1-0
1-1
1-2

Velkommen til Alfheim. I dag avsluttes cupens tredje runde, og herfra venter et realt nordnorsk rivaloppgjør idet Tromsø tar imot Bodø/Glimt til kamp om retten til å møte Stabæk i fjerde runde.
    TIL og Glimt har møtt hverandre et utall ganger opp gjennom tidene. Status for oppgjørene i serie og cup fra 1993 og frem til i dag er 15 TIL-seire, 10 uavgjorte og 9 seire til Bodø/Glimt.
    Bodø/Glimt har slitt med å vinne her på Alfheim i senere år. Sist de gulkledde tok med seg en seier fra Alfheim var i 2003 da lagene møttes i semifinalen i cupen.
    Tromsø må klare seg uten Zdenek Ondrasek i dag. Det blir i stedet unge Runar Espejord som skal bekle spissrollen. Noen fravær for hjemmelaget også på midtstopperplass som gjør at det er duket for William Frantzen som stoppermakker til Simen Wangberg i dagens kamp. Ellers har Steinar Nilsen sine beste menn tilgjengelig.
    Glimt stiller med stort sett de samme som slo Viking i siste seriekamp. Unntakene er Papa Ndiaye og Dominic Chatto som har vært plaget med skader. Begge var rapportert å være klare til å bli med nordover, men ingen av dem er med i kamptroppen i dag. Inne i startoppstillingen er i stedet Anders Karlsen og Ulrik Saltnes.
    Glimt har tatt seg til denne tredjerunden på temmelig komfortabelt vis. Første runde ga 5-0 borte over Tverlandet, mens det i andre runde ble 3-1 over Mo, også det på bortebane.
    Da har ferden hit straks vært langt mer humpete for hjemmelaget. Også TIL har hatt bortekamper i begge de to første rundene, og både mot Mjølner og Finnsnes har de rød/hvite trengt straffesparkkonkurranse for å avansere. Tromsø har i løpet av disse oppgjørene ikke scoret et eneste mål som ikke har kommet på straffespark. Skal man avansere enda en runde er det nok på høy tid å sette sitt første spillemål i cupen i dag.
    Glimt med avsparket. Slaget om Nord-Norge er i gang.
    1'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Ulrik Saltnes
    Wangberg header ut til ny corner fra motsatt side.
    1'
    Anders Karlsen
    Lekström får bokset unna.
    2'
    Moldskred får lagt inn fra Tromsøs høyreside, men Braaten får en fot på innlegget og beiner ballen unna vei.
    5'
    Antonsen slår langt opp i retning Drage, men oppspillet blir alt for hardt, og ballen spretter ut over dødlinja før Drage har sjanse til å nå fram.
    6'
    Moldskred prøver å stikke gjennom til Espejord, men pasningen brytes av Braaten.
    8'
    Laajab går høyest og header på mål, men avslutningen treffer rett på Lekström.
    9'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Thomas Drage
    Remi Johansen går til værs bak i feltet og header, men utenfor.
    10'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Ibba Laajab
    Laajab seiler for sent inn i en takling på Wangberg og får kampens første gule kort.
    11'
    Espejord spiller på tvers i feltet, men pasningen kommer for langt inn for Moldskred og fanges i stedet opp av Sané som kan rydde opp for bortelaget.
    13'
    Saltnes slår inn fra venstre, men Lekström kommer ut fra streken og får kastet seg over ballen før noen gule kan komme på den.
    13'
    Trond Olsen får en god mulighet og avslutter fra 16 meter, men skuddet går i skulderen til Lekström som dermed avverger faren.
    14'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Runar Espejord
    Alfheim eksploderer i glede idet hjemmelaget tar føringen. Det begynner med at Moldskred bryter en pasning på midtbanen og stormer i angrep. Han spiller på tvers og setter opp Kind Bendiksen som skyter fra distanse. Lasse Staw redder, men gir en retur som Espejord fanger opp. Han tar ballen med seg forbi Glimt-keeperen og triller ballen i det tomme målet.
    15'
    Laajab kommer seg til dødlinja og slår inn, men innlegget går over alle i feltet.
    18'
    Glimt får nesten en gratismulighet etter en slurvete pasning fra Frantzen, men Kent-Are Antonsen berger situasjonen for hjemmelaget.
    22'
    Moustapha Ndiaye sender avgårde en knallhard heading etter et innlegg fra venstre, men han treffer over mål. Bra mulighet for gjestene det der.
    23'
    Lekström kommer ut for å bokse et innlegg fra høyresiden til Glimt, men han bommer på ballen. Han berges imidlertid av Moldskred som fanger opp den løse ballen og beiner den unna.
    25'
    Drage spiller mot Espejord i feltet, men ballen stusses videre av Braaten, og Glimtkeeper Lasse Staw kan komme ut og ta hånd om ballen.
    29'
    Moldskred får ballen på egen halvdel idet Glimt står høyt. Han har masser av plass å løpe i og avanserer til 25 meter før han forsøker å lure Staw som står litt langt ute med en lobb, men avslutningen går over mål.
    31'
    Saltnes løfter inn i feltet mot Laajab, men spissen bruker alt for mye armer i duellen og får ingenting annet enn et frispark imot ut av den situasjonen.
    34'
    Gult kort til Tromsø
    Remi Johansen
    Johansen holder igjen Laajab og får et korrekt gult kort.
    36'
    Brede Moe header på tvers i TIL-feltet og finner Ndiaye som forsøker en slags brasse-lignende variant, men han er et godt stykke ifra å treffe mål med den avslutningen.
    38'
    Kind Bendiksen spiller frem til Drage som stikker videre til Moldskred. Han får ballen i god posisjon og spiller bakover i feltet til Espejord, men situasjonen stoppes. Det er markert for en offside.
    39'
    Thomas Jacobsen
    Jacobsen sender Drage i bakken med en litt for tøff takling.
    40'
    God mulighet for TIL! Frantzen spiller fri Drage med en flott pasning, men selv om Drage er alene med keeper har han litt spiss vinkel, og Staw avverger forsøket.
    40'
    Moustapha Ndiaye header unna.
    41'
    Laajab går seg fast i tre Tromsø-spillere og mister ballen.
    44'
    Remi Johansen drar til med venstrefoten fra 18 meter, men han treffer heller dårlig og ballen seiler høyt over mål.
    44'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Tromsø 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Trond Olsen
    Kontroversiell situasjon på Alfheim! Braaten slår langt opp til Olsen som får den med seg og fyrer av et skudd. Han treffer skuldra til Lekström og ballen slår i tverrliggeren, ned igjen på streken og opp i tverrligger enda en gang før den spretter vekk fra mål. Det var helt håpløst å se om den ballen var inne eller ikke, men en mann er sikker i sin sak, og det er assistentdommeren som kommer joggende alvorlig på etterskudd og ser det hele fra en temmelig skrå vinkel. Det pipes fra tribunene for avgjørelsen om å godkjenne målet, men målet står nå uansett.
    45'
    45'+7
    Det er pause på Alfheim og lagene står likt etter en jevnspilt omgang med en hel del dramatikk. Tromsø tok ledelsen tidlig, men helt på tampen scoret Glimt..., eller gjorde de egentlig det? Uansett ble det utligning, og lagene er like langt før de siste 45 minuttene.
    45'
    Tromsø tar avspark. Vi er i gang med andre omgang på Alfheim.
    46'
    Frispark fra Glimts venstre flanke som Karlsen slår inn til Laajab. Han får headet, men greier ikke å styre ballen mellom stengene.
    48'
    Sané slår langt opp til Olsen som prøver å ta ned ballen med brystet, men mottaket blir ikke av det følsomme slaget, og ballen triller i stor fart ut over dødlinja uten at Olsen har mulighet til å nå den.
    51'
    Lekström bokser unna.
    51'
    Kristian Brix
    Lekström bokser og Drage forlenger ballen opp til Moldskred som setter igang en overgang, men muligheten stopper opp for TIL da Trond Olsen fravrister Drage ballen.
    52'
    Kind Bendiksen slår opp mot Espejord, men Sané leser situasjonen og kommer seg foran og bryter oppspillet.
    55'
    Drage med en fantastisk frispilling av Frantzen på venstresiden, men det påfølgende innlegget tar Sané hånd om i lufta foran mål.
    57'
    Espejord får skutt fra 17 meter, men skuddet blir ørlite for høyt.
    58'
    Enorme sjanser for Glimt! Sané header først fra kloss hold, men blir blokkert. Så får han igjen ballen og fyrer av et skudd som reddes på streken.
    60'
    Lekstrøm bokser unna.
    61'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Jonas Johansen
    61'
    Lekström får slått ballen unna.
    62'
    Innoverskrudd corner fra Karlsen.
    63'
    Tromsø 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Vieux Sané
    Ndiaye header, men det reddes igjen på streken for Tromsø, men denne gangen greier Sané å ekspedere returen i mål.
    64'
    Trond Olsen sender et frispark frem i feltet og Laajab løper seg fri i feltet og har muligheten til å avslutte på volley alene med keeper. Imidlertid bommer han fullstendig på ballen, og faren er over for denne gang for Tromsø.
    67'
    Norbye kommer rundt og slår inn og Sané sender ballen i retning eget mål, men Staw reagerer kjapt og avverger.
    69'
    Tromsø fomler med pasningsspillet og Trond Olsen kan snappe ballen fra Wangberg og storme i angrep. Det ender i et forsøk fra spiss vinkel fra Olsen, men skuddet passerer på tvers av målet.
    72'
    Trond Olsen
    Olsen får gult for en felling av Norbye.
    72'
    Tromsø kommer på en overgang i stor fart og med mye folk, men det ender bare i en litt halvhjertet avslutning fra Ingebrigtsen som blokkeres.
    74'
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Thomas Drage
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Ulrik Saltnes
    78'
    Glimt har fått frispark 20 meter fra Tromsømålet. Laajab går for et skudd, men sender ballen over tverrliggeren.
    78'
    Moldskred drar til fra 25 meter, men skuddet blir for høyt.
    80'
    Inn: Lars Gunnar Johnsen
    Ut: Remi Johansen
    81'
    Thomas Kind Bendiksen
    Braaten beiner ballen unna. Den slås inn igjen mot Wangberg, men Staw kommer ut og bokser og sender i samme slengen Wangberg rett i bakken så stopperen blir liggende igjen.
    81'
    Wangberg er på beina igjen etter litt behandling. Det ser ut til at han kan fortsette kampen for hjemmelaget.
    83'
    Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ingebrigtsen slår den innoverskrudde corneren over alle i feltet, og ballen skrur ut til en femmeter.
    84'
    Morten Konradsen
    Lekström bokser ballen unna.
    86'
    Inn: Ulrik Berglann
    Ut: Trond Olsen
    87'
    Lasse Nilsen spiller vegg med Moldskred og får igjen ballen i en bra avslutningsposisjon. Han prøver å lure den inn ved lengste stolpe, men skuddet stryker like utenfor. God Tromsømulighet!
    89'
    Braaten header tversover i eget felt før en hånd fra Lasse Staw får avverget situasjonen.
    90'
    Glimt slår kontra etter corneren. Laajab slåss seg gjennom, men greier ikke å sette avslutningen.
    90'+1
    Laajab fyrer av, men skyter et stykke over mål.
    90'+2
    90'+4
    Der går fløyta for full tid, og det betyr at det er Bodø/Glimt som går videre etter å ha vunnet 2-1 og får møte Stabæk i fjerde runde. For Tromsø er cupen over for i år.
    Dette var en tøff og jevn kamp slik oppgjør mellom 'naboer' gjerne er. Det er ingenting å si på at Glimt vinner, men her kunne det ha bikket hvilken vei som helst, og det var de små marginene som til slutt ble avgjørende.