Ilic62'
1-0
1-1
Romsaas90'+2
Supporterfordeling på VG
6 300
11 458

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

  Hei og hjertelig velkommen til siste serierunde i Eliteserien og livedekning av den avgjørende kampen mellom Vålerenga og Tromsø!
  En mer spennende siste serierunde må man lete lenge etter, og ingenting er avgjort - verken i topp eller bunn! Hele fire lag kan rykke ned sammen med Aalesund, og Vålerenga er ett av dem! Bak Bodø/Glimt i topp kjemper Viking, Tromsø og Brann om de to gjenværende Europaplassene! Et nedrykkstruet Vålerenga gjester et medaljejagende Tromsø, og med det er rammene satt for en forrykende fotballkamp med masse nerve og spenning!
  Vålerenga ligger etter 29 spilte runder helt nede på 15.-plass, og med kun én kamp igjen å spille er de virkelig i fare for å rykke ned for første gang siden Rekdal tok dem opp til Tippeligaen som spillende trener i 2001. 28 poeng er like mange som Sandefjord på kvalikplass, mens Stabæk og Haugesund, som spiller mot hverandre i dag, ligger på plassene foran med henholdsvis 29 og 30 poeng. Sist runde tok Vålerenga tre uunnværlige poeng borte mot HamKam, og har dermed satt jeg i en posisjon der de har alt i egne hender! Vinner de i dag mot Tromsø vil de minst være sikret kvalikplass, uavhengig av resultatene til de andre lagene. Også uavgjort kan gi kvalikplass, men da er de avhengig av at enten Sandefjord ellet Stabæk taper.
  Tromsø ligger før siste runde på tredjeplass, og godt posisjonert for å ta første Eliteseriemedalje siden 2011, da de tok sølv bak Molde. Før runden er Tromsø plassert to poeng foran Viking, og ett bak Brann. Også de har med andre ord alt i egne hender, og seier vil gi medalje og Europaspill. De går dermed inn i dagens kamp med alt å vinne, og skulle Viking vunnet hjemme mot Rosenborg er kun tre poeng mot Vålerenga godt nok for å beholde tredjeplassen, mens uavgjort vil grunnet målforskjell ikke holde. Vi får dermed neppe se et Tromsø-lag som legger seg bakpå, men derimot fosser i angrep. Et slikt kampbilde vil gi mye sjanser, kontringsrom og god underholdning! Prestasjonene de siste tre kampene har derimot ikke vært helt overbevisende for Tromsø, og etter tap hjemme mot Strømsgodset har de takk to sliteseire mot Odd og Haugesund, som begge endte 2-1 . De kampene har vist at det absolutt er mulig å skape sjanser på Tromsø, men også at Tromsø evner å bikke jevne kamper i sitt favør!
  Da lagene møttes i Tromsø i sommer endte det 0-0. Tromsø styrte det meste av kampen, og med åtte skudd på mål ble Sjøeng, i målet til Vålerenga, helten. Tromsø skapte en xG på 1,93 mot Vålerengas 0,44, og med en slik lav effektiviteten vil det for Tromsø bli vanskelig å vinne mot et fokusert og skjerpet Enga-lag. Hvem som er favoritter er i en så avgjørende kamp som denne veldig vanskelig å avgjøre, og på oddsmarkedet er det i skrivende stund helt dødt løp der både Vålerenga og Tromsø står til 2,50.
  Ilic har vært en åpenbaring etter sin ankomst på Valle, og med sine åtte mål på tolv kamper har han rukket å bli Vålerengas toppscorer. Med sine målscoreregenskaper og gode fysikk vil han nok jaktes av større klubber etter sesongen, og det er ikke utenkelig at han i dag spiller sin siste kamp for Vålerenga, med mindre de skal ut i kvalik! Hva ville vel passet bedre enn å avslutte oppholdet med å sikre klubben fornyet Eliteserie-kontrakt, dersom det skulle endt med salg?
  Erlien er Tromsøs klare toppscorer, og står med 15 mål denne sesongen - tredje flest i Eliteserien. Forrige mål kom borte mot Odd for to runder siden, og finner han sin beste form også i dag vil han bli vanskelig å stoppe for Vålerenga-forsvaret!
  Tore Hansen har fått i oppgave å dømme dagens viktige kamp. Han har med seg Sivert Øksnes Amland i VAR-rommet, så får vi håpe de klarer å lede kampen på en god og usynlig måte, og at det er fotballen, og ikke VAR, som diskuteres når fasiten for sesongen er klar rundt klokka 19!
  Hvilke 22 som starter sesongens siste kamp blir klart en drøy time før kampstart! Da er jeg tilbake med noen kommentarer, og frem til håper jeg alle lader godt opp til det som vil bli en ellevill sesongavslutning!
  Årets siste ellevere er klare, og her er det ingen overraskelser! Begge lag vant sine kamper forrige runde, og verken Bakke eller Helstrup gjør endringer på lagene!
  Full kok hos supporterne fra begge lag, og der går det nok an å holde varmen selv i tosifret minusgrader! Verre på pressetribunen!
  Lagene har entret matta, og vi er straks klare for kamp!
  Kampen har startet
  0'
  Erlien triller sesongens siste kamp i gang!
  0'
  Tromsø triller ball her innledningsvis.
  0'
  Vesterlund header ned på Erlien, men hans første touch for i dag går rett til Strandberg.
  1'
  Tas raskt ut på Juklerød.
  2'
  Strand sender Bjørdal gjennom ute til høyre! Haugaard tar fart og rekker ballen akkurat i tide, og takler den ut til kast.
  3'
  Juklerød kaster langt to ganger, men til slutt kommer Haugaard ut og bokser.
  4'
  Det bølger litt her innledningsvis, men begge lag er noe resignerte når de angriper.
  5'
  Ballen lander hos Antonsen i feltet, men Bjørdal kommer til og averger.
  6'
  Tas fort.
  6'
  Løpsduell mellom Vesterlund og Juklerød, som førstnevnte går seirende ut av.
  7'
  Slås langt.
  7'
  Antonsen svinger inn fra venstre, men sender ballen langt over mål.
  8'
  Oldrup Jensen prøver en ball retning Håkans, men den er upresis.
  10'
  Vesterlund på farten til høyre, og han vinner en corner.
  11'
  En lav variant ender i utspill fra Sjøeng!
  11'
  Dagens første skudd på mål! Tromsø vinner ballen høyt, og den lander hos Erlien på 16 meter. Han vender raskt opp og skyter, men Sjøeng er raskt nede og redder greit.
  12'
  Tas kort.
  13'
  Riisnæs prøver en stikker mot Strand, men den leses av Psyché.
  14'
  Strandberg header ut et innlegg fra Opsahl.
  14'
  Juklerød setter fart til venstre. Han løpes til slutt opp av Vesterlund som takler ut til corner.
  16'
  Hagen lager frispark ved frøste stolpe når han er oppe med en høy fot.
  16'
  Tas kort.
  17'
  Nordås prøver å trekke innover i banen, men Hagen står riktig og stopper ham kontant.
  18'
  Tromsø ruller opp et fint angrep, og Diouf vinner en corner til venstre.
  19'
  Ballen stusses videre ved første stolpe, og ender hos Gundersen. Han legger ballen inn igjen, men treffer rett i klypene på Sjøeng.
  19'
  Ilic er god når han får med seg ballen innover i banen, men den siste stikkeren mot Strand er upresis.
  20'
  Håkans setter fart fremover etter en fin finte. Han tar med seg Juklerød og inviterer til vegg, men Juklerød spiller ballen over dødlinja.
  22'
  Ny corner for Tromsø.
  23'
  Nok en lav variant, men den klareres fremme i feltet - slik lave varianter ofte blir.
  23'
  Haugaard er ute og klarerer unna foran en jagende Håkans.
  25'
  Bjørdal vipper ballen inn mot Ilic, men Jenssen er med på den og header unna.
  26'
  Gult kort til Tromsø
  Ruben Yttergård Jenssen
  Vålerenga får et gunstig brudd, og Strand rives taktisk over ende av Yttegård Jenssen.
  27'
  Tas kort.
  28'
  Yttegård Jenssen vinner et frispark i innleggsposisjon.
  29'
  Det blir farlig når det gode frisparket går rett foran mål. Ingen får foten på ballen og det blir corner.
  30'
  Tromsø står etter etter første klarering, og de vinner en ny corner.
  30'
  Corneren går over hele feltet.
  31'
  Diouf får ballen på tredve meter, men skuddet er for ambisiøst og forsvinner over mål.
  32'
  Bjørdal vinner ballen høyt, men stoppes kontant av en god Jenssen.
  34'
  Tas kort.
  34'
  Bjørdal er på farten igjen, og denne gangen vinner han et frispark i innleggsposisjon.
  35'
  Ballen lander i beina på Kiil Olsen på 14 meter! Han forsøker seg på volley, men blåser ballen over mål!
  36'
  Juklerød blir spilt fint gjennom til venstre, Men Vesterlund viser farten sin og løper ham opp.
  39'
  Fint angrep fra Enga! Håkans kommer rundt til venstre og har god tid til å sikte! Tromsø forsvarer seg derimot godt, og får ryddet unna innlegget.
  40'
  Diouf med et lavt innlegg, men Strandberg klarerer.
  42'
  Enga kan kontre, men Håkans roter bort ballen når han trekker innover fra sin venstre kant.
  42'
  Så får Ilic muligheten sin! Enga vender over til venstre der Juklerød svinger ballen inn i feltet. Han treffer Ilic som har løpt seg fri, men skuddet fra tolv meter går like over mål!
  44'
  Frispark
  45'
  Pause
  45'
  Lagene går til pause på stillinga 0-0! Det har vært en ganske rolig omgang, og første sjanse kom ikke før helt på tampen! Ilic fikk ballen på 12 meter, og sendte den like over mål! Utover det har Tromsø hatt best kontroll her, og stort sett holdt Vålerenga på avstand - uten selv å skape særlig. Akkurat nå ligger Vålerenga fremdeles på direkte nedrykk, mens Tromsø ligger på bronseplass! Her kan likevel fortsatt alt skje når vi straks er klare for sesongens siste 45!
  2. omgang
  45'
  Dommer blåser i fløyta! Nå skal alt avgjøres!
  45'
  Det kastes bluss ut på banen, og det blir stopp i spillet. Variant fra hjemmefansen for å kunne spille på andre kampers resultater?
  46'
  Viking ligger under 2-0 mot RBK, og det ser ut til at Tromsø kan være sikret medalje!
  47'
  Kampen er igang igjen.
  48'
  Tas kort.
  48'
  Vålerenga kontrer og Håkans setter fart. Han tar etter hvert med seg Bjørdal som trekker inn og gir den videre til Hagen! Han skyter, rett i blokka! De mulighetene må Vålerenga ta vare på utover omgangen.
  51'
  Vålerenga styrer det nå! Bjørdal får ballen av Strand til høyre. Innlegget er svakt og går inn til Haugaard, men tendensene fra hjemmelaget er mye bedre nå!
  54'
  Bjørdal utfordrer til høyre og vinner en corner!
  55'
  Heades ut fremme i feltet.
  55'
  Tromsø kontrer ved Opsahl, men Kiil Olsen redder unna med en strålende takling!
  56'
  Psyché redder på strek! Haugaard roter det til! Strand vinner ballen og gir til Håkans på 14 meter med Haugaard ute av målet! Han fyrer til, en Psyché står på strek og redder! Enorm mulighet for hjemmelaget, og der slipper Haugaard med skrekken!
  56'
  Det koker utpå her nå!
  58'
  Haugaard kommer ut og bokser.
  58'
  Tas fort.
  59'
  En helt annen temperatur utpå her nå! Vålerenga har våknet!
  60'
  Haugaard med en enorm redning! Det legges inn mot Ilic i feltet! Der er han meget god, og header mot lengste! Haugaard strekker seg så lang han er og får slått til corner!
  61'
  Ut til ny corner.
  61'
  Hjørnespark til Vålerenga
  62'
  Mål for Vålerenga!
  Vålerenga 1 - 0 Tromsø
  Mål: Andrej Ilic
  Vålerenga tar ledelsen! Det koker fullstendig på Intility! Corneren slås fremme i feltet der Oldrup Jensen header mot mål! Haugaard redder første, men på returen knuser Ilic alle i feltet og header ballen i mål fra fem meter!
  62'
  VAR-situasjon
  Etter en liten VAR-sjekk er målet godkjent!
  64'
  Spillerbytte - Tromsø
  Inn: Jakob Romsaas
  Ut: Lasse Nordås
  64'
  Spillerbytte - Tromsø
  Inn: Maï Traoré
  Ut: Anders Jenssen
  64'
  Tas kort.
  65'
  Tromsø gjør noen bytter her! Skal de komme tilbake? Antonsen går ned som stopper, mens Romsaas tar plass på midten.
  66'
  Strandberg med en lang all mot Bjørdal, men Haugaard kommer ut og avverger.
  68'
  Tromsø har tatt over initiativet nå! De kommer til et par innlegg, men Enga forsvarer egen boks greit.
  68'
  Diouf med en godt innlegg som Erlien jakter! Corner!
  70'
  Vesterlund header inn bak i feltet og det kriges godt! Ballen lander til slutt hos Antonsen som smeller til, men ballen går en halvmeter over mål!
  70'
  Riisnæs kommer seg på beina igjen etter å ha blitt liggende en stund.
  71'
  Traoré plukker opp nedfallsfrukt fra Strandberg! Han prøver skuddet fra 20 meter, men ballen går noen meter til side for mål.
  74'
  Tas fort.
  74'
  Tromsø presser veldig på nå! Diouf går i bakken i feltet, men dommer vinker spillet videre.
  75'
  Yttegård Jennsen chipper inn mot Traoré, men Oldrup Jensen header unna.
  77'
  Opsahl felles på 20 meter!
  78'
  Spillerbytte - Vålerenga
  Inn: Christian Borchgrevink
  Ut: Magnus Riisnæs
  78'
  Diouf står klar med ballen.
  79'
  Skuddet går rett i muren.
  79'
  Sjøeng kommer ut og plukker en lang ball fra keeper-kollega Haugaard.
  80'
  Enga kontrer, men Juklerød roter bort ballen.
  81'
  Erlien legger hardt og lavt inn fra høyre, men i feltet har Vålerenga foreløpig god kontroll.
  81'
  Spillerbytte - Tromsø
  Inn: Felix Winther
  Ut: Sakarias Opsahl
  Winther inn.
  82'
  Spillerbytte - Tromsø
  Inn: Yaw Paintsil
  Ut: El Hadji Diouf
  82'
  Tromsø med to bytter!
  83'
  Oldrup Jensen vinner et frispark midt på banen.
  83'
  Frispark
  84'
  Borchgrevink legger inn fra høyre! Det er en god ball, men Tromsø får klarert med nød og neppe!
  85'
  Srands innlegg går over alt og alle.
  85'
  Kiil Olsen header ut et innlegg fra høyre.
  86'
  Tromsø presser på nå! Klarer Enga å holde unna med få minutter igjen på klokka?
  87'
  Yttegård Jensen med en pasning inn mot Erlien som er i offside.
  87'
  Spillerbytte - Tromsø
  Inn: Jens Hjertø-Dahl
  Ut: Niklas Vesterlund
  89'
  Vålerenga vinner et etterlengtet firspark høyt i banen.
  90'
  Tas kort.
  90'
  Traoré lager frispark i Engas felt!
  90'+1
  Slås langt.
  90'+2
  Tromsø med firspark høyt i banen.
  90'+2
  Frispark
  90'+2
  Mål for Tromsø!
  Vålerenga 1 - 1 Tromsø
  Mål: Jakob Romsaas
  Tromsø utligner! Strandberg header ut frisparket, men får ikke ballen lenger enn til Romsaas bak i feltet! Han smeller til på direkten, og sender ballen inn i lengste som en kanonkule!
  90'+2
  Nå blir det interessante minutter her!
  90'+4
  Vålerenga er enda på kvalik, men de tåler ikke en baklengs til!
  90'+4
  Kiil Olsen header ut et innlegg fra Romsaas!
  90'+6
  Kampen er slutt
  90'+6
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her