4-2
5-2
2 904
1 698

God søndag og hjertelig velkommen til Eliteseriens runde 13 og oppgjøret mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08.
    Det er to meget sterke formlag som møtes på Marienlyst i ettermiddag. Begge lag kan skimte med fire seire og ett tap på de fem siste. Strømsgodset ligger midt på tabellen, mens Sarpsborg 08 er oppe på en femteplass. Meget imponerende av begge lag, som er forventet lenger ned på tabellen enn de befinner seg nå.
    De siste årene har dette vært særdeles målrike oppgjør. 16 mål er scoret på de siste fire innbyrdes, og det artige er at det stort sett alltid blir hjemmeseier. Så får tiden vise om statistikken fortsetter denne flotte ettermiddagen på Gamle gress.
    Taktisk vil vi se et Godset i 3-4-3 og et Sarpsborg i 4-2-3-1. Vi kan nok forvente et Sarpsborg som har mest ball og et hjemmelag som vil gå på giftige overganger, slå gode innlegg og ta vare på dødballene sine.
    Ser vi litt på troppene så må Godset unnvære Krasniqi i ettermiddag, han pådro seg et unødvendig rødt kort mot Stabæk sist. Gulliksen har vært enorm de siste kampene og blir viktig. For Sarpsborg så må Kristian Fardal Opseth nevnes. Han startet i NM borte mot Sogndal og scoret hattrick mot gamle lagkamerater, og fikk naturlig nok fornyet tillit hjemme mot Sandefjord i Eliteserien. Da banket han inn to mål og hadde én målgivende. Vi står ovenfor noen svært spennende dueller i dag!
    Vi er tilbake med lagoppstillinger ca 15.45 og kampstart på Marienlyst 17.00.
    Noterer oss at Gulliksen ikke er med i troppen for Godset, han ryktes å være svært nære en overgang til Bodø Glimt. Ser også at Tibbling erstatter solgte Baah for Sarpsborg.
    1'
    Godet går rett i angrep og får kampens første corner foran sine supportere.
    1'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Meget godt slått til Valsvik, han header rett i stolpen, men Sarpsborg får klarert returen. Meget stor sjanse for Godset!
    1'
    Sarpsborg 08 får tildelt et frispark
    Eirik Wichne
    Kort pasning inn til kaptein Utvik.
    2'
    Sarpsborg kommer fremover på venstre og slår et innlegg som forlenges til corner av Godset.
    3'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Joachim Soltvedt
    Kort variant til Wichne, ender med et skudd fra Lindqvist, men Myhra slår greit unna.
    3'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Jonatan Braut Brunes
    Målgivende: Halldor Stenevik
    For en åpning av Godset! En lang klarering fra Vilsvik finner Brunes, han header ned til Stenevik som har plass foran seg. Brunes fortsetter løpet og Stenevik trer han flott igjennom. Fra spiss vinkel klinker han ballen opp i nettaket som en ekte målscorer, Brunes. Marienlyst går av hengslene, og det med rette!
    5'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Strømsgodset 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Victor Torp
    Målgivende: Ramon Pascal Lundqvist
    Sarpsborg svarer direkte fra avspark. Det rulles opp på venstre hvor Soltvedt finner Lundqvist. Han spiller ballen i støtte til Torp som enkelt setter inn utligningen. For en kamp vi har i Drammen!
    6'
    Her får man valuta for pengene med to scoringer før seks minutter er spilt. En kamp med vanvittig tempo og intensitet i innledningen, måtte det fortsette sånn hele kvelden!
    8'
    Dahl er for tøff i ryggen på Maigaard på midten og Sarpsborg får frispark.
    10'
    Victor Torp
    Setter i gang hurtig til Utvik.
    10'
    Nytt frispark, denne gangen er det Stengel som feller Maigaard.
    10'
    Jeppe Andersen
    På ny spilles det en kort pasning til Utvik, Sarpsborg bygger opp bakfra.
    10'
    Strømsgodset 2 - 1 Sarpsborg 08
    For en spiller han er, Brunes! Godset setter i gang bakfra under høyt press. Leifsson slår en lang ball mot Brunes og i tøffe dueller med Ngouali og Utvik så river han seg løs og hamrer ballen ned i hjørnet, 2-1 til Godset. Brunes blir ikke lenge i Norge om dette er standarden hans fremover!
    11'
    Dødelige effektive Godset her. De ligger lavt når Sarpsborg har ballen, åpenbar respekt for deres offensive arsenal. Det betyr jo også at det er mye rom når de vinner ballen.
    13'
    Stenevik felles på vei fremover og Godset får frispark i en fin posisjon for innlegg. Stengel gjør seg klar.
    14'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Slås mot bakre, men den forlenges av en forsvarer til corner.
    14'
    Heades unna i første omgang fra Sarpsborg.
    14'
    Danso legger ned Torp når Sarpsborg kontrer og får tilsnakk av dommer. Det hadde fort vært gult kort senere i kampen. Sarpsborg setter opp for innlegg.
    15'
    Valsvik ruver høyest og stanger unna.
    16'
    Strømsgodset 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Joachim Soltvedt
    Her er det hawaii, 2-2! Grøgaard spiller bort ballen og Sarpsborg kontrer umiddelbart. Lundqvist får ballen i mellomrommet og han finner Soltvedt vakkert ute til venstre. Han legger til rette, skyter via en fot og i bue over Myhra. 2-2 i Drammen!
    17'
    Hva skal man si? Her er det fyrt av fem skudd på mål, fire av de har gått inn. To angrepsvillige lag, stort tempo og intensitet hos begge.
    19'
    Mehnert sparker ned Ngouali ved midten, lager frispark og får gult kort.
    20'
    Gult kort til Strømsgodset
    Marcus Johnson Mehnert
    Sparker ned Ngouali i frustrasjon, dommeren er meget hurtig oppe med kortet.
    20'
    Spiller kort over til Utvik, som så mange ganger før.
    20'
    Roet seg noen hakk på Marienlyst nå.
    22'
    Strømsgodset 3 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Gustav Valsvik
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Vi fortsetter målshowet i Drammen! Godset holder trykket oppe etter et langt innkast. Dahl slår tvers over til Vilsvik som på sedvanlig vis prikker et innlegg på hodet til Valsvik. Hva gjør Valsvik da? Jo, han stanger den enkelt og greit i mål. Meget fint scoring, helt etter boka til Godset.
    23'
    Lagene fikk seg en liten drikkepause i forbindelse med 3-2 scoringen, det er etterlengtet i varmen.
    26'
    Soltvedt slår et fint innlegg, men Fardal Opseth sin heading er ikke god nok og går utenfor mål. Det var vel faktisk dagens første skudd utenfor mål, resten har gått i mål.
    27'
    Stor sjanse for Sarpsborg! Et innlegg spilles bakover og fra kloss hold skytes det via Myhra og til corner. Den skulle de satt!
    30'
    Victor Torp
    Innøvd variant som slås på bakre, heades inn igjen, men Fardal Opseth skyter utenfor. Han hadde god tid og burde fått mer ut av den.
    31'
    Brunes feller Torp på midten og gjestene får frispark.
    32'
    Victor Torp
    Setter hurtig i gang opp i mellomrom på Lundqvist, det rulles opp og Sarpsborg får corner.
    32'
    Den slås inn med stor kraft, men ingen er på den og det ender med utspill fra keeper.
    32'
    Sarpsborg kommer fremover i stor fart med Lundqvist og Tibbling, men Leifsson kommer tidsnok inn i situasjonen og får beinet ballen ut til corner. Der forsvarte han seg godt i undertall.
    35'
    Victor Torp
    Masse klabb og babb i feltet, men Godset får klarert til slutt.
    35'
    Under ti minutter til pause i en vanvittig underholdende og åpen fotballkamp.
    37'
    Grøgaard slår et innlegg fra venstre, via en fot og til corner foran Godsetunionen.
    37'
    Godt slått corner som Sarpsborg klarerer, men Vilsvik plukker den opp utenfor 16-meteren og skyter godt over mål.
    37'
    Godset gjør klart et spillerbytte her, samtidig som Brunes lager frispark i duell med Ngouali.
    40'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Sondre Fosnæss Hanssen
    Ut: Fredrik Kristensen Dahl
    40'
    Serge-Junior Ngouali
    Setter kort i gang til Utvik.
    40'
    Dommeren er ikke populær på Marienlyst nå, det dømmes mye for Sarpsborg. De fikk nå frispark i posisjon for å sette opp.
    42'
    Victor Torp
    Slås mot bakre, men Myhra har ikke kontroll og slår den til corner. Den kunne han bare latt gå utover dødlinjen.
    42'
    Valsvik stanger unna på første stolpe.
    43'
    Brunes feller Ngouali igjen, nytt frispark.
    44'
    Setter hurtig i gang til Soltvedt.
    44'
    3 minutter tilleggstid. Ingen har helt initiativet nå, det gjøres feil og motstander tar over. Ingen store sjanser å melde om i øyeblikket.
    45'+1
    Sarpsborg 08 blir avblåst for offside
    Simon Tibbling
    Spilles opp mot stort bakrom, men i løpsduellen med Grøgaard så starter han litt tidlig og vinkes av.
    45'+2
    45'+4
    Vi går til pause på 3-2 til Godset. Alle fem scoringene kom før 25 minutter var spilt, i en fantastisk åpen og underholdende fotballkamp. Brunes med to scoringer for Godset, Lundqvist med to målgivende for Sarpsborg. Kampens to store profiler så langt. Her er det bare å feste setebeltene og håpe på en like spennende andre omgang.
    45'+1
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Emmanuel Danso
    45'+1
    Sarpsborg har tatt tak i denne andre omgangen og har ballen. Godset ligger lavt og dekker rom.
    47'
    Sarpsborg får frispark på midten.
    49'
    Victor Torp
    Spiller kort til midtbanekollega Andersen.
    49'
    Godset prøver seg på det de er mest kjent for, nemlig en diagonal pasning til Vilsvik og et innlegg fra han. Det havner bak mål denne gangen.
    50'
    Sarpsborg får et nytt frispark, Mehnert holder igjen Torp og dommeren ser an fordelen først, men blåser frispark.
    51'
    Bjørn Inge Utvik
    Spiller kort over til Ngouali.
    51'
    Endelig fikk Godset et frispark, det applauderes på tribunene. Tibbling feller Mehnert på vei fremover.
    52'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Får gult kort når han feller Mehnert på vei fremover. Hindrer en overgangsmulighet for hjemmelaget der, Tibbling.
    52'
    Ari Leifsson
    Spiller opp Stengel, men får den tilbake og Godset kan bygge opp bakfra.
    53'
    Dommer ser på ny an en fordel, denne gangen for Sarpsborg. Han velger å gå tilbake og blåse slik at Sarpsborg kan sette opp fra venstre. De flytter opp folk.
    54'
    Stanges unna av Valsvik.
    54'
    Soltvedt får ballen på hjørnet av 16-meteren, men legger den over på sin høyre og skyter i nettveggen. Han er nok mest kjent for sin gode venstrefot, noe skuddet bar preg av.
    55'
    Valsvik forserer med ballen, men feller Torp samtidig og gjestene får frispark.
    56'
    Setter i gang til Ngouali.
    56'
    En vesentlig roligere omgang nå sammenlignet med den første. Sarpsborg har som ventet mest ball, men de skaper ikke stort. Godset skaper ingenting i øyeblikket, mer enn nok med å forsvare seg nå.
    58'
    Utvik slår en pasning samtidig som han klinker ned Therkelsen, dommeren er lynhurtig oppe med kortet der.
    58'
    Utvik slår en pasning mot venstre, samtidig som han fullfører en takling på Therkelsen. Et korrekt gult kort der, en solid luftetur for den unge drammenseren.
    58'
    Spiller støtte til Valsvik.
    59'
    Strømsgodset 4 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Halldor Stenevik
    Stenevik sender Marienlyst til himmels! Brunes finner Stenevik på vei igjennom, han skyter i en forsvarer, men får tilbake ballen og setter returen pent over Kristiansen. Valsvik og Stengel får kreditt for godt arbeid i forkant når de vinner ballen tilbake for Godset!
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Simon Tibbling
    61'
    Torp får ballen i mellomrommet for Sarpsborg, vender av en forsvarer og skyter langt over mål. Det er gode bevegelser og initiativ i dette Sarpsborg laget, men foreløpig er Godsets effektivitet umulig å måle seg mot.
    63'
    Victor Torp
    Spiller tvers over til Utvik etter at Vilsvik har laget et frispark på midten.
    63'
    Ramon Pascal Lundqvist
    Vinkes av når han spilles opp feilvendt i bakrom.
    64'
    Stenevik toucher ballen foran seg og løper, mens Maigaard er høyt opp med beinet og feller han.
    66'
    Mikkel Maigaard
    Den tidligere Godset spilleren får gult når han feller Stenevik som løper fra han i en kontring.
    66'
    Thomas Grøgaard
    Vender spillet mot Stengel.
    66'
    Godset er nære når Vilsvik nesten finner Brunes i boksen. Det går et gisp igjennom publikum når han ikke når frem og Sarpsborg får klarert. Ser meget skarp ut Brunes, han trenger ikke mange sjansene for å score. Det har vi sett i ettermiddag.
    67'
    Stor mulighet for Sarpsborg! Lundqvist står helt alene og får heade fra fire meter, men Myhra er mesterlig oppe og får dyttet den over tverrliggeren til corner. Den skulle han ha satt for å skape spenning i denne kampen igjen.
    68'
    Klareres unna av Godset.
    69'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Thomas Grøgaard
    70'
    Lagene har fått en liten drikkepause denne omgangen også, og Myhra kan sette denne kampen i gang igjen.
    71'
    Dommeren får solid applaus når Brunes får frispark i en duell med Andersen. Godset setter opp og skal slå innlegg, sannsynligvis mot Valsvik.
    72'
    Stanges unna av Sarpsborg, lenge før den når Valsvik.
    72'
    Mehnert drar seg inn i banen og klemmer til med venstrefoten sin, den sklir nok litt av og går godt til side for mål.
    72'
    Ny, stor sjanse for Sarpsborg! Deres klart beste spiller denne kampen, Lundqvist, kommer seg fint fri i boksen og får et innlegg servert. Skuddet derimot er ikke godt nok og går en liten meter over mål. Nå kunne han virkelig ha sendt Sarpsborg til himmels, men presisjonen er ikke på topp.
    73'
    Fardal Opseth blåses av når han litt unødvendig feller Fosnæss Hanssen på Godset sin halvdel.
    75'
    Jonas Therkelsen
    Vender spillet mot Vilsvik.
    75'
    Nytt frispark til Godset ved midten, Mehnert felles.
    76'
    Maigaard stanger unna på hjørnet av 16-meteren.
    76'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    76'
    Vi er inne i kampens siste kvarter, og Sarpsborg har absolutt skapt nok til å score denne omgangen. Lundqvist har hatt to store, men det er Godset som har scoret og leder 4-2. Ser ut som de har god kontroll på dette nå.
    78'
    Strømsgodset 5 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Enersen
    For en scoring av unggutten! Enersen snapper ballen på egen 16-meter og løper hele veien opp til Sarpsborg sitt mål og setter inn 5-2. Viser en enorm fart, råskap og avslutningsferdighet der Enersen. Det må være kandidat til rundens mål, helt enestående gjort! Forsvarsspillet til Sarpsborg derimot, det egner seg ikke på trykk.
    78'
    Det er i ferd med å bli en skikkelig festaften i Drammen. Godset er enormt effektive, men det er ikke ulovlig i fotball. Forsvarsspillet til Sarpsborg er under enhver kritikk og målene blir veldig enkle. De har virkelig kommet ned på jorden i dag, Sarpsborg.
    81'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Ramon Pascal Lundqvist
    82'
    Inn: Sander Christiansen
    Ut: Jeppe Andersen
    82'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Joachim Soltvedt
    82'
    Inn: Marko Farji
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    83'
    Inn: Albert Thorsen
    Ut: Jonatan Braut Brunes
    84'
    Godset kjører på. Vilsvik og Therkelsen setter fart fremover. Sistnevnte finner Vilsvik ute til venstre, han slår et innlegg som Farji forlenger, men til side for mål. Fine initiativ av Godset.
    86'
    5129 tilskuere opplyser speaker at er innenfor portene på ærverdige Marienlyst i ettermiddag.
    88'
    Victor Torp
    Samme innøvde variant som i første omgang, også denne gangen heades det utenfor.
    89'
    En rolig avslutning på denne kampen, den er i praksis ferdig. Godset vinner og fortsetter sin imponerende form, mens Sarpsborg lander på bakken med begge beina.
    90'+2
    Victor Torp
    Heades tilbake i feltet, men Godset får klarert. Sarpsborg beholder ballen helt bak hos egen keeper.
    90'+3
    Siste minuttet på Marienlyst. Sarpsborg har ballen og får en corner, men det oppleves ikke veldig farlig.