1-1

Ble dekket av Christina Paulos Syversen

Strømsgodset (4-3-3): Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Sætra, Parr – Tokmac Nguen, Hauger, Stengel – Tokstad, Pedersen, Ulland Andersen.
    Start (4-3-3): Deumeland – Larsen, Lowe, Robstad, Käck – Wichne, Aremu, Segberg – Shala, Akinyemi, Kabran
    Strømsgodset gjør to endringer fra laget som spilte 2-2 mot Odd for en uke siden: Herman Stengel går inn på midten for Francisco Junior. Det er Stengels første kamp fra start for Godset denne sesongen. Tokmac Nguen erstatter Amahl Pellegrino, som gjør at Ulland Andersen igjen tar plass på kanten.
    Start gjør tre endringer på laget fra 0-0-kampen mot Ranheim: Aremu, Wichne og Akinyemi kommer inn for Skaanes, Sigurdarson og Christensen. Akinyemi får sin debut for sørlandsklubben, etter at han ble hentet til Start denne uken.
    Med en drøy halvtime igjen til kampstart er det fremdeles ganske glissent på tribunene på Marienlyst.
    Lagene går ut på kunstgresset på Marienlyst nå.
    Akinyemi tar avsparket og vi er i gang på Marienlyst.
    0'
    Start får frispark ute til høyre.
    1'
    Nære for Start! Frisparket slås inn i feltet. Lowe får hodet på ballen, men avslutningen går like utenfor stolpen.
    2'
    KJEMPESJANSE FOR GODSET! Tokmac Nguen kommer seg ned til dødlinja og slår inn foran mål. Der er det bare få centimetre unna at Tokstad sklir inn 1-0 ved bakerste stolpe.
    3'
    Parr ligger nede etter en duell med Aremu i forkant av sjansen. Får litt behandling utenfor banen nå.
    4'
    Kjempeskudd fra Aremu! Unggutten fyrer av fra rundt 20 meter. Bugge strekker seg så lang han er mot krysset. Ballen går liiiike utenfor.
    6'
    Lowe nøler veldig når han skal klarere ved egen sekstenmeter. Klareringen går rett i Tokmac, men havner et stykke utenfor målet. Litt skummelt der.
    7'
    Ulland prøver seg fra langt hold og publikum holder pusten på Marienlyst, men avslutningen går over.
    9'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kristoffer Tokstad
    Tar skikkelig godt tak i drakta på en Start-spiller.
    12'
    Frisparket slås inn og det blir farlig, men ingen Start-spillere kommer på ballen og Godset rydder unna.
    13'
    Nesten for Pedersen! Tokstad får ballen ute til høyre og slår et perfekt frispark inn mot Marcus Pedersen, som setter hodet til. Knallhard heading – men like utenfor.
    14'
    Strømsgodset har kommet best i gang det første kvarteret og skapt to gode sjanser, men har også vært litt rufsete i bakerste ledd.
    15'
    Godset kontrer og Tokmac får ballen på seksten, men er litt ubesluttsom i det avgjørende øyeblikket. Det ender med corner til vertene.
    16'
    Ulland slår inn, men dommer blåser for frispark til Start i feltet.
    17'
    Hauger roter på midtbanen og gir Start en farlig overgang. Aremu spiller frem mot Akinyemi, som kriger med Godsets midtstoppere. Bugge får akkurat klarert unna før Start-spissen når frem.
    19'
    Et dårlig touch av Vilsvik gjør at Start vinner tilbake ball. Spilles helt tilbake til keeper – og så vinner Godset ball igjen ute på banen.
    20'
    Nå er det mye rot på Marienlyst. Glesnes skal slå en pasning ut til Parr på venstre. Den ender ut over sidelinjen.
    20'
    Tokstad slår igjen inn fra høyresiden. Denne gangen er det ikke like høy kvalitet over legget. Deumeland plukker ballen.
    21'
    Stengel slår inn fra høyre. Blokkeres til corner.
    22'
    Frekt fra Ulland! Slår ballen på ene siden av Start-spilleren og løper rundt ham på andre. Får slått inn lavt foran mål, men Deumeland er kjapt nede og plukker.
    23'
    Godset presser! Først er Tokmac nede på dødlinja og slår 45 grader ut. Vilsvik dukker opp på motsatt hjørne av 16-meteren og klinker til, men avslutningen blokkeres og Start får ryddet unna.
    26'
    Et frispark slås langt mot Godsets sekstenmeter. Glesnes får frispar i en duell med Kabran.
    28'
    Igjen roter Strømsgodset på midtbanen og gir Start en kontringsmulighet, men pasningen opp mot Akinyemi er altfor upresis og går ut over sidelinjen.
    30'
    Parr bryter en pasning og Godset kontrer, men pasningen til Tokmac er upresis og det stopper opp litt – men så er Tokmac igjen fri nede ved dødlinja og slår igjen. Heller ikke denne gangen klarer noen lagkamerater å nå frem på innlegget!
    31'
    Mål for Start!
    Strømsgodset 0 - 1 Start
    Mål: Kevin Kabran
    Målgivende: Herolind Shala
    START TAR LEDELSEN! Akinyemi løper opp en ball og får avsluttet. Bugge Pettersen redder, men Shala plukker opp returen på seks meter. I stedet for å avslutte selv, spiller han videre til Kabran, som setter ballen i hjørnet.
    32'
    Gult kort til Start
    Afeez Aremu
    Får gult kort for å ha feiret litt vel voldsomt mot hjemmesupporterne.
    32'
    Lowe slår langt fra egen sekstenmeter mot Akinyemi. Glesnes vinner duellen med Start-spissen.
    35'
    Kabran utfordrer Hauger ute til venstre, men Godset-spilleren gjør en god defensiv jobb. Får et frispark.
    35'
    Tokmac mister ballen på midtbanen og Start overtar, men klarer ikke ta vare på kontringen.
    37'
    Hauger spiller fri Parr på venstresiden som slår et godt innlegg mot Marcus Pedersen. Spissen kriger med Lowe i en duell – det ender med hjørnespark.
    39'
    Sætra jager en ball mot eget mål med Akinyemi i hælene. Header tilbake mot Bugge, og det er ikke langt unna at Start-spissen får en tå på ballen, men Bugge har kontroll.
    40'
    Jonas Deumeland
    Bruker i overkant lang tid på et utspark. Massiv pipekonsert fra hjemmepublikummet – og så trekker dommeren også det gule kortet opp av lommen.
    42'
    Dommeren er ute ved sidelinjen for å ta en prat med Kjetil Rekdal nå. Start-treneren litt irritert i teknisk sone.
    43'
    Tokstad får frispark i duell med to Start-spiller nesten nede ved dødlinjen. God innleggsposisjon for vertene nå!
    44'
    Ulland stiller seg opp...
    44'
    ... og det er godt slått! Treffer pannen til Sætra, men han klarer ikke styre headingen under tverrliggeren.
    44'
    Det legges til to minutter i første omgang.
    45'+1
    Aremu plukker opp en Godset-klarering like utenfor seksten og prøver seg, men avslutningen går et godt stykke over.
    45'+2
    45'+2
    En litt rotete omgang fra begge lag på Marienlyst. Begge lag har gitt bort kontringsmuligheter til motstanderen, men så har ingen av lagene heller klart å ta spesielt godt vare på kontringene de har fått. Start tok vare på sin store mulighet da Kevin Kabran ga sørlendingene ledelsen.
    45'+3
    Vi er i gang med andre omgang på Marienlyst.
    46'
    Tokmac lurer Aremu og blir lagt i bakken. Frispark til Godset inne på Starts halvdel. Vertene setter raskt i gang.
    47'
    Tokstad starter perfekt på et løp inn i sekstenmeteren. Header videre inn foran mål, men ingen av hans lagkamerater er der ballen havner.
    51'
    Nesten for Tokmac! Igjen en god ball i bakrom inn i sekstenmeteren, men «Tokki» får ikke helt kontroll på nedtaket og Start rydder unna.
    52'
    TVERRLIGGER FOR GODSET! Ulland slår et frispark inn nesten fra cornerflagget. Lars Sætra er på ballen, som går via Simon Larsen, så i tverrliggeren og til corner.
    52'
    Igjen nære for Godset! Ballen slås inn i feltet og Stengel stuper frem, men mangler et par centimeter. Deumeland er på alerten og dytter ut til corner.
    56'
    Godset trykker godt på å starten her nå.
    57'
    Herolind Shala er en tur ute ved sidelinjen og får noen instruksjoner av Start-assistent Morten Tandberg.
    57'
    Parr får ballen uten til venstre i god innleggsposisjon, men legget er svakt og går ut over dødlinjen på motsatt side av målet.
    58'
    Så er det Tokmac Nguen som danser seg litt fremover. Kommer inn i sekstenmeteren, men må ta med seg ballen ut. Får til slutt slått inn fra hjørnet av seksten, men innlegget minner mye om det lagkamerat Parr akkurat leverte.
    59'
    Kjempeskudd fra Ulland! Grusom feilpasning av Aremu like utenfor eget felt. Det ender til slutt med at Ulland fyrer av fra hjørnet av seksten. Deumeland må heeeelt opp i lengste hjørne for å redde den. Får slått til corner.
    61'
    Så får Start sjansen på kontring. Aremu slår mot Akinyemi bakrom. Han utfordrer Sætra én-mot-én. Den duellen vinner Godset-stopperen.
    62'
    Skummelt legg fra Parr! Slår inn mot mål. Deumeland har sola rett i fleisen og får vippet ballen over tverrliggeren. Godt valg av Start-keeperen å ha caps på seg i dag.
    63'
    Nå har Start fått tak i ballen og tar faktisk litt vare på den, men spiller ballen ut over sidelinjen med vilje. Marcus Pedersen ligger nede med smerter.
    64'
    Ser ut som han holder seg til lysken, Pedersen. Får behandling ute på banen før han små-halter litt på vei ut av banen. Må kaste inn håndkleet?
    65'
    Det signaliseres for bytte på Godset-benken.
    66'
    Igjen spilles ballen i bakrom mot Akinyemi. Glesnes vinner løpsduellen og slår tilbake mot Bugge.
    66'
    Mos Abdellaoue skal inn her snart nå. Står klar sammen med fjerdedommer.
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Marcus Pedersen
    67'
    Nå har Start kommet litt bedre med i kampen. Har holdt ballen i laget i en god periode her nå.
    68'
    Shala sitter nede etter en duell med Tokstad. Drøyer lenge før han reiser seg opp – og så roper han mot benken at han vil ha behandling.
    69'
    Godset satser offensivt her nå. Amahl Pellegrino gjør seg klar på sidelinjen.
    70'
    Shala går ut på sidelinjen for litt behandling nå.
    70'
    ... og så blir han vinket inn av dommeren få sekunder senere.
    70'
    Men Shala signaliserer mot Rekdal og Start-benken at han må bytte.
    71'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Kristoffer Tokstad
    71'
    Spennende å se om nye krefter i Mos og Pellegrino kan snu dette for Strømsgodset de siste 20.
    71'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Aron Sigurdarson
    Ut: Herolind Shala
    Bruker godt med tid på vei ut av banen på Marienlyst, Shala. Litt piping fra hjemmepublikummet.
    73'
    God mulighet for Start! Innbytter Sigurdarson får ballen ute til høyre og setter fart inn i feltet. Fyrer av – blokkeres til corner.
    74'
    Corneren ryddes unna, men Lowe får slått inn i feltet igjen. Robstad prøver seg på en volley-variant, men treffer ikke spesielt godt.
    75'
    Godset kommer motstatt og jobber frem en corner.
    76'
    Godset må vente litt med corneren. Robstad tar telling.
    77'
    Corner til Godset: En god del klabb og babb der Godset-spillerne roper på frispark rett utenfor sekstenmeteren og så på straffe etter det de mener er hands. Får intet, og det ser også riktig ut.
    77'
    Godset har slått telt utenfor sekstenmeteren til Start nå. Tokmac Nguyen forsøker seg med et skudd i blokka.
    79'
    Når Start får ballen, banker de den opp mot Adeleke Akinola. Han blir litt for alene.
    80'
    Godset-spillerne roper på nok en straffe, og denne gang klager Parr ekstra høylytt når han ikke får det.
    80'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Start
    Mål: Jakob Glesnes
    Målgivende: Tokmac Nguen
    PERLESCORING!!! Dæven døtte for et skudd! Glesnes bestemmer seg for å vise frem skuddfoten fra distanse - og får drømmetreff. Rett i krysset fra 33,6 meter!
    80'
    Glesnes får ballen på 25-30 meter. "Skyyyyyyyt", roper publikum.
    83'
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Adeleke Akinyemi
    84'
    Tokmac Nguyen vinner ballen høyt i banen, taper den igjen og vinner den igjen, før han definitivt mister den.
    85'
    Godset som virker mest gira på de tre poengene. Har initiativet i kampen.
    86'
    Deumeland lander på Wichne idet han fanger innlegget fra venstre. Begge Start-spillerne trenger en pust i bakken.
    87'
    Deumeland må faktisk bytte, ser det ut som.
    87'
    Opdal gjør seg klar til å komme innpå til sin 4. Eliteserie-kamp for sesongen. Fra neste år skal han spille for Brann.
    89'
    Tar litt tid, det her. Deumeland skal bli fraktet bort på båre.
    89'
    Det kommer til å bli lagt til den del...
    90'
    Deumeland ligger fortsatt på banen. Han er ved bevissthet, og det så ikke dramatisk ut umiddelbart, men keeperen er i tydelige smerter.
    90'
    Inn: Håkon Opdal
    Ut: Jonas Deumeland
    90'
    Opdal er inne på banen, men Deumeland er ikke ute. Og så begynner plutselig Tokmac å krangle med noen Start-spillere. Litt usikker på hvorfor.
    90'+1
    Vi er ennå ikke i gang med kampen igjen, alså.
    90'+2
    Start-trener Kjetil Rekdal er hissig på sidelinjen. Virker å prate tilbake til noen Godset-supportere.
    90'+4
    Nå har det gått over fem minutter siden Deumeland gikk i bakken. Vi er fortsatt ikke tilbake i spill. Nakkekragen er på.
    90'+5
    Dette ser da ikke bra ut. Nå har det gått omkring ti minutter siden Deumeland tok telling - og ennå ligger han på banen i smerter. Nakkekragen er på, men legene tør ikke flytte han over på båren ennå. Frykter kanskje ytterligere skade på keeperen?
    90'+8
    En ny båre er kommet på plass, en som de kan legge under keeperen istedenfor at man må bære keeperen opp på båren. Ambulansen er også på plass utenfor stadion.
    90'+11
    - Jeg vet ikke eksakt hva det er, men det er ikke sånn man ønsker å se, hverken med egne eller andre spillere på banen, sier Start-trener Kjetil Rekdal.
    90'+13
    - Fotballen blir veldig lite viktig. Vi får håpe det går bra, men jeg har ikke fått en analyse på hva konkret det er. Vi krysser fingrene og håper at det ikke er noe veldig alvorlig, fortsetter Rekdal.
    90'+14
    Deumeland legges omsider på båren og er klar til å bli fraktet bort. Får applaus av alle på stadion.
    90'+14
    Så trilles Deumeland av banen. Han blir fraktet direkte til sykehuset med ambulanse.
    90'+15
    Og der er kampen i gang igjen.
    90'+15
    Vi er i det 106. minutt nå. Det gjenstår omkring tre minutter pluss det dommeren hadde tenkt å legge til.
    90'+16
    Godset hadde initiativet før skaden til Deumeland. Klarer de opprettholde det eller ebber det ut i uavgjort?
    90'+17
    Skaanes jakter en ball i bakrom, men det blir for ambisiøst.
    90'+17
    Det er lagt til ni minutter, viser grafikken, mens Eurosport-kommentatoren melder at det skal spilles til kampuret viser omkring 112 minutter. Nå er det på 107.
    90'+18
    Skaanes bruker en del tid med ballen, men Start får ikke noe ut av det.
    90'+19
    Krampe på Ulland Andersen, som signaliserer for bytte. Eller er det verre? Tar hendene mot hodet.
    90'+22
    Inn: Hasan Duman
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    90'+22
    Kontringssjanse for Start, men Glesnes stopper Kabran.
    90'+23
    Start vinner en corner. Det kan være det siste som skjer i kampen.
    90'+23
    Corner til Start: Bugge Pettersen redder mesterlig, men det er uansett blåst frispark til Godset.