3 522
2 538

Ble dekket av Jostein Magnussen

Det er en gammel kjenning fra Liverpool og West Ham som leder Kamerun i VM. Rigobert Song har vært assistenttrener og U23-trener før han tok over landslaget tidligere i år. Foto: AFP
    Innledningen til VM har vært så som så for Kamerun. På syv kamper har det blitt to seirer, to uavgjorte og tre tap.
    Landslagstrener Murat Yakin har håp om at Sveits skal klare å ta seg til en kvartfinale for første gang siden 1954. - Dette er det beste sveitsiske landslaget noen sinne. Vi har fantastiske spillere i utlandet og jeg er skråsikker på at vi vil gjøre vårt beste VM-innsats, sier Yakin før møtet med Kamerun.
    Slik starter Sveits (4-5-1): Sommer - Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez -Freuler, Xhaka, Sow, Vargas, Shaqiri (bildet) - Embolo.
    Slik starter Kamerun (4-3-3): Onana - Nikoulou, Fai, Castelletto, Tolo - Zambo Anguissa, Gouet, Hongla - Ekambi, Choupo-Moting, Mbeumo.
    Det må være en spesiell kamp for Breel Embolo. Sveits-spissen er født i Kamerun.
    Sveits får corner.
    Kamerun får avklart.
    2'
    Sveits gikk gjennom VM-kvalifiseringen uten tap.
    3'
    Sveits styrer det meste i åpningen. Prøver å komme seg rundt på kantene og til innlegg.
    4'
    Kamerun er ikke interessert i å spille seg ut. Velger å slå langt.
    6'
    Kamerun får frispark. Sveits setter linjen på 18 meter.
    7'
    Kjempemulighet for Kamerun på en kontring. Det er Ekambi som får skyte upresset. Skuddet går like over. Foto: Reuters
    10'
    Xhaka presenterer seg med et langskudd som ender oppe på tribunen.
    12'
    Embolo er på vei gjennom på pasning fra Shaqiri. Spissen er i offside.
    13'
    Choupo-Moting stormer mot mål og avslutter. Det går lang tid før det avblåses for offside. Nå var flagget så tungt at det ikke kom opp før etter at dommeren hadde blåst ...
    14'
    Shaqiri skal ta corner for Sveits.
    15'
    Det er farlig hver gang Kamerun tar sine kontringsmuligheter.
    17'
    Kamerun med farlig balltap på egen halvdel. Sveits kan kjøre, men pasningen til Embolo blir for dårlig.
    20'
    Choupo-Moting blir pakket inn av to stoppere når han forsøkes å spilles fri.
    21'
    Vargas prøver et innlegg. Kamerun blokkerer og Sveits må starte på ny.
    22'
    Kamerun har corner.
    24'
    Sveits får avklart. Kamerun må begynne bakfra igjen.
    25'
    Fai har kommet opp og prøver seg med et langskudd. Det er hardt og det er langt utenfor.
    26'
    Vargas ligger nede. Blir sparket på leggen av Fai. Det blir frispark.
    29'
    Fantastisk angrep av Kamerun! Avsluttes med et skudd som Sommer gir retur på. Widmer er på jobb og får ballen unna til corner. Foto: AP
    30'
    Kamerun er i dytten. Ser at de lykkes med det meste de prøver på nå. Det gir selvtillit.
    31'
    Nå får ikke Sveits tak i ballen. Blir løpende i mellom.
    32'
    Så lykkes Sveits nesten med sin kontring. Widmer kommer fri på kant. Innlegget får Kamerun blokkert.
    33'
    Kamerun bryter. Fai kommer løs på høyresiden. Legger inn til Ekambi, men det er vel Widmer som med nød og neppe når ballen først.
    35'
    Gult kort til Kamerun
    Collins Fai
    Satser alt i en duell med Widmer - og bommer. Vel strengt med kort der. Foto: EPA
    36'
    Shaqiri er ute og bytter sko. Venter på å få komme inn igjen.
    37'
    Freuler prøver å finne Xhaka. Pasningen blir for lang. Ender med utspill til Kamerun.
    39'
    Embolo går over ende i duell med Castelletto. Dommer gir corner. Elvedi er presset men får headet. Den går utenfor mål.
    40'
    Choupo-Moting ligger og lurer og får en retur i beina. Han kliner til, men Elvedi blokkerer og det ender med ny corner til Kamerun.
    41'
    Embolo blir servert av Widmer, men bommer på sin heading. Det blir corner til Sveits.
    45'+1
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Akanji ruver i feltet og får gå opp alene. Bommer litt i tilløpet og ballen sklir av hodet på Manchester City-stopperen. Utspill. Foto: AP
    45'+1
    Kamerun får en siste mulighet på et frispark. Anguissa legges ned. Det er vel 30 meter til mål.
    45'+2
    Ingen bytter i pausen.
    Vargas prøver seg på et innlegg på venstrekanten. Det blir blokkert og Sveits får innkast.
    47'
    Mål for Sveits!
    Sveits 1 - 0 Kamerun
    Mål: Breel Embolo
    Målgivende: Xherdan Shaqiri
    Så får Sveits god plass. Xhaka spiller til Freuler, ballen går ut til Shaqiri som finner Embolo på femmeteren. Han står helt alene og setter ballen over keeper. Men han jubler ikke - han er tross alt født i Kamerun. Foto: Reuters
    48'
    Xhaka blir liggende. Får seg en smell og tar en diskusjon med dommeren.
    52'
    Kamerun får frispark. Sender opp spillere. Ballen kan Sommer plukke enkelt. Sveits starter bakfra igjen.
    54'
    Shaqiri med tidlig innlegg, Kamerun får headet unna.
    55'
    Widmer er på vei gjennom, Fai er våken og sender ballen ut til innkast.
    56'
    Choupo-Moting tråkler seg gjennom og kommer helt ned til dødlinjen. Prøver et innlegg, men keeper redder. Corner til Kamerun.
    57'
    Sommer har vært solid i dag. Kommer ut og bokser.
    58'
    Kamerun har mange mann i angrep, Sveits kontrer. Det går for sakte og ender i ingenting.
    62'
    Vargas skaffer Sveits en corner. Ender i ingenting.
    62'
    Gult kort til Sveits
    Nico Elvedi
    Elvedi lures trill rundt av Choupo-Moting. Blåses for holding.
    64'
    Kamerun får frispark. Anguissa får headet, men får ikke noe trykk i den. Enkelt for Sommer.
    66'
    Kjempemulighet for Vargas! Kliner til fra seks meter, Onana redder via skulderen og til corner.
    66'
    Anguissa er nær ved å score selvmål på den corneren. Får en fot på ballen, og den går like over eget mål.
    67'
    Spillerbytte - Kamerun
    Inn: Gael Ondua
    Ut: Martin Hongla
    69'
    Widmer er gjennom på kant. Innlegget blokkeres til corner.
    70'
    Spillerbytte - Sveits
    Inn: Noah Okafor
    Ut: Xherdan Shaqiri
    72'
    Inn: Haris Seferovic
    Ut: Breel Embolo
    72'
    Inn: Fabian Frei
    Ut: Djibril Sow
    73'
    Kamerun får corner.
    73'
    Inn: Vincent Aboubakar
    Ut: Eric Maxim Choupo-Moting
    74'
    Inn: Georges-Kevin Nkoudou
    Ut: Karl Toko Ekambi
    76'
    Widmer ligger nede. Fikk seg et slag i ansiktet.
    76'
    Fai med knallhardt innlegg. Ingen spisser rekker frem.
    81'
    Inn: Fabian Rieder
    Ut: Ruben Vargas
    81'
    Inn: Nicolas Moumi Ngamaleu
    Ut: Bryan Mbeumo
    82'
    Tempoet har naturlig nok falt betraktelig.
    82'
    Sveits får en corner. Rieder med et innlegg som blir avklart til corner rett ved stolpen til Kamerun.
    83'
    Manuel Akanji
    Får gult kort for protester. Stopperen vil ha hands og straffe på den foregående corneren.
    84'
    Frispark til Sveits. Sommer tar seg god tid.
    86'
    Fai med nytt innlegg. Widmer header ut til innkast.
    87'
    Xhaka får tid og plass. Prøver en markkryper. Keeper er nede i hjørnet og holder skuddet.
    89'
    Inn: Eray Comert
    Ut: Ricardo Rodriguez
    90'+1
    Det er lagt til seks minutter.
    90'+1
    Sveits triller ball på midtbanen nå. Tar ingen risiko i spillet - naturlig nok.
    90'+1
    90'+3
    Sommer kommer ut og plukker en stuss fra egen forsvarer.
    90'+4
    Seferovic kommer alene med keeper. Bruker litt tid før han avslutter. Kamerun får blokkert. Corner til Sveits.