4 280
7 398

Velkommen skal dere alle være til Romssa Arena. Her skal Eliteseriekula rulle for første gang denne sesongen, og det er tross datoen ingen aprilsnarr.
    Ser vi på fjorårstabellen er det et skikkelig toppoppgjør som skal åpne sesongen her oppe i nord. Fjorårets bronsevinnere tar nemlig imot sølvmedaljørene fra Brann.
    Det har imidlertid vært satt store spørsmålstegn ved hjemmelaget før den kommende sesongen. Mye og mangt har blitt både sagt og skrevet om Bodø/Glimts raiding av både hovedtrener, speider og midtstopperkjempen Jostein Gundersen fra sine nordnorske rivaler. I tillegg har viktige brikker som Niklas Vesterlund og El Hadji Diouf reist. Erstatterne er ikke de mest meritterte, og det vil vise seg utover sesongen om Tromsø har truffet like godt med rekrutteringen i år som de greide i fjor.
    Oppkjøringen har i hvert fall ikke beroliget nervøse Tromsø-tilhengere. Etter en sterk seier over svenske Häcken i februar har det blitt fem strake tap og en målforskjell på 1-11. Da har det virket som ting er mer på plass i Bergen. Et knepent tap mot Molde, en uavgjort og fire seire er vinterens fasit for Brann.
    Ting ser også lysere ut rent spillerlogistisk for gjestene. Stammen i laget som tok sølv i fjor er intakt, og i dag får danske Emil Kornvig sin debut etter å ha blitt hentet inn fra italienske Cittadella i vinter.
    Om ikke Tromsø har virket litt ribbet etter fjoråret allerede har man heller ikke gjort ting enklere for seg selv til dagens premiere. Både lagkaptein Ruben Yttergård Jenssen og nykommeren Vetle Skjærvik må stå over med karantene etter å ha pådratt seg røde kort i treningskampene.
    Tromsø og Brann har hele 64 oppgjør bak seg på øverste serienivå før dagens kamp, og de har så langt delt poengene helt jevnt mellom seg med 23 seire hver og 18 uavgjorte resultat. Når kampene har gått nord for polarsirkelen står imidlertid Tromsø med 16 seire mot bare 7 til bortelaget.
    0'
    Vegard Erlien sparker igang Eliteseriesesongen for TIL.
    0'
    Haugaard går opp og plukker ned corneren.
    0'
    Offside for Brann
    1'
    Antonsen slår langt opp i bakrom, men Dyngeland er våkent ute og stopper oppspillet.
    2'
    Kakker hjem til Haugaard.
    3'
    Sjanse for gjestene! Mathisen kommer seg gjennom. Han går overende, men ballen triller til Finne som får avslutte, men han setter skuddet utenfor.
    4'
    Brann forsøker å frispille Finne med en stikker, men pasningen skjermes ut til femmeterspark.
    8'
    Ny stor Brannsjanse! Finne spilles igjennom. Han tar med seg ballen og runder keeper, men vinkelen blir spiss, og Vådebu greier å blokkere skuddet til corner.
    9'
    Innøvd variant som ser ut som det burde vært øvd mer på. Brann greier likevel å bite seg fast, og det ender med en avslutning fra Mathisen som går i en forsvarer.
    10'
    Heades unna av Norheim.
    11'
    Finne er gjennom igjen. Han skyter lavt, men Haugaard slenger ut et bein og parerer.
    12'
    Det er VAR-sjekk på et mulig straffespark for Brann. Dommer kalles ut for å se på skjermen. Det tar sin tid, men til sist dømmes det straffe.
    13'
    Kringstad peker på straffemerket etter å ha sett på skjermen! Inne i Tromsøs 16-meter er det altså Finne som felles av Jenssen, og det er altså nok kontakt til at VAR går inn for å endre dommerens avgjørelse.
    15'
    Gult kort til Tromsø
    Anders Jenssen
    Jenssen får også det gule kortet for å ha forårsaket straffen.
    15'
    Brann scorer på straffe!
    Tromsø 0 - 1 Brann
    Mål: Joachim Soltvedt
    Haugaard går til sin høyre side, mens Soltvedt banker ballen høyt opp i det motsatte og sender Brann i føringen.
    16'
    Det dømmes frispark utover mens ballen er på vei inn i feltet.
    18'
    Frispark
    19'
    Hjertø-Dahl header unna.
    19'
    Blomberg holdes og Brann får frispark på drøye 20 meter. Soltvedt går for skudd, men sender det over mål.
    20'
    Mål for Brann!
    Tromsø 0 - 2 Brann
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Ulrik Mathisen
    Brann øker! Mathisen går innover i feltet og skyter. Det er ingen god treff, men skuddet treffer Bård Finne og styres dermed inn ved bakre stolpe.
    22'
    Frispark
    24'
    Haugaard bokser unna.
    26'
    Kent-Are Antonsen
    Antonsen med en sein takling på Wassberg.
    27'
    Trilles ut til Crone.
    27'
    Blomberg drar til fra distanse, men skuddet skifter retning og triller ufarlig utenfor.
    29'
    Finne forsøker å curle frisparket opp i lengste kryss, men skuddet går til side for mål.
    31'
    Triller bakover til Psyché.
    32'
    Løftes inn bak forsvaret.
    33'
    Vådebu får headet, men treffer i en forsvarer og vinner bare et nytt hjørnespark.
    34'
    Dyngeland får bokset.
    35'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nordås
    Ut: Jens Hjertø-Dahl
    37'
    Dyngeland bokser unna.
    37'
    Først er Mathisen nesten alene igjennom, men Haugaard er nesten ute på midtbanen med en susende takling i siste liten. Den starter og en overgang som ender i at Psyché kommer til avslutning i farlig posisjon, men skuddet hans blokkeres.
    38'
    Mathisen sitter nede og har vondt. Det blir et avbrudd i spillet.
    41'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Niklas Fernando Castro
    Ut: Ulrik Mathisen
    Mathisen har vært veldig god, men nå er det slutt for Brann-vingen. Han må byttes ut med en skade.
    41'
    Rulles kort bakover.
    42'
    Heltne Nilsen møter ballen ved femmeteren, men styrer den utenfor.
    45'+1
    Nordås sender ballen ut til ny corner.
    45'+2
    Stanges utover til Finne som drar til med et skudd, men det går langt over.
    45'+3
    45'+5
    Da er det pause på Romssa Arena. Brann leder 2-0 så langt. Det var gjestene som gikk rett i strupen på hjemmelaget fra første sekund, og det taket holdt de lenge. Den første halvtimen så Tromsø mest ut som en hjort fanget i frontlyktlyset, mens Brann var semitraileren som nådeløst valset rett over dem. At det bare sto 0-2 på det stadiet var intet mindre enn et mirakel. Det siste kvarteret greide Tromsø å melde seg litt mer på i kampen, men så langt uten annet resultat enn et par nestenmuligheter og noen blokkerte skudd. Etter denne omgangen er 0-2 flatterende for et hjemmelag som har vært langt nærmere 0-5 enn 1-2.
    45'
    Wassberg med avspark i andre omgang.
    45'
    Finne tar ned ballen i feltet og kakker videre til Soltvedt til venstre for seg. Han slår inn igjen foran mål, men uten å finne medspillere der.
    47'
    Nordås vinner ballen høyt i banen, avanserer noen meter og fyrer av et skudd, men Dyngeland har grei kontroll.
    48'
    Finne med innlegg fra høyre, men Haugaard får plukket det ned.
    50'
    Tromsø 0 - 3 Brann
    Målgivende: Sivert Heltne Nilsen
    Heltne Nilsen legger ballen til venstre for seg til Soltvedt. Han tar et par steg med ballen før han knaller den opp i krysset fra nesten 25 meter.
    52'
    Triller kort til Winther.
    54'
    Bakover til Jenssen
    54'
    Nordås får skutt. Dyngeland redder, men Nordås jager en retur...uten hell. Til slutt kommer også flagget for en offside.
    55'
    Inn: Yaw Paintsil
    Ut: Isak Vådebu
    55'
    Offside for Tromsø
    55'
    Annullert mål for Brann - stillingen er fremdeles 0 - 3
    Niklas Wassberg fikk mål annulert
    Brann driver fremover med klikk-klakkspill. Til slutt slår Soltvedt presist inn fra venstre og Wassberg kan styre ballen via en forsvarer og i mål.
    56'
    Det blir VAR-sjekk på scoringen. Den annulleres fordi Finne vurderes å ha påvirket spillet fra en offsideposisjon.
    57'
    57'
    Paintsil damper nedover høyresida som et hurtigtog, og til slutt får han servert ballen. Han tar den med seg innover og prøver å vri skuddet tilbake i det hjørnet han kom fra, men den stryker på utsiden.
    60'
    Erlien finner nesten Romsaas med et presist innlegg, men Brann får brutt i siste liten.
    62'
    Tromsøs tur for litt klikk-klakk. Flotte kombinasjoner som ender med at Nordås frispiller Erlien som så skyter utenfor fra meget god posisjon.
    63'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 3 Brann
    Mål: Lasse Nordås
    Dobbeltsjanse som ender med redusering for TIL. Først spilles Erlien igjennom, men Dyngeland parrerer skuddet. Returen havner i beina til Nordås som triller den inn ved stolperota.
    64'
    Psyché får en fot på ballen inne i feltet, men hardt presset får han ikke styrt ballen på mål.
    66'
    Inn: Japhet Sery Larsen
    Ut: Joachim Soltvedt
    En eventuell seier her kan se ut til å bli dyrekjøpt når også Soltvedt halter av banen.
    68'
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Emil Kornvig
    68'
    Dyngeland bokser unna. Ballen slås inn på nytt og Erlien header, men utenfor ramma.
    69'
    Tromsø 2 - 3 Brann
    Målgivende: Vegard Erlien
    Her er det full kamp igjen. Tromsø kommer på en strålende overgang. Erlien spiller gjennom Nordås. Det ser ut som han har gått seg fast, men så rykker han seg fri mellom tre mann og triller ballen inn ved lengste stolpe.
    72'
    TIL header unna i første omgang. Brann biter seg fast, og Finne får til slutt skutt, men Haugaard redder.
    73'
    Hjørnespark til Brann
    75'
    Gult kort til Brann
    Japhet Sery Larsen
    Sery Larsen feier overende Haugaard idet han skal sette igang spillet.
    76'
    Andre gule kort til Tromsø
    Jenssen har noen pauli ord å si Larsen etter hans overfall på TIL-keeperen. I jakten på synderen løper han inn i dommer som snur seg og gir gult nummer to til Tromsø-stopperen.
    76'
    Det deles også ut et gult kort til Tromsøs keepertrener i kjølvannet av Jenssens utvisning.