seg på en flikk. Via Ødegård og ut til hjørnespark.
    27'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Målgivende: Herman Stengel
    Vilsvik sender Godset i ledelsen! Stengels hjørnespark går gjennom feltet før Vilsvik plukker opp lenger bak i sekstenmeteren. Der vender han bort en spiller, før han legger ballen i det lengste hjørnet. Fin scoring av høyrebacken!
    28'
    Heintz prøver å ta seg forbi Vilsvik, men målscoreren står godt imot og stopper det forsøket.
    31'
    Soltvedt tar med seg Tibbling på overlappen, men hans innlegg klareres unna av Stengel.
    32'
    Stor mulighet for Sarpsborg 08! Wichne spilles flott fri til høyre i feltet, før han vender bort Gulliksen. Skuddet fra meget god posisjon går så i blokka til nettopp Gulliksen, og utligningen uteblir.
    33'
    Godt innlegg inn mellom Sarpsborg-forsvaret og keeper Vidtun Nilsen, men Friday er noen få skostørrelser fra å få foten på den.
    33'
    Heintz forserer fremover i mellomrommet, før han klinker til. Nok en gang går skuddet i blokka.
    37'
    Grøgaard kommer til innlegg, som Utvik på akrobatisk vis får klarert unna.
    38'
    Sarpsborg 08 får frispark på midten, og Torp tar det fort i retning Heintz. Det går ikke, for den ballen rullet godt i det Torp tok det. Frisparket må selvfølgelig tas på nytt, og da blir det ikke noe ut av det.
    38'
    Strømsgodset 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Herman Stengel
    Målgivende: Fred Friday
    Stengel dobler! Midtbanespilleren kombinerer med Friday, der sistnevnte på flott vis gikk ballen tilbake til Stengel som setter fart inn i feltet. Der fyrer han av mot det nærmeste hjørnet og Vidtun Nilsen makter ikke å holde den ute. Svakt keeperspill av Sarpsborg-målvakten.
    40'
    Nok et innlegg som blir klarert av en akrobatisk Utvik. Mesterlig gjort av Sarpsborg-kapteinen.
    44'
    Torp får frispark på midten.
    45'
    Soltvedt legger inn, men der kommer Stenger stormende og rydder opp.
    45'
    Det legges ikke til noe i denne førsteomgangen. Strømsgodset tar pause på 2-0 etter scoringer fra Lars-Christopher Vilsvik og Herman Stengel.
    Dobbeltbytte på gang hos Sarpsborg 08 i pausen.
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Guillermo Molins
    46'
    Inn: Boubacar Konté
    Ut: Martin Høyland
    46'
    Konté prøver seg med et langskudd umiddelbart, men det går langt over og til side for målet til Myhra.
    46'
    Så er det en ball i bakrom mot Konté. Gunnarsson sklir den ut til kast.
    47'
    Vilsvik feller Heintz på midten. Sarpsborg tar det kort.
    48'
    Sarpsborg spiller seg til sitt første hjørnespark i kampen.
    49'
    Hjørnesparket kommer inn foran mål, men har allerede vært over dødlinja. Femmeter blir det da.
    50'
    Offside
    Gulliksen prøver å stikke gjennom til Friday, men han avvinkes for offside.
    51'
    Ipalibo Jack legger inn med utsiden av foten. Vidtun Nilsen plukker den.
    51'
    Stengel får ballen på 16 meter. I Stedet for å skyte selv, prøver han å finne Vilsvik. Pasningsforøket blir for langt, og triller utover dødlinja.
    52'
    Sarpsborg 08 spiller bort ballen langt inne på egen halvdel, og Hove får spilt til Friday. Han er nokså alene med Vidtun Nilsen, men sender ballen like utenfor. Stor mulighet for vertene!
    52'
    Så er det Torp og Sarpsborg 08 som får muligheten til å redusere! Soltvedt med en meget presis pasning inn foran mål, der Torp relativt upresset setter den utenfor fra god posisjon.
    54'
    En lang ball ender i beina til Friday, som prøver å plassere den i det lengste hjørnet. Vidtun Nilsen redder og returen klareres bort.
    55'
    Junior feller Vilsvik i meget god skuddposisjon.
    56'
    Stengel skal ta frisparket.
    57'
    Får ballen forbi muren, men Vidtun Nilsen ligger og venter på den i keeperhjørnet.
    57'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Strømsgodset 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Victor Torp
    Målgivende: Boubacar Konté
    Sarpsborg 08 reduserer! Konté trer gjennom til Torp, som denne gangen er sikker foran mål. Setter ballen forbi Myhra, før den går stolpe inn.
    58'
    Friday setter ballen i mål, men flagget er oppe! Godset-spissen får hode på ballen like foran Vidtun Nilsen, men han var litt på feil side i det innlegget ble slått og offsiden ser korrekt ut.
    60'
    Utvik ligger nede. Fikk seg en trøkk i den duellen, men kommer seg opp uten noe behandling.
    60'
    Skålevik får frispark mot seg på midten.
    64'
    Vilsvik jakter sin andre scoring. Banker til fra distanse, men ballen går like utenfor.
    64'
    Hjørnespark til Sarpsborg.
    65'
    Hjørnespark
    Torp løfter inn i feltet der Gunnarsson header unna.
    65'
    Sarpsborg holder et lite trykk oppe, og Soltvedt løfter mot Ødegård. Han får ikke gjort noe annet enn å være borti den med hodet, før ballen går ut til femmeter.
    66'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Tobias Heintz
    Legger Ipalibo Jack i bakken.
    67'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Victor Torp
    Torp er ferdigspilt i sin Sarpsborg 08-debut, i en kamp han noterte seg på scoringslisten.
    67'
    Friday kommer nesten til skudd i feltet, men Utvik får kastet seg inn og taklet den ut til hjørnespark. Hjørnesparket blir det ikke noe ut av.
    69'
    Offside
    Grøgaard spiller til Friday i feltet, men Godset-spissen er nok en gang i offside.
    71'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ernest Boahene
    Ut: Ipalibo Jack
    72'
    Utvik ligger nede igjen. Kan se ut som skulderen er ute av ledd. Får behandling ute på banen.
    73'
    Spillet er i gang igjen.
    75'
    Inn: Laurent Mendy
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    Utvik kunne med andre ord ikke fortsette.
    76'
    Mendy rett inn og takler Gulliksen bakfra. Er på ball, så da blir det hjørnespark til Strømsgodset.
    77'
    Hjørnespark
    Sarpsborg og Halvorsen får frispark.
    77'
    Mendy løfter mot Halvorsen, men ballen blir for lang og Halvorsen kan ikke gjøre annet enn å spille den ut til kast.
    79'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    80'
    Skålevik får hodet på ballen, men headingen går utenfor målet til Myhra.
    80'
    Strømsgodset 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ernest Boahene
    Boahene scorer sitt første eliteseriemål! Vidtun Nilsen spiller ballen rett i Boahene før den sprettet til Stengel. Han triller tilbake til Boahene. Han løfter følsomt over Sarpsborg 08-keeperen, og da leder Strømsgodset igjen med to!