4-1
602
395

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Åsane fra Intility Arena.
    Det er topp mot bunn som møtes her i hovedstaden i dag. Vålerenga har hatt en sterk start på sesongen og topper tabellen med 24 poeng på ni kamper. Åsane ligger nest nederst på tabellen med kun tre poeng på ni kamper. Hjemmelaget er med andre ord enorme favoritter til dagens kamp.
    Vålerenga møtte i forrige kamp Arna-Bjørnar i Bergen. Hovedstadslaget vant dette oppgjøret 3-1 etter scoringer av Elise Thorsnes, Tuva Espås og Janni Thomsen.
    Når det gjelder Åsane så gjestet de i forrige runde Nadderud stadion hvor de møtte Stabæk. Åsane ledet 2-0 helt til det gjensto 25 minutter av kampen, men etter en utvisning på Andrine Mo snudde laget fra Bærum kampen, og vant til slutt 3-2.
    Det er ikke så lenge siden dagens motstandere møttes sist. Det var i starten av mai hvor de møttes på Åsane Arena. Vålerenga vant dette oppgjøret 3-0 etter scoringer av Ylinn Tennebø, Karina Sævik og Olaug Tvedten.
    Dagens hoveddommer er Maliha Ahmady. På linjene har hun med seg Niloo Kafili og Cornelia Benneche. Fjerdedommer for dagen er Morten Andersen-Gott.
    Lagene entrer banen, og det er straks klart for avspark!
    0'
    Katarina Sunde sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Vålerenga spiller ikke uventet Åsane lavt innledningsvis.
    3'
    Vickius slår en fin ball inn mot Sævik foran mål. Sistnevnte får hodet på ballen, men den går over målet til Duffy.
    4'
    Sævik drar seg på nydelig vis forbi gjestene ved midtbanen, men spiller så en ganske svak pasning til Espås, som må stoppe opp og det ender til slutt ikke opp i noe.
    7'
    Trilles bakover til Kovacs.
    10'
    Tvedten slår en ball mot Tennebø på bakerste, men gjestene får klarert i Tennebø og ut til femmeter.
    12'
    Tennebø blir liggende nede og det medisinske apparatet tilkalles. Spillet stoppes, og resten benytter muligheten til å få i seg litt vann.
    13'
    Spillet er i gang igjen.
    14'
    Slås langt.
    16'
    Veivåg får ballen ved 16-meteren, men er i offside.
    17'
    Hjørnespark til Vålerenga
    17'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Åsane
    Mål: Michaela Kovacs
    Målgivende: Iselin Sandnes Olsen
    Kovacs sender hjemmelaget i ledelsen! Sandnes Olsen slår corneren mot bakerste stolpe, og der dukker Kovacs noe upresset opp, og setter ballen i garnet bak Duffy.
    17'
    Enblom blir holdt inne i feltet og får et frispark.
    20'
    Spilles kort.
    20'
    Gult kort til Åsane
    Helene Gloppen
    Går knalltøft inn i Tennebø og belønnes med kampens første kort av dommer Ahmady.
    25'
    Spilles kort inn i boksen, men Duffy kommer ut og gjestene får klarert.
    26'
    Sunde blir liggende nede. Det medisinske apparat tilkalles og spillet stoppes. Begge lag benytter igjen muligheten til en liten drikkepause og noen ord fra sine trenere.
    28'
    28'
    Etter litt behandling på sidelinjen er Sunde tilbake på banen.
    30'
    Arnesen skjærer innover fra høyresiden og avslutter rett på Duffy som redder.
    32'
    Arnesen setter på turboen fra midtbanen, men stoppes ved gjestenes 16-meter.
    38'
    Tvedten spiller gjennom Thorsnes alene med Duffy, men VIF-spissen er i offside.
    39'
    Tvedten forsøker å spille gjennom Espås i gjestenes 16-meter, men Duffy kommer raskt ut og er først på ball.
    40'
    For en miss av Thorsnes! Espås drar med seg ballen på høyresiden i 16-meteren, og spiller den så inn mot Thorsnes som bare skal sette den i det åpne målet, men den rutinerte spissen klarer å sette den til side for mål.
    41'
    42'
    45'+4
    Det er pause i hovedstaden, og hjemmelaget leder 1-0. Det har ikke vært noen førsteomgang for historiebøkene, men Vålerenga tok ledelsen ved Kovacs etter 18 minutter etter en corner. Noen flere store sjanser har det ikke vært utenom en gedigen en ved Thorsnes. Den rutinerte spissen bommet på åpent mål etter 42 minutter. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Elise Thorsnes sparker i gang andre omgang.
    45'
    Vålerenga 2 - 0 Åsane
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Elise Thorsnes
    Sævik dobler vertenes ledelse! Vålerenga går rett i angrep fra avspark. Sævik og Thorsnes kombinerer frem og tilbake, så får Sævik ballen foran mål og setter den sikkert i nettet bak Duffy.
    45'
    Bjelde prøver lykken fra distanse, men ballen går et stykke til side for mål.
    50'
    Vistnes legger inn fra venstre. Ballen går over alt og alle inne i feltet. Femmeter til Enblom.
    53'
    Spilles bakover til Kovacs.
    53'
    Thorsnes spilles gjennom mot mål, men gjestene får klarert til corner.
    55'
    Ballen ender opp hos Thorsnes som forsøker seg på en avslutning, men den går over mål.
    55'
    Svinges inn i feltet og klareres.
    57'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Karina Sævik
    59'
    Synne Kjølholdt
    Holder igjen Arnesen som er på vei fremover.
    60'
    60'
    Nære drømmescoring fra Tvedten! Midtbanespilleren forsøker seg fra distanse mot lengste kryss. Den har fin retning, men går i krysstanga og ut. Den hadde fortjent å gå inn.
    63'
    64'
    Vålerenga 3 - 0 Åsane
    Midtstopper Kovacs stanger inn sitt andre mål for dagen! Samme oppskrift som på 1-0-scoringen. Sandnes Olsen slår corneren inn mot bakerste. Der kommer Kovacs seg fri og stanger inn sitt andre mål for dagen.
    64'
    Mål for Åsane!
    Vålerenga 3 - 1 Åsane
    Mål: Milena Kokosz
    Målgivende: Katarina Dybvik Sunde
    Kokosz reduserer umiddelbart etter vertenes 3-0-scoring! Hjemmefansen har ikke rukket å sette seg etter 3-0-scoringen før Åsane går i angrep. Sunde finner Kokosz som setter ballen høyt midt i mål.
    65'
    Tennebø får ballen inne i 16-meteren og avslutter langt over mål.
    67'
    Kjølholdt legger inn mot Sunde foran vertenes mål, men spissen får ikke kontroll på ballen og den ender opp hos Enblom.
    71'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Synne Kjølholdt
    74'
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Ida Kroken
    74'
    Inn: Ragnhild Skage
    Ut: Marina Jensen
    75'
    Slås langt.
    75'
    Tvedten snapper opp ballen utenfor 16-meteren og forsøker seg med en avslutning. Den går over.
    76'
    Nina Vestbøstad
    Innbytteren setter inn en fot på Kovacs på midtbanen. Dommer dømmer fordel, og gir Vestbødstad det gule kortet etter at ballen er ute av spill.
    76'
    Inn: Lina Klech
    Ut: Thea Bjelde
    79'
    Inn: Tilde Lindwall
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    79'
    Slås mot Kovacs på bakerste igjen, men denne gangen ble det ikke scoring.
    82'
    Vistnes drar til fra distanse. Den går langt over.
    86'
    Inn: Mathea Andresen
    Ut: Madeleine Veivåg
    86'
    Inn: Alise Evensen
    Ut: Karen Vistnes
    87'
    Arnesen får ballen ute på høyresiden, men assistentdommeren er oppe med flagget.
    88'
    Vålerenga 4 - 1 Åsane
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Ronja Arnesen
    Thorsnes setter inn hjemmelagets fjerde scoring for dagen! Arnesen drar med seg ballen fint langs høyresiden og serverer Thorsnes foran mål. Den rutinerte spissen retter opp den store missen fra førsteomgang og setter den sikkert i mål bak Duffy.
    90'
    Inn: Mariela Bingen
    Ut: Olaug Tvedten
    90'+1
    Inn: Ane Jørgensen
    Ut: Ronja Arnesen
    90'+1
    90'+4
    Kampen er over, og Vålerenga vinner til slutt komfortabelt 4-1! Det var en nokså sjansefattig førsteomgang, men etter 18 minutter tok hjemmelaget ledelsen ved Kovacs etter en corner. Thorsnes fikk en gedigen mulighet til å doble ledelsen før pause, men den gikk til side for mål. Vertene gikk rett i angrep i andreomgang og før minuttet var spilt doblet Sævik ledelsen. Etter 65 minutter stanget Kovacs inn sitt andre for dagen etter samme oppskrift på 1-0. Like etter dette fikk Åsane en redusering ved kaptein Kokosz, og tente et ørlite håp for gjestene. Spikeren i kista kom etter 90 minutter da Thorsnes satte vertenes fjerde scoring for dagen. Martin Jansrud takker for følget, og ønsker alle en riktig god helg!