Slutt

0-2

Sammenlagt
2 - 2
0-1
0-2
Supporterfordeling på VG
9 041
22 374
Author avatar

Ble dekket av NTB

  God søndag, og velkommen til Intility Arena og returoppgjøret i kvalifiseringen til Eliteserien mellom Vålerenga og Kristiansund!
  I onsdagens kamp på Nordmøre stadion var Vålerenga det klart beste laget fra start til slutt, og fikk med seg et godt utgangspunkt etter to scoringer i andre omgang. VIFs målscorere i oppgjøret var Daniel Håkans (65’) og Simen Juklerød (86’).
  Det var en profesjonell gjennomføring fra Geir Bakke sitt mannskap gjennom 90 minutter, og treneren trakk selv fram nøkkelpunktene «korte avstander» og «god organisering begge veier» da han ble intervjuet av TV 2 etter kampen.
  For Kristiansund og Amund Skiri var det første oppgjøret en betydelig mer krevende opplevelse. KBK hadde kun én avslutning på mål i løpet av 90 minutter, og utenom et par farligheter i første omgang var de aldri i nærheten av å sette Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng på prøve.
  Skiri sa til TV 2 etter kampen at laget hans ikke kom opp på sitt beste nivå med ballen, og erkjente at det unge KBK-laget så litt engstelige ut.
  Hvis vi ser på noen nøkkeltall fra det første oppgjøret så vant altså Vålerenga kampen 2-0. Hovedstadslaget var også best hva gjelder skudd på mål (6-1), skudd totalt (13-4) og sjanser (5-2). Det var også et stort overtak i antall hjørnespark med hele 14-3 i favør VIF.
  Selv om Vålerenga nå er enorme favoritter til å vinne dette dobbeltoppgjøret må vi minne om at de mest utrolige ting har en tendens til å skje i disse kvalikkampene. Vi husker godt dramaet på Åråsen mellom LSK og Start i 2019, Mjøndalens snuoperasjon mot Sogndal her på Intility i 2020, og ikke minst den elleville kampen i tåka mellom Brann og Jerv, der sistnevnte til slutt sendte bergenslaget ned etter straffesparkkonkurranse. Får vi et lignende drama i dag? Det vil tiden vise.
  Dagens dommer er svært rutinerte Svein Oddvar Moen fra Sportsklubben Haugar i Haugesund. Med seg som assistenter har han Kim Tomas Haglund og Alf Olav Rossland, mens Marius Lien har fått oppdraget som fjerdedommer. Det benyttes ikke VAR i disse kvalifiseringskampene.
  Da er lagene klare og Vålerenga stiller med samme startellever som sist. Hos KBK gjøres det to bytter og det er de to samme byttene som ble gjort etter 58 minutter sist: Isaksen og Broholm inn, mens Bruseth og Gjertsen tar plass på benken.
  Kampen har startet
  0'
  Strand sparker kampen i gang for vertene.
  0'
  Nære på for Vålerenga med en gang! Bjørdal setter opp Borchgrevink ute til høyre som forsøker å slå lavt inn. Innlegget klareres til corner.
  0'
  Mbaye kommer fint ut og plukker fast.
  1'
  KBK triller ball. Vålerenga legger seg lavt i 5-4-1.
  2'
  Broholm kommer seg ned til linja og får slått inn, men Strandberg får headet unna.
  4'
  Nytt innlegg fra gjestene. Denne gang fra venstre. Det siktes naturlig nok inn mot Stokke, men taper duellen med Oldrup.
  5'
  Offside for Vålerenga
  5'
  Kiil Olsen blir liggende nede etter en hodeduell.
  6'
  Tas kort.
  6'
  Tas raskt.
  7'
  Håkans vinner en corner for Vålerenga etter godt presspill mot Olsen.
  8'
  Det svinges inn mot første stolpe, men gjestene får beinet ballen unna.
  9'
  Sivertsen forsøker å utfordre Borchgrevink ute til venstre, men vertenes vingback klarer å skjære av løpet til vingen og skjermer så ballen ut til femmeter.
  10'
  Oldrup slår langt i bakrom retning Ilic, men Mbaye leser situasjonen tidlig og da blir det aldri noen sjanse ut av det.
  12'
  Oldrup forærer KBK en kjempekontring etter en fryktelig tversoverpasning på egen banehalvdel. Stokke snapper opp ballen og setter opp Broholm ute til høyre. Vingen forsøker å avansere inn i 16-meteren, men klarer aldri å løpe seg fri fra oppasseren sin.
  14'
  Willumsson fyrer av fra 12-13 meter, men rett i blokka til Kiil Olsen og ut til corner.
  15'
  Sjøeng bokser ballen unna.
  15'
  Sivertsen skjærer inn fra venstre og fyrer av fra snaut 20 meter. Forsøket går rett i fanget på Sjøeng.
  18'
  Sjøeng ligger nede og holder seg til baksiden av låret/kneet. Ser ikke bra ut for Vålerengas unge sisteskanse.
  19'
  En liten stopp i spillet her mens 21-åringen får medisinsk hjelp.
  20'
  Sjøeng er oppe på beina, og spillet kan settes i gang igjen.
  20'
  Juklerød går klønete inn i Broholm nede ved Vålerengas cornerflagg, og gjestene vinner et frispark.
  22'
  Sivertsen svinger den inn, men Sjøeng plukker ballen i fast grep.
  22'
  Slås langt fra egen 16-meter.
  24'
  Borchgrevink slår bort ballen på vei framover og da får KBK en fin kontring.
  25'
  Slås inn mot Jarl på bortre. Ender med ny corner fra motsatt side.
  25'
  Slås inn midt i feltet, men dommer Moen blåser frispark utover.
  26'
  Tas kort.
  27'
  Ilic svinger inn mot Strand, som får headet fra 7-8 meter, men ballen går et par meter over tverrliggeren.
  28'
  Vender spillet ut mot Borchgrevink.
  28'
  Kampen har stort sett foregått i det samme sporet så langt. KBK med mest ball mot et dyptliggende VIF-forsvar, men foreløpig har ikke gjestene klart å skape noen målsjanser.
  30'
  Triller ballen kort til stopperkollega Olsen.
  32'
  Ilic stjeler ballen midt på KBKs banehalvdel og det gir Vålerenga en fin overgangsmulighet. Borchgrevink svinger inn fra høyre, men ballen blir stusset ut til corner.
  33'
  Mbaye kommer ut og plukker.
  34'
  Borchgrevink fyrer av rett i blokka! Oldrup bryter fint ved midtstreken og vertene setter på turboen fremover i banen. Håkans trer ballen inn til Bjørdal, som etter hvert finner Borchgrevink til høyre i KBKs 16-meter. Vingbacken tester skuddfoten, men rett i blokka.
  35'
  Bjørdal slår inn fra høyre, men Jarl får headet ballen ut til corner.
  38'
  Heades ut på første stolpe. Svak corner.
  38'
  Strand spilles fri ute til høyre, og forsøker seg med et innlegg. Rett i beina på Jarl og ut til ny corner.
  39'
  Slås helt over mot bortre stolpe der en Vålerenga-spiller forsøker å heade ballen inn igjen foran mål. Headingen er imidlertid svak, og plukkes enkelt opp av Mbaye.
  39'
  Kjempesjanse for Ilic og Vålerenga! Håkans forserer effektivt framover i banen og setter opp Borchgrevink ute til høyre. Vålerengas nr. 2 slår et knallhardt innlegg foran mål der Ilic er først på ballen, men serberen setter ballen like over tverrliggeren.
  41'
  Sivertsen forsøker seg fra drøyt 20 meter, men forsøket går en liten meter til side for stolpen.
  42'
  Håkans fyrer av fra rundt 25 meter. Rett i blokka.
  43'
  Banker ballen opp fra egen halvdel.
  45'
  Vender spillet ut mot Strand Nilsen på motsatt side.
  45'+1
  Pause
  45'+2
  Da er de første 45 minuttene unnagjort. Det har vært en sjansefattig og lite innholdsrik omgang med fotball de to lagene har servert. Kristiansund har hatt mye ball, men har ikke klart å skape noen nevneverdige målsjanser mot et dypt og godt organisert Vålerenga-forsvar. Omgangens største mulighet kom noen få minutter før pause da Ilic avsluttet like over tverrliggeren etter et flott innlegg fra Borchgrevink. Vålerenga har foreløpig full kontroll på dette, og så får vi se om Geir Bakkes mannskap klarer å opprettholde kontrollen i andre omgang. Heng med!
  2. omgang
  45'
  Willumsson sparker i gang andre omgang.
  45'
  For øvrig ingen bytter i pausen.
  46'
  Sivertsen fyrer av via Strandberg. Ballen går deretter i en høy bue som gjør at Sjøeng enkelt kan plukke den.
  47'
  Bra trykk fra KBK! Først er det Sivertsen som svinger inn fra venstre, men over alt og alle. Ballen plukkes opp av Strand Nilsen på motsatt side, som også han forsøker å svinge den over mot bortre. Der venter nevnte Sivertsen, men vinges forsøk går langt til side for mål.
  48'
  Juklerød header ballen ut til corner.
  50'
  Klareres ut.
  50'
  Gult kort til Kristiansund
  Sebastian Jarl
  Hindrer Bjørdal på vei framover og fratar med det Vålerenga en positiv overgangsmulighet. Moen fram med kampens første gule.
  51'
  Lempes opp mot Ilic, som vinner et frispark. Olsen som er for tøff i ryggen på serberen.
  52'
  Slås inn mot straffemerket og det oppstår klassisk klabb og babb foran gjestenes mål. Til slutt får Strandberg muligheten til å banke til, men rett i blokka.
  52'
  Håkans løper seg ned mot dødlinja og forsøker et løst innlegg mot bortre stolpe, men avleveringen er svak og ballen går ut til femmeter.
  55'
  Heades ut.
  56'
  Bjørdal tester skuddfoten fra distanse! Forsøket er knallhardt, men en liten halvmeter til side for målet til Mbaye.
  58'
  Sivertsen slår en fin tunnel på Borchgrevink og forsøker seg så med en avslutning i nærmeste hjørne, men ballen går i nettveggen.
  60'
  Stadig helt jevnspilt her på Intility. KBK klarer ikke å sette vertene under særlig press, og Vålerenga ser nå enda mer komfortable ut med ballen sammenlignet med før pause.
  62'
  Strand Nilsen forsøker seg med et innlegg, men ut til femmeter.
  63'
  Spillerbytte - Kristiansund
  Inn: Heine Bruseth
  Ut: Jesper Isaksen
  Skiri gjør et bytte på høyre indreløperposisjon.
  63'
  Tas kort.
  65'
  Hagen vender spillet fint ut mot Juklerød til venstre. Vingbacken forsøker et lavt innlegg, men ballen klareres ut til innkast.
  66'
  Stokke header unna.
  66'
  Kiil Olsen med en fin mulighet! I kjølvannet av corneren får Borchgrevink slått inn på ny. Ballen spretter etter hvert ned i beina på Kiil Olsen, men stopperens avslutning fra 7-8 meter går en liten meter til side for mål.
  67'
  Broholm forsøker et innlegg, men ballen seiler ut over dødlinja. Vært mange svake innleggsforsøk fra gjestene så langt i kveld.
  68'
  Sivertsen på farten ut til venstre. Forsøker etter hvert å tre ballen inn sentralt, men et strålende returløp av Strand gjør at Vålerenga overtar.
  70'
  Vålerenga forsvarer seg dypt med samtlige elleve innenfor 35 meter fra eget mål.
  72'
  KBK mister ballen og da overtar Vålerenga. Vertene har egentlig en fin mulighet til å sette fart framover i banen, men Ilic velger å roe det hele ned.
  73'
  Stokke forsøker seg fra rundt 20 meter. Via Strandberg og ut til corner.
  74'
  Det blir småfarlig når Williamsen får hodet på den første duellen, men ballen heades deretter ut fra en Vålerenga-spiller.
  74'
  Mål for Kristiansund!
  Vålerenga 0 - 1 Kristiansund
  Mål: Mikkel Rakneberg
  Målgivende: Snorre Strand Nilsen
  Så kommer reduseringen for KBK og vi har dermed full spenning i Oslo! Broholm finner Strand Nilsen til høyre, og backen spiller 45 grader ut til Rakneberg på 16 meter. Backen banker til og ballen går forbi Strandberg og via Kiil Olsen før den finner veien til det høyre hjørnet. Full spenning her nå før de siste 10 minuttene.
  75'
  Spillerbytte - Vålerenga
  Inn: Magnus Riisnæs
  Ut: Daniel Håkans
  76'
  Slås langt.
  77'
  Tas kort.
  78'
  Vålerenga ser nå langt mindre komfortable ut enn bare for få minutter siden. Skal KBK klare å spille seg fram til en målsjanse som vil gi oss 2-2 sammenlagt?
  79'
  Sivertsen forsøker å løpe seg ned mot dødlinja, men Bjørdal gjør et godt returløp og tvinger KBK-spilleren til å løpe ballen ut over linja.
  80'
  Mål for Kristiansund!
  Vålerenga 0 - 2 Kristiansund
  Mål: Marius Broholm
  Det står 2-2 på Intility etter en fryktelig inngripen av Sjøeng! Sivertsen svinger ballen inn fra venstre og Vålerenga-keeperen skal bare bokse ut ballen i duell med Oldrup og Stokke. Utboksingen er svak og går rett i beina på Broholm, som dermed får en enkel jobb med å sette KBKs andre mål på blank.
  81'
  Spillerbytte - Kristiansund
  Inn: Torgil Gjertsen
  Ut: Oskar Sivertsen
  82'
  For et drama vi har fått her på Intility! Akkurat som det var i 2020 og 2021 da den siste plassen i Eliteserien skulle avgjøres.
  82'
  Vålerenga med massivt trykk mot KBKs mål nå.
  84'
  Strandberg på tur i gjestenes 16-meter! Midtstopperen viser fram fin nærteknikk før han fyrer av fra 10-11 meter, men forsøket går rett i blokka.
  85'
  Spillerbytte - Vålerenga
  Inn: Mohamed Ofkir
  Ut: Simen Juklerød
  85'
  Tas kort.
  86'
  Tas kort.
  87'
  Etter noen friske Vålerenga-minutter etter den andre scoringen har det nå jevnet seg betydelig mer ut.
  87'
  Bruseth forsøker å slå inn mot Stokke på bortre stolpe, men forsøket går over hodet på storscoreren.
  89'
  Vi går straks inn i overtiden.
  89'
  Borchgrevink slår inn mot Ilic på 11-12 meter. Spissen får en tå på ballen, men det er ikke nok til å få kontroll over den.
  90'
  Nytt innlegg fra høyre, men Ilic header utenfor i tøff duell med Mbaye.
  90'
  Det bølger fram og tilbake nå. Mye vilje!
  90'+1
  Gult kort til Vålerenga
  Stefan Strandberg
  Feller Gjertsen.
  90'+1
  Tas kort.
  90'+2
  KBK med ballen idet drøyt minuttet gjenstår av tilleggstiden.
  90'+2
  Rakneberg forsøker seg fra 25 meter, men den blokkerer Strandberg.
  90'+3
  Slås langt.
  90'+3
  Pause
  90'+4
  180 minutter med fotball var ikke nok til å skille disse to lagene og dermed må det ekstraomganger til for å avgjøre om det er Vålerenga eller Kristiansund som sikrer seg den siste plassen i Eliteserien 2024. Vålerenga så ut til å ha full kontroll på oppgjøret, men to scoringer fra KBK sørget altså for at vi straks skal i gang med 2 x 15 min med ekstraomganger. Dette blir spennende!
  1. ekstraomgang
  90'
  Spillerbytte - Vålerenga
  Inn: Eneo Bitri
  Ut: Stefan Strandberg
  Vålerengas kaptein må gi seg.
  90'
  Gjertsen med avspark for KBK.
  90'
  Vålerenga tar tak i ballen fra start av. KBK ligger lavt i en 4-3-3/4-5-1-formasjon.
  91'
  Bitri går ned i en duell foran mål og hjemmefansen roper på straffe. Moen velger imidlertid å blåse motsatt vei.
  92'
  Slås langt.
  92'
  Ofkir slår lavt inn foran mål, men der venter en skliende Williamsen, som også får beinet ballen unna.
  93'
  Nokså oppstykket de siste par minuttene. Flere innkast og lite spill.
  95'
  Borchgrevink forsøker å slå inn fra høyre, men ballen tar borti en KBK-fot.
  96'
  Oldrup går ned i Vålerengas femmeter og Moen blåser frispark.
  97'
  Tas kort.
  97'
  Hagen fyrer av fra distanse, men rett i blokka.
  98'
  Riisnæs svinger hardt inn fra venstre, men ballen går forbi alle i blått og ut til femmeter.
  99'
  Mbaye med en strålende redning! Bjørdal settes opp på 17-18 meter og forsøker seg på direkten. Forsøket er godt, men Mbaye er lynraskt nede og får høyrehånda på ballen. Viktig redning av KBKs keeper!
  100'
  Tas kort.
  101'
  Bitri går tøft i ryggen på Stokke. Frispark til gjestene.
  102'
  Frispark
  102'
  Ballen heades ned til Willumsson som plutselig står helt alene med Sjøeng. Keeperen varter opp med en strålende redning før flagget heves fra assistentdommeren. Offside!
  102'
  Fullt fyr! Det tenner fullstendig til foran KBK-benken etter en takling ute ved sidelinja.
  103'
  Gult kort til Vålerenga
  Henrik Bjørdal
  Moen gir et gult kort til hvert av lagene etter tumultene.
  104'
  Gult kort til Kristiansund
  Mikkel Rakneberg
  Rakneberg får kortet hos KBK.
  104'
  Det gis også et gult kort til Vålerengas assistenttrener Jan Frode Nornes.
  105'
  Stanges unna.
  105'
  Pause
  105'
  Den første ekstraomgangen er unnagjort. Det står stadig 2-2 sammenlagt mellom Vålerenga og Kristiansund i det som har utviklet seg til å bli et aldri så lite drama. Det har foreløpig vært nokså jevnspilt i ekstraomgangene, så her er alt åpent.
  2. ekstraomgang
  105'
  Strand innleder andre ekstraomgang.
  105'
  Spillerbytte - Kristiansund
  Inn: Christoffer Aasbak
  Ut: Mikkel Rakneberg
  105'
  Bjørdal svinger inn mot Ilic, men det ender kun med en corner for vertene.
  106'
  Stokke header unna. Vålerenga holder trykket oppe!
  106'
  Stusses videre på første stolpe før Bruseth får klarert.
  106'
  Riisnæs finner Strand like utenfor KBKs femmeter. Strand får under hardt press vendt opp og skutt, men KBK har flere spillere i skuddlinja, og da får de også blokkert avslutningen.
  108'
  Slås kort til Williamsen.
  108'
  Olsen nede med en smell, og samtidig legger Strand seg ned med en krampe.
  109'
  Drøyt ti minutter gjenstår av andre ekstraomgang.
  109'
  Bjørdal legges i bakken og får frispark midt på banen. Raskt oppe igjen, midtbanespilleren.
  110'
  Tas kort.
  110'
  Borchgrevink svinger inn mot Ofkir på bortre. Vingen er litt for tøff i ryggen på Strand Nilsen, som også får et frispark.
  111'
  Spillerbytte - Vålerenga
  Inn: Jacob Storevik
  Ut: Magnus Sjøeng
  112'
  Spillerbytte - Vålerenga
  Inn: Torgeir Børven
  Ut: Petter Strand
  112'
  Interessante bytter fra Geir Bakke. Storevik er kjent som en av landets fremste keepere på straffer, og byttes altså inn her med snaut ti minutter igjen.
  113'
  Ofkir stoppes av Mbaye! Det svinges inn fra høyre i kjent Vålerenga-stil og inne foran mål får Ofkir hodet på ballen. Headingen er godt plassert, men ikke hard nok til at Mbaye lar seg overliste.
  113'
  Vålerenga vinner en corner.
  114'
  Stokke header ut til ny corner.
  114'
  Børven header utenfor på første stolpe.
  114'
  Spillerbytte - Kristiansund
  Inn: Dan Peter Ulvestad
  Ut: Max Williamsen
  KBK bytter inn sin kaptein og forsvarssjef.
  115'
  Børven settes opp på 16 meter og forsøker en rapp avslutning. Forsøket blir blokkert til corner.
  117'
  Aasbak header unna.
  117'
  Dette beveger seg sakte, men sikkert mot straffesparkkonkurranse.
  118'
  Vålerenga triller ball, men tiden er i ferd med å renne ut.
  119'
  Tas kort.
  119'
  Ett minutt gjenstår før dette skal avgjøres fra ellevemetersmerket!
  120'
  Mbaye gir retur! Riisnæs klemmer til fra distanse og Mbaye gir en unødvendig retur, men KBK får kontroll.
  120'
  Pause
  120'+1
  Da er ekstraomgangene over og kvalifiseringsfinalen mellom Vålerenga og Kristiansund må dermed avgjøres på straffesparkkonkurranse. I ekstraomgangene var det lite, om noe, som skilte de to lagene spillemessig, så det at de 30 minuttene med ekstra spilletid forble målløse er det lite å si på. Men nå skal det bli utrolig spennende å se om det er Geir Bakke eller Amund Skiris mannskap som trekker det lengste strået.
  120'
  Straffesparkkonkurranse
  120'
  Det skal skytes foran KBK-fansen. Vålerenga starter.
  120'
  Vålerenga scorer på straffe!
  Vålerenga 1 - 0 Kristiansund
  Mål: Torgeir Børven
  Banker ballen hardt til venstre helt ute ved stolpen. Mbaye går riktig vei, men når ikke ut.
  120'
  Kristiansund scorer på straffe!
  Vålerenga 1 - 1 Kristiansund
  Mål: Benjamin Stokke
  Stokke sender ballen sikkert nede til venstre.
  120'
  Vålerenga scorer på straffe!
  Vålerenga 2 - 1 Kristiansund
  Mål: Henrik Bjørdal
  Bjørdal med samme oppskrift som Stokke. Ballen til venstre og keeper til høyre.
  120'
  Kristiansund scorer på straffe!
  Vålerenga 2 - 2 Kristiansund
  Mål: Brynjólfur Willumsson
  Dramatikk! Willumsson bommer først, men straffen må tas på nytt. Forsøk nr. 2 setter han sikkert i venstre kryss. 2-2!
  120'
  Vålerenga scorer på straffe!
  Vålerenga 3 - 2 Kristiansund
  Mål: Mohamed Ofkir
  Prikkskyter ballen helt nede ved høyre stolperot.
  120'
  Kristiansund scorer på straffe!
  Vålerenga 3 - 3 Kristiansund
  Mål: Marius Broholm
  Flott straffe av unggutten. Ballen trilles iskaldt nede til høyre. Storevik motsatt vei.
  120'
  Vålerenga scorer på straffe!
  Vålerenga 4 - 3 Kristiansund
  Mål: Andrej Ilic
  Vålerengas superspiss banker ballen knallhardt nede til venstre.
  120'
  Kristiansund scorer på straffe!
  Vålerenga 4 - 4 Kristiansund
  Mål: Dan Peter Ulvestad
  Kapteinen er iskald. Setter ballen rolig i venstre krok. Storevik går tidlig til motsatt side.
  120'
  Mbaye redder, og da kan Aasbak avgjøre!
  120'
  Kristiansund scorer på straffe!
  Vålerenga 4 - 5 Kristiansund
  Mål: Christoffer Aasbak
  Aasbak scorer og Kristiansund er klare for Eliteserien 2024!
  120'
  Kampen er slutt
  120'
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her