Varmt velkommen til ettermiddagens toppkamp på Marienlyst stadion. Tromsø har tatt den lange turen sørover til Drammen for å møte Strømsgodset på fotballens store nasjonaldag!
    Strømsgodset falt ned fra tabelltopp sist serierunde etter 3-1-tapet borte mot Ålesund. Diomande scoret kampens første scoring, men mer enn det ble det aldri å glede seg over for Godset-gutta. Hele Drammen tror på elleve par revansjesugne bein når dommer Edvartsen sparker i gang ettermiddagens oppgjør mot tabellfirer Tromsø her på «Gamle gress».
    Da disse lagene møttes til samme duell i fjor, endte kampen med poengdeling og 1-1.
    På topp hos hjemmelaget i dag starter Peter Kovacs flankert av Storflor og Keita. Fra søndagens bortekamp mot Aalesund har trener Ronny Deila gjort to endringer. Nevnte Keita erstatter Diomande og Johansen er ute til fordel for Konradsen.
    Zdenek Ondrasek og Steffen Nystrøm starter på topp hos Tromsø. Nystrøm er på kjente trakter etter sine sesonger i Godset-trøya i perioden 2007-2009.
    Det er forventet stinn brakke på Marienlyst ettermiddag. Foreløpig holder regnet seg unna Drammen, og vi spår en deilig og underholdende fotballkveld.
    Både Strømsgodsets Peter Kovacs og Lars Iver Strand har fortid i Tromsø.
    Det er jevnt øverst på tabelltoppen, og det er kun ett poeng som skiller de fire første lagene; Rosenborg, Strømsgodset, Molde og Tromsø. Lite tvil om at det blir kniving om poengene ikveld.
    Tromsø vant en sterk 3-1-seier over Vålerenga sist lørdag. TIL-keeper Marcus Sahlman gikk ut av den kampen med en skade, og det er Benny Lekstrøm som står i buret for bortelaget i ettermiddag.
    Det er nå ett minutts stillhet på Marienlyst stadion til minne om Stabæks avdøde Tor-Marius Gromstad, og Godsets styreleder Tom Arentz som døde tirsdag ettermiddag.
    Sankoh har tatt avsparket for hjemmelaget her på «Gamle gress».
    1'
    Storflor spiller gjennom Keita som kommer alene mot keeper Lekstrøm.
    1'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Tromsø
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Øyvind Storflor
    For en start på denne kampen! Godset går rett opp i angrep, skaffer hjørnespark og Storflor slår nydelig inn foran mål. Der står Konradsen på rett sted til rett tid og gir hjemmelaget ledelsen!
    1'
    Keeper bokser ut.
    4'
    Kovacs og Storflor leker seg litt nede ved cornerflagget.
    5'
    Keita dribler seg fremragende gjennom TIL-forsvaret og kommer til skudd fra 20 meter. Like utenfor!
    6'
    En vanskelig start for gjestene fra nord dette her.
    8'
    Pent spill hos hjemmelaget her nå. Sankoh kommer til skudd fra lang distanse. Godt slått, og keeper må gi til corner.
    9'
    Slår dårlig mot første stolpe. Tromsø klarerer unna.
    9'
    Godset spiller godt hjemme i eget forsvar, og hindrer TIL fra å komme til en mulighet her nå.
    11'
    Konradsen spiller gjennom Keita som spiller videre til Kovacs. Pasningen blir litt for lang, og ballen ruller unna.
    14'
    Etter et knapt kvarters spill er det hjemmelaget som sålangt dominerer denne kampen.
    15'
    En god gjeng TIL-supportere er på plass for å heie frem laget sitt her ikveld.
    17'
    Lekstrøm bokser ut i feltet, og etter fire-fem touch på diverse hoder foran mål får Tromsø ballen unna.
    17'
    Sterke Alexander Aas overvinner to TIL-spillere nede ved dødlinja. Tromsø har ikke fått det til sålangt.
    22'
    Vilsvik forsøker å spille opp mot Kovacs, men keeper leser en dårlig slått pasning, og TIL har hvertfall den under kontroll.
    23'
    God stemning her!
    24'
    Aas vinner hjørnespark nede ved dødlinja. Kwarasey har ikke hatt så mye å gjøre i dag, og får gleden av å ta det.
    24'
    Tromsø får sitt «ente» frispark i dag.
    25'
    Storflor slår inn fra venstre mot Kovacs. Han blir passet godt på foran mål, og ballen ruller unna.
    26'
    Deila med kraftig irettesetting på guttene sine ute fra sidelinjen.
    27'
    Tromsø triller ball på egen halvdel nå.
    28'
    Ciss blir taklet av Vilsvik, og Tromsø får frispark ute på motsatt side.
    28'
    Yttergård Jenssen legger fint inn til Andersen som kommer til Tromsøs første målsjanse. Kwarasey er etter den, men ballen går like utenfor.
    29'
    Frispark like utenfor feltet i TILs favør.
    31'
    Et eller annet ble feil der inne foran boksen, og Tromsø tar frisparket på nytt.
    31'
    Nordby avslutter og ballen havner i nettaket. Fin mulighet.
    33'
    Værskifte på gang her, og det blåser opp til storm.
    34'
    Nystrøm er gjennom, men dommer Edvartsen har armen oppe for offside.
    35'
    Lekre detaljer mellom Storflor og Vilsvik på høyrekanten. Konradsen får ballen, avventer og skyter via TIL og til corner.
    36'
    Kovacs rager svært høyt oppe foran mål, men Tromsø får klarert.
    36'
    Dårlig løst av Vilsvik, og Tromsø får en gratis corner.
    37'
    Godset har kontroll.
    37'
    Koppinen roter det litt til, og denne gangen er det Godset som får et billig hjørnespark.
    38'
    Tromsø spiller raskt fremover, men Godset rekker hjem og blåser av faren.
    38'
    Godset er svært ballsterke utpå her.
    40'
    Tromsø rydder opp i første omgang, men Abu vinner tilbake ballen og skyter mot mål. Keeper må gi til ny corner.
    41'
    Det hjørnesparket blir det ingenting ut av. Edvartsen straffer brumlebassen Kovacs foran mål og gir Tromsø frispark.
    43'
    45'
    Der går spillerne inn til pause og Godset leder vel fortjent 1-0 etter scoring av Konradsen tidlig i omgangen. Hjemmelaget har vært best denne omgangen, med mye pent og ballsikkert spill, flere gode muligheter og uttelling på en av dem. Tromsø har vært tamme, og trener Høgmo tar forhåpentligvis grep i pausen. Vi er straks tilbake med de siste 45 her fra kalde Drammen.
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Muhamed Keita
    46'
    Da har gjestene satt i gang andre omgang.
    46'
    Regnet fosser ned her og gjør spillerforholdene vanskeligere.
    46'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Ser ut til at Vilsvik snakker på seg det gule kortet.
    47'
    Kovacs får ballen på 16 meter fra Kamara. Skyter på noe som kan likne en halv volley, men ballen går over.
    49'
    Konradsen spiller gjennom Kamara som skaffer corner for vertene.
    49'
    Blir ingenting ut av den.
    49'
    Kjempetabbe av Ciss som spiller ballen rett i beina på Kovacs som kommer alene mot keeper og har alle muligheter til å gi Godset 2-0. Men lobben blir for høy og Drammen sukker tungt.
    53'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Remi Johansen
    Ut: Steffen Nystrøm
    54'
    Dommer blåser av. Godset kan begynne på nytt.
    55'
    Gult kort til Tromsø
    TIL-spilleren får det gule kortet for filming.
    56'
    Godset har frispark midt på Tromsøs halvdel.
    56'
    Storflor skyter. Tromsø header unna.
    56'
    Inn: Adama Diomande
    Ut: Peter Kovacs
    Kovacs får stående applaus fra Marienlyst stadion.
    57'
    Tromsø sleiver i regnværet.
    57'
    Godset får nytt frispark på 16,5 meter.
    58'
    Strømsgodset 2 - 0 Tromsø
    Mål: Øyvind Storflor
    Storflor lader kanonen, og skyter frisparket knallhardt til venstre for muren og inn bak keeper Lekstrøm. For en scoring!
    59'
    Strømsgodset leder 2-0 mot Tromsø, og har så definitivt inntatt tabelltopp igjen!
    61'
    Ciss ligger nede etter å ha fått ballen knallhardt midt i magen.
    63'
    Saliou Ciss er oppe og går igjen.
    64'
    Aas og en Mbodji smeller sammen. Frisparket havner hos gjestene. Ballen ligger klar på 25 meter.
    65'
    Ciss skyter rett i muren. TIL er på returen, men Kwarasey er trygg aller bakerst.
    65'
    Gjestene er mer med i kampen nå.
    66'
    Diomande ligger nede med skade. Hinker ut, og må få assistanse på sidelinjen.
    66'
    Hjørnespark til Tromsø
    67'
    Mbodji kommer på en fin heading. Utenfor.
    67'
    Godset-spillerne står i kø for å nikke hjørnesparket inn i mål. Bare synd at ingen av de treffer ballen.
    71'
    Godset er fortsatt hissige fremover, men mangler de siste gode avslutningene.
    74'
    Mbodji tar TIL-frispark fra midtsirkelen. Armene henger rett ned på gjestene utpå her, og heller ikke denne gangen klarer de å skape noe fremover.
    75'
    Diomande trilles ut på båre, og det ser ut som spissen har svært vondt der han ligger.
    75'
    Godset har frispark på 25 meter.
    76'
    Målscorer Storflor skyter rett på keeper Lekstrøm.
    76'
    Andersen skyter fra langdistanse. Godt skudd, men Kwarasey er etter ballen. Gir til hjørnespark.
    78'
    Nok en spiller ligger nede for telling. Denne gangen er det Ondrasek som må halte ut av banen.
    79'
    Inn: Vegard Lysvoll
    Ut: Zdenek Ondrasek
    79'
    Koppinen treffer godt foran mål, men Godset redder på streken! Nært en utlikning der for gjestene!
    80'
    Ciss er stygg i taklingen og får fortjent det gule kortet.
    80'
    Årst blir spilt gjennom og er alene mot keeper. Dribler seg forbi Kwarasey, men Madsen har løpt opp i mål, og blir så stor trussel mot Årst at han skyter ballen utenfor! Hvilken mulighet for ringreven!
    82'
    Tromsø får et hjørnespark som det ikke blir noe ut av.
    83'
    Kamara ruller opp utenfor feltet, men avslutter svakt og ballen går til utspill fra Lekstrøm.
    84'
    Svakt utspill av Lekstrøm. Ballen går rett i beina på Storflor, men Tromsø rydder opp igjen foran mål.
    85'
    Strømsgodset slipper Tromsø stadig mer inn i kampen.
    86'
    Fredrik Björck
    Björck takler ufint med knottene først.
    87'
    Abu er sliten og krampene har tatt ham.
    90'
    Minst fem minutter er lagt til omgangen.
    90'+1
    6390 tilskuere ser Godset sikre en seier her på «Gamle gress» i sluttminuttene.
    90'+1
    Tromsø har frispark. Slår langt inn mot Krawasey som bokser ut. Björck er på returen, men treffer skinka til Kamara. Heller ikke denne gangen vil det seg for gjestene.
    90'+3
    Klabb og babb foran Godset-buret nå.
    90'+4
    Tromsø har ballen.
    90'+5
    Godset får ballen ut av feltet, og setter i gang en kontring.
    90'+5
    Kamara får seg en dytt på vei inn i feltet, men dommer Edvartsen vinker spillet videre.
    90'+5
    90'+5
    Der er kampen slutt og Strømsgodset vinner sterkt 2-0 over Tromsø. Etter 1-0-scoringen som kom allerede i første spilleminutt, har det vært hjemmelaget som har ført spillet og styrt kampen. Tromsø våknet noe mot slutten, men må gi tapt for en sterk serieleder som går av banen med flagget til topps. Drammen roper hurra, og vi ønsker alle en god 17.mai-feiring imorgen!