Hei og velkommen til kveldens livedekning av kampen mellom Tromsø og Haugesund.
    Tromsø (3-5-2): Kongshavn - Ødegaard, Wangberg, Y.Jenssen - Ingebrigtsen, Gamst, Åsen, Antonsen, Nilsen - Espejord, Lehne Olsen
    0'
    Haugesund (4-4-2): Sandvik - Haraldseid, Knudsen, Skjerve, Stølås - Abdi, Leite, Serafin, Andreassen - Ibrahim, Gytkjær
    0'
    Tromsø kan sikre plassen i neste års eliteserie med minst ett poeng her i kveld.
    0'
    Sånn sett har de mye mer å spille for enn gjestene, som kun spiller for å holde seg på 6.plass i de to siste kampene for sesongen.
    0'
    Tromsø har hatt en fantastisk høstsesong under trener Simo Valakari. Laget har 1,9 poeng i snitt per kamp med finnen som sjef, hadde de hatt det snittet under hele sesongen ville de utfordret Rosenborg om gullet.
    0'
    Tromsø har kun tapt en av de seks siste hjemmekampene, det var mot Rosenborg.
    0'
    FKH har stoppet litt opp de siste ukene. De har tapt fem av sine seks siste kamper og alle de tre siste på bortebane har endt med tap. At keeper Bråtveit er skadet, er et stort minus for gjestene i kveldens kamp.
    0'
    Spillerne står klar i tunnelen.
    0'
    Lagene entrer kunstgresset. Det er ganske mange nordlendinger på plass på tribunene.
    0'
    Tromsø vinner er frispark midt på gjestenes halvdel. Nå sendes det opp masse folk.
    2'
    Gamst & Co. prøver en innøvd variant, men det blir bare rør. FKH får klarert.
    2'
    Tromsø med godt spill langs venstresiden, Åsen slår inn foran mål, keeper Sandvik glipper først ballen før han får fanget den igjen.
    5'
    Hjemmelaget har vært best i starten. De trykker gjestene bak på banen og har ballen mest.
    5'
    God Tromsø-overgang, Lehne Olsen stikker til Ingebrigtsen som bruker tid på å få stokket beina inne i 16-meteren, skuddet blir blokkert.
    9'
    Langt mellom høydepunktene her nå. FKH har fått flyttet seg litt høyere i banen. Nå er det mye spill og dueller rundt midtbanen.
    14'
    Leite klipper ned Ingebrigtsen. Tøff takling, dommer nøyer seg med tilsnakk.
    20'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Haugesund
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Der sitter den!! Flott spill av hjemmelaget som kommer i full fart mot FKH-målet. Åsen slipper ballen perfekt til Lehne Olsen som enkelt sender "Gutan" i føringen.
    21'
    Og slik som resultatene er nå er Tromsø sikker med tanke på eliteseriespill neste sesong. De ligger på 12. plass på tabellen.
    23'
    FKH kommer på en visitt. Abdis innlegg blir headet unna av Wangberg.
    24'
    Gult kort til Haugesund
    Fredrik Pallesen Knudsen
    Stopper Tromsø på en overgang.
    27'
    Serafin skyter fra ca. 18 meter - langt utenfor mål.
    32'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Pasning mot Ibrahim i bakrommet. Linjemannen løfter flagget. Det så helt korrekt ut.
    33'
    Abdi vender opp utenfor 16-meteren og klinker til mot lengste hjørne - skuddet skrur seg en snau meter tilside for mål.
    34'
    FKH står høyere i banen nå og får stresset hjemmelaget litt. Skal de svare før pause da?
    34'
    Bra TIL-angrep. Åsen lurer vekk to forsvarere i 16-meteren og skyter - rett på keeper.
    37'
    Espejord er fri i boksen og klinker til - denne gangen går også skuddet rett på Sandvik.
    40'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    En FKH-forsvarer stanger ballen unna. Tromsø er inne i en god periode nå.
    43'
    Wangberg med et håpløst tilbakespill mot Kongshavn, keeper bruker litt akrobatikk og får akkurat klarert ballen foran Gytkjær.
    45'
    45'
    Da er det pause. Tromsø leder helt fortjent. De har skapt 2-3 målsjanser og vi har notert null muligheter til gjestene. Slik som det ser ut nå så er Tromsø også et eliteserielag i 2017.
    45'
    46'
    Vi er i gang igjen.
    46'
    Abdi skyter fra nesten 30 meter - laaangt over mål.
    46'
    Så lander ballen i returrommet hos Ingebrigtsen, skuddet går via en forsvarer og til hjørnespark.
    47'
    Tromsø 2 - 0 Haugesund
    Mål: Morten Gamst Pedersen
    Veteranen skrur en corner rett i mål! Det skal jo ikke være mulig på dette nivået, men ballen går inn ved første stolpe.
    47'
    Dette var Gamst sitt første eliteseriemål siden juli 2014.
    49'
    Aalesund og Sogndal ligger under og Tromsø leder altså 2-0. Det blir nok fest i Tromsø i kveld. Plassen er så godt som sikret.
    50'
    Gamst finner Wangberg som header mot mål, keeper slår til ny corner.
    51'
    En FKH-spiller stusser til ny corner motsatt.
    51'
    FKH får headet vekk.
    52'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kongshavn bokser ballen unna.
    55'
    FKH er inne i en god periode nå. Trenger å få en utligning snarest skal de få med seg noen poeng herfra i kveld.
    57'
    Det er 3863 tilskuere på Alfheim i kveld.
    59'
    Gamst fyrer av fra distanse, men skuddet går via en medspiller og like utenfor mål. Keeper Sandvik slengte seg motsatt vei.
    60'
    Herlig spill av Åsen, tar ned ballen i feltet, vender vekk Knudsen og skyter fra skrått hold - Sandvik får slått til corner.
    61'
    Sandvik feilberegner totalt og Wangberg kan heade på åpent mål, men midtstopperen sender ballen utenfor mål.
    61'
    Jakub Serafin
    River ned Antonsen som er på vei fremover. Soleklart kort.
    62'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Shuaibu Ibrahim
    63'
    Det ser absolutt ikke ut som om Haugesund skal komme tilbake i denne kampen. De har fortsatt til gode å skape en skikkelig målsjanse.
    65'
    For en sjanse for Tromsø!! Ingebrigtsen tar i mot innlegget rett foran mål, men han klarer å breside ballen over mål.
    68'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Christian Landu Landu
    Ut: Runar Espejord
    69'
    Inn: Anthony Ikedi
    Ut: Bruno Leite
    73'
    Tromsø har full kontroll her. Nå gjelder det bare å kontrollere dette inn.
    75'
    Skjerve får headet unna ved første stolpe.
    78'
    Inn: Sondre Tronstad
    Ut: Tor Arne Andreassen
    80'
    Tromsø ruller opp nok en gang. Åsen legger inn foran mål, pasningen er perfekt til Ingebrigtsen, men han klarer å blåse ballen ut av Alfheim.
    81'
    Tromsø får frispark på gjestenes halvdel, Gamst svinger inn på hodet til Wangberg som header utenfor. Linjemannen signaliserer for offside på midtstopperen.
    86'
    Det legges til to minutter. Nordlendingene kan begynne å feire.
    90'+1
    Inn: Hans Norbye
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    90'+3
    90'+3
    Det var aldri noen tvil. Tromsø vinner årets siste hjemmekamp komfortabelt og var det beste laget. Nå har de sikret plassen i Eliteserien og jubler ute på Alfheim-matten.