3 037
2 932

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av søndagens Eliteserie-kamp mellom Viking og Fredrikstad.
    Det er klart for en herlig fotballfest på SR-Bank Arena søndag. Tidligere i helgen meldte Viking om nærmere 15000 solgte billetter, og mye tyder på at det går mot utsolgt hjemmekamp for andre gang på én uke for Stavanger-klubben.
    Viking har fått en brukbar start på sesongen. De åpnet med 1-0 seier hjemme mot Sarpsborg 08, før et sent baklengsmål førte til at de tapte 0-1 borte mot Bodø/Glimt i andre runde. Forrige helg var Brann på besøk på SR-Bank Arena, og den kampen endte uavgjort 1-1. I NM ble Varhaug slått 5-0 i første runde, og Viking skal i aksjon mot Torvastad neste uke.
    Fredrikstad st¨år også med fire poeng etter de tre første rundene, og har faktisk møtt nøyaktig de samme lagene som Viking så langt. Fredrikstad åpnet sesongen med 0-2 tap hjemme mot Bodø/Glimt, før de flesket til med en kruttsterk 2-0 seier borte mot Brann i Bergen i andre serierunde. Forrige helg var det duket for et skikkelig lokalderby da Sarpsborg 08 kom på besøk, og den kampen endte til slutt uavgjort 2-2. I NM ble Drøbak-Frogn knust hele 10-0 i første runde, mens Eik Tønsberg venter i neste runde.
    Viking med én seier og én uavgjort på sine to hjemmekamper denne sesongen. Forrige sesong hadde de 10-2-3 på sine 15 kamper på eget kunstgress. Ingen lag scoret flere enn Vikings 39 mål på hjemmebane forrige sesong.
    Fredrikstad med bare én bortekamp så langt, og den endte med en oppsiktsvekkende seier borte mot Brann i andre serierunde. Forrige sesong hadde Fredrikstad fantastiske 8-6-1 på sine 15 bortekamper i 1. divisjon. De slapp bare inn 14 mål på sine 15 kamper på fremmed gress.
    Disse to lagene møttes i NM forrige sesong. Da vant Viking 2-1 på Fredrikstad Stadion. Riki Alba scoret for Fredrikstad, mens Birkir Bjarnason og Zlatko Tripic scoret målene for Viking. Tripics scoring kom hele fire minutter på overtid. Før fjorårets cupkamp hadde ikke disse to lagene møtt hverandre siden 2012. I 2011 og 2012 vant Viking tre av fire kamper, mens Fredrikstad tok én seier. Man må tilbake til 2009 for å finne forrige gang Fredrikstad vant på SR-Bank Arena. Den gang tok hvittrøyene tre poeng takket være en 2-1 seier hvor Ardian Gashi og Raymond Kvisvik scoret for Fredrikstad, mens Ragnvald Soma scoret for Viking.
    På skadefronten er det Zlatko Tripic som har vært det store samtaleemnet i Stavanger den siste uken. Han skal visstnok være skadefri til søndagens oppgjør. Samtidig er Sondre Bjørshol og Herman Haugen fortsatt ute hos vertene. Gjestene fra Fredrikstad melder om en tilnærmet skadefri tropp, hvor Joannes Bjartalid er den eneste som definitivt er ute.
    Lagoppstillingene er klare i Jåttåvågen. Viking har valgt å gjøre to endringer på laget som spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Brann sist. Zlatko Tripic kommer inn for Sander Svendsen, mens Vetle Auklend får sin Eliteserie-debut fra start på backplass. Fredrikstad stiller med de samme elleve som startet mot Sarpsborg 08 i 2-2 kampen forrige helg.
    0'
    Salvesen sparker i gang dagens kamp på SR-Bank Arena.
    0'
    Hjørnesparket blir headet unna ved første stolpe. I returrommet venter Metcalfe. Han klemmer til på direkten, men skuddet flyr langt utenfor.
    0'
    Bell legger Aga i bakken midt på Vikings halvdel. Frispark i farlig innleggsposisjon på venstresiden for Fredrikstad.
    2'
    Innlegget fra Bjørlo finner Aukland bak i feltet. Han header via Bell og ut til hjørnespark.
    3'
    Ballen faller ned i feltet. Etter litt frem og tilbake får Sørløkk avsluttet, men skuddet går høyt over mål.
    3'
    Vertene har ikke kommet i gang i åpningsminuttene. Samtlige fem første minutter har vært dødballer eller innkast til Fredrikstad.
    4'
    Et langt innkast fra Fredrikstad faller ned i Vikings sekstenmeter. Ballen spretter litt frem og tilbake i farlig område uten at gjestene får avsluttet. Etter hvert får Viking klarert. De setter i gang en kontring hvor Tripic tar med seg ballen helt fra egen halvdel og frem til sekstenmeteren. Han prøver et lavt innlegg som Stray Molde får klarert.
    5'
    Kort variant. Tripic får ballen tilbake og løfter mot bakre stolpe. Der er D'Agostino helt alene, men innlegget blir akkurat for høyt for høyrevingen.
    5'
    Mål for Fredrikstad!
    Viking 0 - 1 Fredrikstad
    Mål: Morten Bjørlo
    Drømmescoring av Bjørlo! Fredrikstads midtbanespiller viser seg frem fra sin beste side på hjemlige trakter. En svak pasning fra Yazbek snappes opp av Bjørlo. På elegant vis drar seg han seg lekkert forbi en taklende Diop og forserer deretter fremover mot sekstenmeteren. Fra drøyt 20 meters hold klemmer han til med høyrefoten og limer ballen opp i vinkelen.
    7'
    Gjestene har startet friskt i dagens kamp, mens vertene ikke har kommet i gang. Fredrikstad har fått mye oppmerksomhet for måten de dro i land tre poeng borte mot Brann på. Det blir interessant å se hvordan de løser dagens kamp.
    9'
    Bell vinner ballen midt på Fredrikstads halvdel. Gjestene er litt i ubalanse. Bell har med seg Tripic alene ute til venstre. Pasningen for Bell blir dog for hard og går ut til utspark fra mål.
    10'
    Flott Viking-spill! D'Agostino slår en fantastisk pasning tvers over til Tripic. Tripic tar ned kula ved hjørnet av sekstenmeteren. Der prøver han et veggspill med Nilsen Tangen og får ballen perfekt servert tilbake. Fra 15 meter smeller Viking-kapteinen til, men skuddet blir blokkert.
    12'
    Bell holder igjen Sørløkk ute på Fredrikstads høyreside. Frispark til Fredrikstad i farlig innleggsposisjon.
    13'
    Lur variant fra Bjørlo som legger ballen ut til en ensom Metcalfe. Metcalfe prøver skudd fra 20 meter, men Tripic blokkerer.
    14'
    Nilsen Tangen blir lagt i bakken midt på banen.
    15'
    Fredrikstad bryter midt på banen. Aga overtar og stormer fremover. Han prøver en pasning i bakrom, men der viser Langås sin imponerende hurtighet når han får rensket unna.
    16'
    D'Agostino header unna i feltet. Dommer blåser for frispark for noe som skjer i boksen.
    16'
    Dommer blåser for holding inne i boksen.
    17'
    Gult kort til Fredrikstad
    Patrick Metcalfe
    Sparker bort ballen bak dommerens rygg etter at vertene fikk frispark. Assistentdommer får med seg hendelsen og får gitt beskjed til kamplederen.
    17'
    Diop er for tøff i duell med Traore midt på banen.
    19'
    Stor sjanse for Traore! Stray Molde svinger inn fra venstresiden. En Viking-spiller feiler med sin klarering og sender en høy ball mot eget mål. Gunnarsson blir stående på streken og dermed får Traore stå helt alene fem meter fra mål. Fredrikstad-spissen forsøker en kjapp avslutning med hodet, men setter ballen utenfor.
    20'
    Sørløkk går i bakken i duell med Auklend dypt inne på gjestenes halvdel.
    22'
    Offside for Fredrikstad
    23'
    Nilsen Tangen blir lagt i bakken av Aukland midt på gjestenes halvdel.
    24'
    Nesten for Salvesen! D'Agostino finner Tripic ute til venstre. Tripic skjærer innover og løfter et flott innlegg inn foran mål. Der er Salvesen helt alene. Hjemmepublikummet tror Viking-spissen skal sette inn 1-1 med hodet, men Salvesen rekker akkurat ikke frem til ballen.
    25'
    Gjestene får headet unna ved første stolpe.
    26'
    Vertene flytter ballen over på venstresiden. Tripic prøver å finne Salvesen med et hardt innlegg, men Woldezi får stanget unna.
    29'
    Bjørlo er full av selvtillit! Midtbanespilleren spiller fri Sørløkk med en lekker "Rabona". Sørløkk kommer seg foran Auklend, men Viking-forsvaret får etter hvert ryddet unna.
    30'
    Frispark
    32'
    Maxwell Woledzi
    Legger Vevatne i bakken like utenfor Fredrikstads sekstenmeter.
    32'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Fredrikstad
    Mål: Nicholas D'Agostino
    Målgivende: Zlatko Tripic
    D'Agostino stanger inn utligningsmålet for Viking! Tripic svinger frisparket presist inn mot bakre stolpe. Der rager D'Agostino som en ørn i luften. Den australske angrepsspilleren setter pannebrasken på ballen og header den hardt mot lengste. Fischer er sjanseløs og dermed er utligningen et faktum.
    32'
    D'Agostino og Aukland ligger nede etter scoringen. Begge mottar behandling.
    33'
    Målscorer D'Agostino går rett fra målfeiring til sying i garderoben. Viking fortsetter med ti mann. Det samme gjør Fredrikstad som har Aukland sittende bak mål. Han mottar fortsatt behandling.
    35'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Brandur Hendriksson
    Ut: Oscar Aga
    Fredrikstad gjør sitt første bytte for kampen. Aga jogger av banen. Usikker på om det er snakk om skade eller taktisk bytte.
    36'
    Aukland er tilbake på banen for gjestene. Fredrikstad med overtall for øyeblikket, ettersom D'Agostino fortsatt er i garderoben.
    37'
    D'Agostino har blitt lappet sammen og har nå kommet seg ut på banen igjen. Begge lag er fulltallig.
    39'
    Tripic er alt for sen i en takling på Aukland ute på gjestenes høyreside.
    39'
    Bjørlo svinger frisparket inn i boksen. Der får Diop headet unna.
    40'
    Stor sjanse for Sørløkk! Et langt innkast fra høyresiden blir headet ut i returrommet. Der venter en Fredrikstad-spiller som klemmer til på direkten. Skuddet treffer en medspiller og faller perfekt ned til Sørløkk. Fra spiss vinkel klemmer Fredrikstad-spilleren til fra hjørnet av femmeteren, men skuddet går utenfor.
    41'
    Nilsen Tangen blir lagt i bakken av Bjørlo ved kanten av sekstenmeteren. Helt nede ved dødlinja.
    42'
    Morten Bjørlo
    Får det gule kortet for å ha lagt Nilsen Tangen i bakken.
    42'
    Tripic prøver seg på frisparket. Fra spiss vinkel smeller han til, men Fischer slår til hjørnespark.
    43'
    Innlegget finner Diop, men han header bare rett ned i bakken. Gjestene får klarert.
    43'
    D'Agostino får en dytt i ryggen midt på banen.
    45'
    God mulighet for Yazbek! Diop vipper en lur pasning inn i sekstenmeteren. Nilsen Tangen header ballen ned til Yazbek som er på løp inn i boksen. Yazbek har god tid til å lade kanonen, men skuddet fra 10 meters hold går noen meter utenfor.
    45'+2
    Langås får tøff behandling i en duell på egen halvdel.
    45'+3
    45'+4
    Pause på SR-Bank Arena. Lagene går til pause på stillingen 1-1. Fredrikstad kom best i gang i dagens kamp og skapte tidlig problemer for hjemmelaget med sine lange innkast og dødballer. Etter bare åtte minutter spill fikk de også betalt for den gode starten, og det skjedde på spektakulært vis da Morten Bjørlo fant krysset fra distanse. Etter scoringen var det lite å melde om, men drøyt ti minutter før pause utlignet Viking ved Nicholas D'Agostino. Han stanget inn 1-1 på et frispark fra Zlatko Tripic. Flere mål har det ikke blitt så langt, og derfor står det 1-1 halvveis i Jåttåvågen.
    45'
    Inn: Brage Skaret
    Ut: Philip Sandvik Aukland
    45'
    Gjestene sparker i gang andre omgang. Fredrikstad har samtidig gjort et bytte i pausen. Aukland fikk en smell da Viking utlignet. Han har blitt igjen i garderoben, mens Skaret har kommet inn.
    45'
    Tripic får ballen ute på venstresiden. Han tar med seg Auklend som kommer på utsiden. Auklend går ned til dødlinja, men en motspiller får skjermet ballen ut til utspark.
    46'
    Vevatne blir holdt igjen midt på banen.
    48'
    Bell er alt for sen i en takling på Metcalfe ute på Fredrikstads høyreside. Frispark i farlig innleggsposisjon.
    49'
    Hendriksson slår et hardt innlegg inn i boksen på det påfølgende frisparket. Langås header unna foran mål.
    50'
    Hendriksson med en sen takling på D'Agostino midt på Vikings halvdel.
    51'
    Brandur Hendriksson
    Får det gule kortet for taklingen på D'Agostino.
    51'
    Nilsen Tangen med en dytt i ryggen på en Fredrikstad-spiller inne i gjestenes sekstenmeter.
    52'
    Hjemmelaget roter det til! Gunnarsson spiller kort til Langås som mister til Traore. Fredrikstad-spissen går inn i sekstenmeteren og passerer Gunnarsson. Traore får ikke skuddmulighet og gir videre. Deretter spiller gjestene litt frem og tilbake inne i boksen før Nilsen Tangen får ryddet opp.
    53'
    Salvesen prøver seg fra kanten av sekstenmeteren, men det lave skuddet byr ikke på problemer for Fischer.
    54'
    Sørløkk setter seg ned og trenger behandling.
    56'
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Sondre Sørløkk
    Kampen over for Sørløkk som ikke klarer fortsette.
    56'
    Offside for Viking
    57'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Jost Urbancic
    Ut: Vetle Auklend
    58'
    Stopp i spillet. Salvesen ligger nede med en hodeskade.
    58'
    Viking-spissen kommer seg på føttene igjen. Kampen fortsetter.
    59'
    D'Agostino må av banen for å tørke bort litt blod. Fredrikstad får prøve seg i overtall litt, men klarer ikke utnytte det.
    61'
    Bjørlo kommer seg ned til dødlinja. Han vender unna en motspiller på fint vis, før han deretter finne Traore med et presist innlegg. Traore klarer ikke få kraft på headingen, og dermed går ballen ufarlig inn til Gunnarsson.
    63'
    Tripic blir lagt i bakken av Rafn ute på venstresiden. Frispark i farlig innleggsposisjon.
    64'
    Nesten for Salvesen! Frisparket klareres først, men Bell løfter inn igjen. Inne foran mål faller ballen ned hos Salvesen. Han smeller til, men skuddet blir blokkert.
    65'
    Tripic slår et langt innlegg bak i feltet. Der venter Bell som prøver seg med en volley. Det harde skuddet blir blokkert.
    65'
    66'
    Bell spiller gjennom Urbancic ute til venstre. Nede ved dødlinja slår innbytteren et raskt innlegg, men forsøket går rett inn til keeper.
    67'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Patrick Yazbek
    68'
    Inn: Gianni Stensness
    Ut: Djibril Diop
    68'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    68'
    Det er hjemmelaget som trekker i trådene på SR-Bank Arena for øyeblikket. Fredrikstad har lagt seg dypere enn tidligere i kampen.
    71'
    Nesten for Salvesen! Tripic drar seg nedover langs venstresiden. Han utfordrer nede ved dødlinja. Etter litt frem og tilbake løfter han inn med venstrefoten. Det høye innlegget er presist og finner Salvesen ved bakre stolpe. Viking-spissen rager høyest i lufta, men header utenfor.
    71'
    Vertene får frispark midt på banen.
    72'
    Rafn legger Bell i bakken på Vikings halvdel.
    73'
    Like utenfor fra de Lanlay! Viking-spilleren mottar ballen i returrommet. Han lader børsa og smeller til. Skuddet fra 20 meters hold ser fantastisk ut, men sniker seg utenfor på feil side av stolpen.
    75'
    Urbancic får frispark midt på banen.
    76'
    Stopp i spillet. Woledzi ligger nede hos hjemmelaget. Han mottar behandling.
    76'
    Kan se ut som om Woldezi fikk seg en smell i en duell med Salvesen. Fredrikstad-spilleren er uansett på føttene igjen og spillet fortsetter.
    78'
    Bell forsøker seg fra kanten av sekstenmeteren, men får ikke nok trøkk i skuddet til å sette Fischer på prøve.
    80'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Viljar Vevatne
    Offensivt bytte fra hjemmelaget. Svendsen kommer inn og tar plass på høyreback(!).
    80'
    Det er spill mot ett mål på SR-Bank Arena for øyeblikket, men Fredrikstad forsvarer seg meget bra. Hjemmelaget har store problemer med å finne en vei gjennom den kompakte hvite forsvarsmuren.
    82'
    Tripic svinger inn fra dypet på venstresiden. Innlegget finner Salvesen i boksen, men headingen fra Viking-spissen går ufarlig rett på keeper.
    83'
    Metcalfe får tøff behandling ute på gjestenes høyreside.
    83'
    Frisparket fra Fredrikstads høyreside stusses inn til Gunnarsson i Viking-buret.
    84'
    Bjørlo får frispark ved midtstreken i duell med Svendsen.
    84'
    De Lanlay får frispark ute på venstresiden.
    85'
    86'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Brandur Hendriksson
    87'
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Morten Bjørlo
    87'
    Stor sjanse for D'Agostino! Viking får en overgangsmulighet. Urbancic tar med seg Tripic ute til venstre. Viking-kapteinen svinger et strålende innlegg inn i feltet. Der faller kula ned ved føttene til D'Agostino. Målscoreren fra første omgang styrer ballen med foten like utenfor mål.
    88'
    Stian Stray Molde
    Gult kort for drøying av tid.
    90'+1
    Stensness slår langt opp mot Urbancic. Pasningen er upresis og går ut til utspark fra mål.
    90'+2
    Traore får frispark midt på gjestenes halvdel.
    90'+3
    D'Agostino kommer rundt på høyresiden. Innlegget går over mål.
    90'+4
    Auklend får frispark midt på banen.
    90'+5
    90'+5
    Traore ligger nede. Han trenger behandling.
    90'+6
    Litt ampert. Langås er ikke fornøyd med Traore som ligger nede. Han prøver å løfte opp Fredrikstad-spilleren. Traore svarer med å slå litt etter Langås, og dermed stormer mange spillere til. Det hele roer seg raskt.
    90'+6
    Traore forlater banen. Spillet fortsetter.
    90'+7
    90'+7
    Kampen er over på SR-Bank Arena. Det ender uavgjort mellom Viking og Fredrikstad. Fredrikstad startet kampen friskt med flere dødballer og lange innkast, før de tok ledelsen på fantastisk vis etter bare åtte minutter spill. Morten Bjørlo banket ballen opp i lengste fra distanse, men ti minutter før pause utlignet Nicholas D'Agostino med et vakkert hodestøt for gjestene. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 etter en jevn første omgang, men i andre omgang fikk man se et mer forventet kampbilde. Fredrikstad la seg dypere uten ball, noe som førte til at Viking hadde det meste av spillet. Hjemmelaget stanget i store deler av omgangen mot en bunnsolid hvit forsvarsmur, og de slet tungt med å skape store sjanser. Det ble derfor en ganske sjansefattig affære på SR-Bank Arena hvor lagene til slutt stod igjen med ett poeng hver.
    Gult kort til Viking
    Vikings assistenttrener Stig Vik Nedrebø får det gule kortet få sekunder etter sluttsignalet.