3 441
2 520

Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hjertelig velkommen til dekningen av denne eliteseriekampen!
    Vålerenga jakter sin tredje strake seier og sin fjerde seier på seks kamper. Tromsø på sin side kommer fra uavgjort mot Jerv, og tap mot Sarpsborg 08 i runden før.
    408 stemmer
    Vi nærmer oss avspark! Det er vår, men det er ikke vårlig på Alfheim i kveld. Men fare for sne, det skal det ikke være.
    Der går lagene ut på banen, vi nærmer oss avspark!
    Lange ermer på herrene fra nord, korte på gjestene fra sør.
    Der er vi jaggu i gang!
    1'
    Begge kampene forrige sesong endte 1-1, men vi krysser vel fingrene for litt flere mål i dag.
    1'
    Så er det nesten så Tromsø får en gave, tilbakespill til Haug, det kom overraskende på sistnevnte.
    1'
    Vålerenga i angrep nå, Sahraoui går på skudd! Blokkeres, så blir det retur som Bjørdal klemmer til på, men skuddet går til side for mål. Ålreit.
    2'
    Vålerenga som presser på nå.
    3'
    Høyt tempo.
    3'
    Vålerenga prøver seg ute til høyre, men den ballen blir litt for lang for Bjørdal.
    3'
    Vålerenga som har ballen innledningsvis i denne kampen.
    5'
    Ooooh, Vålerenga ruller opp på høyre side, får lagt inn, lavt, og en VIF-spiller får foten på den inne i boksen. Men avslutningen går til side for mål.
    5'
    DU VERDEN! Tromsø i angrep nå, ruller opp på venstre, slår på bakerste. Der blir det kluss, men ballen ender opp hos Moses inne i boksen som kliner til. Men Haugen får opp en lanke og vipper den over mål.
    6'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    7'
    Den klareres.
    7'
    Tromsø har funnet litt mer fotfeste på kunstgresset som skal byttes, nå. Tar seg et par turer i retning VIFs 16-meter.
    9'
    Ouuuf, god pasning fra Moses i retning Kitolano som stormer inn i boksen. Men medtaket er ikke der, og det blir utspill fra keeper.
    10'
    Gundersen slår ballen inn i Vålerengas 16-meter, men lagspiller er svakere enn motspiller i hodeduellen der.
    12'
    Gult kort til Tromsø
    Lasse Nilsen
    Alt for alt for sent ute i jakten på ballen der, Nilsen. Klink.
    13'
    Så er det Tromsø igjen. Fra venstre og inn i boksen, der prøver Moses seg på brasse, lite grasiøst, og det blir bare surr.
    14'
    SKREKK OG GRU! Feilpasning fra en Vålerenga-forsvarer som nesten ender med at Moses får fritt leide på mål. Haug redder det hele inn.
    15'
    Kitolano slår inn, er under massivt press nå, Vålerenga. Får klarert den, men det er mye jobbing på egen banehalvdel nå.
    17'
    Så er det nesten for Moses. Fyrer av, Haug på vei til venstre, og ballen går i en VIF-spiller. Den endrer retning men Haug får kneet på den og unngår baklengs.
    20'
    Og mens Tromsø presser på: Skulle du savne Kent-Are Antonsen og August Mikkelsen, så er de ute med henholdsvis knetrøbbel og sykdom.
    21'
    Så er det Vålerenga som stormer fremover. Dønnum tråkler seg inn i 16-meteren, men til slutt blir det stopp.
    21'
    Strand ligger nede for VIF. Tar seg til lysken.
    23'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Petter Strand
    24'
    Må ut der, Strand. Lysken sier ifra, han lytter.
    24'
    Nok en avslutning fra Tromsø og Kitolano. Nok et godt angrep, men skuddet går til side for mål.
    25'
    Øyvann klinker til en i duell med Kjartansson, får vondt, sistnevnte.
    25'
    Nok et innlegg fra Tromsø og fra venstre, men denne gangen, upresist og svært få mottakere i boksen.
    27'
    Vålerenga prøver å kontre, men det er ikke presist nok. Litt tannløst. Må bruke mye stemme på sidelinjen, Fagermo.
    29'
    Jatta! Legger inn fra venstre, men det blir klarert. Får muligens en ny sjanse her da.
    31'
    Christensen fikk den, ble stoppet.
    32'
    Bølger litt nå. For Tromsø fortsetter å kjøre på, men VIF har spilt seg ørlite mer inn i kampen.
    33'
    Så fyrer Gundersen av, rett i Kitolano som går over ende. Kommer seg på bena igjen.
    34'
    Nytt innlegg fra venstre, men det blir ikke noe mer ut av det, for Tromsø!
    35'
    36'
    Fra høyre, utoverskrudd, klareres til ny corner.
    36'
    36'
    Klareres.
    36'
    HÆ!? Er ikke det straffe? Kontring for Vålerenga. Saharoui er gjennom og blir tilsynelatende revet over ende av Nilsen. Men dommer sier: INGEN STRAFFE. Jeg der i mot er i tvil. Kontakt er det, og det ser ut som det er nok av det.
    36'
    Vålerenga hissige nå. Mye mer offensive.
    39'
    Nilsen kliner til fra distanse, lavt og hardt, men skuddet går til side for mål.
    41'
    Intensiteten har dalt litt nå, nærmer seg pause. Inn i garderoben å få seg en lokal variant. Hva har de i Tromsø? Isvann med...?
    43'
    45'
    Utvorskrudd og rett til klarering.
    45'
    Så er det nære på for Tromsø, kommer til to gode innlegg, men klarer ikke å sette det sammen med to gode avsluntinger.
    45'
    Der er spillerne i gang igjen.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    SÅ NÆRE! Strålende innlegg fra Sahraoui og i boksen stiger Kjartansson høyest til værs. Får panna på den, men ballen stryker stolpen.
    45'+1
    Ingen endringer på lagene.
    46'
    Men det er altså i gang igjen på Alfheim.
    46'
    Tromsø med ball.
    48'
    Ta og føle litt, nå.
    48'
    Finne de riktige pasningene.
    48'
    HVA ER DET DER DA? Dønnum legger til Bjørdal som er helt åpen og alene foran keeper, men han BOMMER på ballen! Der skulle det stått 1-0 til gjestene. Den sjansen der, den er så stor den, er 1.01 på oddsen at den skal sitte.
    49'
    Det kriges rundt midtbanen.
    53'
    Mye mer på hugget her i starten av den andre omgangen enn starten på den første, Vålerenga.
    53'
    DU STORE VERDEN! Et strålende angrep fra Tromsø som ender opp hos Winter som kliner til, men Haug blokkerer den ballen. God avslutning!
    56'
    Nå bølger det, nå! Kjartansson kliner til inne i Tromsøs 16-meter, men skuddet blokkeres.
    58'
    Der skal den vel stå 1-0 til hjemmelaget? Nilsen, helt upresset kliner til, men sleiver og skuddet går på Haug.
    59'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    62'
    62'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: Lasse Nilsen
    DER SITTER DEN! Kitolano dukker opp vettu, foran Haug og bare setter den ballen så vakkert så vakkert i mål. Nilsen slår inn fra venstre, og resten er beskrevet over. MÅL.
    67'
    Kjartansson stormer i angrep, men Yttergår Jensen gjør en solid defensiv jobb der!
    69'
    Så skal det byttes.
    73'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Anders Jenssen
    Ut: Christophe Psyché
    73'
    Inn: Jasse Tuominen
    Ut: Eric Kitolano
    73'
    Målscoreren går av.
    73'
    Klassisk 1-0-kamp dette, men Vålerenga har på ingen måte lagt seg ned.
    77'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Seedy Jatta
    79'
    Jatta inn i første, ut i andre.
    79'
    Tromsø fremover i banen nå.
    82'
    Det prøves på veggspill, men ikke alle henger med der. Men igjen gode tendenser fra Tromsø.
    82'
    Så er Vålerenga farlig frempå i Tromsøs 16-meter, men det blir for upresist.
    84'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Aron Dønnum
    87'
    Lite å melde om, Tromsø forsvarer seg godt, uten at det er all verden å forsvare seg mot.