2 280
2 153

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av eliteseriekampen mellom Tromsø og HamKam!
    Tromsø fikk en tung start på sesongen med 0–2 tap for Odd i Skien i serieåpningen. HamKam spilte på sin side 2–2 i premieren mot Lillestrøm.
    Lagene møttes sist i Obos-ligaen i 2020. Da vant Tromsø begge kampene: 3–1 hjemme og 2–0 borte.
    Tromsø (3-5-2): Haugaard - Gundersen, Psyché, Øyvann - Vesterlund, Opsahl, Yttergård Jenssen, Kitolano, Nilsen - Moses, Mikkelsen.
    Tromsø-benken: Thomas, O. A. Opsahl, Jenssen, Winther, Antonsen, Kamanzi, Tuominen, Hafstad, Vik.
    HamKam (3-4-3): Hagen - Kurucay, Dunn, Skjærvik - Melgalvis, Sjølstad, Bjørlo, Kongsro - Enkerud, Kirkevold, Eriksen.
    HamKam-benken: Jendal, Faerron, Onsrud, Sildnes, Bayiha, Opsahl, Jensen, Daskevics, Iakovenko.
    Tromsø-trener Gaute Helstrup gjør tre endringer fra serieåpningen forrige helg. Haugaard kommer inn for Thomas i målet. Øyvann og Kitolano også kommer inn for Jenssen og Winther.
    Gjestene fra Hamar gjør på sin side ingen endringer på laget fra første serierunde.
    Antall stemmer: 848
    Dommer Marius Hansen Grøtta leder lagene ut på banen! For første gang i år skal det spilles eliteseriefotball på Alfheim!
    Oppgjøret er i gang!
    1'
    Enkerud prøver seg med et skudd som er nesten helt fra midtsirkelen. Ikke fryktelig skummelt.
    1'
    Lasse Nilsen forserer oppover venstresiden, før han legger inn. Den går via Melgalvis, før den ender i klypene til Hagen.
    3'
    HamKam bryter på midten, og prøver å slå i bakrom umiddelbart. Går helt inn til keeper.
    4'
    Gjestene kommer igjen. Kirkevold spiller til Eriksen, og han prøver å spille tilbake til angrepskollegaen. Blir for upresis, og Tromsø får avverget.
    4'
    Frispark til Tromsø på midten.
    5'
    Kirkevold setter fart inn i boksen, før han skyter fra skrått hold. Rett i blokka.
    6'
    Mikkelsen med skudd i blokka, før ballen triller ut til Nilsen. Han legger inn, men nok en gang blir resultatet at Hagen holder ballen i fast grep.
    7'
    Frispark til HamKam midt på Tromsøs banehalvdel.
    8'
    Ballen løftes inn i feltet, men Haugaard får en enkel jobb med å plukke den.
    8'
    Moses utfordrer ute til høyre, og får en enkel jobb når Kurucay går på rompen. Innlegget blir imidlertid klarert ut til hjørnespark.
    10'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 HamKam
    Mål: Christophe Psyché
    Målgivende: Sakarias Opsahl
    Hjørnesparket gir uttelling! Opsahl svinger ballen inn i feltet, der Psyché er i en klasse for seg. Kontant hodestøt i mål fra TIL-stopperen!
    10'
    Yttergård Jensen med en fin stikker mot Mikkelsen, men den blir litt for lang og går inn til HamKam-keeper Hagen.
    13'
    Melgalvis innlegg mot Enkerud går helt inn til Haugaard.
    14'
    Mål for HamKam!
    Tromsø 1 - 1 HamKam
    Mål: Pål Alexander Kirkevold
    Målgivende: Aleksander Melgalvis
    MÅL-PÅL SLÅR TIL! Eriksen legger igjen til Melgalvis, som pisker ballen inn i feltet. Der stiger Kirkevold til værs, og header inn utligningen!
    15'
    Flotte kombinasjoner mellom Kitolano og Opsahl, som sender førstnevnte inn i feltet. Der sitter det imidlertid ikke like godt, og HamKam får ryddet unna.
    18'
    PANG! Vesterlund banker til fra skrått hold, og Hagen må gi retur. Den havner etter hvert opp hos Øyvann, som dunker ballen rett i hodet på lagkamerat Mikkelsen. TIL-unggutten kommer seg heldigvis raskt opp etter smellen.
    18'
    Moses river Skjærvik rundt halsen midt på banen. Merkelig manøver.
    23'
    Innlegg mot Moses, men Kurucay header unna. Ballen kommer etter hvert tilbake i HamKam-feltet, men da er det dømt frispark til gjestene.
    24'
    Dunn sendes ut på en luftetur etter å ha klatret på Moses. Fin duell mellom de to i denne kampen.
    25'
    Gjestene legger inn. Kongsro rydder unna, før Opsahl lager frispark.
    28'
    Melgalvis sitter nede. Får behandling på gresset. Is rundt foten på mannen som hadde målgivende på 1-1-scoring.
    28'
    Melgalvis tusler ut mot sidelinjen. Vil utvilsomt være et stort tap for HamKam dersom han må ut.
    30'
    Spillet er i gang. Tromsø spiller elleve mot ti.
    30'
    Ballen løftes opp på Moses i feltet, men Tromsø-spissen er i offside.
    31'
    Kirkevold med noen flott finter ute til venstre, før han stikker inn mot Enkerud. Blir for lang og triller inn til Haugaard.
    32'
    Melgalvis er tilbake på banen, og lager frispark i duell med Mikkelsen.
    33'
    Gult kort til HamKam
    Vetle Skjaervik
    Får gult kort for å spille bort ballen.
    33'
    Sjølstad ligger nede med hodeskade. Dommer stopper spillet.
    36'
    Kommer seg raskt opp igjen Sjølstad, og Tromsø kan starte sitt angrep på nytt.
    36'
    Øyvann banker til fra langt hold. Ballen spretter noen meter utenfor.
    37'
    Kongsro legger inn, via en Tromsø-rygg før Psyché etter hvert får klarert.
    37'
    Kirkevold angriper en lang ball opp i banen, men målscoreren er i offside.
    39'
    Moses får en kjempesjanse! Mikkelsen legger inn til Moses, som får skyte fra elleve meter. Skuddet går rett på Hagen. Den bør du få mer ut av, Moses.
    40'
    Sjølstad spiller ballen ut mot venstre, men der er det ingen spillere. Ballen triller ut til TIL-kast.
    42'
    Mikkelsen vinner ballen på midten, før han slår i bakrom mot Moses. Spissen starter ikke på den, og da triller den inn til Hagen.
    42'
    Tromsø får sitt andre hjørnespark. På den forrige ble det scoring...
    43'
    Og det er sannelig min hatt ikke langt fra at det blir scoring denne gangen også! Flipperspill i femmeteren, før ballen går ut til Yttergård Jenssen. Han klinker ballen i kameratblokka.
    43'
    Kitolano får frispark på midten.
    45'
    Tromsø tar frisparket kort, før de triller rundt på HamKams banehalvdel. Ballen trilles til slutt inn til Kitolano i feltet, som vinkes av for offside.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Mikkelsen legges i bakken av Melgalvis, men får ikke frispark.
    45'+2
    Pause på Alfheim! Etter en forrykende åpning med to scoringer i åpningskvarteret, har det avtatt noe etter hvert. 1-1 halvveis.
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Halvor Opsahl
    Ut: Julian Dunn
    Gjestene gjør ett bytte i pausen.
    46'
    Vertene sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    TIL angriper, og Yttergård Jenssen spiller ut til Mikkelsen. Ballen snappes fra TIL-talentet.
    47'
    47'
    Mikkelsen vil ha straffe når han går i bakken i duell med Melgalvis. Får ikke det, og de to duellantene smiler seg imellom.
    47'
    Eriksen får frispark etter duell med Gundersen nede ved TILs hjørneflagg. Gjestene flytter opp.
    48'
    Bjørlo løfter på hodet til Enkerud, men hodestøtet hans får noen meter til side for mål.
    49'
    Tromsø får frispark godt inne på egen halvdel.
    50'
    Tromsø 2 - 1 HamKam
    Mål: Sakarias Opsahl
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Grusom keepertabbe fra Hagen! Sakarias Opsahl banker til fra langt hold, og den går rett på HamKam-keeper Nicholas Hagen. Han slipper den bakover, og da går den over streken. Kommer til å bli stående som en av sesongens største keepertabber.
    51'
    Kirkevold legger inn mot Eriksen, men flagget er oppe på Kirkevold i forkant.
    53'
    Enkerud nede for telling. Smerter i foten ser det ut som.
    54'
    Enkerud hinker videre.
    54'
    Innlegg mot Moses, men den er Skjærvik med på og header unna.
    57'
    Melgalvis sklitakler Nilsen, og lager frispark noen meter inne på vertenes banehalvdel.
    58'
    Inn: Kristian Onsrud
    Ut: Morten Bjørlo
    60'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Kent-Are Antonsen
    Ut: Eric Kitolano
    60'
    Opsahl spiller mot Mikkelsen, men HamKam avverger.
    62'
    Yttergård Jenssen løfter mot Jensen, men den blir for lang og triller ut til femmeter.
    62'
    Innlegg inn til TIL-boksen, som Antonsen header ut til hjørnespark.
    64'
    Småskummelt, men Tromsø får avverget.
    65'
    HamKam holder trykket oppe, og skaffer nok et hjørnespark.
    65'
    Psyché header unna.
    65'
    Eriksen legger Mikkelsen i bakken, og Tromsø får frispark like utenfor feltet - riktignok litt til siden.
    66'
    Godt slått frispark fra Antonsen, som Melgalvis header like over egen tverrligger. Puster lettet ut der HamKam-backen.
    67'
    Hjørnesparket går frem og tilbake, før Opsahl banker ballen langt bak mål.
    68'
    Inn: Oskar Opsahl
    Ut: Lasse Nilsen
    70'
    Inn: Anders Jenssen
    Ut: Casper Øyvann
    70'
    Inn: Emil Sildnes
    Ut: Jonas Enkerud
    71'
    Moses prøver seg med et brassespark, men den går mer rett opp i luften enn mot målet til Hagen.
    73'
    Frispark til HamKam, men Tromsø skaller unna.
    74'
    Tromsø kontrer, og Sakarias Opsahl skaffer et hjørnespark.
    75'
    Tromsø holder trykket oppe etter en nokså ufarlig corner, og Moses legger inn foran mål. Der er Sjølstad nære å sette den i eget nett, men den går like utenfor mål.
    75'
    Det påfølgende hjørnesparket ender med HamKam-kontring, som det ikke blir noe ut av.