2 673
1 927

Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hei og velkommen til denne livedekningen!
    Dette er hjemmelagets XI(3-5-2): Karlstrøm - Jenssen, Øyvann, Psyché - Yttergård Jenssen, Totland, Nielsen, Kitolano, Opsahl - Ondrasek, Mikkelsen.
    Og dette er bortelagets XI(4-3-3): Sætra - Grøgaard, Gunnarsson, Vilsvik, Valsvik - Stengel, Hove, Krasniqi - Friday, Gulliksen, Steneveik.
    Du lurer kanskje på hvem som sitter på de respektive benkene og? Her er Tromsøs benk: Thomas, Arnarson, Robertsen, Amundsen, Espejord, Ingebrigtsen, Andersen, Berntsen og Moses.
    Dette er Strømsgodsets benk: Skretteberg, Jack, Tokstad, Kadiri, Hammershaug og Hanssen.
    Gaute Helstrup gjør to bytter fra forrige kamp, blant annet: "Kobra" Ondrasek inn for Moses.
    Tromsø kommer fra poengdeling og 1-1 mot KBK i forrige runde, mens Strømsgodset skal prøve å holde måltrøkket oppe etter 6-0-seieren over Molde.
    Antall stemmer: 448
    - Vi har landet, sier Håkon Wibe-Lund til Discovery+ før oppgjøret mot Tromsø, da med tanke på storseieren i deres forrige kamp.
    Og der er vi i gang, god kamp!
    1'
    Tromsø jakter sin fjerde strake seier på hjemmebane.
    1'
    Allerede scoring i en av kveldens kamper, Odd har tatt ledelsen. På Alfheim så er det bortelaget som har tatt føringen og som har hatt ballen mest i disse små åpningsminuttene.
    2'
    Så får vi kveldens første sjanse, og på hjemmegress er det Tromsø som åpner ballet. Sætra går ut for å møte en Tromsø-spiller som kommer stormende. Ballen klareres og ender opp hos Ondrasek som kliner til på volley. Reddes på strek av en av Godset-spillerne.
    4'
    Strømsgodset fikk kontrollere litt i starten, men nå har hjemmelaget jobbet seg inn i kampen og er for alvor med.
    7'
    Vesterlund Nielsen stormer nedover venstre flanke og har Ondrasek foran mål. Men Strømsgodsets forsvar får kontroll på den ballen før innlegget kommer.
    8'
    Igjen så er det Ondrasek og Tromsø. Får ballen innenfor Strømsgodsets 16-meter og brenner til. Men Sætra i full strekk får banket den ballen bort.
    9'
    Mikkelsen er god i åpningsminuttene. Finner rom og vender av seg spillere. Nesten så et av hans innlegg fant en medspiller nå og.
    12'
    Oi oi oi! Så er Strømsgodset på plass. Friday tres gjennom og fyrer av. Skuddet har retning for det lengste bak keeper, men ballen går i stolpen og ut.
    14'
    Så går det andre veien. Kitolano kommer alene med keeper og vipper ballen over Sætra. Men det blåses for offside i det skuddet går. Enig i den.
    15'
    Fikk litt å hanskes med i starten, Strømsgodset. Men nå ser de hvassere ut.
    17'
    Herlig løp av Ondrasek som ikke er offside. Jobber seg inn i Godsets 16-meter og legger til Totland. Totland fyrer av på volley, men det var litt av et sleivspark.
    20'
    Så er det nære på for Stenveik som stormer inn i Tromsø-boksen. Får fyrt av, men skuddet går like til side for mål.
    21'
    Ohh, så er det nesten så Krasniqi stiller det virkelig i stand i eget forsvar. Tar ned en ball, fomler, og der kommer Psyché. Men Sætra rydder opp.
    23'
    Det er vist meldt snø i Tromsø i kveld, men ikke før i 20-tiden. Så slipper etter alle solemerker måking.
    25'
    Så er det lekkert kombinasjonsspill fra Strømsgodset, men det ender med corner.
    26'
    Den corneren går rett på Karlstrøm som bokser den ut.
    26'
    Det er Godset som kjører kampen nå. Som er mest frempå og klart farligst.
    27'
    Tromsø spiller seg oppover i banen og Opsahl prøver å vippe ballen i retning Ondrasek, men den blir for lang og ender opp hos Sætra.
    28'
    Karlstrøm høyt i banen og prøver å sette igang et Tromsø-angrep. Men hans slegge er ikke helt finstemt for den ballen går ut over sidelinjen.
    30'
    Det er altså Fridays stolpeskudd som har vært det nærmeste mål på Alfheim så langt i kveld. Men det er en god del ball igjen.
    33'
    Strømsgodset holder på ballen nå, inne på Tromsøs banehalvdel. Roer det litt ned, bruker tiden og treffer med pasningene.
    34'
    Det ender med innlegg fra Stengel, som går rett i klypa på Karlstrøm.
    34'
    Så prøver Tromsø seg på en ny "vipp". Mikkelsen sender i retning Ondrasek, men også denne gangen har Sætra kontroll.
    36'
    Gult kort til Tromsø
    Eric Kitolano
    Se der ja. Kitolano går ned i en duell med Stengel, og på magen tar han tak i ballen så Stengel ikke får fortsatt. Helt klart gult.
    37'
    Hjørnespark til Tromsø
    38'
    Fra venstre slås den corneren. Klareres, men Tromsø gjenvinner ballen.
    38'
    Sætra på løpetur. Får et tilbakespill som ikke i det hele tatt har retning for han. Men keeperen løper opp ballen, vender av en Tromsø-spiller og får slått den ut.
    39'
    Får litt følelsen av at de farligste angrepene i denne omgangen allerede har kommet.
    42'
    Det er faktisk litt lett snø over Alfheim nå. Kanskje journalisten må trekke tilbake utsagnet om måking.
    43'
    Så blir Gunnarsson liggende. Blir tråkket på av Kitolano, men kommer seg på bena igjen. Skjærer dog noen grimaser, kjente de knottene.
    45'
    Ikke indikert noe overtid.
    45'+1
    Der er vi i gang med omgang nummer to.
    46'
    Strømsgodset med mest ball og farligst i den første omgangen. Så får vi se da, om de klarere å stoppe Tromsøs hjemmerekke, eller om den rekken fortsetter.
    47'
    Gulliksen prøver å sende ballen i retning Stenevik, men ballen blir for upresis.
    47'
    Mikkelsen fortsatt god på små flater, uten at det skulle ha endret seg fra den første omgangen eller de andre kampene. Tar ørlite tid her før det fyres skikkelig.
    49'
    Mikkelsen jobber seg ut på venstre kant og får lagt inn i retning Ondrasek, men ballen klareres.
    51'
    Ai. Kitolano spilles gjennom og er ikke i offside. Finner Ondrasek i boksen, men "Kobra" skyter ikke, han prøver å finne medspiller. Finner ikke medspiller. Hadde fort fått bedre betalt om han hadde skutt selv.
    52'
    Strømsgodset lagt seg litt mer nedpå enn i den første omgangen.
    55'
    Godset kombinerer på høyre. Innlegget slås mot Hove, men hans nikk er ufarlig, i bue inn til keeper.
    56'
    Godset beyter på midten og slår hurtig i bakrom, men Tromsø demmer opp.
    57'
    Farlig innlegg av TIL. På hodet til Ondrasek som kan heade mot mål, men i stedet velger å gi til Mikkelsen. Han får ikke avsluttet. Kunne blitt noe, der.
    58'
    Yttergård Jenssen skaffer TIL en corner.
    59'
    Opsahl slår corneren langs bakken, upresist til en Godset-forsvarer.
    60'
    TIL får frispark i god posisjon, på 17 meter, ute til høyre.
    60'
    Opsahl igjen langs bakken. Klareringen går tilbake til indreløperen som nå prøver skudd - et godt stykke utenfor.
    61'
    Mål for Strømsgodset!
    Tromsø 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Johan Hove
    Målgivende: Herman Stengel
    Nydelig stikkpasning mellom back og stopper. Hove er med på den, har relativt spiss vinkel på høyre i boksen, men klarer å sette ballen forbi Karlstrøm. Godset tar ledelsen!
    62'
    Hove på farten igjen, legger inn foran mål. TIL må gi til corner.
    64'
    Kort variant. Innlegget kommer til slutt, men i en forsvarer. TIL overtar.
    65'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Zdenek Ondrasek
    66'
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Sakarias Opsahl
    66'
    Hjemmelaget foretar et dobbelbytte. En friskmeldt Runar Espejord kan kanskje få Gutan tilbake i matchen.
    66'
    Dagens tilskuertall på Alfheim: 2040.
    68'
    Psyché prøver innlegg, men er ikke presis nok. Godset rydder unna.
    69'
    Friday er imidlertid uvøren. TIL får frispark på høyre.
    69'
    Nytt TIL-innlegg, men også det klareres.
    69'
    Strømsgodset har bare vunnet én bortekamp i årets serie, mot Odd i Skien i august. TIL står på sin side med tre strake hjemmeseirer.
    70'
    TIL kan komme på en overgang, men Godset er gode i returjobbingen. Demmer opp.
    72'
    Espejord fikser en corner for TIL. Hjemmefansen klapper ivrig, øyner håp.
    74'
    Sætra er i trengt posisjon, men får fanget i fast grep på bakre stolpe.
    74'
    Daniel Berntsen driver opp i midten, spiller innover, men til en motspiller.
    75'
    Gutan kommer igjen, Psyché av alle på 25 meter. Men det blir bom stopp mot en Godset-forsvarer. Hjemmefansen vil ha frispark, men dommer er ikke enig.
    75'
    Totland kjører noen finter på høyre, legger innover langs bakken, men til en spiller i helblått. det vil seg visst ikke.
    77'
    Men så, frispark TIL på vel 25 meter. Kan det skje her da?
    78'
    Mikkelsen skyter, via en forsvarer i muren og til corner.
    78'
    Corneren er harmløs.
    79'
    Godset kontrer på venstre. Men Gutan rekker hjem.
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    80'
    Inn: Ebiye Moses
    Ut: Casper Øyvann
    80'
    Ekstra skyts på topp nå. TIL hiver inn på det de har i jakten på 1-1.
    80'
    I stedet kommer Godset. Hove tråkler seg gjennom TIL-forsvaret, men stoppes av Karlstrøms benparade!
    81'
    Corneren klareres. Men Stengel kommer i bølge to og skaffer enda et hjørnespark.
    82'
    Ny klarering på første stolpe.
    82'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Ebiye Moses
    TIL er ajour! Kitolano nikker ned til Espejord på venstre i boksen. Han skyter fra spiss vinkel. Sætra må gi retur, og den faller perfekt for Moses som har et tomt bur å sette ballen i!
    84'
    Espejord har fått blod på tann, klemmer til fra 17 meter, like over målet til Sætra.
    85'
    1-1 står det på Alfheim, og 1-1 ble også resultatet i Drammen i mai.
    86'
    Moses er fri på venstre, trer skrått innover til Kitolano. Men hans skudd er sørgelig svakt. Keepermat for Sætra. DET var en stor sjanse!
    87'
    Moses prøver skudd denne gang, fra 20 meter, men løst og rett på keeper.
    88'
    Dommeren irriterer på seg publikum, men det er det ingen grunn til. Godsets frispark på midten er klart nok.
    90'
    STOR mulighet for Godset! Pasningen 45 grader ut fra kortlinja går til Hove, men han får ikke sitt andre mål. Skuddet treffer ikke mellom stengene. Hove tar seg frustrert til hodet!
    90'
    Så er TIL farlig frempå. Men Espejords volleyskudd fra snaue 15 meter reddes av Sætra.
    90'+2
    Det er lagt til to minutter
    90'+2
    Det ender igjen 1-1 mellom Tromsø og Strømsgodset. Lagene hadde mange farlige tilbud utover scoringene, men det ble med to nettkjenninger. Tromsø er nå ni poeng foran Brann på kvalikplassen. Godset ligger trygt plassert på midten. Vi takker for følget.