Hei og hjertelig velkommen til denne livedekningen av kvinnenes 10 kilometer i friteknikk.
    Jeg må skaffe meg nye briller. Det stemmer selvfølgelig.
    Slovenske Anja Mandeljc får en skikkelig traurig start. Etter tre skøytetak går hun rett i bakken, men kommer seg kjapt opp igjen. Heldigvis så det ut som at utstyret kom seg helskinnet ut av uhellet.
    Både Drivenes og svenske Linn Svahn har startet på de ti harde kilometerne i Östersund.
    Linn Svahn åpner 13,4 sekunder kjappere enn estiske Kaasiku på 2,1 kilometer.
    Jessie Diggins vant samme øvelse i Gällivare for en uke siden. Amerikaneren leder og verdenscupen sammenlagt med ett fattig poeng.
    Julie Drivenes åpner 14,3 sekunder bak Linn Svahn på 2,1 kilometer.
    Sveitsiske Anja Weber tar ledelsen på 2,1 kilometer med 0,1 sekund.
    Drivenes er 18,7 sekunder bak Svahn etter den første runden. De går tre runder på 3,3 kilometer.
    Emma Ribom er nå i gang med sin 10 kilometer.
    Anne Kjersti Kalvå er også i gang med sitt løp. Hun ble nummer åtte sist helg på samme øvelse.
    Franske Flora Dolci åpner sterkt og tar ledelsen på 2,1 kilometer.
    Rosie Brennan kom i søkelyset i går da hun ble hindret av en svensk sekundant på sprinten. Nå er hun i gang med dagens løp. Du kan se de bisarre bildene på VG.no!
    Jessie Diggins skøyter i gang med den gule trøya.
    Nå begynner det å snø litt mer i Östersund. Det kan påvirke løpet!
    Kalvå åpner bra! Hun er bare 1,5 sekund bak ledende Dolci på åpningspunktet på 2,1 kilometer.
    Margrethe Bergane er 8,2 bak Dolci på 2,1 kilometer.
    Rosie Brennan er ny leder på 2,1 kilometer. Hun er 2,2 sekunder raskere enn Dolci.
    For en start av Diggins! Hun leder med 11 sekunder på åpningspunktet!
    – Hun setter en helt ny standard, sier Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.
    Weng er med i tetstriden! Hun er bare ,42 sekunder bak amerikaneren. – En kjempeåpning. Hun ser inspirert ut, sier Dyrhaug.
    Frida Karlsson er langt bak fra start! Hele 14,5 sekunder bak Diggins etter 2,1 kilometer. Dette var overraskende.
    – Heidi ser utrolig bra ut, sier Dyrhaug. Dette kan bli et toppløp!
    Linn Svahn er første kvinne i mål. Lukter på topp ti svensken med dette løpet.
    Julie Drivenes nærmer seg mål. Var 20 sekunder bak Svahn på 8,7 kilometer.
    Kristin Austgulen Fosnæs åpner 18,5 sekunder bak Diggins på 2,1 kilometer.
    Drivenes går i mål til en foreløpig andreplass, 20,9 sekunder bak Svahn i mål.
    – Dette er det beste jeg har sett av Heidi i år, sier Dyrhaug.
    Kalvå taper mye på slutten. Er 16 sekunder bak Dolci på 6,1 kilometer.
    Ebba Andersson melder seg på! Hun er bare 1,4 sekunder bak Diggins på 2,1 kilometer.
    Lotta Udnes Weng er hele 30 sekunder bak Diggins på åpningspunktet.
    Diggins leder på 6,1 kilometer! 11 sekunder foran Weng.
    Weng kjemper om pallen her! Digins kjemper om seieren.
    Franske Dolci går et kjempeløp. Tar ledelsen med nesten halvminuttet på Laukli. Er dette hennes gjennombrudd?
    Karlsson får det ikke til. Hele 50 sekunder bak på 6,1 kilometer.
    Victoria Carl kjemper med Weng om pallen. På 6,1 kilometer er hun seks sekunder bak den norske løperen. Dette blir spennende!
    Weng taper tre sekunder til Diggins på 7,6 kilometermerket. Men dette kan bli pallen!
    Ribom går i mål på en foreløpig tredjeplass. Ikke et optimalt løp fra svensken.
    Kalvå går inn i mål 24,5 sekund bak Dolci. Blir fort topp ti i dag.
    Ebba Andersson har ikke sjans mot Diggins! Hun taper utrolig mye. Er langt bak Heidi Weng og nå. Hele 23 sekunder bak Diggins på 6,1 kilometer.
    Andersson er og bak Dolci. Den franske kvinnen lukter på pallen her.
    Her kommer fort dagens vinner. Jessie Diggins går i mål 32 sekunder foran Dolci!
    For et løp av verdenscuplederen.
    Nå venter vi på Weng.
    Dette ser ut som et palløp! Hun går inn i mål bak Diggins, men ni sekunder foran Dolci.
    Dessverre taper Weng mye de to siste kilometerne. Det gjør det spennende mot Carl og Andersson.
    Lotta Udnes Weng har ikke dagen. Over minuttet bak Diggins på 7,6 kilometer.
    Ebba Andersson klarer ikke pallen! Hun raser nedover resultatlista! Dermed blir det pallen på Weng!
    Nå er spørsmålet om Dolci eller Carl får den siste pallplassen. Det skiller lite mellom de to.
    Karlsson går i mål på en 16. plass. Halvannet minutt bak Diggins i mål.
    Carl tar tredjeplassen! Tre små sekunder foran Dolci i mål.
    Det ser ut som Heidi Weng tar andreplassen her!
    Det ser ut som en svensk kollaps og skikkelig nedtur på hjemmebane. Ebba Andersson blir fort beste svenske nesten minuttet bak Diggins.
    Fosnæs går i mål på en 18. plass. 1:35 bak Diggins.
    Andersson blir beste svenske jente på en niendeplass. Hele 56 sekunder bak Diggins i mål!