2-2
7 284
11 248

Ble dekket av Andreas Jørgensen

God lørdag og velkommen til livedekningen av kampen mellom West Ham og Liverpool.
    Fire kamper gjenstår av årets sesong og de siste par ukene har utviklet seg til å bli et lite mareritt for Liverpool i tittelkampen. Fra å lede Premier League i starten av april har Liverpool kun én seier på de siste fire kampene. Tapet for byrivalen Everton i midtuken gjør at "the Reds" nå ligger stabilt på tredjeplass. Tre poeng bak ligaleder Arsenal og to poeng bak Manchester City som har én kamp mindre spilt.
    West Ham kjemper for å kapre en plass som gir spill i Europa. Per nå ligger London-klubben på 8. plass, men det er kun to poeng opp til 7. og fem poeng opp til Manchester United på 6. plass.
    Det ryktes at verken Mohamed Salah eller Darwin Núnez starter dagens kamp. Begge startet i midtuken mot Everton og spilte hele kampen.
    Den kommer 12:30.
    Lagoppstillingene er inne. Jürgen Klopp benker Salah!
    West Ham (4-2-3-1): Areola - Emerson, Ogbonna, Zouma, Coufal - Alvarez, Soucek - Kudus, Paquetá, Bowen - Antonio
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Quansah, van Dijk, Robertson - Endo, Mac Allister, Gravenberch - Elliott, Gakpo, Díaz
    Både Salah og Núnez starter på benken for Liverpool, som spådd.
    Hei Andreas..når r d sist West ham slo pool på hjemmebane?
    Det var i november i 2021. West Ham vant 3-2.
    Preppet og klart. London Stadium før kampen mellom West Ham og Liverpool. Liverpool vant 2-1 på dette gresset forrige sesong. Foto: ANDY RAIN / EPA / NTB
    Sander
    Er Liverpool ute av tittel kampen
    På ingen måte. Det er tolv poeng igjen å kjempe om og det er bare tre poeng som skiller Arsenal på tabelltopp og Liverpool på tredjeplass. Liverpool er riktignok avhengige av at Arsenal og Manchester City avgir poeng, så de har ikke tittelen i egne hender. Det er det Manchester City som har.
    3%
    Så lenge Liverpool ikke taper er jeg fornøyd.
    6%
    Så lenge Liverpool taper er jeg fornøyd.
    15%
    Antall stemmer: 3539
    Henning G.
    Hei Andreas! Hva tror du er grunnen til at Salah ikke starter? Skulle tro Liverpool er avhengig av å bruke sine beste spillere for å kunne samle mest mulig poeng.
    Salah har vel strengt tatt ikke vært blant Liverpools beste spillere den siste perioden. Om man skal basere det kun på form. Siden returen fra skade står han kun med to mål på de siste syv kampene. Uvanlig for en målgarantist som Salah! Jeg tipper han er benket på grunn av en miks av prestasjon og at han spilte hele kampen mot Everton på onsdag.
    Vi er i gang på London Stadium!
    1'
    Liverpool tar kommando fra start.
    1'
    West Ham forsvarer seg umiddelbart meget lavt.
    2'
    Elliott svinger et godt innlegg inn mot Gravenberch på bakerste. Midtbanemannen mye tid å stille inn siktet på, men avslutningen er altfor svak. Femmeter til West Ham.
    3'
    West Ham stresser Liverpool i motsatt ende og kommer seg nesten til en meget god mulighet, men Liverpool får slått ut til kampens første corner.
    4'
    Hjørnespark til West Ham United
    5'
    Liverpool kan kontre!
    5'
    Så slår Trent Alexander-Arnold en fryktelig pasning fremover og West Ham bryter.
    5'
    Frispark til Liverpool midt på West Hams halvdel.
    6'
    Mac Allister blir liggende etter en hard stempling fra Paqueta. Den så ikke god ut.
    6'
    Slipper unna kort der, Paqueta. Der er brasilianeren heldig, for den var ikke pen.
    8'
    Frisparket slås mot bakerste stolpe, men van Dijk får ikke satt ballen på mål.
    8'
    Nytt frispark til Liverpool midt på West Hams halvdel.
    10'
    Diaz roper på straffe, men dommer Anthony Taylor vinker spillet videre.
    10'
    God mulighet til Liverpool! Robertson slår et innlegg mot Gakpo som nederlenderen stusser videre til Elliott. Unggutten avslutter knallhardt fra skrått hold, men rett i nettveggen.
    11'
    West Ham kommer på en god overgang og vinner sin andre corner.
    12'
    12'
    Bowen fyrer av et skudd fra utsiden av 16-meteren. Rett i klypene til Alisson.
    14'
    Offside for Liverpool
    15'
    Liverpool spiller seg frem til en ny ok mulighet, men igjen er sluttproduktet fra Gravenberch for svakt.
    17'
    Diaz begynner å spille seg inn i denne kampen. Skaper ubalanse i West Ham-forsvaret, colombianeren.
    18'
    Hjørnespark til Liverpool
    18'
    West Ham stanger ut.
    18'
    Frispark til Liverpool i meget god posisjon! Gakpo tas en meter utenfor 16-meteren.
    20'
    Over mål fra Alexander-Arnold.
    21'
    Liverpool spiller seg stadig langt inn på West Hams halvdel, men kommer seg ikke inn i boks og til de største avslutningene.
    23'
    Heller ikke West Ham kommer seg til noen store sjanser. En relativt sjansefattig omgang så langt dette etter noen gode Liverpool-minutter til å begynne med.
    26'
    27'
    Der er West Ham heldige. Diaz sendes gjennom og kommer seg etterhvert til en meget stor mulighet. Skuddforsøket går rett i armen til Ogbonna og det ser umiddelbart ut til å være et klart straffespark. Taylor blåser, men han blåser for offside på Diaz i forkant av sjansen.
    27'
    Alexander-Arnold går for et skudd fra langt hold i mangel på alternativer. Rett på Areola.
    30'
    West Ham kan komme på en overgang!
    30'
    Så hindrer Endo Kudus på ulovlig vis på vei fremover og får det gule kortet.
    30'
    Frispark til West Ham.
    31'
    Gult kort til Liverpool
    Wataru Endo
    31'
    Langt angrep fra Liverpool som til slutt ender hos Elliott ute på den høyre siden. 21-åringen banker til og prøver å skru ballen i nettveggen lengst borte, men skuddet går rett i fanget på Areola.
    33'
    Offside for West Ham United
    34'
    Markus
    Ser ikke kampen, så hvem har vært best?
    Liverpool har nok vært best uten å komme seg til de helt store mulighetene. West Ham har vært frempå ved et par anledninger, men det er Liverpool som har tatt grei styring her.
    Nå er det fryktelig lite fart og spenning her. Denne kampen trenger et mål.
    38'
    Tor Øystein
    Er det lov å si at Liverpool ser ut for å ha "avsluttet" sesongen?
    Denne omgangen har vært relativt tam, det er jeg enig i. Men det ville vært rart å "avslutte" sesongen når man kjemper om ligagull så jeg tenker vi ser et løft utover kampen her.
    Frispark til West Ham midt i banen.
    42'
    Godt slått frispark fra Bowen og Soucek er kun en hårsbredd unna å få styrt den på mål.
    42'
    43'
    Mål for West Ham United!
    West Ham United 1 - 0 Liverpool
    Mål: Jarrod Bowen
    Målgivende: Mohammed Kudus
    London Stadium våkner til liv! West Ham tar hjørnesparket lynraskt og Liverpool blir tatt stående litt på hæla. Kudus lemper et godt innlegg inn midt i boksen og der får Bowen stige til værs alene og stange bellen strøkent mot lengste stolpe. Alisson får både én og to fingre på ballen, men ikke nok til å holde den unna nettmaskene.
    43'
    De siste 45 sparkes i gang!
    45'
    Tre minutter er lagt til.
    45'+3
    West Ham stresser Liverpool her nå!
    45'+3
    Pause i London! En tafatt omgang de første 43 minuttene, men så serverte Bowen hjemmefansen noe å glede seg over. West Ham sender Liverpool i garderoben med 0-1 i sekken.
    Innser at Ward Prowse neppe hadde klart å slå et så godt innlegg mot Bowen fra benken. Det ville i så fall vært kampens prestasjon. Kudus med assist der er riktig selvsagt. Her gikk det jammen for fort.
    46'
    Tror du Liverpool snur kampen?
    Jaja, ikke noe problem. Vinner til slutt.
    54%
    Neppe. Dette har West Ham.
    22%
    Jeg tipper de klarer uavgjort, maks.
    24%
    Antall stemmer: 3418
    Kjempesjanse! Gravenberch får stå helt upresset og banke til fra 16-meter. Nederlenderen drar til på halvspretten. Skuddet er knallhardt, men flyr et godt stykke over mål.
    47'
    Mål for Liverpool!
    West Ham United 1 - 1 Liverpool
    Mål: Andy Robertson
    Målgivende: Luis Diaz
    Liverpool utligner etter en god start på omgangen! Andy Robertson kaster frem et bein og avslutter på volley i en flokk av spillere fra begge lag. Skuddet er ikke altfor hardt, men det er godt plassert. Areola rekker akkurat ikke bort og lagene er like langt.
    48'
    Da fikk Liverpool nøyaktig den åpningen de trengte på denne omgangen!
    51'
    Ny sjanse til Gravenberch! Vanskelig å si hva nederlenderen prøver på der, et hælspark, en avslutning med rumpa? Uansett er det svakt utført når han mottar et innlegg i West Ham-boksen.
    51'
    52'
    Liverpool dominerer her nå.
    57'
    Trent Alexander-Arnold tester skuddfoten fra 20 meter. Areola ut i full strekk og ut til corner.
    57'
    58'
    Gakpo får noen hårstrå på innlegget, men ballen spretter ut til femmeter for West Ham.
    58'
    Her kan West Ham kontre!
    60'
    Velger støttepasning i stedet for, Kudus.
    60'
    Da overtar Liverpool ball igjen.
    60'
    Liv både på tribunen og på banen nå! Liverpool har skrudd opp tempoet.
    60'
    60'
    Nytt frispark til West Ham. Denne gangen nærmere mål og i god innleggsposisjon.
    62'
    Så blåser Taylor umiddelbart frispark mot West Ham etter at frisparket er tatt. Zouma har visstnok gjort noe galt.
    62'
    Klabb og babb i West Ham-boksen! Ballen bankes til slutt langt opp i banen.
    64'
    Et helt annet trøkk fra Liverpool i denne omgangen! West Ham har mer enn nok med å feie ballen av gårde.
    64'
    65'
    West Ham United scorer selvmål!
    West Ham United 1 - 2 Liverpool
    Mål: Alphonse Areola
    Har du sett for et klønete mål. Hjørnesparket lander hos Gakpo som lukker øya og klemmer til. Skuddet går via tre (!) West Ham-spillere før den lander bak Areola. DEN er uheldig for hjemmelaget.
    65'
    Da har Liverpool snudd kampen!
    67'
    West Ham-trener David Moyes. Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB
    67'
    LordOgbonna
    Midgame hjernetrim, 5 land på A
    Armenia, Albania, Algerie, Azerbaijan og Afghanistan ;)
    Så er det plutselig West Ham som er nødt til å slå tilbake.
    71'
    Jon
    Var skuddet til Gravenberch på vei ut fra mål og så gikk via tre spillere før den fant veien til mål?
    Riktig. Bare at det var Gakpo sitt skudd og ikke Gravenberch.
    Kjemperedning! Areola sørger for at det bare står 2-1. Diaz sender et godt skudd mot det lengste hjørnet, men der ligger Areola så lang han er.
    72'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: James Ward Prowse
    Ut: Tomas Soucek
    74'
    Areola stopper nok et skuddforsøk.
    74'
    Alisson glipper ballen helt upresset og da får West Ham en mulighet!
    77'
    For en redning! West Ham tar vare på feilsteget fra Alisson og kommer seg til en god skuddmulighet. Skuddet er hardt, men Alisson gjør opp for seg med en meget kvalifisert redning.
    77'
    West Ham United 2 - 2 Liverpool
    Mål: Michail Antonio
    Målgivende: Jarrod Bowen
    Så sitter den likevel! Jarrod Bowen drar seg innover i banen og slår et perfekt innlegg på panna til Antonio. Kraftpluggen tar Alisson på feil fot og setter ballen elegant i det nærmeste hjørnet.
    77'
    Da er lagene like langt igjen!
    77'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Joe Gomez
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    80'
    Inn: Mohamed Salah
    Ut: Luis Diaz
    80'
    Robertson tvinger frem en corner.
    80'
    Inn: Darwin Nunez
    Ut: Wataru Endo
    81'
    81'
    Robertson skal ta det.
    81'
    West Ham header ut.
    81'
    Liverpool beholder ballen.
    81'
    Vi får reprise av Salah og Klopp før byttet der de står og krangler. Diskusjonen skjedde mens Salah gjorde seg klar til å bli byttet inn rett etter at Liverpool slapp inn utligningen. Salah måtte holdes igjen noen lagkamerater og kjørte "hysje"-tegnet i retning sjefen. Foto: John Sibley / Reuters
    82'
    83'
    Mac Allister får frispark på egen halvdel.
    85'
    85'
    Gakpo får headet mot mål, men Coufal klarerer. West Ham får frispark til slutt.
    85'
    Antonio tvinger frem en corner i duell med Quansah.
    88'
    89'
    Liverpool kontrer på corneren. Salah setter på turboen, men spiller en dårlig pasning til Nunez som må bremse løpet sitt. Spissen spiller til Elliott som klemmer til fra 20 meter og treffer tverrliggeren.
    89'
    90'
    Liverpool trykker litt på slutten.
    90'+1
    Inn: Dominik Szoboszlai
    Ut: Jarell Quansah
    90'+1
    Gravenberch slår et fryktelig innlegg på kanten av sekstenmeteren.
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+2
    Antonio får frispark på Liverpools halvdel.
    90'+2
    Mac Allister header innlegget ut.
    90'+3
    Nunez legger inn fra høyre. Coufal bryster ballen inn til keeper. Godt gjort!
    90'+4
    Ketil
    Tror du gullet ryker for Liverpool i denne kampen vis dem taper eller spiller uavgjort
    Ja.
    Alexis MacAllister
    Mac Allister stopper en overgang når han kynisk feller Bowen.
    90'+5
    90'+6
    Nok et poengtap for Liverpool og det siste lille håpet de hadde om ligagullet kan de nå glemme. Mye av oppmerksomheten etter kampen kommer nok til å gå til kranglingen mellom Mohamed Salah og Jürgen Klopp på sidelinjen.