1-0
2-1

Velkommen til livedekning av denne 6. runde-kampen fra Ullevaal Stadion. Vålerenga Fotball tar i mot Aalesund FK.
    Dagens hjemmelag har hatt en horribel start på årets sesong. Hovedstadslaget står med 1-0-4 på de fem første kampene, og i forrige hjemmekamp ble det 0-3-tap for Strømsgodset. Vålerenga har kun Molde bak seg på tabellen før denne runden.
    Aalesund har på sin side startet nærmest upåklagelig, og har med 4-1-0 på de fem første kampene inntatt tabelltoppen i Tippeligaen. I de to bortekampene de har spilt har de oransje tatt med alle poengene hjem til Nordvestlandet.
    Vålerenga-trener Kjetil Rekdal kan, med unntak av en langtidsskadet Sidoine Oussou, velge og vrake i en skade- og suspensjonsfri tropp. Unggutten Marcel Wawrzynkiewicz er i med i troppen og kan få sin Tippeliga-debut om han slipper til i dag.
    Demar Phillips er eneste mann på skadelista til Aalesund. Kaptein Daniel Arnefjord skal ha fått seg en smell på trening i midtuka, men meldes klar til kamp.
    Et artig moment i kampen er at Kjetil Rekdal står overfor klubben han forlot etter forrige sesong. Rekdal og klubbledelsen i AAFK skilte ikke lag som bestevenner, men Vålerenga-treneren har denne uka hevdet at han unner gamleklubben suksessen man nå opplever.
    Siden 2003 har disse lagene møtt hverandre åtte ganger her på Ullevaal. Seks ganger har hjemmelaget vunnet, mens tangotrøyene har fått med seg to uavgjorte, sist i fjorårets 0-0-kamp.
    Trønderen Dag Vidar Hafsås dømmer denne kampen. Hafsås dømte det omvendte oppgjøret i 2009 og 2010, og begge disse kampene endte med seier for Aalesund.
    To spillere møter sin tidligere klubb i kveld. Aalesunds Andreas Nordvik forlot Oslo-klubben etter forrige sesong. Midtbaneterrieren Fredrik Carlsen har også en fortid hos Vålerenga.
    Unggutten Marcel Wawrzynkiewicz får sin Tippeliga-debut i dag. Han starter som høyreback for Vålerenga.
    Lagene entrer den dårlige gressmatta på Ullevaal.
    Hjemmelaget tar avspark, og vi er underveis i hovedstaden.
    1'
    Langt oppspill fra Nordvik. Hamed-Allah er på sprang i bakrommet, men vinkes av for offside.
    3'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Jan Lecjaks fosser nedover venstresiden. Han slår hardt inn i feltet, og der har Mostafa Abdellaoue dratt seg fri ved første stolpe. Han avslutter på hel volley med innsiden av foten, men forsøket går rett på Sten Grytebust.
    4'
    Matland klarere ved første stolpe.
    5'
    Vålerenga har vært best i åpningsminuttene.
    7'
    Enorm mulighet for Simon Larsen! Et frispark blir slått innover fra høyre. Ballen blir først klarert, men lander i føttene til Fredheim Holm. Han slår inn, og Larsen får upresset avsluttet fra åtte meter. Avslutningen reddes mesterlig av Grytebust!
    9'
    Muri får headet, men ballen lander på nettaket.
    10'
    Nok en gang er Lecjaks på tur framover. Han kommer seg til linja, men innlegget blir et sleivspark, og Tollås får klarert.
    12'
    Aalesund har til gode å komme til en målsjanse. Hjemmelaget har hatt to store.
    15'
    Hamed-Allah får seg en kakk av Ogude, og må ta telling.
    18'
    Marokkaneren kommer seg kjapt på beina, og spillet kan fortsette.
    18'
    Daniel Fredheim Holm kommer til avslutning fra 20 meter, men skuddet blir blokkert.
    20'
    Jason Morrison blir felt av Hæstad. Han ligger og gjør seg til litt, før han kommer seg på beina.
    22'
    Ballen slås mot lengste stolpe. Grindheim legger den tilbake til Ogude, som skyter over mål fra 17 meter.
    24'
    Daniel Fredheim Holm spilles fri av Fegor Ogude. Han kommer litt skrått på, og skyter i nettveggen fra omtrent 14 meter.
    27'
    Bortelaget kommer på en sjelden visitt. Wengambomo tar seg ned til linja ute til høyre, men innlegget treffer kun en blåkledd.
    30'
    Mostafa Abdellaoue får skutt fra skrått hold, ti meter ut fra mål. Tollås blokkerer, og ballen går til hjørnespark.
    31'
    Skagestad får hodet på ballen. Ny corner.
    31'
    Grytebust er ute på bærtur, men ballen går forbi alt og alle.
    32'
    Michael Barrantes skyter fra distanse, men ballen sklir av foten hans. Syv-åtte meter utenfor målet til Kongshavn.
    34'
    Wembangomo slår inn fra høyre, men Larsen klarerer med hodet.
    36'
    Det hardner til litt på midten. Først går Ulvestad inn med knottene først, og vinner ballen. Deretter gjør Ogude akkurat det samme, men da blåses det frispark.
    39'
    Jo Nymo Matland har fått seg en arm i fleisen, og ligger nede. Han har fått frispark 30 meter ut fra målet til hjemmelaget.
    40'
    Matland er oppe igjen, og gjør seg klar til å skyte.
    41'
    Forsøket går over muren, men ballen dupper akkurat litt for sent. En liten halvmeter over mål, og det er det nærmeste bortelaget har vært scoring.
    41'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Aalesund
    Mål: Mohammed Fellah
    Målgivende: Daniel Fredheim Holm
    Scoring for hjemmelaget! Daniel Fredheim Holm er plutselig helt fri inne i Aalesunds boks. Han slår hardt inn langs bakken, og Mohammed Fellah får en liten tåspiss på ballen, som triller inn i hjørnet bak Grytebust.
    42'
    Idet det begynner å jevne seg ut i banespillet hugger Vålerenga til.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Lecjaks legger inn fra venstre. Inne i feltet ser det ut som Fellah forsøker et skorpionspark. Målscoreren lykkes ikke helt med utførelsen.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Ullevaal, og lagene går i garderoben på stillingen 1-0. Hjemmelaget var klart best i 1. omgang, og skapte store sjanser tidlig i omgangen ved Abdellaoue og Larsen. Aalesund kom mer og mer til seg selv utover, men når det så ut til å ebbe ut med 0-0 til pause dukket Mohammed Fellah opp som troll i eske og satte inn ledermålet.
    45'
    Det er Aalesund som tar avspark i 2. omgang.
    46'
    Michael Barrantes kommer til linja ute til høyre, men slår innlegget over kortlinja.
    48'
    Matland klarerer ved første stolpe.
    49'
    Ogude går til med fynd og klem, og det går utover Wembangomo. Frispark til Aalesund, men ikke noe kort.
    51'
    AAFK-spissen Hamed-Allah ligger og lurer på offsidelinja hele tiden, men har til stadighet blitt avvinket for offside.
    53'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Christian Grindheim
    53'
    Innlegg fra Wembangomo. Nordvik får ikke avsluttet skikkelig ved bakre stolpe.
    56'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Leke James
    Ut: Andreas Nordvik
    56'
    Vålerenga 2 - 0 Aalesund
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Det dobles! Vålerenga kommer på en kontring ute til høyre. Mohammed Felleah trekker seg innover, og spiller flott til en overlappende Zajic. Innbytteren skyter, men returen fra Grytebust pirkes inn av målsniken Mostafa Abdellaoue.
    59'
    Aalesund har fortsatt til gode å skape en målsjanse.
    62'
    Kjetil Rekdal har måttet bytte ut begge sine kapteiner. Nå er det Daniel Fredheim Holm som har bindet på armen.
    64'
    Stewart kommer fri mellomrommet. Han er presset etterhvert, men skyter fra 20 meter. Avslutningen går via Hamed-Allah og går utenfor.
    64'
    Hamed-Allah tråkler seg inn i feltet til hjemmelaget, men tråkler også ballen over dødlinja.
    65'
    Wawrzynkiewicz slår inn fra høyre, men det blir nærmest til et skudd. Heldigvis for bortelaget er Grytebust sikker, og fanger ballen før den faller inn i det bortre hjørnet.
    66'
    Gult kort til Vålerenga
    Det har ligget i lufta. Denne gang feller han Jason Morrison.
    68'
    Ogude header den ut i returrommet. Barrantes skyter hardt, men forsøket blokkeres.
    69'
    God mulighet for hjemmelaget! Mohammed Fellah skyter fra distanse. Ballen treffer Tollås, og havner i føttene til Fredheim Holm. Han setter høyrefoten til, men avslutninga fra 12 meter går rett på Grytebust.
    71'
    Bojan Zajic bruker venstrefoten når han skyter fra 25 meter. Ballen seiler i en bue over Grytebust - og over mål.
    72'
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Jo Nymo Matland
    73'
    Bortelaget spiller nå med tre mann i forsvar.
    74'
    Aalesund har mye ball, men skaper null og niks.
    77'
    Bojan Zajic med nok et distanseskudd med venstrefoten. Denne gangen går han på kraft, men ballen fyker et par meter utenfor.
    79'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    80'
    Ogude legger ned Myklebust. Korrekt idømt!
    82'
    Mål for Aalesund!
    Vålerenga 2 - 1 Aalesund
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Han setter den sikkert nede i hjørnet! Og da har vi liv i kamp!
    83'
    Dette var Aalesund første skikkelige målsjanse.
    84'
    10.037 mennesker har tatt turen til Ullevaal i dag.
    85'
    Det slås inn i Vålerengas felt. Hamed-Allah demper ballen på brystet, men det påfølgende skuddet blir blokkert.
    85'
    Bortelaget triller ball, og prøver å finne åpninger i forsvaret til Vålerenga.
    87'
    Det ender stort sett med lange polere oppover, og det er mat for André Muri og Simon Larsen.
    89'
    Carlsen forsøker å finne Hamed-Allah bak Vålerengas forsvar, men pasningen blir litt for hard.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Halvparten av tilleggstiden er unnagjort.
    90'+3
    Michael Barrantes klemmer til på halv volley fra spiss vinkel. Ballen sniker seg utenfor mål.
    90'+4
    90'+5
    Det er slutt på Ullevaal, og Vålerenga har slått Aalesund med 2-1. Hjemmelaget var det klart beste laget i første omgang mot tamme gjester. Mohammed Fellah var mannen som til slutt fikk hull på byllen. Etter pause jevnet det seg mer ut spillemessig, men hjemmelaget hadde fortsatt de største sjansene. 2-0 kom etter et Fellah-regisert angrep som endte med scoring av Mostafa Abdellaoue. Mot slutten av kampen reduserte Aalesund og Fredrik Ulvestad fra straffemerket, men hjemmelaget red av stormen og sikret seg sesongens andre trepoenger. Vi gratulerer, og takker for følget!