1-0
1-1

Ble dekket av VG Sporten

Vi er i gang på Ullevaal. Skal Vålerenga revansjere det tunge 4-1-tapet mot Brann, eller skal Sogndal - som slo Molde sist - fortsette storformen?
    1'
    Det er foreløpig ikke kjent om Ronny Deila er på tribunen i dag.
    1'
    Sogndal går rett i angrep og får en avslutning over mål like etter minuttet.
    2'
    Sogndal har ballen innledningsvis, mens VIF er aggressive i presset.
    3'
    Nesten en keepertabbe fra Dyngeland! Moa presser ham og får nesten tatt ballen fra ham, men Sogndal-keeperen slipper unna med skrekken.
    5'
    Vålerenga har kjempet seg raskt inn i kampen igjen etter en Sogndal-tung start.
    6'
    Vålerenga lykkes i sitt høye, aggressive press og klarer ved flere anledninger nesten å vinne ball i farlig posisjon.
    7'
    Vålerenga triller ball i forsvar.
    9'
    Vakkert Sogndal-spill! Psyché spiller fint opp, ballen flikkes til kanten og innlegget er farlig, men Wæhler header unna.
    11'
    Vålerenga kontrer etter corneren. Det går raskt, men litt for upresist.
    11'
    Zahid utfordrer fra venstre, drar et par overstegsfinter, men den halvhjertede avslutningen blokkeres.
    13'
    Moa blir felt feilvendt, og VIF får et frispark i brukbar innleggsposisjon.
    14'
    Dyngeland plukker frisparket enkelt.
    15'
    Ikke mange folk på Ullevaal til tross for strålende vær og en oppløftende uke.
    16'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Sogndal
    Mål: Ghayas Zahid
    Der sitter den for hjemmelaget! Sander Berge finner Rasmus Lindkvist med en nydelig boksåpnerpasning på venstrekanten. Lindkvists innlegg er godt, og etter litt klabb og babb klarer Ghayas Zahid å banke ballen i nettaket.
    17'
    Vålerenga har spilt bra etter scoringen.
    21'
    Zahid treffer nesten mål med et elegant, curlet skudd.
    21'
    Zahid prøver seg igjen på akkurat samme måte. Igjen like utenfor mål. Men det er gode tendenser fra playmakeren.
    22'
    Vålerenga må sies å ha levert en svært solid start på denne kampen.
    25'
    Moa avvinkes for offside.
    25'
    Stengel får en kjempemulighet i feltet, men ødelegger den med et svakt førstetouch. Det meste handler om VIF nå.
    28'
    Fredheim Holm sakser ned en Sogndal-spiller bakfra, men får ikke gult kort. Noe overraskende.
    29'
    Det påfølgende frisparket plukkes enkelt av Sandberg.
    29'
    Gult kort til Vålerenga
    Jonatan Tollås Nation
    Meier ned Koomson. Soleklart kort.
    30'
    Nation avverger et farlig Sogndal-angrep med en lang tå. Corner til gjestene.
    31'
    Fredheim Holm klarerer kontant på første stolpe.
    31'
    Sogndal litt tilbake i kampen nå.
    35'
    Zahid vinner ball i farlig posisjon og prøver å stikke den gjennom til Moa, men det blir litt for upresist.
    38'
    Svakt frispark av Sarr, rett i klypene til Sandberg.
    39'
    Stengel svinger inn et frispark. For upresist. Klareres av Sogndal.
    41'
    Ikke like høy kvalitet på VIF-spillet nå som i innledningen.
    42'
    Lindkvist med frispark i god innleggsposisjon.
    45'
    Ballen går i mål! Men dommer hadde allerede blåst for angrep på keeper.
    45'+1
    45'+1
    46'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Hannu Patronen
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    Gjestene gjør et bytte i pausen.
    46'
    Wæhler får frispark imot seg i feltet for angrep på keeper.
    49'
    Birkelund med en kjempesjanse like utenfor sekstenmeteren. Det plasserte skuddet hans går like utenfor mål.
    50'
    Psyché får en god mulighet på heading på bakerste stolpe etter en corner, men franskmannens hodestøt går over mål.
    54'
    Nesten-sjanse for Sogndal når Ramsland kommer rundt på høyre og slår hardt inn foran mål, men ingen er der for å pirke innlegget i mål.
    56'
    Vålerenga har mistet litt taket på denne kampen nå.
    56'
    Sogndal presser på!
    58'
    Sjanse for Moa! Spissen får to forsøk. Det første blokkeres, og det andre blir for svakt, rett på keeper.
    59'
    Inn: Mahatma Otoo
    Ut: Lars Christian Kjemhus
    61'
    VIF slipper med skrekken! Otoo vinner ballen fra midtforsvaret til Vålerenga, men dommeren blåser for frispark. Vanskelig å si om det var riktig.
    62'
    Stor, stor VIF-mulighet! Moa finner Lindkvist med en herlig stikker, og svensken kommer mot keeper på skrått hold. Hans mellomting mellom skudd og innlegg går forbi alt og alle. Den burde svensken fått mer ut av.
    64'
    Zahid med et nydelig dribleshow. Han har vært frisk i dag.
    65'
    Simon Larsen
    65'
    Sogndal har etablert seg på VIFs banehalvdel nå.
    68'
    Mål for Sogndal!
    Vålerenga 1 - 1 Sogndal
    Mål: Ole Amund Sveen
    Målgivende: Gilbert Koomson
    Så scorer Sogndal plutselig! Etter et lovende VIF-angrep som ble stoppet av en upresis Zahid-flikk, kontrer gjestene. Sveen får avslutte helt alene midt i feltet. Den satte en støkk i Klanen.
    69'
    Ny svak involvering av Zahid.
    70'
    Stengel finner Fredheim Holm på frispark, men headingen er svak.
    72'
    Gjestene angriper, men headingen fra Teniste går til side for mål.
    74'
    For en sjanse for Sogndal! Kjemhus legger inn foran mål, på fem meter står Otoo og venter, men han klarer ikke å treffe ballen.
    76'
    Sogndal slår et innoverskudd frispark inn foran mål, Patronen får frispark mot seg etter duell med keeper Sandberg.
    78'
    Sogndal kjører kampen her nå.
    79'
    Sogndal-presset har roet seg litt nå. Gjestene har ballen mest og Vålerenga spilles veldig lave.
    85'
    Hjemmelaget får corner, men Koomson får klarert unna med et pent brassespark.
    89'
    Nært for Sogndal. De slår et corner bak i feltet og Otoo smeller til med en brassevolley. Skuddet går utenfor mål.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Det er litt tumulter mellom Ramsland og Grindheim på slutten her. Grindheim får frispark på midtbanen, men det heades vekk av gjestene.
    90'+5
    90'+5
    Da er det over. Sogndal var nærmest seier på tampen, Vålerenga har like mange poeng som Aalesund på kvalifiseringsplassen. Sogndal har nå gått ni kamper uten tap.