2 906

Ble dekket av Fredrik Schjesvold

Hei, og velkommen til livedekningen av bunnoppgjøret mellom Vålerenga og Kristiansund!
    Lagoppstillingene kommer klokken 16.45.
    Vålerenga har ikke vunnet en seriekamp siden 8. mai (Sandefjord borte), mens Kristiansund har ikke vunnet en eneste kamp i årets Eliteserien. Ett poeng er fasit etter ti kamper for bortelaget.
    Vålerenga spilte ikke forrige helg, men det gjorde Kristiansund. Det endte med et 3-1-tap hjemme mot Lillestrøm. Vålerengas forrige seriekamp var 26. juni - da også på Intility. Leopold Wahlstedt stod en av sine beste kamper i Odd-drakta da han bidro til en 1-0-seier over Fagermos mannskap.
    Vålerenga (4-3-3): Sjøeng - Hedenstad, Näsberg, Tollås Nation, Zuta - Oldrup Jensen, Christensen, Strand - Layouni, Jatta, Sahraoui
    Magnus Sjøeng hadde en strålende debut i cupen for Vålerenga og får fornyet tillit i kveld. Bråtveit, det nye Vålerenga-kjøpet, er ikke med i troppen. Det er fordi han ikke kan spille før 1. august.
    Kristiansund (4-2-3-1): Mbaye - Nilsen, Williamsen, Hopmark, Aasbak - Isaksen, Jarl - Kartum, Diop, Willumsson - Bye
    Litt vanskelig å si eksakt hvordan KBK stiller, men jeg kommer tilbake til det. Men de elleve nevnte under, er iallfall spillerne som starter klokken 18.
    Vålerenga gjør tre endringer på laget som startet mot Odd. Kjetil Haug er naturligvis en av endringene siden han har blitt solgt til Toulouse.
    Kristiansund gjør tre endringer fra laget som tapte mot Lillestrøm. Askar, Kalludra og Coly ut.
    Mener du det er riktig at Dag-Eilev Fagermo fremdeles får sitte i trenerstolen for Vålerenga?
    Ja.
    36%
    Nei.
    51%
    Jeg vet ikke - og jeg har egentlig aldri tenkt noe særlig over det. Føler meg heller ikke faglig kompetent nok til å svare på dette spørsmålet.
    13%
    Antall stemmer: 877
    Hva med manageren i Nordmøre? Burde KBK-ledelsen gjøre noe med Christian Michelsen?
    Ja, han må erstattes.
    25%
    Nei, de får ikke noe bedre enn Michelsen.
    51%
    23%
    Antall stemmer: 665
    Det skiller ti poeng fra Vålerenga ned til KBK på jumboplass. Riktignok har sistnevnte kun ti kamper spilt, men det er ikke hæla i taket av ett poeng i Kristiansund av den grunn - tror jeg.
    Seedy Jatta har 194 minutter i årets eliteserie, og står oppført med én målgivende, men ingen mål. I dag starter han på topp for blåtrøyene. Tidligere i uka terminerte Vålerenga kontrakten til spydspiss Kjartansson.
    Marius Lien er kveldens hoveddommer. Han er nummer 12 av 16 på årets dommerrangering fra VG-Børsen.
    Lagene er straks på banen!
    Der er vi i gang i det Vålerenga Kjerke runger ut over stadion!
    Vålerenga starter med å presse høyt.
    1'
    Kristiansund vinner ball og får flyttet laget høyt.
    1'
    Kristiansund med frispark på Vålerengas halvdel.
    3'
    Fin innleggsposisjon.
    3'
    Den er dårlig slått. Sjøeng plukker den enkelt.
    3'
    Kristiansund har hatt mest ball i innledningen. Ellers ikke noe spesielt å rapportere om foreløpig.
    4'
    Kan virke som gjestene stiller med tre midtstoppere for anledningen.
    6'
    Kristiansund som presser litt. Men ikke mye. Vålerenga sliter iallfall med å få til spillet sitt.
    7'
    Jatta vinner ballen fra Diop, men slår ballen vekk når det skal kontres.
    7'
    Første skudd på mål, men det er fra lang distanse og ikke særlig godt plassert. Enkelt igjen for Sjøeng.
    8'
    Kristiansund vinner ballen ganske raskt tilbake de gangene de mister ball. Fagermo ser ikke fornøyd ut på sidelinjen.
    9'
    Willumsson forsøker seg fra 18 meter, men den avslutningen fortjener ikke noe særlig omtale. Femmeter for Sjøeng.
    11'
    Willumsson blir taklet av Sahraoui drøyt 30 meter unna mål. Dømmes frispark. Det skal skytes!
    12'
    Rett i muren.
    13'
    Sondre Strand Nilsen roter bort ballen høyt i banen med en skikkelig sleiv. Ender i VIF-kast.
    13'
    Vålerenga sliter offensivt i banen. Ser ikke lyst ut.
    14'
    Jatta får en ny mulighet til å starte kontra, men takles av to KBK-spillere. Sandwich.
    15'
    Dagens første corner tildeles KBK.
    15'
    Slås over alt og alle.
    16'
    Sahraoui slår en lang gjennombruddspasning mot Jatta etter corneren, men det er en lang tå i KBK-forsvaret som hindrer en god mulighet.
    16'
    Vålerenga har ennå ikke kommet til en skuddmulighet.
    18'
    Jatta ligger nede på gressteppet.
    19'
    Han er oppe igjen.
    21'
    Så kanskje ut som Strand Nilsen skulle få gult kort av Lien for en ettersleng på Sahraoui, men får kun en advarsel. Synes det burde endt i et gult kort.
    21'
    Christensen med Vålerengas første avslutning for kvelden. Fra 20 meters hold pælmer han ballen langt opp på tribunen.
    22'
    Layouni forsøker seg! Avslutter via et KBK-hode. Corner til Vålerenga.
    23'
    Registrerer det som en halvfarlig sjanse. Det er uansett Vålerengas farligste mulighet til nå.
    24'
    Oldrup Jensen får headet ballen, men treffer den helt feil. Ender i femmeter.
    24'
    KBK er på en visitt i Vålerengas 16-meter, men de er litt upresise. Ender opp til slutt med å lage frispark i favør hjemmelaget.
    25'
    Offside for Kristiansund
    26'
    Layouni igjen! Avanserer flere meter før han avslutter fra skrå vinkel seks-syv meter unna mål. Mabye redder greit til corner.
    27'
    Mbaye veldig god da han fanger ballen. Roter ballen imidlertid vekk da han skal sette i gang en kontring.
    27'
    Vålerenga har ballen høyt i banen nå. Er mer med nå kontra tidligere i matchen. Jeg kaller dette «mer oppløftende» for hjemmelaget.
    28'
    Men ikke optimalt. Har ikke sett ut som hjemmelaget i kveld.
    29'
    Sahraoui får en mulighet da han prøver å avslutte med pannebrasken etter et godt Layuonu-innlegg, men den sklir av krøllene til Sahraoui.
    31'
    Sahraoui skaffer VIFs tredje corner.
    32'
    Mbaye fanger ballen, så glipper han den, og så fanger han den igjen. Roter vekk ballen igjen ved et forsøk på kontring, så kan vel si at den muligheten glipper for bortelaget.
    33'
    Zuta skyter fra 20 meter. Skuddet er dårlig.
    34'
    Begge lag skriker etter tre poeng når man ser på tabellen, men det har ikke sett ut som to lag som virkelig trenger poeng.
    35'
    LAYOUNI! Stormer mot Mbayes mål, og kommer til en god avslutningsmulighet, men skuddet er ikke godt plassert. Skyter midt på keeper. Burde ha utnyttet den langt bedre.
    37'
    Corner til KBK.
    37'
    Det er helt vanvittig at det ikke blir noe mer ut av det der. Kristiansund får flere muligheter ved både Kartum og Aasbak, men det vil seg ikke. Vålerenga slipper med skrekken.
    38'
    Gult kort til Vålerenga
    Fredrik Oldrup Jensen
    Stopper Willumsson på ulovlig vis. Ikke noe å si på. Frispark fra rundt 35 meters hold.
    39'
    Blåses utover idet frisparket slås.
    40'
    Zuta skaffer corner, men der kunne det ha blitt noe mer. Før han avslutter fra skrått hold, får han et dårlig touch. Blokkeres til corner.
    42'
    Näsberg header utenfor mål. Ganske langt utenfor.
    43'
    Vålerenga med et slags trykk på bortelaget.
    44'
    Ikke noe omgang for historiebøkene.
    45'
    Legges kanskje til ett minutt.
    45'
    Legges til ett minutt. Hvilken spådom!
    45'+1
    Christensen med sitt andre forsøk for kvelden. Skytes langt utenfor. Hadde han troa på det skuddet i det hele tatt? Virket ikke slik.
    45'+1
    Pause!
    45'+2
    Kristiansund startet friskt, og de var nærmest scoring i åpningen. VIF kom seg mer inn i kampen og hadde sine muligheter de også. Men som tidligere denne sesongen: Det er effektiviteten som er problemet. 0-0!
    45'+2
    Når er neste gang Vålerenga vinner serien?
    Antall stemmer: 1746
    Sist gang Vålerenga vant serien var i 2005, for øvrig.
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Seedy Jatta
    46'
    Fagermo kaster innpå Udahl i 2. omgang.
    46'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Henrik Udahl
    FOR EN TABBE! Mbaye har ballen utenfor 16-meteren, og han skal jo bare klarere den vekk. Men han prøver på en skuddfinte/dragning på Udahl som ikke er vellykket. Spissen presser keeperen bra. Udahl setter ballen i åpent mål fra 17-18 meter. 1-0!
    47'
    Kan ikke klandre Fagermo for det byttet der akkurat.
    48'
    49'
    Klareres.
    49'
    Layouni kommer til skudd, men som ofte i denne kampen går den midt på Mbaye.
    50'
    Blåses frispark til Mbaye etter at Udahl blir sendt gjennom av Christensen. Spydspissen er litt for røff med keeperen. Er noen knotter i aksjon der.
    52'
    Kast til VIF høyt på høyresiden.
    53'
    Corner til hjemmelaget.
    53'
    «I Oslo by der herjer vi», synger Klanen nå.
    53'
    Hjørnespark til Vålerenga
    53'
    Vålerenga 2 - 0 Kristiansund
    Mål: Amor Layouni
    Målgivende: Petter Strand
    HAN LAYOUNIKKER IKKE BALLEN, MEN BRUKER FØTTENE NÅR VIF ØKER LEDELSEN! Corneren heades unna først. Andreballen plukker Petter Strand opp - han skyter ballen hardt inn i feltet. Fra fem meter styrer Layouni ballen i nettmaskene.
    54'
    KBK får frispark i god posisjon på venstresiden.
    55'
    VIF har løftet seg mange hakk i denne omgangen.
    56'
    Frisparket lander på nettaket til Sjøeng.
    56'
    Ny corner til VIF.
    57'
    Slås kort til Sahraoui. Han løfter ballen mot Tollås Nation som nikker ballen noen meter til side for mål.
    58'
    KBK presses lave av Vålerenga.
    59'
    Har så å si vært ett lag på banen etter hvilen.
    61'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Liridon Kalludra
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    63'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Jesper Isaksen
    63'
    Kom ikke ett minutt for sent de byttene her.
    63'
    Tror du KBK rykker ned?
    Ja!
    92%
    Nei!
    8%
    Antall stemmer: 1010
    Klanen roper etter straffe da Christensen går i bakken. Var ikke lett å se ved første øyekast om det burde blitt dømt. Spilles vinkes vindere av dommer.
    65'
    Layouni forsøker å skru ballen i lengste, men like til side for mål. Godt forsøk!
    65'
    Synes Christensen har vært god i denne omgangen.
    66'
    Kartum og Udahl blir litt sinna på hverandre, men de roer seg ned.
    67'
    Kristiansund med litt ball dypt inne på VIFs halvdel.
    68'
    NESTEN 2-1! Bye header helt fritt fra under fem meter, men på utrolig vis nikker han ballen utenfor mål. Nærmere kommer du ikke, Bye!
    68'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Tobias Christensen
    69'
    Sahraoui skyter i forsvarsblokka til KBK. Vinner et kast høyt i banen.
    69'
    Vålerenga jager 3-0-scoring. Tror det er lurt å gjøre. Bendik Bye viste nettopp at en KBK-scoring fort kan endre kampbildet.
    71'
    Jarl går på et nydelig raid, men avleveringen er akkurat ikke god nok når han er på vei mot VIF-målet.
    74'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Amor Layouni
    75'
    Layouni får stående (men sikkert sittende også) applaus fra hjemmefansen.
    75'
    Strand Nilsen tvinger frem en redning fra Sjøeng før det ender i en KBK-corner.
    77'
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Sander Erik Kartum
    77'
    Ender i ingenting. Williamsen ligger nede etter å ha skallet med Diop, men han er på beina igjen.
    78'
    Gjertsen prøver seg på halvvolley et stykke utenfor boksen, men den går himmelhøyt over 1,97 meter høye Sjøeng.
    78'
    Vålerenga 3 - 0 Kristiansund
    BALLEN UDAHLER I NETTMASKENE FOR TREDJE GANG! Og det er også en ny tabbe fra keeper Mbaye. Holm skyter ganske løst mot Mbaye, men han gir en dårlig retur i en farlig posisjon til en årvåken Udahl. Returen er enkel da målet er relativt åpent med Mbaye liggende nede i fortvilelse på gresset.
    80'
    Oldrup Jensen har kjenning et eller annet sted.
    81'
    Vålerengas nummer syv er på føttene igjen.
    82'
    KBK har vært et annet lag i denne omgangen, altså. Petter Strand skaffer nok en corner.
    82'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Osame Sahraoui
    83'
    Etter litt om og men lander ballen i hanskene til Mbaye.
    83'
    Riisnæs drar av tre mann, men som man sier ofte på godt norsk: – Det blir et touch for mye. Likevel et spennende raid.
    85'
    Frispark til Vålerenga i god innleggsposisjon etter at Williamsen er for hard med Dicko Eng.
    86'
    Hedenstad skyter hardt og godt, men Mbaye leser skuddet godt i tide.
    87'
    Dette resultatet sender VIF opp på en 11. plass.
    88'
    Inn: David Agbo
    Ut: Bendik Bye
    88'
    Inn: Marius Weidel
    Ut: Christoffer Aasbak
    89'
    Udahl prøver seg fra en vinkel som xG-gudene ikke liker. Måker ballen utenfor mål.
    89'
    Agbo prøver å sende ballen i en slags bue over Sjøeng fra 20 meter, men den er like over mål. Frekt forsøk.
    89'
    Det legges til fire minutter.
    90'
    Michelsen og KBK har elleve poeng opp til playoff med dette resultatet.
    90'+1
    Klanen koser seg. Kanskje de skal få kose seg enda mer når Zuta skal slå nok en corner?
    90'+2
    Kommer til en skuddmulighet der, men KBK får klarert.
    90'+3
    Halvannet minutt igjen.
    90'+3
    Riisnæs' avslutning blir forsøkt klarert av Williamsen, men sistnevnte sleiver ballen fryktelig. Nesten i eget mål. Ender heller til en corner.
    90'+3
    Heades unna.
    90'+4
    Der er kampen over! Vålerenga slår Kristiansund 3-0 fullt fortjent. Etter en jevn 1. omgang var det kun ett lag på banen i 2. omgang. Masse honnør til Fagermo for å bytte inn Udahl etter pause.