2-0
Norbye90'+3
3-0

Ble dekket av VG Sporten

Velkommen til kveldens livedekning av kampen mellom Tromsø og Sogndal på Alfheim.
    0'
    Tromsø har fått en god start på sesongen med fire poeng, uavgjort hjemme mot Brann og seier borte mot Viking.
    0'
    Sogndal har tre poeng etter tapet mot Sarpsborg i premieren, før de knuste Stabæk hjemme i midtuken.
    0'
    Tromsø (4-4-2): Gudmund Taksdal Kongshavn - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Maurstad Gundersen, Patrick Kpozo - Elhadji Mour Samb, Jonas Johansen, Morten Gamst Pedersen, Aron Sigurdarson - Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen
    0'
    Sogndal (4-4-2): Mathias Dyngeland - Eirik Skaasheim, Bjørn Inge Utvik, Christophe Psyché, Taijo Teniste - Gilbert Koomson, Henrik Furebotn, Eirik Birkelund, Simen Brekkhus - Martin Ramsland, Bendik Bye
    0'
    Tromsø har seks seire, seks uavgjort og to tap og 25-11 i målforskjell på Alfheim stadion mot Sogndal. TIL har ikke tapt hjemme mot Sogndal siden gjestene vant 3-2 i 2001.
    0'
    I fjor vant hjemmelaget 2-0 etter scoringer av Simen Wangberg og Ulrik Yttergård Jenssen.
    0'
    - Vi må komme oss ned på jorden igjen etter skaden til Ole Amund Sveen. Det er synd han er borte. Vi må ta krigen her i dag, sier Eirik Bakke til Eurosport.
    0'
    - Vi vet at dette blir en tøff og tett kamp. Jeg er enig med Eirik og tror dette blir en krig. Men vi går for å vinne, sier Tromsø-trener Bård Flovik.
    0'
    Det snør lett i Tromsø i dag, men kunstgresset ser grønt og fint ut.
    0'
    Da nærmer vi oss avspark. Snøfallet har tatt seg opp, men ser ikke ut til å legge seg på banen.
    0'
    Vi er i gang. Hjemmelaget tar avspark.
    1'
    Ramsland lager et frispark på egen halvdel.
    3'
    Sogndal scorer, men målet blir annullert for offside. Bye får ballen fra Koomson, etter et langt innkast. Det så ut som linjemannen gjorde en riktig avgjørelse.
    4'
    Stor sjanse til gjestene. Godt innlegg fra Koomson til Bye på bakerste stolpe. Han får ta ned ballen og avslutter i nettveggen.
    7'
    Sogndal har kommet best i gang her.
    7'
    Nok en stor sjanse!! Psyche får stige opp og heade - like over mål.
    12'
    Å, stygg takling av Jonas Johansen på Teniste. Der burde han fått kort, heldig som slipper unna.
    13'
    Dobbelsjanse av Sogndal. Koomson slår inn til Bye som header, Kongshavn redder. Returen når Ramsland, men nok en gang redder Kongshavn Tromsø. Herlig keeperspill.
    14'
    Nå lever Tromsø farlig. Vi har talt fire gode sjanser til gjestene det første kvarteret.
    15'
    Hjemmelaget får kampens første corner, men keeper Dyngeland vinner frispark i duell med Johansen og Wangberg.
    17'
    Thomas Lehne Olsen kommer til en avslutning, men den er helt ufarlig og går utenfor mål.
    20'
    Åsen går ned i feltet, publikum roper på straffe. Dommeren gjør ingenting.
    21'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Victor Grodås
    Ut: Taijo Teniste
    Teniste må gi seg. Usikkert om det var taklingen til Johansen tidligere i kampen som satte ham ut av spill.
    22'
    Teniste skal ha pådratt seg en lyskeskade.
    24'
    Bra Tromsø-spill. Sigurdarson legger inn til Åsen som tar ned ballen og klemmer til - Utvik får blokkert skuddet.
    25'
    Igjen fra Tromsø og angrepet er ganske likt: Sigurdarson fra venstre, slår inn langs bakken til Åsen som prøver å ta ballen forbi Utvik på første berøring, men nok en gang får Utvik avverget.
    29'
    Wow. Wangberg flikker ballen med hælen - lander rett i tverrliggeren!! Sogndal får klarert.
    32'
    Gult kort til Sogndal
    Victor Grodås
    32'
    Sogndal var klart best det første kvarteret, så tok Tromsø over det neste kvarteret. Men nå har det roet seg litt på Alfheim.
    39'
    Jonas Johansen prøver seg fra distanse - skuddet er godt, men han treffer Psyche, før Skaasheim klarerer.
    42'
    Åsen slår inn fra høyre, Lehne Olsen får heade fra syv meter - rett i klypene til Dyngeland.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    45'+1
    Da er det pause. Målløst på Alfheim. Vi håper på mål i andre omgang.
    45'+1
    Lagene løper ut på banen, straks avspark.
    45'+1
    46'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Sogndal
    Mål: Gjermund Åsen
    Målgivende: Thomas Lehne Olsen
    Sogndal roter vekk ballen. Lehne Olsen driver den fremover og slipper perfekt til Åsen som er iskald med Dyngeland. 1-0 etter 45 sekunder. Pangstart på omgangen for hjemmelaget.
    46'
    Tromsø 2 - 0 Sogndal
    Mål: Simen Wangberg
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Så sitter den igjen. Innlegget fra høyre lander hos kapteinen som stanger inn 2-0. Nå koker det på Alfheim.
    53'
    Nok en kjempesjanse for Tromsø. Lehne Olsen drar seg fri og skyter fra rundt 15 meter - skuddet går over.
    56'
    Herlighet som Tromsø har våknet etter sidebytte. Styrer mye av det som foregår ute på Alfheim-kunstgresset.
    57'
    Inn: Chidiebere Nwakali
    Ut: Gilbert Koomson
    58'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Gjermund Åsen
    61'
    Sogndal sliter med å etablerer noe trykk på hjemmelaget. Tromsø har god kontroll.
    64'
    Nå er det lite som skjer her. Hjemmelaget er meget komfortable, mens Sogndal virker handlingslammet.
    71'
    Sigurdarson drar seg inn og prøver å legge ballen i lengste hjørne - god redning av Dyngeland som slår til corner.
    73'
    Dyngeland bokser unna.
    73'
    Nwakali danser seg inn i feltet, men en Tromsø-forsvarer får avverget i siste sekund.
    76'
    Inn: Ulrik Yttergård Jenssen
    Ut: Elhadji Mour Samb
    74'
    Inn: Lars Christian Kjemhus
    Ut: Simen Brekkhus
    77'
    Ti minutter gjenstår. Det er ingenting som tyder på at Sogndal skal få med seg poeng herfra.
    81'
    Sigurdarson på vei inn i feltet og skyter - rett i Ramsland.
    85'
    Inn: Hans Norbye
    Ut: Aron Sigurdarson
    89'
    Nwakali med en godt skudd fra distanse - går via en spiller og til corner.
    90'+2
    Hvordan kan du bomme der, Bye? Kongshavn bommer helt og Bye får ballen alene ved bakerste stolpe, men han klarer å heade utenfor, fra tre meter.
    90'+2
    Tre minutter er lagt til.
    90'+3
    Tromsø 3 - 0 Sogndal
    Mål: Hans Norbye
    Lehne Olsen med et strålende forarbeid fra høyre, han legger inn foran mål og finner innbytteren helt alene som enkelt setter inn 3-0.
    90'+3
    90'+4
    Da er det over. Tromsø vinner fortjent i en litt merkelig kamp. Sogndal burde scoret i starten av kampen, men så tok hjemmelaget helt over.