3 557

Ble dekket av Per Opsahl

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Vålerenga og Tromsø!
    Vålerenga (4-3-3): Sjøeng - Eggen Hedenstad, Tollås Nation, Strandberg, Zuta - Bjørdal, Holm, Strand - Layouni, Børven og Sahraoui.
    Både Børven og Strandberg fra start for Vålerenga. Børven hadde et innhopp i forrige runde, mens det for Strandberg er første kamp siden han kom tilbake i Vålerenga.
    Strandbergs forrige Vålerenga-kamp var 27. november 2011. Altså første Vålerenga-kamp på 3920 dager.
    Tromsø (3-5-2): Haugaard - Gundersen, Psyché, Vesterlund - Antonsen, Yttergård Jenssen, Opsahl, Kitolano, Nilsen - Mikkelsen, Tuominen.
    Vålerenga står med 5-1-0 på de siste seks kampene og har favorittstempelet her i dag. Tromsø kommer rett fra en hjemmeseier mot KBK og står med 2-2-0 på de siste fire kampene. To lag i forholdsvis god form.
    Sola titter frem over Intility når det er en halvtime til avspark, så det er helt på grensen til koselig. Så gjenstår det å se om det har regnet fra seg i dag.
    Moa Abdellaoue (til høyre) gjør ikke comeback for Vålerenga i dag, men her gratuleres han av Stefan Strandberg etter to scoringer mot Viking i 2-0-kampen 15. mars 2010. Strandberg starter for Vålerenga i dag.
    Da skal lagene straks ut på banen her.
    Det er vel et par hundre Tromsø-supportere på plass her. Ganske glisne tribuner dessverre, men finfine forhold.
    Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo får prisen for månedens trener i juli utdelt før kampen. Han er under litt mindre press enn på forsommeren, for å si det mildt.
    Tromsø tar avspark.
    Litt rotete og hektisk åpning på kampen. Mange feilpasninger.
    2'
    Eggen Hedenstad prøver et gjennomspill, men det er offside på Bjørdal.
    3'
    Småfarlig nåpr Layouni setter fart på kanten, men takles av Yttergård Jensen.
    4'
    Fint jobbet av Petter Strand, som vinner ballen høyt oppe - for Vålerenga roter den bort igjen.
    5'
    Mikkelsen skaffer Tromsø en corner.
    6'
    Opsahl tar corneren, men blir klarert. Han får ballen tilbake, men det heades unna igjen.
    7'
    Strandberg spiller frem Saraoui, og sistnevnte gjør noen fine vendinger før han blir taklet. Holm løfter inn i feltet, men Tromsø-forsvaret stusser tilbake til egen keeper som holder.
    8'
    Fin pasning fra Strand til Layouni ut på kanten. Innlegget blokkeres til corner.
    11'
    Svak corner fra Zuta, som heades unna ved første stolpe.
    11'
    Kitolano tar ballen fra Strand, men pasningen i retning Tuominen er elendig og går rett til en Vålerenga-spiller.
    12'
    Tromsø triller en del ball i laget nå. Ender med at Opsahl slår inn i feltet, men Tollås Nation bryster den rolig inn til keeper.
    14'
    15'
    Layouni legger inn fra høyre, og Hedenstad er i god posisjon inne i feltet, men bommer på ballen!
    15'
    Mikkelsen går på raid, men blir stoppet på vei inn i feltet. Fin defensiv jobb av Holm.
    16'
    Farlig feilpasning av Lasse Nilsen i eget forsvar, men han slipper med skrekken.
    19'
    Fint angrep av Tromsø. Kitolano setter fart mot feltet og finner Mikkelsen, som drar seg inn mot midten og skyter fra 15-16 meter - keeper redder rimelig greit.
    19'
    Mikkelsen slår en tunnel på Holm der. Blir felt og får frispark på egen halvdel.
    22'
    Kitolano kommer i fart igjen, og spiller Tuominen frem i farlig posisjon. Svakt utnyttet av finnen. Ballen triller inn til keeper.
    22'
    Fint av Sahraoui som dribler av et par mann og slår ut på kanten til Layouni, men klarer han ikke å dempe balle som går til innkast.
    26'
    Slurvete i Vålerengas forsvar. Børven og Strand roter det til før Opsahl skyter fra 17 meter - en meter utenfor stolpen til høyre for Sjøeng.
    27'
    Halvtimen spilt, og det har vel ikke vært en skikkelig sjanse ennå. Nærmest en sjanse er avslutningen til Mikkelsen, som keeper reddet greit.
    31'
    Strand spiller frem Layouni, men så gjør Yttergård Jensen en god defensiv jobb og forstyrrer innlegget som også blokkeres av Psyche.
    32'
    Tromsø får corner. Opsahl slår den mot bakre stolpe. Heades til ny corner.
    34'
    Opsahl med kort variant til NMikkelsen. Han legger inn - heades unna.
    34'
    Ampert ute på kanten her nå. Mikkelsen og Sahraoui barker sammen. Layouni og Vesterlund Nielsen kommer løpende til for å "rydde opp".
    35'
    Gult kort til Vålerenga
    Amor Layouni
    35'
    Gult kort til Tromsø
    Niklas Vesterlund
    35'
    Layouni, Hedenstad og Strand kombinerer. Så et elendig innlegg fra Strand bak målet.
    37'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Amor Layouni
    37'
    En skadet Layouni jogger av banen. Var usikker før kampen og må gi seg før pause.
    38'
    Opsahl tester skuddfoten fra kanten av 16-meteren - grei redning for keeper som holder.
    39'
    Skal vi få en sjanse før pause her da? Hadde jo vært stas det.
    41'
    JADA - SJANSE!!! Sahraoui skal til å avslutte inne i feltet etter pasning fra Christensen, men så er det en glimrende jobb av Vesterlund som takler til corner og får ros fra lagkameratene. Det er Lasse Nilsen som feiler stygt i forkant der, og han er raskt fremme og takker Vesterlund.
    43'
    Den påfølgende corneren heades unna.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Da er det pause. Ingen stor kamp dette så langt, men Tromsø-spillerne er nok brukbart fornøyde med det de har levert.
    45'+1
    Hjemmelaget tar avspark og vi er i gang igjen.
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Torgeir Børven
    46'
    Nytt bytte på Vålerenga.
    46'
    Corner til Vålerenga som blir halvklarert. Nytt innlegg - klareres.
    47'
    Bjørdal kommer til avslutning inne i feltet - blokkeres.
    48'
    Vålerenga presser voldsomt her nå. Har trolig fått klare beskjeder i pausen.
    49'
    Frispark til hjemmelaget på 20 meter.
    49'
    Sakarias Opsahl
    Får gult kort for forseelsen mot Zuta som fører til frispark.
    50'
    Zuta skyter på frisparket - ufarlig over.
    50'
    Kent-Are Antonsen
    Ampert når Antonsen kroppstakler Bjørdal ute på kanten. Han treffer faktisk TIL-trener Helstrup, som også ser ut til å få seg en skikkelig smell.
    51'
    Bjørdal blør fra nesa og trenger behandling etter den smellen.
    52'
    Bjørdal er ute på banen igjen.
    55'
    Corner til hjemmelaget.
    57'
    Christensen tar corneren heades tilbake til ham fra første stolpe. Nytt innlegg, og ny klarering.
    57'
    Zutra skyter fra 20 meter, men utenfor og keeper ser ut til å ha god kontroll.
    58'
    Jostein Gundersen
    Klipper ned Holm, og det gule kortet er fortjent.
    59'
    Holm ligger nede litt før han kan fortsette.
    60'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nordås
    Ut: Jasse Tuominen
    62'
    Inn: Anders Jenssen
    Ut: Kent-Are Antonsen
    62'
    Sjeldent Tromsø-angrep. Kitolano finner Nordås inne i feltet, og han vender opp og skyter fra fem meter - keeper redder avslutningen fra skrått hold.
    63'
    Jenssen får seg en smell i "sentrale strøk" inne i eget felt. Blir liggende nede og trenger en timeout, men kommer seg på bena igjen.
    65'
    Tromsø er mye bedre med her nå. Denne kampen kan bikke alle veier.
    67'
    Mikkelsen ligger nede med en skade og Opsahl spiller ballen ut.
    68'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Petter Strand
    69'
    Mikkelsen er på bena etter litt behandling.
    70'
    Småfarlig når Bjørdal finner innbytter Eng. Han spiller inn i feltet, men Opsahl får lirket ballen unna.
    71'
    Inn: Felix Winther
    Ut: August Mikkelsen
    Mikkelsen halter ut. Fikk seg en skikkelig smell for noen minutter siden.
    72'
    Sahraoui og Bjørdal kombinerer fint, men Hedenstad roter det til på kanten av 16-meteren og Tromsø får klarert.
    73'
    Bjørdal farlig igjen, men Psyche holder roen og får hælsparket unna.
    73'
    Sahraoui har våknet her nå. Dribler av et par mann før det er stopp. Det er på høyrekanten til Vålerenga det skapes ting.
    74'
    Christensen skyter fra 19-20 meter - langt utenfor.
    75'
    Bjørndal - med sin tamponglignende ting i nesa - mener han blir felt på vei gjennom.
    77'
    Vålerenga triller og triller, men finner ingen vei gjennom.
    79'
    Fine finter av Vålerenga, men skuddet går via-via og ut til corner.
    81'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Tromsø
    Mål: Stefan Strandberg
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    JØSS! Stefan Strandberg krangler inn det som kanskje blir seiersmålet på corneren. Men det er jo kjempeoffside på Zuta, som forstyrrer målvakten her.