4-0

Ble dekket av VG Sporten

Tromsø (3-4-3): Kongshavn - Ødegaard, Wangberg, Yttergård Jenssen - Andersen, Landu-Landu, Gamst Pedersen, Nilsen - Bakenga, Lehne Olsen, Åsen. På benken: Jimenes, Antonsen, Dioury, Norø Ingebrigtsen, Vuk, Sigurdarson, Gundersen.
    0'
    Sarpsborg 08 (4-4-2): Kristiansen - Albech, Østli, Heieren Hansen, Groven - Spinola Lima, Lund Nielsen, Poulsen, Zachariassen - Mortensen, Lindberg. På benken: Cupic, Thomassen, Rosted, Hovda, Diatta, Halvorsen, Jørgensen.
    0'
    For første gang på ett år og seks dager er S08-kaptein Ole Heieren Hansen i startoppstillingen i Eliteserien.
    0'
    Tromsøs finske redningsmann, Simo Valakari, har på sine fire første kamper tatt fire poeng. Dermed er Tromsø fremdeles godt plassert i nedrykksstriden.. Valakari ble først ansatt ut sesongen, men signerte fredag en treårsavtale med klubben.
    0'
    Lenger sør har Geir Bakke hatt en langt hyggeligere høst. Med åtte poeng på de siste fire kampene, kan de fremdeles skimte serieleder Rosenborg. Om Sarpsborg 08 holder koken mens trønderne snubler, kan det bli en svært spennende høst for Bakkes mannskap.
    0'
    En som virkelig har vist hva han har inne, er Sarsborg-juvelen Krépin Diatta. 18-åringen har scoret to mål og servert én assist de siste tre kampene, men er i dag henvist til benken av trener Bakke.
    0'
    Bakke gjør hele syv endringer fra laget som slo Vålerenga forrige helg. Inn kommer blant andre kaptein Heieren Hansen i midtforsvaret, mens Spinola Lima får sin debut for blåtrøyene.
    0'
    Dommer Dag Vidar Hafsås blåser igang oppgjøret på Alfheim mellom seriens nest dårligste og seriens nest beste lag.
    1'
    Lehne Olsen setter umiddelbart fart fremover, men stoppes kontant av Sarpsborg-forsvaret.
    1'
    Lima starter kampen med å sparke ned en motspiller, og gir Tromsø frispark på egen halvdel.
    2'
    Albech utfordrer ute til høyre, men stoppes enkelt og Tromsø kontrer. På motsatt halvdel har Groven kontroll på det som kommer.
    3'
    Landu-Landu tar ballen med hånden midt på banen.
    4'
    Lindberg forsøker å finne Lund Nielsen, men Tromsø-forsvaret er våkent.
    5'
    Landu Landu siker på Andersens løp ute til høyre, men Tromsø-spilleren viser at han ikke er noen Pirlo. Ballen flyr langt foran lagkameraten og ut til kast.
    5'
    Lima får slått inn etter en stygg feil i Tromsø-forsvaret, men Kongshavn er våkent ute og plukker ballen.
    6'
    Åsen setter fart midt i banen, men går rett inn i en fremstormende Albech. Trønderen stikker ut foten, feller motstanderen og pådrar seg frispark.
    7'
    Sarpsborg er på vei gjennom, men Kongshavn redder vertene når han satser alt utenfor feltet og karatesparker ballen opp på tribunen.
    9'
    Åsen ligger nede og må ha behandling midt på banen. Det ser ut som Tromsø-angriperen har fått en trykk i ryggen, etter at han falt baklengs inn i en motspiller midt på banen.
    10'
    Lindberg prøver seg på en rakett på halvspretten fra litt over 20 meter. Han treffer bra og ballen dupper farlig, men går likevel rett over tverrliggeren.
    12'
    Wangberg får frispark etter en duell i eget forsvar.
    12'
    Åsen er tilbake på banen.
    12'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Simen Wangberg
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Simen Wangberg knuser oppasseren sin bak i feltet og header kontant inn 1-0 til hjemmelaget! Kapteinen går foran og gir Tromsø håp om poeng i dag.
    13'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gamst Pedersen viser klasse når han slår Nilsen fri til venstre. Landu Landu har noe å lære av sin lagkamerat. Det påfølgende innlegget går i en forsvarer og ut til corner.
    13'
    Gjestene ser litt sjokkerte ut nå mens Tromsø biter seg fast offensivt.
    16'
    Tromsø 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Christian Landu Landu
    Nilsen slår inn og treffer Groven, som sender ballen rett i bena på Landu Landu. Han styrer først i keeper Kristiansen, men får til slutt pirket returen i nota. Dermed kan han juble for sin første Eliteserien-scoring for Tromsø.
    16'
    Sarpsborg får frispark i god innleggsposisjon. De sikter mot bakre stolpe, men der har Lindberg løpt i offside.
    17'
    Lehne Olsen går i ryggen på Groven i en duell, og får korrekt frispark mot seg.
    18'
    Groven slår godt inn og gjestene får én og to muligheter i et kaotisk Tromsø-felt, men vertene får til slutt ryddet unna.
    20'
    Ballen havner hos Groven rett utenfor 16-meteren. Venstrabcaken fyrer løs, men ballen stryker utenfor Kongshavns venstre stolpe.
    21'
    Bakke får nok et og annet å tenke på nå, om de ikke greier å slå tilbake. Sarpsborg byttet hele syv mann før kampen i et håp om å rotere seg friske og raske til onsdagens cup-kamp mot Vålerenga.
    22'
    Lund Nielsen flikker elegant Lima fri i bakrom. Kappverderen slår raskt inn langs bakken, men Tromsø-stopperne rydder unna.
    24'
    Nilsen dribler seg fri fra fire motspillere på egen halvdel og spiller fri laget fremover. Frekt og kaldt av kantspilleren.
    25'
    Tromsø 3 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Mushaga Bakenga
    Målgivende: Thomas Lehne Olsen
    Lehne Olsen bryter på midten og snor seg forbi Nielsen til høyre. Han legger frekt over på bakre stolpe, der Bakenga enkelt kan sette ballen i nesten åpent mål. Dette ser rett og slett stygt ut, Sarpsborg!
    26'
    Lindberg legges i bakken ute ved sidelinjen av Ødegaard, og gjesten kan legge inn.
    29'
    Både første og andre forsøk heades unna, og Tromsø bryter og setter fart fremover. Det hele stopper derimot opp når Bakenga blir liggende utenfor Tromsøs felt etter en stygg felling av Lindberg.
    30'
    Bakenga kommer seg på bena og Lindberg slipper unna uten frispark.
    31'
    Albech løper ned Nilsen ute på Tromsøs høyre flanke, og dommer Hafsås gir frispark i god innleggsposisjon.
    34'
    Gamst'n prøver å finne en lagkamerat i feltet, men en blå mann ruver høyest.
    34'
    Lehne Olsen bryster ned et godt innlegg fra Nilsen, men greier ikke å beregne spretten og feier ballen langt over fra syv-åtte meter.
    35'
    Landu Landu løser fint opp og finner Nilsen ute til høyre, men innlegget som kommer er uten adresse og går rett i armene til Kristiansen i buret.
    36'
    Albech legger inn rett i magen på Gamst Pedersen, som blir liggende nede i eget felt.
    37'
    Veteranen kommer seg på bena til applaus fra hjemmefansen.
    37'
    Offside
    Lima er for ivrig og løper i offside ute på sin høyre side.
    38'
    Offside
    Nå er det Zachariassen som ikke vet hvor motstanderne har satt linjen.
    39'
    Lima er ikke i nærheten av ballen når han sklir inn i Åsen nede ved eget cornerflagg, og gir Tromsø en god dødballmulighet.
    40'
    Tromsø 4 - 0 Sarpsborg 08
    Nå er det krise for Sarpsborg! Tromsø-kapteinen får stå ganske alene på fem meter når Gamst'n svinger hardt inn i feltet. Dermed får han en enkel jobb når han stanger inn sitt andre for kampen, og Tromsøs fjerde.
    41'
    Det er rett og slett horribelt forsvarsspill av serietoeren, som igjen lar Gamst Pedersen prikke inn Wangberg i feltet. Det blir nok ikke kosestemning i Sarpsborg-garderoben i pausen.
    43'
    Hjørnespark
    Gamst Pedersen får prøve seg fra cornerflagget igjen, men Heier Hansen får headet unna.
    44'
    I andre bølge får Sarpsborg frispark i egen boks.
    45'
    Yttergaard Jenssen klatrer på en motspiller og gjestene får frispark sentralt i banen.
    45'+1
    Offside
    Lima igjen i offside.
    45'+1
    Tromsø roer helt ned og Sarpsborg lar dem trille et halvminutt før de setter inn presset.
    45'+1
    Presset er ikke noe problem for Tromsø som spiller seg helt frem til skudd fra Lehne Olsen, men det blir blokkert. De fanger opp klareringen og åsen forsøker å slå inn fra venstre, men alt for langt.
    45'+2
    Lehne Olsen drar seg fri ute til høyre etter nok et Tromsø-brudd, men skuddet er enkel mat for Kristiansen.
    45'+2
    45'+2
    Tromsø-laget trampeklappes av banen til pause. De er på god vei mot tre veldig viktige poeng, mens et B-preget Sarpsborg rett og slett har blitt overkjørt på Alfheim. Nå vil det ikke overraske om Bakke ser til benken etter håp i pausen.
    45'+2
    46'
    Poulsen starter omgangen med å legge Åsen i bakken, og gi Tromsø frispark i god innleggsposisjon.
    46'
    Det ender til slutt i et slapt innlegg som Kristiansen enkelt plukker ned.
    47'
    Vertene får prøve seg på frispark fra venstresiden. Ballen faller til slutt ned hos Groven som klinker til, men Tromsø greier å rydde unna.
    47'
    Lindberg dyttes ned av Ødegaard ved cornerflagget, og Sarpsborg får enda en frisparkmulighet fra innleggsplass.
    50'
    Frisparket går over alt og alle.
    50'
    Lindberg flakser med armene i duell med Wangberg, og Hafsås blåser av - igjen.
    51'
    Tromsø kombinerer fint ute til høyre, men når ballen til slutt kommer inn i feltet bommer Åsen med berøringen.
    51'
    Åsen får kranglet seg fri og slått ut 45 grader, men Magnus Andersen når ikke helt frem og gjestene meier unna.
    53'
    Offside
    Sarpsborg sender opp stopperne på et langt kast fra Groven, men Tromsø-stopperne er sterkest i feltet og header unna. Gjestene biter seg likevel fast, frem til Lindberg løper i offside.
    54'
    Albech er for ivrig når han skal stoppe Åsen nede ved linjen, og gir bort frispark.
    56'
    Gamst Pedersen må ta telling, og signaliserer at han må ut.
    57'
    Innbytter Ingebrigsten forsøker å vise seg frem med en gang, men dribleriene fører ikke frem.
    58'
    Lima gir bort frispark i farlig skuddposisjon for Tromsø, som dessverre for dem akkurat har byttet ut Gamst'n.
    58'
    Tromsø 5 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Målgivende: Christian Landu Landu
    Innbytter Antonsen smekker til frisparket, men rett i bena til Landu Landu. Ballen spretter ut til Innbytter Ingebrigtsen som vipper den opp før han smeller den inn nede ved stolperoten. Lekkert, rett og slett!
    59'
    Zachariassen når nesten et godt slått frispark fra Groven, men skoen er for liten og ballen går ut.
    61'
    Tromsø har rett og slett vært dødelig effektive i kveld, og har mer eller mindre scoret på alle sjansene de har fått. Og da blir det tungt for en motstander som virkelig sliter med å skape noe selv.
    65'
    Zachariassen forsøker å kombinere i Sarpsborgs felt, men det ender igjen i kontring for Tromsø. Dette må være demotiverende for gjestene.
    66'
    Åsen smekker til fra skrå vinkel, men Kristiansen får slått den ut til corner. Godt skudd, god redning!
    68'
    Hjørnespark
    Corneren svinges ut i feltet hvor Ødegaard prøver seg, men avslutningen går to meter utenfor.
    68'
    Sarpsborg får igjen frispark i god innleggsposisjon. Groven svinger inn, men igjen vinner Tromsø duellene.
    70'
    Poulsen plukker opp andreballen og fyrer løs, men han bommer med to meter og får høre «det er så dårlig» fra tribunen.
    70'
    Lima får ballen ute til høyre og slår inn, men rett i Kongshavns trygge klype.
    71'
    Halvorsen feller Antonsen midt på banen.
    71'
    Wangberg legger begge armene rundt Diatta, og Sarpsborg får helt korrekt frispark midt på banen.
    73'
    Gjestene har tatt litt over nå, og Diatta prøver seg, men rett i blokken.
    73'
    Lima forsøker seg på returen, men det blokkeres til corner.
    73'
    Hjørnespark
    Groven svinger den inn på nærmeste, men Tromsø vinner duellen - igjen. De kan kontre og har masse rom, men greier ikke å være presise nok.
    74'
    Diatta viser at han kan å spille fotball, og setter opp nok et angrep. Det ender i skudd fra skrått hold, men Kongshavn er på den også.
    74'
    Diatta drar en liten Zidane-dragning og sender en motspiller ut av spill. Men når Sarpsborg skal forsøke å spille seg til avslutning, bryter Tromsø igjen. og igjen er de for upresise mot et blottlagt Sarpsborg-forsvar.
    76'
    Ingebrigtsen løper ned en Sarpsborg-spiller noen få meter utenfor egen 16-meter.
    77'
    Frisparket svinges inn mot bakre, hvor gjestene for en gangs skyld vinner duellen. Det heades på tvers av mål og det ser ut til å bli farlig, men etter litt om og men blåses de av for offside.
    78'
    Albech går hardt til i en duell på kanten av Tromsøs 16-meter, og får frispark mot seg.
    79'
    Antonsen blir liggende og ta seg til hodet, men er opp igjen etter litt tilsyn ute på banen.
    81'
    Ballen spretter nå Sarpsborgs vei, men det er alt for sent. Kampen er utvilsomt tapt.
    83'
    Groven finter bort Ingebrigtsen, som svarer med å klippe ham ned 22 meter fra eget mål.
    84'
    Diatta svinger den rundt muren og på mål, men Kongshavn ligger vannrett og fanger ballen i fast grep.
    85'
    Hovda går seg fast i Åsen. Det liker han dårlig, og han klipper regelrett ned trønderen umiddelbart etterpå.
    86'
    Tromsø blåses av på vei fremover.
    88'
    Og når Sarpsborg forsøker å starte raskt, klippes de ned.
    88'
    Skudd på mål
    Lehne Olsen smekker til igjen, men når det tunge skuddet går en halvmeter utenfor ser det ut til at han må gå målløs av banen etter en svært god kamp.
    90'
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'
    Tromsø utnytter store rom i Sarpsborgs forsvar, men skuddet går rett i blokken.
    90'+1
    Ødegaard river i Diatta, og får velfortjent frispark mot seg.
    90'+2
    Lehne Olsen drar seg nydelig fri foran gjestenes 16-meter og forsøker å stikke fri Bakenga, men ballen er noen centimeter for lang.
    90'+3
    90'+3
    Huff og huff, Sarpsborg, dette var tynn suppe. Tromsø var dødelig effektive og straffet et B-preget bortelag. Kampen var egentlig avgjort med 4-0 til pause, før innbytter Mikael Kristiansen satte spikeren i kisten i andre omgang.