Hei, og velkommen til Tromsøs viktigste fotballkamp til nå i år! I kveld skal nedrykkskampen avgjøres mot Stabæk.
    Stabæk (4-3-3): Sandberg - Hernandez, Amankwah, Moe, Hanche-Olsen - Bohinen, Aksildsen, Edvardsen - Skytte, Kinoshita, Vetlesen.
    Stabæks benk: Kjellevold, Vogt, Jenssen, Brynhildsen, Lumanza, Kassi, Toutouh
    Tromsø IL (4-4-2): Karlstrøm - Gundersen, Wangberg, Pirinen, Andersen - Smith, Taylor, Valakari, Nilsen - Espejord, Azemi.
    Tromsøs benk: Kongshavn, Barlow, Jenssen, Holmgren Pedersen, Gamst Pedersen, Fiabema, Berntsen.
    Det betyr at både Espejord og Azemi får tillit fra start for Tromsø. Valakari har tidligere sagt til lokalpressen at det er lite trolig at de to får spille samtidig. Nå overrasker han.
    Samtidig vrakes Bryhildsen igjen etter forrige runders kontroverser. Da ble det hevdet at Brynhildsen ble vraket fordi han ikke var villig til å signere ny kontrakt med Stabæk. I dag sitter han på benken igjen.
    Det har forøvrig begynt å snø i Tromsø igjen, og spillerne er på vei ut for oppvarming. Det betyr at måkebilene må ut på linja og vente. Dermed blir banen stadig hvitere her på Alfheim.
    Nå tar vinden seg opp også. Det snør rett og slett sidelengs på Alfheim.
    Premissene er på noen måter enkle for Tromsø. Hvis de vinner så holder laget seg i Eliteserien med 100 prosent sikkerhet. Laget ligger på kvalikkplass akkurat nå, men siden LSK og Sarpsborg møtes på Åråsen vil et eller begge de tape poeng, og havne bak Tromsø.
    Skulle det bli uavgjort her så kommer alt naturligvis an på de andre kampene i Eliteserien. Taper Tromsø må de håpe at Ranheim ryker mot Rosenborg, og at Mjøndalen taper mot VIF. Da beholder de kvalikkplassen, og får spille på nytt om sin videre Eliteserie-skjebne.
    Mer moderat snøfall i lufta nå. Ser ut som det blir litt lettere i lufta, og det skal dette være spillbart.
    Tromsø har trukket inn etter oppvarmingen. Stabæk er fortsatt ute på matta, men måkebilene har begynt å feie unna snøen som har falt den siste halvtimen under oppvarmingen.
    TIL har forøvrig gratis inngang på Alfheim i dag for å prøve å samle så stor støtte som overhode mulig til skjebnekampen. Klubben sier det ikke er utsolgt, men det er bra med folk på Alfheim likevel.
    Rett før kampstart nå så tar snøfallet seg opp igjen.
    Det er desember, snø og minusgrader i Tromsø. Lite av det assosieres vanligvis med fotball, men det er altså forholdene før lagene går ut på matta om noen få minutter.
    Lagene er ute på matta, og vi er straks klare for kampstart!
    Rett og slett fryktelige forhold på Alfheim nå. Det snør skikkelig.
    Tromsø tar avspark!
    1'
    Tromsø kombinerer godt på høyre kant, men Andersen sklir i det han skal legge inn fra godt hold. Det ser fryktelig glatt ut på matta.
    1'
    Pirinen drar til fra 20 meter. Rett i fanget til Sandberg.
    3'
    Tromsø definitivt det førende laget i åpningen her. Stabæk er ikke helt påskrudd enda.
    4'
    Dagens første mulighet! Sandberg slår Azemi gjennom alene med keeper, men fra skrått hold må han dra seg inn. Legger ballen til rette og forsøker å skru den i lengste. Like utenfor.
    5'
    SÅ FÅR STABÆK EN ENORM MULIGHET. Ut av intet er Kinoshita alene med keeper. Avslutningen er veldig svak, og går rett på Karlstrøm fra 14 meter.
    6'
    Så holder Stabæk på å rote det til. Amankwah spiller en svak støttepasning til Sandberg i målet, men keeperen får feid unna.
    6'
    Stabæk kommer rundt på kant, men innlegget fra Vetlesen treffer Pirinen.
    8'
    Det blir bare hvitere og hvitere på matta her. Snøen fortsetter å lave ned.
    8'
    Trenerteamet til Tromsø har bedt om at det ikke oppdateres fra andre stadioner her på Alfheim. Trolig fordi de ikke vil at spillerne skal påvirkes.
    11'
    Hernandez og Askildsen kombinerer på høyre kant, men en svak pasning til Bohinen stopper angrepet.
    11'
    Ballen løftes mot Askildsen i bakrom. Litt for lang og Tromsø får kast.
    12'
    Stor mulighet! Hanche-Olsen får ballen i returrom og klinker til. Karlstrøm får en hånd på den.
    13'
    Hjørnesparket går over alt og alle ut dødlinja.
    14'
    Nilsen felles av Askildsen. Frispark.
    15'
    Nå måkes sidelinjene mens spillet pågår. Banemannskap går langs linjene med spader og måker mens ballen er på motsatt side.
    16'
    Stabæk nære! Hanche-Olsen legger inn og fra kort hold bør Kinoshita score. Avslutter rett på Karlstøm igjen.
    17'
    Andersen svinger inn, men i boksen får ingen Tromsø-spillere kontroll.
    18'
    Pirinen får frispark etter duell med Bohinen. Tromsø flytter opp.
    18'
    Svakt innlegg, og keeper Sandberg fanger enkelt.
    19'
    Selv om det måkes på sidelinjene er det umulig å se sekstenmeteren. Kan bli spennende å se hvordan dommer løser det hvis det blir en situasjon som enten er rett innenfor eller rett utenfor streken.
    20'
    Pirinen mister ballen i farlig posisjon. Stabæk snapper, men Skytte får ingenting ut av kontringen.
    20'
    Andersen kommer seg rundt på høyre kant, men Espejord og Valakari løper i hverandre når de skal skyte. Svakt.
    22'
    Frispark til Tromsø. Skal slås inn.
    22'
    På bakerste stang venter en ensom Pirinen, men han får ikke noe trøkk i avslutningen. Stabæk klarerer.
    22'
    Det er full snøstorm i Tromsø. Det snør bare mer og mer. Utrolige scener.
    23'
    Valakari vil ha frispark rett utenfor boksen. Hele Alfheim piper, men dommer vinker videre.
    23'
    Nå må dommer Tore Hansen begynne å lure på om dette kan fortsette. Det er helt hvitt ute på banen, og det gjenstår 20 min av omgangen.
    25'
    Nilsen får frispark. God innleggsposisjon for Tromsø.
    26'
    Banemannskap løper desperat ut på banen for å måke sekstenmeteren nå. Vi får en liten stopp
    26'
    Frisparket løftes inn i boksen. Stanges unna.
    27'
    Gult kort til Tromsø
    Eric Smith
    Stopper Stabæks kontring.
    27'
    Fjerdedommer og Jønsson diskuterer på linja. Vil tro det er baneforholdene som diskuteres.
    28'
    Kinoshita slår inn til Askildsen. Tromsø kommer først på ballen.
    30'
    Hanche-Olsen gir bort ballen til Azemi rett utenfor boksen. Azemi rives ned og TIL får frispark.
    31'
    Godt slått, men Pirinen når akkurat ikke frem. Stabæk slår vekk.
    32'
    Og så roer snøværet seg litt.
    32'
    Tore Hansen stopper spillet!
    33'
    Spillerne går inn i garderoben og måkebilene kommer ut. Full stopp i Tromsø
    34'
    Musikk kommer på anlegget også. Full pausestemning her.
    35'
    Det måkes fortsatt, og dette vil nok påvirke de andre kampene også. NFF har åpnet for å utsette andre omgang på de andre arenaene.
    40'
    Men et lite lyspunkt: Det ser ut som snøen er i ferd med å gi seg
    40'
    To traktorer og to biler er i sving samtidig her for å måke.
    42'
    Nærmer oss start igjen nå. Kun en smal stripe i midten gjenstår å måkes
    43'
    Vi passerer ti minutter med pause.
    44'
    Dette kan føre til at de andre lagene må sitte 30 minutter i garderoben før andre omgang.
    45'
    Spillerne er ute på banen igjen
    45'
    Det er heldigvis null nedbør i luften nå. Det bør gjøre at vi klarer å gjennomføre denne kampen.
    45'+2
    Spillet er igang igjen
    45'+3
    Valakari slår inn. På bakerste får ikke Smith til en god avslutning.
    45'+3
    MONSTERSJANSE FOR TROMSØ! Espejord finner Azemi alene med keeper, men Sandberg kommer ut og gjør seg stor. Redder skuddet, og returen feies unna.
    45'+4
    Espejord vinner en corner.
    45'+5
    Gult kort til Stabæk
    Emil Bohinen
    45'+6
    Hernandez forsøker å slå inn. Blokkeres av Tromsø
    45'+8
    Valakari slår tvers over til Espejord. Han forsøker å slå inn, men rett i henda på Sandberg.
    45'+8
    Mål for Stabæk!
    Tromsø 0 - 1 Stabæk
    Mål: Oliver Edvardsen
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    Der blir det helt stille på Alfheim! Stabæk kontrer. Ballen svinges inn og i boksen er det banens minste, Edvardsen, som stanger ballen inn!
    45'+9
    Nå henger nedrykkskyene lavt over Tromsø. Med Ranheim i ledelsen i tillegg til det målet, så ser det stygt ut.
    45'+11
    Valakari skyter rett opp i det som ser ut til å være armen til Hanche-Olsen. Dommer vinker videre.
    45'+12
    Hele Tromsø-benken raser når Smith ikke får et innkast.
    45'+13
    Så får ikke Pirinen frispark i en duell med Hernandez heller, og hele Alfheim raser mot dommeren.
    45'+14
    Det legges nå til ett minutt.
    45'+15
    Vi er forøvrig femten minutter på etterskudd her på Alfheim.
    45'+15
    Snøværet har gjort comeback. Spørsmålet er om Tromsø kan gjøre det samme
    45'+16
    Der er det endelig pause på Alfheim.
    TIL er først ute på matta her. Sultne på å starte andre omgang.
    Snøværet har holdt seg unna i hele pausen, og matta ser bra ut nå.
    Stabæk starter de siste 45
    46'
    Taylor går rett på, og fyrer av fra sekstenmeteren. Rett på Sandberg
    46'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 1 Stabæk
    Mål: Runar Espejord
    DER SITTER DEN! Andersen med et strålende skudd. Den går i tverrligger og rett opp. Ballen lander foran mål, hvor en av fire Tromsø-spillere setter ballen i mål. Espejord får scoringen, annonseres det på Alfheim.
    47'
    Tromsø er fortsatt under streken grunnet at Ranheim er i ledelsen mot Rosenborg.
    48'
    Espejord forsøker å drible seg gjennom Stabæk-forsvaret. Stoppes omsider midt foran mål.
    49'
    Valakari prøver seg fra 20 meter. Skuddet blokkeres.
    49'
    DER ER SÅ NÆRE FOR TROMSØ! Et innlegg slås inn, og Valakari får avslutte upresset fra 12 meter. Sandberg er raskt nede og redder avslutningen.
    51'
    Helt annet Tromsø ute på Alfheim til nå i andre omgang, og med det stiger også stemningen på tribunen. God kok på Alfheim nå.
    51'
    Nilsen bryter og starter en kontring. Gir til Espejord på høyre side, men Stabæk kommer seg ned på riktig side.
    53'
    Edvardsen forsøker å slå inn. Tromsø blokkerer.
    54'
    Mjøndalen har scoret. Det betyr at Tromsø ligger helt sist. Sånn som det står seg nå er Tromsø nødt til å vinne for å holde plassen.
    55'
    Lang ball mot Azemi. Stabæk stanger unna til corner.
    56'
    Sandberg er ute og bokser vekk corneren. Tromsø svinger inn igjen, men denne ganger fanger keeperen ballen.
    57'
    Skytte feller Nilsen som blir liggende. Stopper en kontring. Men dansken slipper unna kort.
    58'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Oliver Edvardsen
    58'
    Vetlesen lager et frispakt høyt på kanten.
    59'
    Moe klipper ned Andersen med en takling som har både høy fart og knotter. Ingen frispark sier dommer, og hele Alfheim er på beina og reagerer på det. De vinner uansett et innkast.
    60'
    Ballen svinges inn, men ballen har vært ute.
    61'
    Smith slår inn, men den er akkurat litt for høy for Espejord som ikke når opp.
    63'
    NY STOR TROMSØ-SJANSE. Andersen slår inn til en helt ensom Espejord. Han header i hjørnet, men Sandberg er nede med et tigersprang og redder.
    64'
    Da melder også snøen sin ankomst igjen.
    64'
    Tromsø kontrer og ballen havner hos Nilsen på venstre side. Han forsøker å finte seg forbi, men stoppes.
    65'
    SANDBERG REDDER STABÆK IGJEN! Strålende frispark, og Wangberg header i retning krysset. Ny monsterredning fra Sandberg stopper Tromsø.
    66'
    Det er utrolig at Tromsø ikke scorer her. Espejord slår inn, og ballen får en stuss over Sandberg. På strek kaster Hanche-Olsen seg inn og redder.
    67'
    HERREGUD FOR NOEN SJANSER! Smith slår et strålende innlegg til Espejord, men han får ikke avslutningen på mål fra tre-fire meter!
    68'
    Inn: Tortol Lumanza
    Ut: Hugo Vetlesen
    68'
    Bohinen lader kanonen og skyter fra 20 meter. Går et stykke over.
    69'
    Nære på igjen. Andersen gir til Espejord som slår inn. Men foran mål triller ballen helt alene før Stabæk feier unna.
    71'
    Så er Stabæk nære! Brynhildsen slår inn mellom stopperne og keeper. Kinoshita er nære å nå den, men ballen passerer såvidt og går ut.
    72'
    Sandberg med en svak klarering, og Tromsø vinner kast høyt.
    74'
    Så vinner Tromsø en corner.
    75'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Morten Gamst Pedersen
    Ut: Juha Pirinen
    75'
    Corneren faller helt til Gamst på hjørnet av sekstenmeteren. Han kliner til, like utenfor.
    76'
    Ny corner til Tromsø
    77'
    Stabæk får klarert
    78'
    Klabb og babb i Tromsøs felt, men Nilsen feier til slutt unna.
    79'
    Askildsen feier Gundersen ut over sidelinjen, men dommer gir ikke frispark.
    81'
    Tromsøs press har definitivt forsvunnet litt nå. Stabæk har mer ball og er bedre med.
    82'
    Kristoffer Askildsen
    Klipper ned Nilsen.
    82'
    Inn: Marcus Holmgren Pedersen
    Ut: Eric Smith
    82'
    Gamst slår inn og Stabæk feier unna.
    84'
    Moe slår inn, men Taylor slår den vekk til kast.
    84'
    DER sitter nesten spikeren! Bohinen spilles alene med keeper, men avslutningen går rett på Karlstrøm.
    85'
    Tromsø klarerer den påfølgende corneren.
    85'
    Brynhildsen vinner en corner. Stabæk virker å ha mest å gi her nå.
    86'
    Tromsø kan kontre og Pedersen spilles gjennom men snubler i ballen! Utrolig. Det kunne blitt mål der.
    87'
    Taylor skyter fra skått hold. Enkel redning for Sandberg
    89'
    Gamst slåt en strålende ball mot Espejord, men han blir nølende, og Sandberg fanger.
    89'
    Bohinen skyter fra distanse igjen. Over.
    90'
    Lumanza handser høyt i banen.
    90'
    Tromsø kontrer, men igjen misser kommunikasjonen og de roter bort ballen.
    90'+1
    Tromsø kommer seg rundt på kant, men Stabæk vinner kastet.
    90'+1
    Moe bruker lang tid.
    90'+2
    Så kommer muligheten! Valakari får heade upresset i boks, men det blir for svakt, og Sandberg rekker ned i hjørnet.