1-3
5 261
8 507

Hei, og hjertelig velkommen til dagens oppgjør mellom Vålerenga og Rosenborg fra Eliteserien!
    For hjemmelaget som vaker rundt plassen som gir kvalik er dette en ekstremt viktig kamp. Haugesund vant sin kamp i går som gjorde at de tok et godt steg ut av den intense kampen i bunn. De siste fem kampene har Geir Bakke sitt mannskap Rosenborg, Stabæk og Tromsø hjemme, mens Sarpsborg og HamKam venter borte. Det er et overkommelig program, men det krever uansett at mannskapet kommer seg på rett kjøl snarest.
    Gjestene skal være trygge med sine 30 poeng, men flere lag bak på tabellen har satt inn et godt støt i poengfangsten. Det gjør at man plutselig kan risikere å være med på "moroa" mot slutten av sesongen. Laget fra Trondheim innehar 11. plassen med HamKam og Vålerenga på plassene mellom seg før Stabæk er neste på kvalik. Ned dit er det i skrivende stund seks poeng.
    Ingen av lagene kan skryte på seg en god form. Vertene hadde en solid rekke med poeng, men etter tapet i semien mot Glimt her på Intility har det kun blitt en seier. Sist ble med fortjent slått 2-0 på Åråsen mot rivalen Lillestrøm. Så spørs det om man har kart å riste av seg denne kampen inn mot Rosenborg som også sliter i disse dager. 1-2-5 viser de siste kampene til den gamle storheten. Det gjør at Svein Maalen sitt mannskap trolig følger mer og mer på hva som skjer bak seg i tiden fremover.
    Vålerenga er det desidert dårligste hjemmelaget i Eliteserien. På sine 12 kamper har det kun blitt seks poeng. Det er hele sju poeng svakere enn Aalesund. Det sier litt om hvor dårlig betalt Klanen har fått betalt til tross for sitt solide bidrag på tribunen. I kveld er det spådd rundt 0 grader og overskyet for de drøye 10 000 som har kjøpt billett til kampen.
    0'
    Strand med avspark for Vålerenga.
    0'
    Strandberg går fint i kroppen til Ísak Thorvaldsson i første duellen.
    0'
    Strand med en kjempesjanse etter minuttet spilt! Bjørdal mottar ballen i boksen før han tar med seg Strand 45 grader ut. På direkten avslutter han noen få centimetere på feil side av stolpen. Nære en drømmestart for vertene!
    1'
    Vålerenga fortsetter å kjøre på.
    2'
    Et innlegg fra Magnus Riisnæs havner bak mål.
    2'
    Håkans kommer seg løs både en og to ganger ute til venstre, men vingbacken fører til slutt ballen ut over dødlinja.
    4'
    Ilic tar elegant ned et utspill fra Storevik med Røsten i rygg. Vålerenga får på nytt etablert seg høyt i banen.
    5'
    RBK vinner et frispark midt på egen halvdel. Strand er synderen.
    5'
    Backen med en crosser over på motsatt back.
    6'
    Gjestene prøver å løfte langt, men den går hele veien ut av banen.
    6'
    Hagen går seg fast på motstanderens halvdel. Bitri vinner ballen tilbake høyt i banen i det RBK prøver å kontre.
    7'
    Nelson vinner en corner for bortelaget.
    8'
    Ballen bankes unna fra hjemmelaget.
    8'
    Nypan prøver å tre gjennom Adam Andersson med et lekkert veggspill med pasningen er litt for lang. Utspill fra Storevik.
    10'
    Mål for Rosenborg!
    Vålerenga 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Isak Snaer Thorvaldsson
    Målgivende: Jayden Nelson
    Thorvaldsson er sikker alene mot keeper! Nelson mottar ballen på kanten av 16-meteren før han danser litt med kula. Deretter sender han sin spiss alene mot keeper med en fin pasning. Der gjør førstnevnte ingen feil. RBK er foran på Intility. Det vil seg virkelig ikke for Vålerenga foran egne fans.
    11'
    Den er tung for Vålerenga etter en solid åpning.
    12'
    Vålerenga 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Jayden Nelson
    Målgivende: Emil Frederiksen
    Nelson dobler ledelsen for gjestene! RBK får etablert seg høyt i banen før Fredriksen sender avgårde en elegant stikker til Nelson som resolutt triller den i nota bak Storevik! Det er vakkert, men det er alt for enkelt for hjemmelaget. Kunne bortefansen bedt om en bedre åpning?
    13'
    Gult kort til Rosenborg
    Jayden Nelson
    Får gult kort i feiringen foran hjemmefansen.
    14'
    Hva nå Geir Bakke og Vålerenga?
    14'
    Bjørdal vinner et frispark ute til venstre.
    16'
    Ballen stangen unna på bakre.
    17'
    Nelson holder lekestua med Riisnæs ute på kanten for gjestene.
    17'
    Tas kort.
    17'
    Nelson prøver seg fra distanse. Rett på keeper.
    18'
    Bjørdal header gjennom Ofkir, men sistnevnte avslutter både over og utenfor.
    20'
    Riisnæs tres elegant gjennom ute til høyre. Foran mål har han med seg Ilic, men vingbacken går for egne sjanser. Utenfor! Der burde han spilt Ilic alene foran mål.
    22'
    Ofkir og Bjørdal med en vegg før sistnevnte skyter i blokka.
    23'
    Bitri med en enorm sklitakling på Nelson. Den var viktig.
    23'
    Oldrup med en herlig ball over på Riisnæs, men han må spille hjem i støtte.
    24'
    Vålerenga har igjen tatt over banespillet.
    26'
    Så sitter kombinasjonene for Vålerenga. Da er Ofkir nesten alene umiddelbart. Han skyter i blokka til corner.
    26'
    Røsten rager høyest i egen boks.
    26'
    Bjørdal og Strand kombinerer ute til venstre før sistnevnte slår inn i boksen. Der kommer Ofkir å møter ballen med hodet, men headingen går en meter utenfor. Fin mulighet!
    27'
    Triller bakover til Strandberg.
    28'
    Riisnæs spiller enkelt bort ballen på egen halvdel. Svak omgang av unggutten.
    28'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Andrej Ilic
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Ilic stanger inn reduseringen! Bjørdal får ballen i boksen, men ser ut til å presses utover. Midtbanespilleren drar en deilig dragning som sender han ned til dødlinja. Deretter chipper han ballen på bakre hvor Ilic har tatt plass. Han header ballen enkelt i nota. Da er det kamp igjen!
    30'
    Ilic viser nok en gang hvor god han er i boks og ikke minst på hodet.
    32'
    Ikke en ufortjent redusering dette selv om vertene selvsagt straffes for de store sjansene man slipper RBK til.
    33'
    Ofkir roter ballen over dødlinja.
    33'
    Dette må være en deilig kamp for midtbanespillerne ute på kunstgresset. Det er mye rom begge veier her. Tut og kjør!
    35'
    Fredriksen vinner et frispark i duell med Håkans.
    36'
    Tas kort til Røsten.
    36'
    Slås langt.
    37'
    Tas kort bakover.
    38'
    Mange frispark for øyeblikket.
    39'
    Riisnæs slår inn på ilic. Det er en god oppskrift, men denne gangen header spissen over.
    39'
    Nok en gang treffet et innlegg pannebrasken til Ilic som virkelig har fått taket på stopperne til RBK. Spissen header over.
    41'
    Gult kort til Vålerenga
    Eneo Bitri
    Bitri klipper ned Nelson på vei fremover. Nelson er absolutt ikke en populær mann ute på matta etter feiringen av sitt mål.
    41'
    Heades unna før Andersson skyter langt utenfor på ballen som header ut.
    41'
    Hagen prøver seg fra distanse. Rett på keeper.
    43'
    Ísak Thorvaldsson header over fra håpløs vinkel bakerst i feltet.
    45'
    Vålerenga vinner et frispark godt inn på halvdelen til RBK. Dette blir det siste som skjer i omgangen.
    45'+1
    Bjørdal prøver seg i feltet, men rett i en bortespiller.
    45'+1
    45'+2
    Vi går til pause på stillingen 1-2! Vålerenga åpnet forrykende de første minuttene, men det var gjestene som scoret de to første målene tidlig i omgangen. Allerede før kvartet var spilt hadde både Ísak Thorvaldsson og Jayden Nelson fått ballen i nota bak Storevik etter fine kombinasjoner og slett forsvarsspill fra vertene. Frem mot halvtimen passert ble det mye på tvers for vertene, men mot slutten klarte man igjen å sette gjestene under et godt trykk. Det gjorde at Ilic tente et håp med sin redusering på hodet et kvarter før pause etter godt forarbeid av både Oldrup og Bjørdal. Mot slutten av omgangen fikk ilic både en og to muligheter til på hodet, men begge ble satt over! Vi høres om et drøyt kvarter, hold varmen!
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aaron Kiil Olsen
    Ut: Eneo Bitri
    45'
    RBK har ikke gjort noen endringer.
    45'
    Riisnæs header ballen ned til Ofkir som drar seg fri i boksen. Det er vanskelig å si om det er Selnæs eller Yttegård som er sist på Ofkir her i røyken på Intility. Det pekes uansett på straffemerket.
    46'
    Strandberg bommer! Straffen er i keeperhøyde mot høyre, der venter Tangvik. Ingen god straffe fra kapteinen.
    47'
    Header unna.
    48'
    Da har røyken etter all pyroen fra bortefansen steget opp i lufta. Da kan vi endelig se banen igjen,
    49'
    Vålerenga vinner nok en corner.
    49'
    Ilic er først på den, men den går over.
    49'
    Vålerenga har åpnet denne omgangen desidert best.
    50'
    Nå er det hissig stemning ute på matta etter at flere spillere går i bakken på rappen. Nelson er selvsagt innblandet.
    52'
    54'
    Vålerenga roper på en hands i boksen til RBK.
    55'
    Dommer setter i gang spillet igjen.
    55'
    Vålerenga kommer gjennom ute til venstre. Bjørdal slår et godt legg, men RBK-forsvaret får til slutt kontroll.
    56'
    Ofkir vinner ballen høyt i banen etter en svak pasning. Han prøver seg på en skuddfinte inne i boksen, men Røsten har kontroll.
    57'
    Tangvik har ikke akkurat dårlig tid med sine utspill.
    57'
    RBK triller ballen i eget forsvar for øyeblikket.
    59'
    Nelson prøver å bøye ballen lengste etter en lekker tofots dragning. Storevik har full kontroll.
    60'
    Vålerenga har etablert et godt trykk på bortelaget nå. Vertene vinner ballen tilbake gang på gang høyt i banen.
    61'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Santeri Väänänen
    Ut: Tobias Børkeeiet
    61'
    Hagen sender avgårde en fryktelig pasning på tvers. Den plukker Nelson opp. Han setter fart en mot en mot innbytter Aaron Kiil Olsen, Stopperen har ingen problemer med å stoppe vingen. Godt forsvarsspill.
    63'
    Riisnæs sikter på ilic, men ballen går gjennom hele feltet før Håkans plukker opp ballen på motsatt side.
    64'
    Nypan og RBK kontrer, men Aaron Kiil Olsen er inne i siste liten i egen boks. Corner for bortelaget.
    64'
    Storevik bokser den ut til corner på motsatt.
    65'
    Vålerenga klarer delvis før RBK legger inn på nytt. Bak mål.
    65'
    Inn: Simen Juklerød
    Ut: Magnus Riisnæs
    66'
    I tverrliggeren fra Ilic! Juklerød viser seg umiddelbart. Han har tatt plass ute til venstre, mens Håkans tar plass på høyre. Hagen trer gjennom Juklerød som igjen chipper ballen på bakre. I feltet header ilic via Yttegård Jensen før det smeller i metallet. Den er stor! På grensa til hands?
    66'
    Elias Hagen
    Hagen holder igjen en motspiller på en kontring. RBK vinner frispark på 30 meter.
    67'
    I blokka!
    68'
    Vålerenga fortsetter å spille Rosenborg lave.
    69'
    Håkans rundlurer Adrian Pereira før han slår et svakt innlegg som gå rett inn til keeper.
    70'
    Vålerenga jakter sårt poeng i denne svært viktige kampen.
    71'
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Jayden Nelson
    71'
    Inn: Ole Christian Sæter
    Ut: Isak Snaer Thorvaldsson
    71'
    Lukter dette Ole Sæter punktering?
    72'
    Ilic vinner en corner for hjemmelaget.
    73'
    Vålerenga skyter i blokka en, to og tre ganger på rad. RBK forsvarer eget mål godt!
    73'
    Det er ikke lenge før Tangvik får det gule for drøying her.
    74'
    Vålerenga 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Ole Christian Sæter
    Målgivende: Per Ciljan Skjelbred
    Hvem andre enn Ole Sæter? Skjelbred kjemper til seg ballen på midten før han får tuppet den videre til innbytter Sæter. Fra distanse skyter Sæter. Skuddet er ikke alverdens, men det er meget svakt keeperspill som sørger for at den går over linja. Brutalt. Som spådd måtte det bli denne mannen som skulle sette det som ser ut som et punktum på kampen.
    75'
    Vålerenga fortsetter å slite på hjemmebane.
    77'
    Emil Frederiksen vil være med på moroa! Han prøver å lime den i vinkelen, men den går hårfint utenfor! Nære!
    78'
    Nå haster det virkelig for Vålerenga.
    79'
    Aaron Kiil Olsen stanger unna!
    79'
    Selnæs legger Strand i bakken.
    80'
    Tas kort.
    80'
    Vålerenga blir trillende på tvers, mens RBK faller godt ned i ramma på egen halvdel.
    81'
    Ofkir skyter via en motspiller ut til corner.
    82'
    Inn: Christian Borchgrevink
    Ut: Daniel Håkans
    82'
    Inn: Torgeir Börven
    Ut: Elias Hagen
    82'
    RBK slipper unna med skrekken.
    82'
    Ofkir trer gjennom Bjørdal, men sistnevnte slurver i mottaket.
    83'
    Sander Tangvik
    Der kommer kortet for drøying!
    83'
    Kjernen i bortesvingen har fyrt av mye fyrværkeri i denne kampen. Samtlige av dem har skremt flesteparten på tribunen.
    84'
    Vålerenga prøver og prøver, men dette lukter absolutt ikke poeng.
    85'
    Aaron Kiil Olsen skal kaste langt.
    85'
    Tangvik bokser unna det lange kastet til Vålerenga.
    86'
    Offside for Vålerenga
    86'
    Adrian Pereira legger seg ned med det som ligner en krampe.
    87'
    10892 solgte billetter i Oslo i aften.
    87'
    Tas kort.
    87'
    Bortelaget koser seg på Intility i øyeblikket.
    88'
    Sæter holder på å gjøre det på egenhånd! Han heades gjennom før han drar en deilig luke. I situasjonen etterpå prøver han å plassere ballen i vinkelen, men ballen går hårfint utenfor. Det hadde vært en kunstscoring.