1-5
Nypan90'+9
3 812
5 194

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Viking og Rosenborg.
    Det er klart for siste serierunde i sesongen 2023, og spesielt for søndagens hjemmelag er det mye som står på spill.
    Man skal ikke mange ukene bak i tid for å finne folk som snakket om Viking som en gullkandidat i årets sesong, men en elendig høstsesong ødela for de mørkeblå. Foran søndagens sesongavslutning ligger de på en fjerdeplass med 58 poeng. De kan ikke bli dårligere enn fjerdeplass, men de kan potensielt klatre opp på sølv- eller bronseplass i løpet av søndagen.
    Rosenborg har derimot ikke mye å spille for i siste serierunde. En lang og tung sesong går mot slutten, og de fleste rundt klubben er nok glad for at det ikke skal spilles flere kamper i år. Om et par måneder starter en ny sesong med blanke ark, og det vil nok gjøre godt etter årets lidelser. Foran siste serierunde ligger hvittrøyene på en niendeplass med 36 poeng. De kan potensielt havne ned på en ellevteplass, men samtidig er det mulig å klatre opp til en åttende plass på tabellen.
    For Viking sin del er situasjonen ganske enkel. De er nødt til å vinne søndagens kamp for å kunne ta medalje, men er samtidig avhengig av hjelp i andre kamper. Viking passerer Tromsø på tredjeplass dersom Viking vinner og Tromsø avgir poeng mot Vålerenga. Viking kan også komme seg opp på sølvplass dersom de vinner, Tromsø avgir poeng og Brann taper sin kamp mot Strømsgodset. I tillegg har Brann seks mål å gå på med tanke på målforskjell. Medalje vil sikre spill i Europa neste år for Viking, men de kan også få Europa-spill dersom de havner på fjerdeplass og Bodø/Glimt vinner cupfinalen neste helg.
    Rosenborg har tre poeng opp til Strømsgodset på åttendeplass, men Strømsgodset har syv mål å gå på. Det betyr at Rosenborg må vinne kampen i Stavanger, samtidig som Godset må tape sine kamp mot Brann for å kunne passere drammenserne på tabellen. I tillegg må Rosenborg hente inn hele syv mål. Odd følger poenget bak Rosenborg, men har bedre målforskjell enn Rosenborg. Derfor vil Odd passere Rosenborg på tabellen dersom de vinner sin kamp mot Aalesund, samtidig som Rosenborg avgir poeng i sin kamp. HamKam på ellevteplass er tre poeng bak, men grunnet elendig målforskjell er det utenkelig at de skal klare passere Rosenborg i siste runde.
    Viking har kommet seg opp på vinnersporet igjen foran helgens sesongavslutning. Etter bare ett poeng på fem kamper, har de nå vunnet sine to siste kamper. Først hjemme mot Sarpsborg 08, før det ble hele 4-0 borte mot Aalesund forrige runde. Rosenborg har på sin side tapt sine to siste kamper. Først borte mot Sandefjord, før det ble 1-3 tap hjemme mot Strømsgodset forrige runde.
    Hjemme i Stavanger har Viking sterke 10-2-2 denne sesongen, noe som er tredje best i Eliteserien denne sesongen. Bare Molde og Tromsø har reist fra SR-Bank Arena med full pott, og begge de seierne kom på dramatisk vis på overtid. Rosenborg har derimot slitt litt på bortebane denne sesongen. 3-3-8 er status på deres turer denne sesongen. Vålerenga, Haugesund og Strømsgodset er de tre lagene de har lått på bortebane.
    Innbyrdes hadde Rosenborg et fryktelig sterkt overtak på de mørkeblå fra Stavanger frem til 2020. Rosenborg gikk nemlig fra 2005 og frem til 2020 uten å tape mot Viking i en tellende kamp. De åtte siste kampene innbyrdes har dog vært jevnere. Fire av kampene har endt med seier til Viking, én uavgjort og tre Rosenborg-seiere. De fem siste kampene på SR-Bank Arena mellom disse to lagene har endt med fire seiere til Viking og én uavgjort.
    Dette er for øvrig lagenes tredje møte i år. Viking vant først 2-0 da lagene møtte hverandre i cupen tilbake i mars. Da scoret Lars Jørgen Salvesen sitt første Viking-mål, mens Sander Svendsen også fant veien til nettmaskene. I sesongåpningen møttes lagene på Lerkendal. Da vant Rosenborg 1-0 takket være scoring av tidligere Viking-spiller Adrian Pereira.
    Lagoppstillingene er klare i Stavanger. Viking gjør én endring på laget som vant 4-0 mot Aalesund sist. Sonder Auklend kommer inn for Sander Svendsen på høyrevingen. Hos Rosenborg er det fire endringer på laget som startet i 1-3 tapet mot Strømsgodset sist. Adrian Pereira, Santeri Väänänen og Tobias Børkeeiet kommer inn fra start. Det samme gjør Mikkel Konradsen Ceide som får sin første offisielle start for Rosenborg.
    0'
    Väänänen sparker i gang kampen for gjestene.
    0'
    Skarsem prøver et innlegg fra høyresiden. Ballen går rett inn til Gunnarsson.
    1'
    Cornic med en tøff takling på Urbancic inne på Vikings halvdel.
    1'
    Gult kort til Rosenborg
    Leo Cornic
    Rosenborg-spilleren får et svært tidlig gult kort for taklingen på Urbancic.
    1'
    Auklend og Haugen kombinerer ved kanten av Rosenborgs sekstenmeter. Auklend forsøker å dra seg inn i boksen, men blir stoppet.
    2'
    Stor sjanse for Yazbek! Adegbenro tar ned ballen midt på gjestenes halvdel. Tripic overtar og trer gjennom Yazbek i Rosenborgs sekstenmeter. Viking-spilleren er alene gjennom, men Tangvik kommer raskt ut og gjør seg stor. Viking-spillerens avslutning reddes mesterlig av Rosenborgs sisteskanse.
    2'
    Cornic får frispark på egen halvdel.
    3'
    Selnæs får ballen ute til venstre. Han finner Skarsem sentralt. Skarsem vipper gjennom en strøken pasning til Andersson som kommer inn i boksen ute til høyre. Backen banker et innlegg hardt inn på direkten, men Vevatne får klarert.
    5'
    De Lanlay gjør en lekker dragning midt på banen. Han åpner opp Rosenborg-forsvaret og finner Yazbek ute til høyre. Yazbek går ned til linja før han prøver innlegg. Innlegget går høyt over alle.
    6'
    Pereira utfordrer ute til venstre. Han prøver et hardt innlegg som Gunnarsson snapper.
    7'
    Adegbenro tar med seg Tripic ute til venstre. Tripic svinger farlig innlegg inn foran mål, men der er Ceide på plass og får headet unna.
    8'
    Stor sjanse for Nelson! Rosenborg spiller seg fint fremover på høyresiden. Cornic rekker en ball like før den passerer dødlinja. Innlegget fra Cornic er strålende og finner Nelson ute ved straffemerket. Nelson smeller til, men skuddet blokkeres av Vevatne.
    9'
    Morsom start på kampen på SR-Bank Arena hvor begge lag har hatt en stor sjanse så langt.
    12'
    Auklend og Solbakken kombinerer ute på høyresiden. Haugen er på vei inn i boksen, men blir stanset av en Rosenborg-spiller. Pasningen fra Solbakken går derfor forbi alle og ut til utspark. Haugen vi ha frispark, en dommer er ikke enig.
    13'
    Nesten for Yazbek! Viking kommer seg rundt på høyresiden. Ballen spilles ut i feltet hvor Yazbek står helt alene. Viking-spiller har god tid til å stille inn siktet i god posisjon, men avslutningen treffer en motspiller og går utenfor.
    16'
    Kort variant. Tripic får ballen igjen og finner Vevatne bak i boksen. Headingen til Vevatne går høyt over.
    16'
    Rosenborg bryter etter en feil av Urbancic. Nelson får mye plass å boltre seg i på venstresiden. Han stormer mot mål, men Diop bryter inn foran og stopper Rosenborg-spilleren på mesterlig vis.
    19'
    Viking på farten! Først kommer Yazbek gjennom på høyresiden. Innlegget fra farlig posisjon blir klarert foran mål. Ballen spretter ut til Auklend som finner Haugen. Haugen lader kanonen fra kanten av sekstenmeteren, men skuddet treffer rett i en motspiller.
    20'
    Rosenborg spiller seg rundt på venstresiden. Väänänen blir tredd gjennom på lekkert vis inne i Vikings sekstenmeter. Fra dødlinja prøver Rosenborg-spilleren å vippe ballen inn foran mål, men forsøket blir for høyt og og går ut til utspark.
    24'
    Mål for Rosenborg!
    Viking 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Isak Snaer Thorvaldsson
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Nelson kommer rundt på venstresiden. Han løfter et innlegg inn i boksen, men Urbancic header unna. Utenfor sekstenmeteren får Skarsem ballen. Han vipper inn og finner Thorvaldsson. Sistnevnte header i mål fra kort hold.
    25'
    Cornic ligger nede og mottar behandling.
    26'
    Sjekk over. Scoring godkjent.
    27'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Sverre Nypan
    Ut: Leo Cornic
    28'
    Gjestene får klarert.
    29'
    Sjekk over. Ikke rødt kort til Pereira etter at hans fot traff Auklend i ansiktet.
    30'
    Stopp i spillet. Børkeeiet ligger nede hos gjestene og mottar behandling.
    33'
    Klareres ut til nytt hjørnespark.
    34'
    Heades unna foran mål.
    34'
    Thorvaldsson holder Urbancic i trøya på Vikings halvdel.
    35'
    Tripic lurer seg forbi Andersson ute til venstre. Det påfølgende innlegget blir klarert.
    37'
    Adegbenro header unna ved første stolpe.
    37'
    Viking med en rask overgang. Yazbek og Tripic kombinerer og finner Adegbenro ute til venstre. Adegbenro prøver å dra seg inn i sekstenmeteren, men der blir han stoppet.
    39'
    Tripic prøver å finner Adegbenro som har tatt løpet inn foran mål. Pasningsforsøket blir litt for upresist og går inn til Tangvik i mål.
    40'
    Diop er for tøff i duell med Thorvaldsson midt på banen.
    41'
    Tripic finner Urbancic på venstresiden. Backen svinger et farlig innlegg bak i feltet, men der er det ingen Viking-spillere.
    43'
    Tripic blir stanset av Skarsem ute på venstresiden. Frispark til Viking i farlig innleggsposisjon.
    44'
    Frisparket til Tripic blir headet unna foran mål.
    45'
    Vevatne får frispark midt på egen halvdel.
    45'+1
    Santeri Väänänen
    Sparker bort ballen.
    45'+1
    Tripic trer gjennom de Lanlay på løp inn i Rosenborgs sekstenmeter. Fra like utenfor femmeteren prøver Viking-spillet å vippe ballen inn i foran mål, men treffer bare en motspiller.
    45'+3
    Adegbenro går i bakken i sekstenmeteren. Han vil ha straffespark, men dommer gir frispark til Rosenborg for skuespill.
    45'+3
    Gult kort til Viking
    Samuel Adegbenro
    Gult kort for filming.
    45'+4
    45'+5
    Pause på SR-Bank Arena. Rosenborg går til pause med 1-0 ledelse etter en underholdene første omgang. Det betyr at Viking har gått til pause på uten å lede i samtlige hjemmekamper denne sesongen. Omgangen har vært forholdsvis jevn hvor begge lag spilte seg frem til en stor sjanse hver tidlig i kampen. Midtveis i omgangen kom kampens foreløpig eneste scoring da Isak Thorvaldsson headet inn 1-0 fra kort hold. Kort tid etterpå ble en situasjon med Adrian Pereira sjekket av VAR, men Rosenborg-spilleren slapp unna straff. Det er det nok den store snakkisen i pausen på SR-Bank Arena nå.
    45'
    Inn: Håkon Røsten
    Ut: Tobias Børkeeiet
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    45'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Patrick Yazbek
    45'
    Inn: Shayne Pattynama
    Ut: Jost Urbancic
    45'
    Viking 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Adrian Nilsen Pereira
    Målgivende: Jayden Nelson
    Pereira plukker opp ballen ute ved sidelinja på venstresiden. Han tar den med seg inn i sekstenmeteren og danser forbi Haugen og Auklend. Deretter kombinerer han med Nelson foran mål. Nelson vipper tilbake til Pereira med et lekkert hælspark, og dermed kan Pereira enkelt sette inn 2-0 til Rosenborg alene med keeper.
    46'
    Offside for Viking
    48'
    Viking ruller ballen rundt Rosenborg-forsvaret, men sliter med å finne en vei gjennom den kompakte forsvarsmuren.
    50'
    Tripic løfter inn fra venstresiden. Innlegget faller ned hos Haugen bak i feltet. Haugen tar ned ballen og løsner skudd, men avslutningen går i nettveggen.
    52'
    Frispark
    53'
    Auklend skal ta frispark midt på banen. Nelson sparker bort ballen idet Auklend har lagt ned ballen. Dommer bryr seg ikke, og dermed koker det over på Viking-benken. Dommer gir gult kort til en i støtteapparatet til vertene.
    54'
    Innlegget finner Diop foran mål, men midtstopperen header over.
    54'
    Tripic smeller til fra kanten av sekstenmeteren. Tangvik slår unna til hjørnespark.
    55'
    Heades unna av Selnæs.
    55'
    Adegbenro utfordrer ute på høyresiden. Han går seg litt fast og blir stanset av Pereira.
    56'
    Sander Tangvik
    Tangvik får gult for drøying av tid.
    56'
    Skarsem får frispark midt på banen.
    56'
    Farlig overgangsmulighet for Viking. Adegbenro finner Auklend ute til høyre. Auklend stormer fremover og tar med seg Tripic ved kanten av sekstenmeteren. Tripic går seg fast og mister ball.
    58'
    Viking 0 - 3 Rosenborg
    Rosenborg straffer Viking på en kontring og setter inn 3-0! Nelson mottar et utspill ute på venstresiden. Han parkerer Diop og har en hel banehalvdel å løpe på. Rosenborg-spilleren kommer seg helt frem til sekstenmeteren, men der får Diop satt inn en takling. Diop klarer dog bare takle ballen via foten til Nelson og videre til Thorvaldsson som dermed er helt alene med keeper. Der gjør Rosenborg-spissen ingen feil, og scorer dermed sitt andre for dagen.
    58'
    Heades unna av Thorvaldsson.
    61'
    Viking med fine kombinasjoner ute på venstresiden. Tripic hælsparker opp til Auklend som har god mulighet til å løsne skudd fra kanten av sekstenmeteren. Auklend prøver istedenfor en pasning som går ut til utspark fra mål.
    64'
    Nelson prøver å finne Skarsem på løp inn i boksen, men pasningen blir for hard og går ut til utspill fra mål.
    65'
    Pereira trenger behandling og blir liggende.
    65'
    Spillet er i gang igjen. Ser ut som Pereira kan fortsette.
    66'
    Enorm redning av Tangvik! Auklend kommer seg fri inne i Rosenborgs sekstenmeter. Han løsner skudd fra kort hold, men på utrolig vis klarer Rosenborg-keeperen slått unna ballen.
    66'
    Hjørnespark til Viking
    66'
    Tangvik bokser Salvesen i ansiktet på hjørnesparket fra Tripic. Dommer peker umiddelbart på straffemerket og drar frem kveldens andre gule kort til Tangvik.
    66'
    Inn: André Hansen
    Ut: Jayden Nelson
    Hansen kommer inn til sin siste Rosenborg-kamp.
    67'
    Andre gule kort til Rosenborg
    Får sitt andre gule kort for å ha bokset Salvesen i hodet.
    67'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Zlatko Tripic
    Tripic banker straffesparket hardt nede til venstre. Innbytter Hansen gå¨r riktig vei, men når akkurat ikke frem til ballen.
    70'
    Et innlegg fra Pattynama finner Adegbenro bak i feltet. Adegbenro header ned til Auklend. Auklend kan løsne skudd fra straffemerket, men avslutningen blir blokkert.
    72'
    Tripic får ballen på vei inn i Rosenborgs sekstenmeter. Han prøver en kjapp avslutning, men forsøket går like utenfor.
    73'
    Inn: Joe Bell
    Ut: Herman Johan Haugen
    73'
    Viking har kastet frem Vevatne som spiss i jakten på en redusering.
    74'
    Diop prøver seg fra distanse, men skuddet fra 20 meter treffer en medspiller.
    75'
    Tripic kommer seg rundt på venstresiden. Han finner Bell ute i feltet. Bell kan klemme til, men sleiver litt. Rosenborg får blokkert og klarert.
    76'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Sondre Auklend
    77'
    Hansen fanger ballen foran mål.
    77'
    Adegbenro har mye tid og rom med ballen på høyresiden. Han kommer seg inn i sekstenmeteren, men innlegget blir blokkert.
    78'
    Tripic prøver seg fra distanse. Skuddet sniker seg nesten inn nede til venstre, men går like utenfor.
    79'
    Bell er alt for tøff i en duell med Thorvaldsson midt på banen.
    79'
    Joe Bell
    Får det gule etter duellen med Thorvaldsson.
    79'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    80'
    Inn: Markus Henriksen
    Ut: Isak Snaer Thorvaldsson
    81'
    Spillet er i gang igjen etter noen minutters pause.
    82'
    Tripic løfter inn fra venstresiden, men Henriksen vinner enkelt i lufta foran mål. Spill mot ett mål på SR-Bank Arena, men likevel virker det som om Rosenborg har noenlunde kontroll. Viking klarer i hvert fall ikke finne veien gjennom gjestenes forsvarsmur.
    84'
    Innlegget blir klarert foran mål.
    84'
    Innlegget blir headet unna ved første stolpe.
    86'
    Nypan og Rosenborg kontrer. De kommer to mot to i angrep. Salvesen gjør en suveren forsvarsjobb og vinner ballen tilbake.
    87'
    Innlegget blir headet unna av Røsten.
    87'
    Svendsen med en kjempesjanse, men skuddet skifter retning og går over mål.
    88'
    Selnæs header unna.
    88'
    Sondre Klingen Langås
    Viking-innbytter Langås får gult kort for å ha forsøkt å løfte opp Skarsem utenfor banen.
    89'
    Innlegget finner Salvesen. Innbytteren header på mål, men treffer rett på Hansen.
    90'
    Adegbenro prøver seg fra like innenfor sekstenmeteren. Skuddet skifter retning, men Hansen redder likevel enkelt.
    90'+1
    Zlatko Tripic
    Gult for protester.
    90'+2
    I tverrliggeren fra Nilsen Tangen! Ballen faller ned hos innbytteren foran må. Fra kort hold skal han bare sette kula i nettmaskene, men skuddet går rett i metallet.
    90'+3
    I stolpen fra Tripic! Kapteinen lader kanonen og får kjempetreff. Skuddet flyr hardt i stolpen og spretter ut.
    90'+3
    Pattynama legger Nypan i bakken midt på banen.
    90'+5
    Shayne Pattynama
    Får det gule kortet for å ha hindret en Rosenborg-overgang.
    90'+5
    Viking 1 - 4 Rosenborg
    Mål: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Der sitter spikeren i kista! Skarsem mottar ballen ute på venstresiden. Han skjærer innover på banen og kommer seg enkelt forbi et par motspillere. Skarsem trer deretter gjennom Wiedesheim-Paul med en fin pasning. Innbytteren kommer alene med keeper og setter enkelt inn 4-1 til gjestene.
    90'+6
    Svendsen får ballen bak i feltet. Han lader kanonen og smeller til på volley. Skuddet går rett i Adegbenro og ut til utspark fra mål.
    90'+8
    Viking 1 - 5 Rosenborg
    Mål: Sverre Nypan
    Målgivende: André Hansen
    Nypan snapper med seg ballen midt på Vikings halvdel. Han skrur på turboen og parkerer dermed et resignert Viking-forsvar. Alene med Gunnarsson gjør Rosenborg-spilleren ingen feil, og setter dermed inn kveldens femte scoring for bortelaget.
    90'+9
    90'+10
    En innholdsrik kamp på SR-Bank Arena er over. Rosenborg var klare underdogs før avspark, men sikret seg likevel en fantastisk 5-1 seier i kveldens sesongavslutning i Jåttåvågen. Gjestene gikk til pause med 1-0 ledelse takket være en scoring av Isak Thorvaldsson, og doblet til 2-0 da tidligere Viking-spiller Adrian Pereira scoret like etter hvilen. 3-0 kom etter timen spill da Thorvaldsson scoret sitt andre, før målvakt Sander Tangvik ble utvist da han laget straffespark noen minutter senere. Zlatko Tripic satte straffesparket i mål, men Viking klarte ikke redusere flere ganger til tross for flere enorme sjanser. Helt på tampen av kampen fullførte Rosenborg ydmykelsen med to kjappe scoringer ved innbytterne Sverre Nypan og Rasmus Wiedesheim-Paul før dommer Kai Erik Steen blåste av for årets sesong på SR-Bank Arena.