1-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til denne nettbaserte livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Start fra Marienlyst stadion.
    Med tre runder igjen er statusen i gullkampen at Rosenborg og Strømsgodset ligger med like mange poeng, 56. Etter gårsdagen runde hvor Molde slo Rosenborg så har virkelig gutta fra Drammen muligheten til å ta en langt steg mot gull med to runder igjen etter kveldens kamp. Ettersom drammenserne har en målforskjell som er langt bedre enn Rosenborg sin, så kan man nesten i realiteten si at de vil lede med fire poeng om det blir med seier her i kveld.
    Men, da må Start slås etter 90 minutter med fotball, og det er ingen enkel oppgave. Mjeldes menn har i store deler sesongen kjempet på nedre del av tabellen, og det begynte virkelig å se skummelt ut med tanke på tilværelsen da vi var i midten av august. Da stormet det litt i Start-leieren, men Mjelde fikk tillit til å fortsette jobben, og har siden da ført laget til poengfangst i seks av de sju påfølgende kampene.
    Før gjestene tapte i forrige runde mot Rosenborg, hadde laget fra Kristiansand en rekke på seks kamper uten tap. En helt magisk høstsesong har sendt de gule i full fart oppover tabellen, men de er ikke ute av skogen riktig enda. 32 poeng er fangsten så langt, tre poeng over Tromsø på kvalikkplass.
    Kveldens oppgjør blir en batalje mellom to lag som kjemper i hver sin ende av tabellen. Strømsgodset vil lede tabellen uansett hvordan utfallet her blir, så sånn sett er det nok Start som virkelig trenger poengene mest utpå her. Fire poengs luke i nedrykksstriden kan fort bli spist opp, spesielt når du skal til Drammen og møte et lag som ikke tapt en Tippeliga-kamp hjemme på godt over to år.
    Det er mange som forventer hjemmeseier her i kveld, men et Start-lag som har plukket 14 poeng på de sju siste kampene, og i tillegg kjemper med nebb og klør om retten til å spille Tippeliga-ball også i 2014, skal man ikke kimse av.
    Statistikken til Start på fremmed gress viser 4-3-6, noe som gjør de til ligaens syvende beste bortelag. Det som er interessant å merke seg, er at tre av fire seire har kommet på de fire siste forsøkene. Start har en formpil som uten tvil peker oppover, og har fått med seg imponerende ti poeng på de fire siste.
    Vertene står med massive 11-2-0 på Marienlyst, og er så langt ligaens mestscorende på eget dekke med 35 nettkjenninger.
    Start får hjelp av sine venner i gult, avdeling Lillestrøm, etter at de har slått Tromsø 3-2 på Åråsen etter en sen scoring av Bjørn Helge Riise. Om makrellfotballen seirer her i kveld så vil i alle fall Tromsø være et lag som havner bak sørlendingene på tabellen.
    Deila starter med de samme 11 som fikk med seg tre poeng fra Aalesund. Eneste forandring på oppskriften er at Hamoud kommer inn for Madsen som soner karantene.
    Start-kaptein og tidligere kromtapp i Godset-forsvaret, Glenn Andersen, er tilbake for første gang som spiller på Marienlyst etter overgangen fra Strømsgodset. Midtstopperen står oppført med småpene 16 mål på 189 obligatoriske kamper for de blå i perioden 2006-2011.
    Brage Sandmoen fra Kjelsås er kveldens pipeblåser.
    Det har bygget seg opp en stemning i Drammen gjennom hele uka til dette oppgjøret. Den ble ikke noe mindre med gårsdagens RBK-tap, og det er ventet stinn brakke her som så mange ganger før. Det gikk lettere sjokkbølger gjennom byen tidligere i uka, da Stefan Johansen ble meldt skadet på tirsdagens trening. Heldigvis for de med hjertet for klubben var det ikke voldsomme skaden det var snakk om, og landslagsspilleren ble raskt friskmeldt og starter kveldens oppgjør på sentral midtbane.
    Begge lag er ferdige med oppvarmingen, og gjør nå sine siste taktiske forberedelser før Sandmoen skal lede de ut på parketten.
    Glenn Andresen får en varm velkomst fra Godset-unionen da speaker roper opp navnet hans, det har han gjort seg fortjent til, den tidligere Strømsgodset-stopperen.
    Der er lagene ute på matta, og et fullsatt Marienlyst er på føttene og tar i mot spillerne. For en stemning!
    Kampen har startet
    Der er vi i gang!
    1'
    Start går rett i angrep, og kommer til et tidlig innlegg fra høyre som Horn må gi til corner.
    1'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Dio får klarert foran egen keeper.
    1'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Stefan Johansen
    Glenn Andersen får klarert i første runde. Ballen pumpes inn igjen på ny, men også denne får gjestene stanget unna.
    3'
    Frisk åpning på kampen, begge lag har meldt seg på så langt.
    4'
    Start spilles lave. Vertene med samtlige mann inne på gjestenes halvdel. Så er nesten Kamara gjennom! Bare noen desimeter skiller han fra å nå ballen og få en stor mulighet i det spissen er vei inn i bakrommet!
    5'
    Espen Børufsen med et tidlig innlegg, rett i hanskene på Larsen Kwarasey.
    7'
    Stoflor med et svakt innlegg som gir vertene muligheten til å kontre. Hoff setter full fart, det gjør ikke Børufsen, og Hoff sier klart i fra til vingen hva han mener om det.
    8'
    Frispark til gjestene i venstre korridor. Amin Nouri skal svinge inn, rett i klypene på sisteskansen.
    8'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Stefan Johansen
    Vikstøl header unna på første.
    9'
    Storflor drar seg fint inn i banen fra venstre, før han slår inn på bakerste, men enn så lenge har ikke vingen truffet med leggene, det gjør han heller ikke her.
    11'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Keeper er patent ute og bokser unna.
    12'
    Opdal med en en kjemperedning! Mannen med hanskene er som en tiger idet han må ut i full strekk og redde headingen fra Kamara på sju meter! Opdal er kjapt oppe med labben og får slått ballen via tverrligger og ut!
    13'
    Vilsvik og Storflor med vakre kombinasjoner på høyresiden. Storflor kommer til linja, før han slår inn på bakre, men ingen er på enden av legget! Det ville vært en enkel scoring, såkalt tap in fra én meter.
    16'
    Så er det Larsen Kwarasey sin tur til å vise seg fram! Det slås inn på bakerste, hvor Børufsen har listet seg i sokkelessen bak ryggen på Vilsvik. Vingen møter med hodet fra sju meter, og Larsen Kwarasey er ikke noe dårligere enn Opdal når han får slått til corner!
    18'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Litt klabb og babb i feltet, før ballen faller til Asante som smekker til på volley. Hardt, men ikke godt plassert, fyker langt utenfor.
    18'
    Godset går rett i angrep i kjølevannet av corneren. Ender til slutt med at Hamoud denger til fra 20. Heller ikke han har stilt inn siktet, og kula fyker langt over ramma til Opdal.
    20'
    Herlige keeperprestasjoner så langt. Opdal og Larsen Kwarasey har vist sine ferdigheter ved hver sin anledning, og dermed venter vi fortsatt på den første nettkjenningen i Drammen.
    21'
    Hoff fanges i offside-fella.
    23'
    Vilsvik visper inn et innlegg som mangler adresse. Start tar over kula, men det blir ikke mange trekk før vertene vinner tilbake ballen.
    24'
    Vertene har kommet til mange gode innleggsposisjoner hvor presisjonen har sviktet ellers så treffsikre Vilsvik og Storflor.
    25'
    Herlig jobb av Heikkinen på midten når han vinner kula fra Dio og sender spissen i matta med magen først. Publikum er ikke imponert over Sandmoen som lar den episoden gå ustraffet. Ser egentlig ikke ut som om han gjør noe galt der, pipeblåseren.
    27'
    Start med flere kombinasjoner på høyresiden, før Heikkinen kommer til et innlegg som ikke holder mål, rett i hendene på Larsen Kwarasey.
    28'
    Start med en god periode nå. Vinner flere innkast høyt i banen, presser vertene inn i egen boks.
    29'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Bokses unna av mannen med hanskene.
    30'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Sandmoen tildeler Larsen Kwarasey er frispark idet corneren svinges inn.
    31'
    Abdi går, går og går litt til, helt til han kommer til dødlinja og får slått inn. Innlegget på første blir for svakt, og Andersen kan stange unna.
    33'
    Power play fra Godset utenfor Starts 16-meter. Der er det utrolig trangt, og gjestene klarer etter hvert å få tuppet unna.
    35'
    Espen Børufsen forserer Horn med en leken touch. I neste trekk skal han bare plukke ut Hoff som er alene i boksen, men Larsen Kwarasey er smart og god når han kommer ut fra streken og bryter pasningen! Det var en god mulighet.
    37'
    Hjemmelaget presser på nå. Enn så lenge klarer gjestene å forsvare seg godt. Johansen med en stikker til Vilsvik som ikke er med på samme tanken, ender med femmeter til Opdal.
    38'
    Keita fyrer av fra 20 meter, kruttet er dog for fuktig og avslutningen skaper aldri noe problem for Opdal innenfor stengene.
    40'
    Start med frispark i en småfrekk posisjon ute til venstre. Bør gå an å få få til noe fra dette holdet. Hoff skal svinge inn. Offside.
    41'
    Nouri gjør alt rett langs høyresiden, og helt etter boka så slår han inn på bakerste. Dessverre for Starts del, så er det ingen andre på laget som har lest den samme boka, og en god mulighet renner ut i sanden.
    43'
    Asante denger til fra 20 meter, rett i Hamoud-blokka! Kaster seg inn med tenner og det som er, backen.
    44'
    Solomon Owello skyter fra 18 meter, via et bein og til corner.
    45'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Dio klarerer på første.
    45'
    Gjestene beholder ballen, og Børufsen får en ny mulighet til å slå inn, men nok en gang er det ingen som møter opp på bakerste.
    45'+1
    To minutter skal legges til.
    45'+1
    Markus Heikkinen har vært strålende i den defensive jobben så langt for gjestene. Denne gang stopper han Storflor i mellomrommet.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Der blåser Sandmoen til pause, og det står 0-0 etter en underholdende og åpen fotballkamp i de første 45. Begge lag har gode sjanser til å score, men begge hold har mer enn patente keepere mellom stengene som har hindret nettkjenning i Drammen ved hver sin anledning. Start er fullt på høyde her, og det er ikke tilfeldig at dette laget har vunnet tre av de fire siste bortekampene. Nå er det en liten velfortjent pause, før vi kommer tilbake med de siste 45 minuttene. Vi tar gjerne mer av dette!
    2. omgang
    45'
    Andre og siste akt er i gang.
    46'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Abdisalam Ibrahim
    Abdi er ferdig, så ut som om han slet med kroppen i hele første. Var ofte borte på benken og fikk behandling, nå er det altså stopp.
    46'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Adama Diomande
    Back to back matchvinner?
    46'
    Gjør grep her nå, Deila.
    47'
    Frispark til vertene på 20 meter. Storflor tar det, skyter via ryggen på en lagkamerat og ut.
    47'
    Start forsetter der de slapp. Vrir spillet fint inne på vertenes halvdel. Der kan vertene kontre! Stoflor får ballen fra Kamara og han avanserer noen meter, før han klemmer til fra 14 meter, rett på Opdal!
    50'
    Vertene skal absolutt gjennom i midten, der er det trangt. Hel blokk med Start-spiller som står i kø for å blokkere det som måtte komme.
    51'
    Keita skyter, vinner en corner.
    53'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Stefan Johansen
    Er det mulig? Kovacs bommer fra tre meter. Ballen faller perfekt til ham, men det ser ut som om ungareren treffer med skulderen og får ikke ballen på mål! På andreballen er det en annen i blått som forsøker seg, rett i blokka på Vikstøl som blokkerer på streken!
    53'
    Nærmer seg nå, vertene.
    55'
    Keita med et innlegg mot Kovacs som vingen vekter alt for tungt. Over linja og til femmeter.
    56'
    Vilsvik med en stygg ball inn i midten som brytes av Owello. Heldigvis for backens del så slår han bort ballen i neste trekk, den burde gjestene utnyttet bedre. Kom tre mot to der, de gulkledde.
    57'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Péter Kovács over fra fire meter! Det er ingen som matcher spissen i lufta, og denne gang treffer han bedre enn for noen minutter siden, men heller ikke her treffer spissen innenfor ramma!
    58'
    Gult kort til Strømsgodset
    Martin Rønning Ovenstad
    Den er soleklar. Kommer i 100 og sauser ned Nouri med en i overkant seint takling på backen.
    60'
    6757 tilskuere har tatt veien til Marienlyst i kveld.
    61'
    Kovács gjør som han vil og regjerer i luftrommet. Allerede har han kommet til flere gode sjanser og det lukter scoring av ungareren.
    62'
    Hamoud med et innlegg som går over alt og alle. Vertene beholder ballen, før Hamoud sender ballen over kortlinja med en svak pasning.
    63'
    Ny kjemperedning av Opdal! Vertene kommer fire mot to på en massiv overgang. Storflor slipper til Johansen som produserer en svak avslutning som ser ut til å trille enkelt inn til Opdal. Sisteskansen har imidlertid litt zalo på hanskene, og fomler det til for seg selv. På returen er Kovacs, men sisteskansen får kastets seg i full lengde og reddet det som burde vært scoring!
    63'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Heades ut til ny corner.
    64'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Stefan Johansen
    Horn på bakerste, header godt over målet til Opdal.
    64'
    Femmeter til Opdal.
    66'
    Vertene fortsetter å male på. Ender til slutt hos Storflor som forøsker å bøye kula bort i lengste bøyle. Opdal tar noen steg, før han elegant plukke ned forsøket.
    67'
    Storbæk med et innlegg som ikke finner annet enn lokket til Andersen. Han gjør som han har gjort i 189 kamper tidligere, og header unna foran Godset-unionen.
    70'
    Vilhjálmsson kommer til en heading fra ni meter som går rett på Larsen Kwarasey. Det er en god mulighet og avslutning, men avslutningen går rett på mannen med hanskene.
    71'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Muhamed Keita
    Spiller ut sitt siste kort her, Deila.
    72'
    Frispark til hjemmelaget i høyre korridor. Fylles opp inne i boksen.
    73'
    Slås inn på panna til Kovacs som fortsetter å gjøre som han vil. Fortsatt får han ikke ballen på mål, og etter at spissen har prøvd seg, detter kula til Horn på fem meter. Også han går løs med hodet, men heller ikke han får trøkket kula innenfor aluminiumen.
    75'
    Espen Børufsen med et frispark fra høyre. Storbæk stanger unna.
    75'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    76'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Start
    Mål: Peter Kovacs
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Kovács sender Marienlyst til himmels! Ingen, ingen kan ta ungareren i luftrommet, og på sin tredje store sjanse setter ballen i nota fra fem meter!
    76'
    Kan Mjeldes menn svare her?
    78'
    Vertene med ballen inne på Starts halvdel. Nesten så Storflor plukker ut Kamara i boksen.
    79'
    Start bryter og Børufsen kan kontre. I duell med Johansen er vingen noe ivrig når han river ned backen og får et frispark mot seg.
    79'
    Flamur Kastrati klemmer til fra skrått hold, rett på Opdal.
    80'
    Start står mye høyere nå, stresser hjemmelaget til å gjøre feil.
    81'
    Kastrati er heit nå. Nok en gang kommer han inn fra venstre, men denne gang går skuddet over mål. Ser etter lengste, uten hell.
    83'
    Gult kort til Strømsgodset
    Stefan Johansen
    Er inne og takler litt på Nouri. Vel, vanskelig å si om han Sandmoen gjør korrekt der.
    84'
    Andersen har beveget seg opp og leverer en heading som går like over tverrliggeren til Larsen Kwarasey.
    85'
    Kovács felles ved midtstreken og vinner et frispark.
    87'
    Alejandro Castro med en knallhard takling, der kan han være glad for at han ikke traff noen. Muligens litt overtent her, innbytteren.
    88'
    Gult kort til Start
    88'
    Vilsvik ser etter Kovács på første, gjennom alt og alle! Nesten så spissen får en tå på den.
    89'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Kort variant til Kastrati som vinner et frispark i påfølgende trekk.
    89'
    Sjansebonanza for Godset! Det er et lite under at ikke Kovács noterer seg for scoring nummer to, banker kula i stolpen fra kloss hold! På sin egen retur smeller han til på ny, men der er Opdal og nok en gang viser sin klasse idet han redder på streken! Det er feite sjanser.
    90'
    Minimum tre minutter skal legges til.
    90'+1
    Start med en siste sluttspurt nå. Jobber seg opp på høyresiden uten at de klarer å skape noe.
    90'+3
    Nå skal det pumpes inn i boksen fra gjestene. Larsen Kwarasey er ute og bokser, før han plukker opp egen retur. I duell med Opdal, faktisk.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der er det over, og Strømsgodset har nå sju fingre på pokalen. Etter en jevn og spennende førsteomgang, så er det vertene som tar over initiativet i den andre. Deila gjør et dobbeltbytte ved pause og setter inn Kovács. Det skal vise seg å være et lurt trekk, for i det 76. minutt så denger ungareren kula i nettet med en kontant heading etter en corner fra Storflor. Det viser seg å være nok, og som i forrige runde så er det Kovács som blir den store helten når han nok en gang blir matchvinner. Trøsten for Stars del får være at lagene rundt dem ikke vant sine kamper, og at det fortsatt er fire poeng ned til Tromsø på kvalikk. Med det sier jeg takk for følget og ønsker deg en fin kveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her