0-1
0-2
0-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Ah, da er det endelig tid for den norske cupen igjen! Vi er kommet til andre runde og du har kommet til livedekningen av tronheimsderbyet Tiller mot Rosenborg.
    Det er altså den blå delen av sørsiden av Trondheim som tar imot byens storklubb: Rosenborg. Tonstad er kledd til fest. Kan cupbomben smelle her i kjøpesenter-land? Rosenborg blir å spille i sine nye, rosa tredjedrakter i kveld. Noen vil nok tenke på semifinaletapet mot Follo i 2010 når de hører rosa drakter...
    Storebror-klisjéen er det i hvert fall ikke vits å bruke om RBK i dag. Ikke på grunn av den begredelige sesongstarten, men fordi Tiller-gutta er ett år eldre som klubb. Men til tross for at det er en 103-åring mot en 102-åring i aften, har de bare ett møte seg imellom: Rosenborg slo Tiller her på samme bane den 1. mai i 2012. Målscorere: Markus Henriksen (to), daværende russ Fredrik Midtsjø (to), Borek Dockal (to), russ Jonas Svensson og Stefan Strandberg.
    Tidligere keeper og Tiller-entusiast Marius L.Larsen publiserte i går en tekst som nærmest var sentimental på vegne av dagens hjemmelag. For Tillers siste ti år har ikke vært en dans på roser. I 2012 bestemte en gruppe i Tiller-fotballen at de skulle slå seg sammen med Melhus og danne et satsingslag mellom Trondheim syd og Gauldal. Det gikk bare sånn passe interessemessig, selv om den nye klubben Rødde berget plassen i 2. divisjon i 2014. Spillere som Michael Karlsen, Eirik Valla Dønnem, Christian Eggen Rismark og en rekke av dagens Ranheim-spillere rakk å være innom satsingsklubben, som byttet hjemmebane fra Tiller til Melhus og senere til Heimdal, før de la ned.
    Tiller startet på nytt i bunnen av det trønderske divisjonssystemet, men da Rødde til slutt ble hjemløs, kom de hjem, tok over logoen og kalte seg Tillerbyen. Først i 2019 var Tiller tilbake i 3. divisjon i sin originale form, for første gang siden året de tapte mot RBK - i 2012.
    Ellers har mye av praten gått på Tillers hovedtrener Simon Hustad Evjen. 27-åringen er kjent som en ung og lovende trener i Trondheim og den tidligere Sjetne- og Kvik-treneren har foran årets sesong fått sjansen i 3. divisjon. Men det folk snakker aller mest om, er at Evjen til vanlig jobber med Fotball etter skoletid for RBK. I kveld kan unggutten slå ut sin arbeidsgiver! Til Adresseavisen sier Evjen at han naturligvis håper på seier og 3. runde-kamp i cupen.
    RBK-hovedtrener Eirik Horneland er i hardt vær. Sesongstarten har alle fått med seg og rogalendingen fikk hard medfart etter 0-2 mot sin tidligere arbeidsgiver Haugesund på 16. mai. 3-2 mot Mjøndalen på klubbens 102-årsdag var dermed absolutt nødvendig. Den - og 1-0-seieren mot Sarpsborg hjemme er alt trønderne har fått med seg av trepoengere i serien. I cupen ble det 3-1-seier for Rørvik på bortebane, etter at 4.divisjonslaget holdt eliteserieklubben til 1-1 til pause.
    På banen er Mikael Tørset Johnsen kveldens profil. RBKs stortalent kommer fra nettopp Tiller og er lillebror av Ajax sin Heerenveen-utlånte 20-millionersmann Dennis Tørset Johnsen. Begge er sønner av tidligere eliteseriespiller Tor Gunnar Johnsen.
    Av Tiller-spillerne er nok Sindre Welo den mest spennende. Welo har lagt bak seg en sesong for Freidig i futsalens eliteserie. Ellers kan også keeper Erland Tangvik nevnes her. Han er en av Trøndelags mest spennende målvakter og kan værte nestemann til Ranheim om enten Even Barli eller Magnus Lenes forsvinner fra eliteserieklubben.
    Ingen Odin Thiago Holm fra start for Tiller. Vålerengas trønderske stortalent er på lån her ut vårsesongen, men lagets største stjerne varmer benken fra start. Rosenborgs største stjerne er fortsatt ikke i tropp. Nicklas Bendtner har ikke vært i tropp på de fire siste kampene nå.
    Tjue minutter til innmarsj nå og sittetribunen på TOBB Arena Syd er fylt til randen for lengst. Foreløpig er det varmt i været med et lite hint av vind. Godt cupvær. La det forbli slik!
    Lagene er kommet ut på banen og 22 småputter fra Tiller springer av banen i dette øyeblikk. Kampen snart igang!
    Kampen har startet
    0'
    Robert Eggen blåser i sin fløyte og Oskar Stølan tar avspark. Det slås langt med en gang.
    1'
    Veldig uvant å se Rosenborg i sin rosa premiere. Ser ut som de har vasket tøyet med den berømte, røde sokken.
    2'
    Botheim med dagens første skudd. Rett i blokka. Helland utfordrer på bølge to, men Tiller får klarert.
    2'
    Akintola med RBK-innlegg. Rett i klypene på Tangvik.
    3'
    Nytt Akintola-innlegg, i retning Helland. Det er godt slått, men Helland-kompis Magnus Bjerke klarerer. Viktig ikke å tape duellene mot kompiser fra egen krets. De tapte duellene kan man fort få høre om i årevis...
    4'
    Akintola utfordrer Olufsen mye så langt, men Tiller får slått unna det som kommer.
    5'
    Horneland sitter rolig på benken foreløpig. Det er Emberland som står med armene i kors og beveger seg i sin tekniske sone.
    6'
    Simon Evjen sitter også rolig.
    6'
    Espen Johnsen får ballen i mellomrom og satser på at det kommer et løp i bakrom. Det gjør det ikke og forsøket på å tre igjennom kanten triller ut.
    7'
    Mye folk på kamp i dag! Og mange barn og unge i hjemmelagets blåe farger. Cupen er vakker, dere!
    8'
    Nytt innlegg fra RBKs høyreside, denne gangen fra Hedenstad. Den når Helland, som får avsluttet. Keeper Tangvik signaliserer at han har kontroll på avslutningen, som går til side for mål.
    9'
    Stegavik kjemper mot Hedenstad og ser ut til å komme seg rundt. RBK-backen går i kroppen og legger seg rutinert ned og får frispark.
    9'
    Tiller ligger med samtlige mann bak ball og forsvarer seg dypt. Forståelig.
    11'
    Akintola skaffer RBK corner. Helland slår den inn i femmeteren og det ser ut som det blir hawaii der inne, før dommer Eggen blåser utover. Småfarlig.
    11'
    Tiller tapte for øvrig generalprøven 0-1 for Gjøvik-Lyn. Evjens menn beseiret Steffen Iversens Trygg/Lade i cupens første runde.
    13'
    Sindre Welo header ut et innlegg fra RBKs Tiller-helt Mikael Tørset Johnsen.
    14'
    RBK triller fra side til side, leter etter åpninger. Tiller sideforskyver bra og slipper til lite foreløpig.
    14'
    Tiller bygger også opp bakfra. Det skal gå langs bakken, må vite. Evjen har en romantisk spillestil, med Nils Arne Eggen og Arsene Wenger som forbilde.
    15'
    Martin Berdal stopper en ny crosser fra Tørset Johnsen, blir sparket og får frispark.
    16'
    Evjen reiser seg noen små sekunder for å få bedre sikt til et innkast høyt i banen. Ellers sitter unggutten rolig enda.
    18'
    Tørset Johnsen danser forbi Stølan, men pasningen hans mot Botheim blir stoppet av Iversen. Ballen går tilbake til RBK og de prøver seg på runde to. Olufsen rydder opp.
    19'
    Det blir veldig trangt når RBK angriper. De kommer seg ikke inn sentralt og innleggene har ikke vært farlige. Til nå.
    20'
    Alle tror RBK har tatt ledelsen! RBK tapetserer 16-meteren til Tiller rosa og hjemmelaget ser dønn slitne ut, får ikke klarert og Botheim kjemper til slutt ballen forbi Tangvik. Dessverre for den regjerende cupmesteren er det blåst favør Tiller!
    22'
    Men altså. RBK vinner ALLE andreballer nå. Dette kan ikke gå for Tiller. De ser helt kjørt ut, men dæven som de forsvarer seg.
    23'
    Ikke høy klasse over de tre siste innleggene til Hedenstad. Går stort sett i blokk.
    23'
    Det slås presist mot Botheim, som får avsluttet! Rett på Tangvik, men farlig!
    23'
    Stegavik og Johnsen kjemper tilbake ball høyt i banen og Hermanstad avanserer ned mot dødlinja. Ser ut som han blir tatt og går i bakken, men dommeren fra Melhus vinker opp Tiller-kanten.
    25'
    Frispark i gyldent hold for en høyrefot. Eller tar Helland en cupfinale-2016-spesial?
    25'
    Han går for gull, Helland. Den treffer muren og går ut til corner.
    26'
    Botheim flikker videre til Valsvik, som ikke kommer til avslutning.
    26'
    Alle spillerne er på Tillers halvdel når RBK får kast. Ja, minus Østbø da.
    27'
    I 2012 brukte RBK 14 minutter på å gå opp i 3-0. Etter en liten halvtime har ikke RBK hatt tre målsjanser i kveld.
    28'
    Hedenstad åpner Tiller-flaska og Akintola kommer til skudd inne i 16-meteren! Retningen er ok, men Berdal står i veien.
    29'
    Helland finner Akintola på nærmeste stolpe og kantkollegaen får snudd seg og avsluttet. Farlig.
    30'
    Det er ikke mange trekkene Tiller får ha ball i laget før den skifter eier. Slår mer langt nå.
    30'
    Welo tør å avansere med ball, men mister. RBK er for upresis i bruddet.
    31'
    Fortsatt Emberland som coacher på RBK-benken.
    31'
    Plutselig har Akintola et hav av rom bak Tiller-backen, men RBK-kanten er sørgelig upresis. Uvisst hva eller hvem han siktet på, men ballen endte på Strindheim.
    32'
    Hedenstad danser seg forbi noen Tiller-spillere, men Welo header unna forsøket. RBK får ikke til noen ting. Vi er snille hvis vi sier de har skapt to målsjanser.
    33'
    Birger Meling har vært fryktelig upresis så langt. Som regel en av lagets mest solide, hver gang. Klink åtte på børs og to målgivende i cupfinalen i fjor. Grå til nå her i 2.runde på Tonstad.
    35'
    Helland spiller til Akintola som får vendt opp og kommer alene med Tangvik! Sterkt forarbeid, men avslutningen holder 5.divisjonsnivå!
    35'
    Sekunder senere er ballen i mål og det er vel Botheim som tilsynelatende hælflikker den inn. Men det er avblåst for offside. Hjemmepublikummet flirer.
    36'
    Ti minutter før pause og RBK-angriperne ser like rådville ut som fedrene på juleshopping på City Syd, en kilometer her fra banen. Heldigvis ikke julaften helt enda.
    37'
    RBK jobber for avslutning i boks og til slutt får Denic dunket til fra 16 meter. Rett på Tangvik.
    38'
    Jeg har nesten ikke sett Tiller med ball, for hver gang jeg er ferdig med å skrive om RBK-angrepene har hjemmelaget mistet ballen igjen.
    39'
    Denic mister ball tre ganger på få sekunder. Gjestene beholder ball, men så går Botheim i bakken inne i boksen. Ser ut til å ha vondt.
    40'
    RBK maktet ikke å lede til pause mot 4.divisjonslaget Rørvik i første runde. Da sto det 1-1. Kanskje står det 0-0 til pause i dag også.
    42'
    Helland får god til å sikte med et innlegg. Går rett i føttene på Welo.
    42'
    Helland finner Konradsen i boks og nordlendingen leker med Johnsen før han dundrer til fra kloss hold. Tangvik står i veien igjen!
    43'
    Tangvik er en bra keeper, han. Sist han tapte en cupkamp ble han for øvrig utvist. Litj-Ingebrigtsen, Mats, sønnen til Kåre, måtte stå et kvarter. Det var i kvaliken i fjor. Iskald kveld på Tempe. Husker ikke motstanderen, men jeg husker jeg var på kampen.
    44'
    Tangvik i veien igjen! Stopper et hodestøt, som han riktig nok får rett på seg.
    45'+1
    Det legges til ett minutt i denne begredelige førsteomgangen.
    45'+1
    Tørset Johnsen fyrer fra spiss vinkel. Tangvik blokkerer på nærmeste stolpe. Corner.
    45'+2
    Resultatløs.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Ja, da er det pause. Tiller prøver å spille seg ut bakfra i 3.divisjon, men her blir det mest langt og direkte. Får lite tid med ball og har ikke vært i nærheten av å skape noe. Ligger lavt og kompakt med elleve mann bak ball. Rosakledde RBK-spiller triller fra side til side, ut på kant og inn med smådårlige innlegg hele veien. Tangvik tar det som kommer. Hett tips: Ikke sett deg ned og se 1. omgangen fra cupkampen mellom Tiller og Rosenborg. Med mindre du sliter med nattesøvnen. Da kan du gjøre det. Jeg tar meg en kaffe, så ser vi om vi får noen scoringer i andre omgang.
    Tennisball-konkurranse i pausen. Om å treffe midtbanen fra tribunen. Roar Alstad, med ball 47, imponerer og treffer skjæra meg midt i rundingen på midtbanen. Imponerende. Kampens store prestasjon.
    Lagene på veg ut på banen igjen. En slukøret gjeng i rosa. De ser liksom ikke over-entusiastisk og inspirert ut heller. Emberland gestikulerer litt til Konradsen, ellers er det hengende hoder.
    2. omgang
    45'
    Eggen og Botheim setter igang andre omgang.
    46'
    Valsvik taper i lufta og Tiller flytter opp laget.
    46'
    Fortsatt Emberland som coacher. Horneland er vanskelig å få øye på på andre siden. Rolig.
    47'
    Tørset Johnsen skaffer RBK frispark på siden og Helland skrur inn. Botheim får avsluttet, men igjen: Rett på Tangvik.
    48'
    Akintola og Helland har byttet side.
    48'
    Helland har startet andre omgang friskt og fyrer fra distanse. Skuddet er derimot ikke godt og Tangvik ligger og venter på ballen.
    49'
    Gitt at det ikke er noe viktig som ikke har kommet frem i Bendtner-sagaen: Lurer på hva den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen med EM- og VM-scoringer tenker der han sitter og ser dette laget ha 0-0 mot 3.divisjonslaget Tiller etter 50 minutter. Ser han kampen?
    50'
    Tiller takler RBKs høye press på ballfører EKSTREMT dårlig.
    51'
    Meling herjer rundt på venstresiden, men Stølan redder Tiller. Beiner ut til hjørnespark.
    52'
    Slår på første stolpe. Det blir klarert.
    52'
    Åsen, Konradsen Ceide og Søderlund er i oppvarming for RBK.
    52'
    Bjerke klarerer to RBK-forsøk, det siste fra Helland. Corner.
    53'
    Det blåses frispark for Tangvik inne i feltet.
    53'
    Cupfest og trivelig stund her i Trondheim sør, men få bidrag fra tribunen. Syng litt da! Laget deres har 0-0 mot RBK etter 53 minutter!
    54'
    Frispark til Tiller i flott innleggshold!
    54'
    Valsvik er høyest i feltet på lompen til Bjerke.
    55'
    Meling slår hardt inn langs bakken på kontra. Futsalprofil Welo klarerer. Mange futsalspillere på dette Tiller-laget. Helland har for øvrig også eliteseriekamper for Tiller i futsal.
    55'
    Østbø presses hardt og må dunke unna. Publikum jubler.
    56'
    Gult kort til Tiller
    Legger Helland i bakken rett utenfor 16-meteren etter en kontring.
    56'
    Frisparket er på rundt 25 meter, litt til venstre for mål. Fint Sapara-hold.
    56'
    Hedenstad stiller opp, men det er Helland som dunker til med venstre. Dupper mot krysset, men Tangvik plukker.
    57'
    Mål for Rosenborg!
    Tiller 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Erik Botheim
    Målgivende: Anders Konradsen
    Flott satt opp av Tiller-gutten Tørset Johnsen. Han slipper til Konradsen som spiller videre til Botheim i boksen. Sistnevnte bredsider inn 1-0! Der blir Tiller straffet for et forsøk på kontring. Botheim feirer selvfølgelig som han har scoret mot Milan. Men det er LOV!
    57'
    Heroisk forsvarsinnsats av Tiller, men med ball er de nakne. Dette virker egentlig avgjort, selv om RBK-fansen ikke har grunn til å være breial enda.
    59'
    Stortalentet Odin Thiago Holm skal inn for Tiller. Står klar.
    60'
    Botheim finner Helland ute på kanten og hemnværingen har god til å sikte på bakre stolpe, der Botheim har løpt seg fri. Innlegget er godt og Botheim header ned mot den høye keeperen. Tangvik er nede og blokkerer!
    61'
    Niklas Lyngvær Iversen, som sylfrekk og god med ball i breddefotballen, ser langt mer menneskelig ut mot RBK, gitt. Bruker å pløye gjennom midtbanene i 3.divisjon. Får lite tid med ball her.
    61'
    Spillerbytte - Tiller
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Niklas Iversen
    Da, Vålerenga-fans. Nå må dere følge med her!
    61'
    Mål for Rosenborg!
    Tiller 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Birger Meling
    Macca Bjerke dukker på et innlegg fra høyre og Meling får god plass og god tid til å dunke ballen mellom tverrligger og hodet til Tangvik.
    62'
    Stegavik springer i bakrom, men assistentdommer Line Cathrine Nymoen har sett en offside.
    64'
    Bjerke bryter en RBK-ball, men det går alltid maks fem sekunder eller to trekk, så er ballen i favør rosa drakt igjen.
    65'
    Berdal prøver å finne Olufsen ute på kant med en hard pasning. Den går ut. Spede forsøk fra hjemmelaget nå.
    66'
    RBK 2012 leder for øvrig 6-2 mot dagens RBK-lag. I 2012 gikk de opp i 7-0 om 69 minutter. Går mot seier for laget for sju år siden.
    66'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Anders Konradsen
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: David Akintola
    67'
    Åsen og Helland spiller nærmest futsal utpå her nå. Åsen gjenvinner og kombinerer med kapteinen inne i boks. Ender med corner.
    68'
    Stølan header ut og Hedenstad fyrer. Bra forsøk, men Tangvik har kontroll.
    68'
    Thiago Holm tar ned ball og prøver å finne Olufsen med en kort pasning. Går ut til kast.
    69'
    Smått nære for Tiller! Berdal lemper inn etter god jobb av Johnsen. Killingberg får nesten avsluttet, men tar i stedet Hovland.
    71'
    Gult kort til Tiller
    71'
    Spillerbytte - Tiller
    Inn: Alpha Doboyou
    Ut: Ole Jørgen Stegavik
    71'
    Spillerbytte - Tiller
    Inn: Sondre Bondø Garstad
    Ut: Robin Johansen Hermanstad
    Artig for litj-Garstad å få et innhopp. Storebror Marius er et ikon her på Tiller. Smilte pent i døra da pressen kom inn og. Fin fyr.
    72'
    Oooh, Meling får fyre fra spiss vinkel, nær mål. Det går til side for cupfinalens store spiller.
    73'
    Tiller står høyt nå.
    73'
    Bondø Garstad får skutt med en gang! Berdal lemper opp og ballen ender hos Garstad, men skuddet går i blokka. Tiller vinner andreball og det kommer et innlegg til. Det demper Hedenstad ned til Østbø.
    74'
    RBK kontrer, får corner og Helland går tilsynelatende for mål! Slår hardt rett på mål. Tangvik slår til nytt hjørnespark.
    74'
    Slår tett på boks igjen. Tangvik holder.
    75'
    Åh, så nært et drømmeøyeblikk! Stortalentet Tørset Johnsen vender opp og får skutt fra 20 meter. Går via en Tiller-spiller og til corner! Like til side. Det hadde vært et artig punktum for en unggutt som har spilt mye fotball her på Tonstad.
    76'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Pål André Helland
    76'
    Hjørnespark til Rosenborg
    77'
    Denic stusser mot Botheim som nesten setter inn sitt andre!
    77'
    Stølan setter igang Holm og en Tiller-kontring. 15-åringen går i bakken i duell med Trondsen. Frispark for ungdomsskoleeleven.
    79'
    Bjerke slår inn mot Berdal. Valsvik er igjen sjef i feltet.
    79'
    Welo og Garstad med god gjenvinningsjobb. Tiller står høyt oppe i jakten på 1-2.
    80'
    Åsen har god plass og avanserer med mye rom foran Tiller-boksen. Prøver å kombinere med Ceide, som er upresis.
    81'
    Stølan med god gjenvinningsjobb mot RBK-kaptein Trondsen, men Killingberg får ikke utnyttet pasningen til noe konstruktivt.
    82'
    RBK kontrer raskt ved Åsen, som igjen finner Ceide. Talentet fra Finnsnes stoppes av Welo, som blir liggende nede med det som likner en krampe.
    82'
    Det klappes for ny tilskuerrekord, men jeg hørte ikke helt tallet. Var for opptatt av å se hva Ceide fikk til alene med keeper.
    83'
    Trondsen tar med seg ball og slipper til Ceide, som får avslutte alene med Tangvik fra spiss vinkel. Avslutningen er for dårlig, rett på Tangvik.
    84'
    Det slås langs bakken, det er et overhopp der og Doboyou fyrer! Rett i en RBK-spiller.
    84'
    Botheim kan utfordre en mot en, mot Welo. Venter på Ceide og Åsen. Sistnevnte kommer på blindsiden og det slås unaturlig nok på Åsen. Feilvalg.
    86'
    Ceide utfordrer hele City Syd, Tillertorget, Stormsenteret og Panorama-hotellet. Han danser forbi Bjerke og alle, men avslutningen er dessverre langt fra like godt som raidet.
    87'
    Mål for Rosenborg!
    Tiller 0 - 3 Rosenborg
    Mål: Gjermund Åsen
    Målgivende: Erik Botheim
    Nå er klokka 1 på natta på Tiller. Åsen kontrer tre mot en, slipper til Botheim, og får igjen på blank kasse. Gutta feirer med en klem.
    87'
    Og DA er det punktert og publikum begynner å finne veien hjem.
    88'
    Killingberg løfter inn, Hovland stanger unna. RBK kontrer.
    89'
    Upresise på gyldne kontringssjanser mot ekstremt slitne 3.divisjonsspillere. De er det bare å utnytte bedre, RBK, for dere har ikke akkurat bydd opp til kjempefest.
    90'
    To minutter legges til.
    90'+1
    Doboyou utfordrer og skyter. Sklir helt av foten.
    90'+1
    Nå begynner det å bli kaldt på stadion. Greit å slippe ekstraomganger her tror jeg.
    90'+2
    Tiller kløner med ball og får til lite på slutten.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
    Da er det slutt. Hjemmelaget holdt i 57 minutter, helt til Konradsen fant Botheim inne i feltet. Unggutten bredsidet inn 1-0 etter en times lang stangeprosess mot lavtliggende og heroiske Tiller. Da var spørsmålet bare hvor mye det skulle bli. Og det ble ikke så mye her heller, for RBK, som også bare scoret tre i Ytre Namdal i første runde. Meling doblet på en tellefeil i Tiller-forsvaret, før Botheim serverte Åsen på en sen kontring. Varmt vær, heroisk forsvarsspill og tilskuerrekord må ha varmet hjemmepublikummet. 2512 tilskuere fant veien til Tonstad i kveld. Hyggelig! Takk for oss fra Tiller, 32 lag kan drømme om cupfinale etter den 2.runden. Det kan ikke Tiller, mens et hardt prøvet RBK får sjansen også i runde tre.
    Meling er raskt borte for å skrive autografer og ta bilder. Blant annet med Tiller-back Killingberg, som både får bilde med landslagsbacken og et kyss fra kjæresten like etterpå. Det må vi registrere her, før vi tar kvelden.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her