2-3
2-4
5 922
8 337

God torsdag, og velkommen skal du være til vår direkterapportering fra Intility Arena og semifinaleoppgjøret i cupen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt!
    Etter at Molde rodde i land en 1-0-seier over overraskelseslaget Kjelsås på Grefsen stadion i går ettermiddag er det altså duket for nok en semifinale i hovedstaden. For Vålerenga er dette klubbens første semifinale siden 2017 (tap 0-3 for Sarpsborg 08), mens for Bodø/Glimt må vi ikke lenger tilbake enn til 26. april for å finne sist gang de gulkledde kom til dette stadiet av et norgesmesterskap (tap 0-1 for Lillestrøm).
    Sett bort fra cupen har 2023 vært et særdeles svakt sportslig år for Vålerenga. De siste månedene har imidlertid pilen pekt slakt oppover på Oslo øst, og på de siste 7 kampene står Geir Bakkes menn med 2-4-1. Totalt har de kongeblå innkassert 21 poeng, noe som holder til en 12.-plass på tabellen.
    Heller ikke i Bodø går alt på skinner om dagen. 31 av 33 mulige poeng i serieåpningen har blitt fulgt opp av kun 18 av 33 etter det. Viking har attpåtil passert det som så ut til å være et suverent Glimt-lag, og med åtte runder igjen er Kjetil Knutsens menn to poeng bak siddisene i kampen om gullet.
    Det at Knutsen også er nødt til å ri tre hester denne høsten med både serie, cup og e-cup gjør at kampene kommer tett, og muligens har det vært en faktor til den nedadgående kurven?
    Lagene møtte hverandre på Aspmyra i Eliteserien så sent som for fire dager siden, og det er absolutt med på å sette en ekstra spiss på kveldens oppgjør. Glimt vant den kampen 4-2 etter fire scoringer av Amahl Pellegrino. For VIF var det spissduoen Torgeir Børven og Andrej Ilic som noterte seg for hver sin scoring. Lagenes møte på Intility 4. juni endte for øvrig 3-1 til Glimt.
    Kveldens dommer er Tore Hansen fra Feda IL. Med seg langs linjene har han Ole Haukåsen og Magnus Lundberg, mens Christian Moen har fått oppdraget som fjerdedommer.
    Det lakker og lir mot kampstart, og vi gleder oss til det som forhåpentligvis blir en spennende semifinale. Vålerenga melder på sosiale medier at det nå er solgt over 10 000 billetter. Vi kan dermed forvente oss en fin ramme rundt kampen som spilles under flomlys i hovedstaden. Heng med!
    Lagene er klare og det gjøres kun noen små endringer sammenlignet med de 22 spillerne som startet på Aspmyra på søndag. Hos Vålerenga er Christian Borchgrevink og Mohamed Ofkir inne i elleveren på bekostning av Daniel Håkans og Torgeir Børven. De to byttene betyr også at Magnus Riisnæs flyttes over fra høyre til venstre vingback. Hos Glimt er naturlig nok Brice Wembangomo ute fra sist, og inn i laget kommer Tobias Gulliksen. Den tidligere Godset-spilleren tar plass på gjestenes høyreving, noe som betyr at anvendelige Fredrik Sjøvold flyttes ned som høyreback.
    Vi får også ta med oss at vertene mangler kaptein og landslagsstopper Stefan Strandberg. 33-åringen var heller ikke med mot Bodø/Glimt sist, og har ifølge rapportene blitt syk. Et tungt forfall for et Vålerenga-lag som altså slapp inn fire mål på Aspmyra uten sin kaptein.
    Lagene har nå entret kunstgresset på Intility, og vi er straks klare for avspark.
    Vi tar også med oss at hele stadion hedret Egil "Snappern" Johansen som døde tirsdag forrige uke med ett minutts applaus.
    0'
    Der er vi i gang. Moumbagna med avspark for gjestene!
    0'
    Glimt tar tidlig tak i ballen og starter sin karakteristiske balltrilling. Vålerenga går ut i en lav 5-3-2 med Ofkir og Ilic i frontleddet.
    1'
    Bjørkan kommer rundt på venstre og forsøker å slå inn, men Vålerenga får klarert.
    1'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Vålerenga 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Patrick Berg
    Saltnes sender gjestene i ledelsen etter et flott angrep! Det starter ute til høyre med Gulliksen som avanserer innover i banen. Han finner så Berg sentralt, som igjen finner Saltnes inne i vertenes 16-meter. Indreløperen drar seg enkelt forbi Kiil Olsen før han tupper ballen mellom beina på Bitri. Avslutningen kommer raskt på Storevik, som ikke er kjapt nok nede til å avverge den. Drømmestart for gjestene!
    2'
    Glimt fortsetter å trille ball også etter det tidlige ledermålet.
    4'
    Tas kort.
    5'
    Sjøvold forsøker å komme seg ned mot dødlinja, men Riisnæs gjør en solid jobb defensivt og klarer også å presse Glimt-backen til å løpe ballen ut over linja.
    6'
    Vålerenga på sin første visitt på gjestenes halvdel, men Ofkir stoppes effektivt av Bjørkan.
    7'
    En fryktelig pasning av Bjørkan gir Vålerenga muligheten til å overta ballinnehavet.
    9'
    Borchgrevink tester skuddfoten fra vel 25 meter. Langt over.
    9'
    Ilic er råsterk i duell med med Moe og vinner et frispark.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Svinges inn mot femmeteren, men Saltnes får headet unna.
    10'
    Gult kort til Vålerenga
    Magnus Riisnæs
    Vålerenga blir tatt i ubalanse etter egen corner og da ender Riisnæs opp med å rive Gulliksen over ende.
    11'
    Tas kort.
    11'
    Spilles kort hjem til Moe.
    12'
    Pellegrino er nære på å snappe en svak støttepasning fra Ofkir, men Vålerenga slipper unna med skrekken.
    13'
    Tas kort.
    13'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Andrej Ilic
    Målgivende: Christian Borchgrevink
    Ilic stanger inn utligningen, men for et innlegg av Riisnæs i forkant der da! Vingbacken svinger ballen millimeterpresist inn fra venstre helt over mot Borchgrevink. Fra dødlinja sender vertenes nr. 2 ballen inn mot Ilic som får en enkel oppgave med å heade inn 1-1 fra kloss hold. Svakt forsvarsspill av Bjørkan der som ikke har kontroll på Borchgrevink bak ryggen sin.
    14'
    Offside for Bodø/Glimt
    15'
    Tas kort.
    17'
    Vertene forsøker en kopi av scoringen når Oldrup vrir spillet ut mot Borchgrevink. Sistnevnte får igjen slå inn på direkten, men denne gangen er ikke innspillet like presist som for noen minutter siden.
    18'
    Ofkir fyrer av utenfor! Det slurves bak hos Glimt og det straffer seg nesten. Ilic snapper ballen og finner Ofkir inne i 16-meteren. Spissen forsøker å fyre av med venstrefoten, men får ikke et optimalt treff på ballen, og dermed går avslutningen en drøy meter til side for mål. Nære 2-1!
    18'
    Vi har fått en interessant utvikling på dette oppgjøret etter Glimt-dominans de første minuttene. Vålerenga fikk tydelig energi av scoringen, og har virkelig fått Klanen med seg på at dette er mulig.
    21'
    Berg forsøker å finne Moumbagna i boksen, men Storevik leser situasjonen godt og er akkurat tidsnok ute i feltet til at han får plukket ned innlegget.
    22'
    Tas raskt på egen banehalvdel.
    22'
    Glimt får trille ball igjen i noen minutter. Vålerenga forsvarer seg lavt med samtlige mann innenfor 30 meter.
    24'
    Litt småtendenser fra begge lag her nå. Først forsøker gjestene seg fra distanse, men rett i blokka. Deretter er Ofkir på farten offensivt, men den avgjørende pasningen brytes av Glimt-forsvaret. Underholdende minutter på Intility.
    25'
    Elias Hagen
    Holder igjen Grønbæk på vei framover. Stopper en potensielt fin Glimt-overgang der, Hagen.
    25'
    Slås kort til Lode.
    26'
    Berg fyrer av fra snaut 25 meter, men treffer lagkamerat Moumbagna i ryggen. Ballen ender dermed opp med å sprette ut over dødlinja.
    27'
    Ilic er råsterk med mann i rygg og bryster ballen ned til Ofkir. Gjestene er i ubalanse og Ofkir forsøker så å tre sin spissmakker i bakrom, men timingen sitter ikke og Glimt får kontroll på situasjonen.
    28'
    Slås over mot venstre.
    29'
    Kjemperedning av Haikin! Vålerenga kontrer lynraskt anført av Ofkir, Bjørdal og Riisnæs. Ballen ender til slutt opp hos Bjørdal til venstre i Glimts 16-meter. Han forsøker å banke ballen lavt i det lengste hjørnet, men Haikin er raskt nede med venstrehånda og får slått ut til corner.
    31'
    Lode header unna.
    31'
    Dobbeltredning av Haikin! Først er det Strand som banker til fra distanse, og Haikin må gi retur. Returen plukkes opp av Ofkir som forsøker å banke til fra skrå vinkel. Gjestenes keeper har imidlertid reist seg opp igjen etter den første redningen og følger opp med enda en redning som hindrer 2-1!
    32'
    Plukkes i fast grep av Haikin.
    32'
    Tas kort.
    33'
    Hagen med en fryktelig pasning utenfor egen 16-meter og Glimt er nære på å straffe vertene! Vålerengas midtbaneanker forsøker å spille til Oldrup, men ender i stedet opp med å sende ballen rett i beina til Gulliksen. Den tidligere Godset-spilleren forsøker seg fra 16 meter, men forsøket går imidlertid rett på Storevik. Heldige der, Vålerenga!
    33'
    Det bølger fram og tilbake her nå. En underholdende omgang vi har fått her i hovedstaden.
    36'
    Vålerenga får lov til å holde litt i ballen etter noen minutter med mye fram og tilbake.
    39'
    Vi begynner så smått å nærme oss pause her på Intility. Har noen av lagene en siste sjanse i seg eller vil dette ebbe ut med 1-1 etter de første 45?
    40'
    Saltnes forserer med ballen og forsøker seg fra drøyt 20 meter. En fin skuddposisjon det for Glimt-veteranen, men forsøket går en liten meter over tverrliggeren til Storevik.
    41'
    Storevik blir satt i vanskeligheter med et høyt tilbakespill. Moumbagna stuper i press, men keeperen får brystet ned ballen og deretter måkt den ut over sidelinja. Godt løst av den tidligere Sandefjord-keeperen.
    42'
    Glimt presser fram sin første corner.
    43'
    Ilic stanger unna på første stolpe.
    43'
    Bjørdal forsøker å finne Ilic inne foran mål, men pasningen er noe upresis og Glimt får klarert.
    45'
    45'
    Tore Hansen velger å ikke legge til noe som helst i denne førsteomgangen og dermed tar lagene pause på stillingen 1-1. Bodø/Glimt tok umiddelbart tak i kampen og gikk også opp i ledelsen tidlig ved Ulrik Saltnes. Gjestene hadde mye ball innledningsvis, men Vålerenga kom seg etter hvert til hektene. Etter snaut kvarteret spilt kom også utligningen ved den serbiske nyervervelsen Andrej Ilic. Resten av omgangen bølget tidvis fram og tilbake, og særlig vertene var ved et par anledninger uhyre nære et ledermål. Men det står altså 1-1, og det blir spennende å se om de neste 45 minuttene vil gi oss svaret på hvem som skal slå følge med Molde til finalen på Ullevaal.
    45'
    Strand sparker i gang andre akt for Vålerenga.
    45'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Odin Bjørtuft
    Ut: Marius Lode
    Knutsen gjør et bytte på venstre stopperposisjon i pausen.
    45'
    Gulliksen forsøker å drible seg inn i Vålerengas 16-meter, men U21-landslagsspilleren stoppes før han kommer så langt.
    47'
    Kiil Olsen med en viktig blokkering når Saltnes forsøker seg. I foranledningen viser Grønbæk fram sine kvikke føtter. Dansken spiller så fram Sjøvold, som presist finner Saltnes. Sistnevnte er som regel farlig i de situasjonene, men avslutningen går altså rett i blokka til Kiil Olsen.
    47'
    Stopperen blir også liggende nede etter situasjonen.
    47'
    Utoverskrudd fra Berg. Over alt og alle. Vålerenga overtar.
    48'
    Saltnes slurver med en crosser og Vålerenga får et kast ute ved midtstreken.
    51'
    Mye feil her nå fra begge lag. Vi teller en håndfull enkle balltap i løpet av snaut to minutter.
    52'
    Nære 2-1 for Vålerenga! Borchgrevink slår et meget godt innlegg mellom forsvarslinja til Glimt og Haikin. Ilic når akkurat ikke fram, men bak kommer Ofkir på blank. Dessverre for vertene klarer heller ikke han å få satt foten til ballen. Det hele ender derfor med en femmeter til Glimt.
    52'
    Tas kort.
    53'
    Vålerenga 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Faris Pemi Moumbagna
    Målgivende: Fredrik Bjørkan
    Moumbagna stanger Bodø/Glimt foran! Gjestene får etablert spill ute til venstre og til slutt får Bjørkan all tid i verden til å sikte med innlegget. Innsvingeren er presist slått og mellom Kiil Olsen og Oldrup Jensen får Moumbagna gå fritt opp å heade gjestene foran for andre gang i kampen. Effektiv og flott fotball fra gjestene!
    55'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Albert Grønbæk
    Feller Bitri ved midtstreken.
    56'
    Vålerenga flytter fram flere spillere. Det slås høyt mot Bitri, men stopperen er i offside.
    57'
    Offside for Vålerenga
    57'
    Vålerenga 2 - 2 Bodø/Glimt
    Da er vi nok en gang like langt, og hvem andre enn Ilic header inn 2-2? Hagen får etter litt om og men spilt fri Borchgrevink ute til høyre, og den skadeplagede backen får tid til å sikte med innlegget. Inne foran mål er Ilic råsterk i duell med Moe og fra 6-7 meter header han ballen via Haikin og i mål. 2-2!
    58'
    Vålerenga kontrer og Bjørdal får etter hvert muligheten til å teste venstrefoten fra distanse. Forsøket sklir imidlertid av foten til indreløperen, og dermed er faren over for Glimt.
    60'
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Ulrik Saltnes
    60'
    Tas kort.
    61'
    Tobias Fjeld Gulliksen
    Får et soleklart gult for å felle Riisnæs på full fart framover.
    62'
    Tas kort. Vålerenga triller.
    62'
    Nok et frispark. Grønbæk har allerede det gule kortet, men velger likevel å felle Bitri på vei framover i banen. Aldri snakk om noe gult kort, men skal likevel passe seg litt her nå, dansken.
    63'
    Tas kort.
    63'
    Moumbagna får noe tilfeldig servert ballen like utenfor 16-meteren. Forsøker seg med venstrefoten på direkten, men forsøket går en meter til side for mål. Kunne blitt farlig, det!
    64'
    Bjørdal forsøker å slå inn fra dødlinja. Innbytter Fet er nede og blokkerer, og er også noe heldig når blokkeringen treffer nevnte Bjørdal før den spretter ut over dødlinja.
    66'
    Oldrup spiller en genial pasning i bakrom mot Ilic. Spissen forsøker å slå inn tidlig, men er ikke like presis med beina som han har vært med pannebrasken.
    67'
    Tas kort.
    67'
    Glimt triller ball. En noe roligere periode nå.
    69'
    Vålerenga forsvarer seg godt i sin etter hvert vante 5-3-2-formasjon. Det går for øyeblikket noe tregt med Glimt offensivt, men vi vet alle hvor giftige de er når åpningene plutselig kommer.
    72'
    Det ropes på straffe fra bortefansen når Kiil Olsen snubler og faller med hånda på ballen.
    73'
    Både Berg og Pellegrino stoppes av forsvarsblokka til vertene.
    73'
    Moumbagna frampå igjen! Situasjonen minner veldig om 1-2-scoringen der spissen får gå opp relativt upresset i boksen. Han forsøker å heade ballen ned i nærmeste hjørne, men Storevik redder relativt enkelt. Må likevel slå ballen til corner der, vertenes sisteskanse.
    74'
    Vålerenga får til slutt kontroll.
    74'
    74'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Mohamed Ofkir
    75'
    10 863 tilskuere på plass på Intility i dag.
    75'
    Strand forsøker å finne Ilic, men Bjørkan faller ned i tide og får headet unna. Vålerenga får imidlertid tak i nedfallsfrukten og Bjørdal settes opp på 20 meter. Forsøket går rett i fanget til Haikin.
    78'
    Vi er nå inne i de siste ti minuttene av andre omgang. Litt "første målet vinner"-følelse her nå.
    80'
    Ilic presser fram et innkast midt på gjestenes banehalvdel. Vertene får flyttet fram laget.
    81'
    Langt kast fra Kiil Olsen. Glimt får klarert ut til Strand på 25 meter som forsøker seg på halvspretten, men rett på Haikin.
    82'
    Innoverskrudd fra Berg mot første stolpe. Bitri stusser ballen ut til ny corner.
    82'
    Utoverskrudd denne gangen, og nok en gang header Bitri unna.
    83'
    Storevik i full strekk! Først får Berg et skudd blokkert fra distanse. Glimt vinner andreballen og Grønbæk forsøker å curle ballen i lengste fra drøyt 20 meter, men Storevik får slått ut til corner.
    84'
    Slås mot første stolpe, men får ingenting ut av den, gjestene.
    84'
    Vålerenga 2 - 3 Bodø/Glimt
    Har du sett for en scoring! Moumbagna sender langt på vei Glimt til Ullevaal med et spektakulært saksespark fra 13-14 meter! Bjørkan svinger ballen inn fra venstre og inne i boksen tar kraftspissen full sats. På akrobatisk vis får han banket til på direkten og kampens femte scoring er et faktum!
    85'
    Bitri rager høyest, men headingen går over mål.
    87'
    Bitri flyttes fram for Vålerenga i et desperat forsøk på en utligning.
    89'
    Moumbagna er sent inne i Storevik, og det ender med frispark til keeperen.
    89'
    Inn: Oscar Kapskarmo
    Ut: Faris Pemi Moumbagna
    90'
    Inn: Adam Sorensen
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    90'
    Inn: Simen Juklerød
    Ut: Henrik Bjørdal
    90'
    Slås langt.
    90'
    Moe vinner et frispark for gjestene, og kapteinen blir også liggende nede i noen sekunder.
    90'+1
    Slås langt fra egen banehalvdel.
    90'+1
    Vålerenga overtar. Kun to minutter igjen av tillagt tid nå.
    90'+1
    Vålerenga vinner et frispark rundt 25 meter fra gjestenes mål.
    90'+2
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Fredrik Sjøvold
    90'+2
    Borchgrevink svinger frisparket presist inn mot boksen. Der har Oldrup Jensen løpt seg fri og midtstopperen får også heade fritt fra 8-9 meter. Headingen går imidlertid rett i fanget på Haikin, som kan puste lettet ut over at Vålerenga-spilleren ikke fikk styrt headingen lenger ut mot hjørnet.
    90'+3
    Uhyre nære 3-3, men Haikin får på spektakulært vis avverget til corner! Ballen bankes opp i banen fra Borchgrevink og det blir kaos bak hos Glimt. Haikin er på halvdistanse og innbytter Amundsen har Bitri tett i ryggen. Ballen spretter på merkelig vis over begge to. Bitri ser ut til å kunne heade ballen i det åpne målet, men i siste liten klarer Haikin å slenge ut høyrearmen før Bitri får satt hodet på ballen. En eventyrlig mulighet for vertene!
    90'+3
    Storevik flyttes fram, men Glimt får stanget unna.
    90'+4
    Vålerenga 2 - 4 Bodø/Glimt
    Mål: Adam Sorensen
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    Sørensen løper inn 2-4 i tomt mål! Kampen er avgjort og Bodø/Glimt er klare for cupfinalen 2023!