90'
1-4
90'+2

Velkommen til Viking stadion og kampen mellom Viking og Rosenborg.
    Viking har hatt sommerferie fra Tippeligaen en måned nå etter 0-3 tapet borte for Fredrikstad. Rosenborg var i aksjon igjen allerede sist helg da de spilte 3-3 hjemme mot serieleder Strømsgodset.
    Hjemmelaget har som kjent fått ny trener siden sist. Den tidligere Vikinghelten Kjell Jonevret debuterer på sidelinjen for de mørkeblå. Jonevret lagde 76 mål på 125 kamper for Viking mellom 1988 og 1990.
    Rosenborg er uten seier på de 5 siste kampene i Tippeligaen. Forrige seier kom 4.mai hjemme mot Stabæk. Vikings forrige seier 23.mai, kom også mot Stabæk.
    Tilsvarende oppgjør ifjor endte 0-0.
    Andre Danielsen er toppscorer for Viking med 2 mål. For Rosenborg topper Steffen Iversen med sine 4 mål.
    Da nærmer det seg avspark her på Viking stadion etter at Mods har varmet opp publikum.
    Lagene entrer gressmatten i Stavanger til flotte baneforhold og rundt 12 grader i luften.
    Rune Almenning Jarstein er kaptein i Indidi Sigurdssons fravær. Han soner karantene for 3 gule kort.
    Rosenborg setter det hele i gang.
    1'
    Ørnskov kommer til innlegg, men Olsen kommer ikke høyt nok over ballen. Utspark fra Örlund.
    2'
    Frisk start av Viking. Olsen får skyte upresset fra 19 meter. Går 3-4 meter til side.
    4'
    Ny mulighet for Olsen. Kommer på løp og avslutter fra skrå vinkel. Godt over.
    4'
    Landu Landu blir tatt på midtstreken og får frispark.
    6'
    De Lanlay jobber fram et hjørnespark.
    7'
    Ballen ender hos Trond Olsen som får godt treff fra 16 meter. Går like utenfor Rbk-målet. God mulighet!
    7'
    Andersson kommer til heading i feltet, men går høyt over. Hjemmelaget har startet klart best her.
    9'
    Rosenborg blir kontant stoppet idet de passerer midtstreken.
    11'
    Bertelsen sleiver et innlegg fra Fredheim Holm, men ballen triller heldigvis for førstnevnte inn til Jarstein.
    12'
    Rolige minutter her nå etter at Viking startet friskt.
    14'
    Dommer Sandemoen stopper spillet når Dorsin ligger nede etter en smell. Slo hodet i en duell med Landu Landu. Dorsin kommer seg raskt opp.
    17'
    Dorsin går i garderoben for behandling. Fredheim Holm oppererer som venstre back foreløpig.
    18'
    Valon Berisha prøver et brassespark fra 7 meter. Rett i klypene på Örlund. Kunne blitt farlig.
    20'
    Dorsin er tilbake på banen.
    21'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Rosenborg
    Mål: André Danielsen
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    Et innlegg fra Bertelsen som Örlund glipper i feltet. De Lanlay sender den mot mål og på 5 meter står Danielsen og header ballen i hjørnet. Fortjent Viking-ledelse.
    21'
    Mål for Rosenborg!
    Viking 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Daniel Fredheim Holm
    Målgivende: Markus Henriksen
    Der sitter reduseringen med en gang. Fredheim Holm avanserer flere meter og banker til fra rundt 18 meter. Helt oppe i hjørnet og stolpe inn. Vi er like langt igjen.
    23'
    Her skjer det mye nå. Trond Olsen med nytt kjempetreff. Örlund må strekke seg og slå til corner.
    25'
    Corneren havner bak mållinjen.
    26'
    Berisha skyter hardt fra langt hold. Örlund holder etter å ha sluppet en liten retur.
    27'
    Rosenborg kommer på en sjelden vissit, men Henriksen får ikke avsluttet skikkelig. Utspark fra Jarstein.
    28'
    Viking får innkast høyt i banen.
    29'
    Hjemmelaget fortsetter å styre banespillet.
    29'
    Viking får frispark midt på Rosenborgs halvdel og flytter opp stopperne.
    32'
    Ender i utspark fra Örlund.
    32'
    Fredheim Holm antyder til benken at han må byttes ut. Ser ut til å slite med lysken.
    34'
    Viking kommer på en fin overgang, men innlegget snappes av Örlund.
    36'
    Steffen Iversen kommer seg fint til dødlinjen, men ingen lagkamerater er med i feltet.
    38'
    Ankersen med nytt innlegg for bortelaget, men Jarstein er ute og plukker.
    39'
    Ørnskov med en flott ball motsatt til Olsen på løp. Innlegget går over alle.
    40'
    Iversen lager ny corner.
    40'
    Den andre corneren blir klarert.
    41'
    Rosenborg kan komme på en overgang, men det blir ikke helhjertet nok. Ender med et langskudd fra Issah som går langt utenfor.
    42'
    Viking presser, men mangler den siste pasningen ved flere anledninger. Corner.
    44'
    Farlig! Blir stusset av Berisha på første stolpe. Ballen går like utenfor.
    44'
    Fjerdedommer Tore Hansen melder om minimum 1 minutts tillegg.
    45'+1
    45'+2
    Da er det pause i Stavanger og 1-1. Viking har totalt sett vært det beste laget og hatt de farligste sjansene.
    Da er lagene tilbake på banen og vi er klar for de siste 45 minuttene.
    45'
    Stort sett spill på midten i åpningen her.
    48'
    Dommer Sandemoen mener Andersson er for tøff i en duell med Örlund og frispark til keeperen.
    49'
    Prica med en ufarlig avslutning som triller godt til side for målet til Jarstein.
    50'
    Hjemmepublikummet viser sin misnøye mot dommeren når Viking ikke får hjørnespark.
    52'
    Trond Olsen er farlig frempå, men får ikke spilt videre. Nok en gang utspill fra mål. Noe Olsen er uenig i.
    53'
    Speaker melder om 10059 tilskuere idag.
    54'
    Gult kort til Rosenborg
    Greit kult kort på Dockal som feller Lædre Bjørdal.
    54'
    Danielsen med langskudd som nok kun skremmer publikum bak mål.
    56'
    Trenerduoen til Rosenborg er tydelig misfornøyd på assistentdommeren. Uklart hvorfor.
    57'
    Aggresive Vikingspillere presser forsvarerne til Rosenborg, men ballen går til utspill fra mål.
    59'
    De Lanlay jobber fram en corner for hjemmelaget.
    59'
    Ørnskov kommer til heading og Örlund må strekke seg for å ta den.
    59'
    Bjørdal feiler i duell med Prica som kommer seg gjennom. Blir presset av Skogseid og skuddet går godt over.
    61'
    Andersson i andre enden nå. Får headet, men utenfor målet til Örlund.
    62'
    Rosenborg får frispark på ca 24 meter. Skrått hold.
    62'
    Dockal skyter. Rett på Jarstein.
    63'
    Begge lag holder høyt tempo med ballen i laget nå.
    64'
    Prica med et greit skudd fra 20 meter, men Jarstein har kontroll og holder.
    65'
    Andersson blir tatt og Viking med frispark fra rundt 30 meter fra mål.
    65'
    Olsen med en markkryper. Der venter keeper Örlund og holder.
    66'
    Danielsen feller Henriksen som får frispark helt ute på siden.
    67'
    Dockal slår inn. Jarstein får såvidt en hånd på ballen, men får frispark.
    68'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrik Ingelsten
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    68'
    Ender i fanget til Örlund.
    69'
    Viking 1 - 2 Rosenborg
    Der står det 1-2. Chibuike blir spilt gjennom av Dockal. Fra dødlinjen spiller han ut igjen til Dockal som scorer fra 4 meter. Flott spill av bortelaget!
    70'
    Går bak mål.
    71'
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Valon Berisha
    72'
    Bertelsen med innlegg, men det blir slått for langt inn og Örlund plukker.
    73'
    Lite som skjer utpå her nå. Mulig luften gikk litt ut av hjemmelaget etter scoringen.
    75'
    Olsen og Landu Landu jobber fram en corner.
    78'
    Den er Landu Landu høyest på. Header en meter over.
    78'
    Chibuike med et innlegg som går helt ut til innkast for Viking.
    80'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Trond Olsen
    80'
    Prica blir spilt alene gjennom, men er i offside.
    81'
    Chibuike er aktiv og presser fram en ny corner.
    82'
    Dockal får to forsøk. Den siste ender i nytt hjørnespark.
    82'
    Viking får til slutt klarert.
    83'
    Chibuike med et godt langskudd som Jarstein må kaste seg for å bokse ut.
    85'
    Rosenborg bruker god tid ved alle dødballer nå til stor forergelse for hjemmepublikumet.
    85'
    Peter Ankersen
    85'
    Henriksen med skudd fra 20 meter som går 3-4 meter utenfor. Ufarlig.
    87'
    Veton Berisha forserer inn i feltet og får til et skudd. Örlund holder.
    88'
    Rosenborg virker å ha god kontroll på dette nå. 2 minutter pluss tillegg igjen.
    89'
    Dockal kommer til avslutning fra skrått hold. Ender i innkast til Viking.
    90'
    Viking 1 - 3 Rosenborg
    Henriksen forserer og spiller til Chibuike som klemmer til fra 22 meter. Utagbart for Jarstein. Da er nok dette avgjort.
    90'
    3 minutter legges til.
    90'+1
    Viking 1 - 4 Rosenborg
    Målgivende: Peter Ankersen
    Prica får ballen og banker den inn i korthjørnet til Jarstein. 1-4!
    90'+2
    90'+3
    Da er det hele over. Rosenborg med en etterlengtet seier selv om resultatet nok lyver litt. Trønderne var mer effektive enn hjemmelaget og tar med seg 3 viktige poeng hjem til Trondheim.