0-1
42'
0-2
45'+6

Velkommen til Alfheim Stadion. Vi er inne i femte runde av årets Tippeliga, og her tar Tromsø imot Stabæk i dag.
    Litt kjølig vårluft til tross, forholdene her i Tromsø er helt strålende og sola glitrer fra en skyfri himmel over Alfheim.
    Begge disse lagene brukte litt tid på å få i gang poengfangsten i årets Tippeliga, men nå står Stabæk med to strake seire, mens TIL tok sin første trepoenger for sesongen i forrige runde.
    Begge lag vant 2-0 på bortebane sist. Tromsø beseiret Aalesund, mens Lillestrøm ble slått av Stabæk. Begge lag stiller også uendret fra forrige runde i kveld. Det betyr for Tromsøs del at Mikael Ingebrigtsen som scoret i sin første Tippeligastart mot AaFK får fornyet tillit.
    På 32 tidligere eliteserieoppgjør mellom disse lagene har Tromsø opparbeidet seg et knepent overtak og står med 15 seire, 6 uavgjorte og 11 tap. Det skal dog sies at det faktisk er på bortebane TIL har skaffet seg den gode statistikken mot bæringene. På Alfheim viser statistikken lagene imellom dødt løp med 6 seire til hver.
    Disse lagene har ikke møtt hverandre i serien siden 2012. Etter dette har Stabæk og TIL tilbrakt hver sin sesong på nest øverste nivå. Sist de begge var i toppdivisjonen stakk Tromsø av med seieren i begge oppgjørene, og den gangen endte kampen her på Alfheim med 3-0. Tromsø har fire av spillerne som startet den kampen i dagens startoppstilling, noe som er fire fler enn Stabæk kan skilte med.
    Tromsø tar avsparket. Vi er i gang på Alfheim.
    1'
    TIL kommer inn i boksen fra høyre, men Magnus Andersen går seg fast.
    3'
    Hjemmelaget får frispark 25-30 meter fra gjestenes mål. Åsen løfter fint inn i feltet, men ingen greier å komme til avslutning.
    5'
    Marcus Hansson lufter skuddfoten, men ballen flyr en meter over mål.
    7'
    Gult kort til Stabæk
    Kamal Issah
    Issah stempler Åsen på foten og får gult.
    7'
    Assante kommer til dødlinja på høyresiden og prøver å slå inn, men innlegget blir blokkert a Antonsen.
    9'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Remi Johansen header unna.
    10'
    Stor sjanse for TIL! Norbye stikker gjennom til Ingebrigtsen til høyre i banen. Han vender innover, drar av et par mann og setter avslutningen like utenfor fra 8 meter.
    10'
    Norbye slår inn fra høyre, men han feier ballen ut bak dødlinja til en femmeter for Stabæk.
    12'
    Andersen får med seg ballen og har nesten fri bane, men Jalasto forfølger. Andersen får en arm i ryggen og faller overende utenfor 16-meteren, men han var nok litt ute av balanse og får ingenting av dagens dommer.
    15'
    Luc Kassi kommer seg fri i mellomrommet og hamrer til fra 16 meter, men skuddet går til side for mål.
    16'
    Wangberg header unna i feltet for hjemmelaget.
    16'
    Kort til Meling som vinner et nytt hjørnespark.
    17'
    Ondrasek beiner innlegget over dødlinja til enda en corner.
    18'
    Kent-Are Antonsen header unna ved første stolpe.
    19'
    Simen Wangberg fikk seg en smell ved en av cornerne. TIL-kapteinen ligger utenfor banen og mottar behandling, og det ser ut til å gå mot et tidlig bytte.
    20'
    Henrik Gjesdal hadde tatt av seg og var klar til å komme inn, men Wangberg kommer seg på beina og fortsetter kampen.
    21'
    Luc Kassi
    Kassi tråkler seg innover i feltet og en forsvarer kommer seilende inn. Kassi deiser i bakken og vil ha straffe, men får i stedet gult for filming. Det var en situasjon som var temmelig vanskelig å bedømme.
    22'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Henrik Gjesdal
    Ut: Simen Wangberg
    Gjesdal har fått noen minutter til oppvarming, og nå kommer han inn.
    24'
    Kamal Issah kjemper seg innover i TIL-feltet før han forsøker et skudd fra skrå vinkel, men det blir i høyeste laget.
    27'
    Nære på scoring for TIL! Andersen spiller på tvers fra sin enstrekant og finner Ingebrigtsen. Han leverer et skudd fra 18 meter som smeller i innsiden av stolpen, men ballen krysser aldri mållinjen.
    29'
    Hansson slår langt opp mot Ondrasek, men Jalasto bryter oppspillet og header inn til Sayouba.
    31'
    Andersen slår et frispark inn i feltet, men innlegget er ikke presist nok og Sayouba kommer ut og fanger ballen.
    34'
    Heades unna ved første stolpe.
    35'
    Åsen slår inn fra høyre, men Andersen taper luftduellen mot Jalasto og det blir ingen avslutning.
    38'
    Birger Meling
    Meling river overende Mikael Norø Ingebrigtsen.
    39'
    Åsen slår et frispark frem i feltet og finner Remi Johansen som vinner i lufta, men headingen hans sniker seg like over tverrliggeren.
    40'
    Mål for Stabæk!
    Tromsø 0 - 1 Stabæk
    Målgivende: Adama Diomande
    Det gås hardt til i duellene, og to Tromsøspillere blir liggende igjen på bakken, men Stabæk får fortsette spillet. Ballen går fra Diomande til Asante som setter den forbi Lekström fra 16 meter.
    42'
    I situasjonen forut for scoringen ble Norø Ingebrigtsen skadet. Det er fremdeles stopp i spillet mens han mottar behandling.
    45'
    Det legges til minst seks minutter.
    45'+1
    Stor TIL-mulighet! Åsen slår innover til Ondrasek som skyter fra god posisjon, men via en forsvarer og til corner.
    45'+1
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Gjermund Åsen
    Ballen stusses videre i feltet, men ingen kommer til avslutning.
    45'+2
    TIL med frispark på venstre kant. Åsen skrur inn i feltet, men Stabæk header unna og slår kontra. Asante setter opp Issah alene med keeper, men han aavslutter tidlig og setter skuddet utenfor.
    45'+3
    Ingenting ut av corneren i første omgang, men Stabæk biter seg fast.
    45'+5
    Tromsø 0 - 2 Stabæk
    Målgivende: Birger Meling
    Meling får chippet ballen forbi en forsvarer og til Grossmann som hamrer den inn.
    45'+6
    45'+7
    Pause på Alfheim der gjestene leder 2-0. Det resultatet reflekterer dårlig en omgang som spillemessig, sjansemessig og i antall avslutninger har vært temmelig jevn. Stabæk tok ledelsen på kontroversielt vis når de fikk spille videre i en situasjon der mange nok vil mene at dommeren burde stoppet spillet, men før den situsjonen var det faktisk hjemmelaget som hadde vært klart nærmest scoring.
    45'
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ingebrigtsen har tydeligvis ikke greid å riste helt av seg smellen i forkant av 0-1, og TIL må gjøre sitt andre bytte.
    46'
    Stabæk sparker igang andre omgang.
    46'
    Drage slår en tunnell på Meling og forsøker å løpe rundt, men rekker ikke helt frem i tide.
    49'
    Ville Jalasto
    Jalasto seiler inn i Åsen og feier ham overende. Klart gult kort.
    52'
    Magnus Andersen forsøker seg fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går over og utenfor.
    55'
    Ondrasek spilles frem i boksen og flukter ballen videre på mål. Sayouba redder, men gir en retur som Ondrasek setter på keeperen og ut til en corner. God mulighet for Tromsø!
    57'
    Thomas Drage
    Sayouba får bokset unna i feltet.
    57'
    Kort til Drage som slår inn, men uten at Tromsø får noe ut av det.
    58'
    Åsen slår inn fra venstre og finner Ondrasek. Det ender med en avslutning fra Remi Johansen som stryker utenfor stolpen.
    59'
    Åsen spiller frem Ondrasek som legger til rette for seg selv før han fyrer av fra 17 meter, men skuddet går utenfor.
    61'
    Remi Johansen crosser mot Ondrasek bak i feltet, men ballen endrer retning i en forsvarer før tsjekkeren får hodet på den, og dermed får han ikke noe trøkk i avslutningen og Sayouba redder enkelt.
    63'
    Diomande prøver en frekkis. Han løfter ballen fra høyrekanten og prøver å tre den inn ved bakre stolpe, men den går utenfor.
    64'
    Meling løfter inn i feltet og prøver å finne Asante, men ballen går helt inn til Lekström i TIL-målet.
    67'
    Remi Johansen crosser mot Ondrasek, men Skjønsberg får headet unna til en corner.
    71'
    Litt klabb og babb i feltet, men bortelaget får til slutt ballen ut av boksen.
    71'
    Asante trer igjennom til Diomande som vender i feltet og skyter over fra god posisjon.
    72'
    Inn: Morten Moldskred
    Ut: Hans Norbye
    75'
    Meling header unna ved første stolpe.
    75'
    Sayouba snapper ballen bak i feltet. Han glipper den igjen, men får et litt billig frispark.
    78'
    Dramatiske scener på Alfheim. Nicolai Næss meies ned av egen keeper og blir liggende igjen på matta mens med- og motspillere rundt ham vinker frenetisk etter medisinsk personnell.
    79'
    Næss rører i det minste på seg der han ligger, så han er ved bevissthet, men bæres til slutt av banen på båre.
    81'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Eirik Haugstad
    Ut: Nicolai Næss
    81'
    Moldskred lemper inn fra høyre, men nedfallsfrukten plukker Sayouba lett.
    83'
    TIL kommer på høyre ved Andersen, men vinner kun et innkast.
    87'
    Dobbelsjanse for TIL! Sayouba er alvorlig langt ute på bærtur på et innlegg, og det fører til at først Drage og deretter Andersen får store muligheter, men begge skuddene blokkeres.
    87'
    Det heades unna i feltet.
    87'
    Det signaliseres minimum 5 minutter tilleggstid.
    90'+1
    Tiden er på vei å ebbe ut her uten at Tromsø greier å sette et skikkelig trykk på Stabæk.
    90'+4
    90'+6
    Fløyta går for full tid, og Stabæk har vunnet 2-0 på Alfheim og får tre poeng med seg i bagasjen sørover.
    Det gjør Bærumslaget uten å imponere nevneverdig. Etter en jevnspilt første omgang foregikk det aller meste etter pause inne på gjestenes halvdel. Tromsø kom til en rekke avslutninger, men greide ikke å skape mer en 2-3 kvalifiserte sjanser etter hvilen. Når man så heller ikke scorer på de få sjansene man har blir det som det blir, men resultatet her står nok ikke helt i forhold til det som utspilte seg på Alfheimmatta.