0-1
0-2
Jensen (sm)19'
0-3
0-5
0-6
Hauge55' (Str.)
0-7
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret i 1. runde av norgesmesterskapet i fotball for herrer 2019 mellom Åga IL og FK Bodø/Glimt!
    Der er lagene inne, og vi starter med hjemmelaget! Jan Frode Hauge og Kjetil Knudsen stiller i en 4-3-3 hvor 3'eren på midten beskrives som dynamisk, hvor Musse Fitsum kan dyttes opp bak Didrik Iversen på spissplass om de ønsker mer skytskraft fremover i banen. Ågas 11 utvalgte fra høyre (4-3-3): Trulsen - Svartkjønneng, Grindskar, Jensen, Vassdal - Ainasoja, Bjørklund, Fitsum - Nordtømme, Iversen, Haaberg.
    Bodø/Glimt stiller, på sin side, med en helt ny ellever fra helgens serierunde mot Stabæk. En god blanding av førstelagsspillere særs nærme en plass i elleveren, samt mange talentfulle unggutter sendes utpå fra Kjetil Knutsen. Glimts 11'er fra høyre (4-3-3): Khaikin - Isidoro, Bergan, Øyvann, Mikalsen - Tjærandsen-Skau, Sigurjonsson, Myhre - Kupen, Konaté, J.P. Hauge.
    Åga Idrettslag ble stiftet så langt tilbake som i 1945. Klubben hører til fra området Åga/Hauknes i Mo i Rana og hører per dags dato hjemme i 4. divisjon. De skal idag - for aller første gang i sin 74 år lange historie - spille 1. runde av cupen. Og i dag får de altså besøk av hele Nordlands storebror, FK Bodø/Glimt! Skal cupbomben detoneres på Hauknes kunstgressbane i dag, tro?
    Etter en blytung fjorårssesong med et fattig poeng på 16 seriekamper, 9.- og sisteplass i sin 4. divisjons-avdeling, startet årets sesong med et smell for dagens hjemmelag! På Stamnes Arena i Sandnessjøen gikk nemlig Åga-guttene seirende ut med 1-2 i målprotokollen etter scoringer av Henrik Solheim (Sandnessjøen), Joachim Bjørklund og Kim Haaberg (Åga) i første kvalifiseringsrunde av cupen. Deretter stod Bodø-laget, Innstranda, for tur, og igjen var det Åga-guttene som trakk det lengste strået med 2-0! James Ainasoja og Didrik Iversen stod for scoringene i det oppgjøret!
    Hva ligger så bak forklaringen på den enorme forvandlingen til dette Åga-laget? Vel, etter Stålkameratene og Mo ILs sammenslåing til Rana FK, har Åga-administrasjonen hatt en travel vinter med å sikre seg mye gode spillere. Av dagens 11 startende, hadde seks av dem kamper enten for Stålkameratene i 3. divisjon eller Mo i 4. divisjon forrige sesong. Med slike forsterkninger har Åga stablet et slagkraftig mannskap på beina, et mannskap gjestene fra Bodø gjør lurt i å absolutt ikke ta for lett på i dag!
    Men vertene er ikke det eneste laget som har hatt en god start på sesongen, ei heller sett en stor forvandling i vinter. Etter fem serierunder har Bodø/Glimt plassert seg på en småpen 3. plass i årets utgave av eliteserien! Gjestene har nærmest revolusjonert presspillet sitt, og har vist at de absolutt kan måle krefter med kapabel motstand i form av både Rosenborg, Molde og Sarpsborg 08. Godt nytt er det dog kanskje for Åga at gjestene gikk på et surt 0-2-tap på Nadderud søndag, og dermed skled på sesongens første bananskall.
    Den store debatten forut for oppgjøret har vært om kampen i det hele tatt har kunne blitt avholdt på Hauknes kunstgressbane. Banen er i følge regelverket to meter for smal, men Nordland fotballkrets ga sin godkjenning for en knapp uke siden! Dermed er det klart for folkefest på Ågas egen hjemmebane!
    Interessant er det faktisk at Åga og Bodø/Glimts andrelag - Bodø/Glimt 2 - spilte i samme divisjon sist sesong. Glimts rekrutter kronet en fantastisk sesong med opprykk til 3. divisjon, og midtstopper Casper Øyvann (som for øvrig spiller fra start for seniorlaget i dag) ble kronet til årets spiller i divisjonen. Ikke langt bak fulgt Ask Tjærandsen-Skau som har tatt plass på den høyre indreløperen til dagens match. Kampene innbyrdes mellom Åga og Bodø/Glimt 2 endte henholdsvis 1-6 og 9-0 på Hauknes Kgb og Aspmyra stadion.
    Lagene entrer i skrivende stund matta på Hauknes Kgb! De fremmøtte applauderer lagene inn på banen, de hilser høflig på hverandre og tar oppstilling på hver sin banehalvdel. Avspark er rett rundt hjørnet!
    Kampen har startet
    0'
    Didrik Iversen ruller i gang oppgjøret!
    1'
    Glimt tildeles frispark midt på Ågas halvdel! Isidoro står klar, men Glimt velger å ta det kort.
    1'
    Konate aktiv på topp for gjestene i åpningsminuttene. Kommer dypt og ønsker ballen i beina.
    2'
    Det spilles opp mot Kupen langs Glimts høyreside, men Håvard Vassdal rydder unna.
    3'
    Glimt dobler på kanten og Isidoro slår hardt og lavt inn. Grindskar er imidlertid på rett plass til rett tid og bryter ballbanen.
    4'
    Ask Tjærandsen-Skau fyrer av kampens første avslutning! Brenner til fra dypet, men skuddet er relativt rett på Mats Trulsen. Må gi retur, men fanger den like etterpå.
    6'
    Så er Åga farlig frempå! Bjørklund slår et frispark langt inn i Glimt-feltet og Khaikin glipper i duell med Adrian Jensen. Åga-stopperen får imidlertid ikke orientert seg i tide og Glimts sisteskanse fanger ballen.
    7'
    Tjærandsen-Skau svinger et frispark inn i feltet, men Adrian Jensen nikker unna.
    7'
    Kupen løfter inn - over alt og alle og i de trygge klypene på Mats Trulsen.
    8'
    Godt spill fra Glimts venstreside! Ender i en avslutning fra William Moan Mikalsen, men unggutten avblåses for offside.
    9'
    Kupen forsøker å slippe gjennom på Konate, men stikkeren blir litt for lang for den nysignerte spissen.
    10'
    Kupen med en bra mulighet! Hauge vinner ballen fra Grindskar og gir til Kupen på sesktenmeteren. Den vikarierende høyrevingen brenner til med venstrefoten, men sender ballen over.
    11'
    Kupen drar seg ned langs høyresiden og banker ballen inn foran mål! Der finner han Konate, men Glimts spydspiss brenner ballen over! Burde nok satt den, Konate.
    11'
    Ballen slås langt mot Konate, men Mats Trulsen er tidlig ute og plukker foran Glimts spiss.
    13'
    De forsøker naturlig nok å slå mye langt, Åga. Foreløpig uten resultat.
    15'
    Så smeller det i Bodø/Glimts tverrligger! Andreas Svartkjønneng spilles opp langs høyresiden og løfter ballen inn i feltet. Er ikke godt å si om det er et skudd eller et innlegg, men ballen går i bue over Khaikin, via tverrliggeren og ut!
    15'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Åga 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Amadou Konate
    Målgivende: Felix Horn Myhre
    Konate klemmer ballen i nettmaskene fra kort hold! Glimt spiller elegant på en touch - ballen ut på Endre Kupen som vipper videre til Felix Myhre. Leiesoldaten fra Vålerenga klemmer ballen inn foran mål og finner Konate som bare banker ballen i nettmaskene!
    15'
    Så fort snur det i fotball! Glimt i ledelsen på Hauknes Kgb!
    18'
    Åga scorer selvmål!
    Åga 0 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Adrian Reinholt Jensen
    Så dobler Glimt sin ledelse etter et selvmål fra Adrian Jensen! Glimt kombinerer strålende langs venstresiden og Mikalsen kommer på en fin overlapp. Banker ballen hardt inn foran mål og Adrian Jensen er uheldig når han skal klarere den ballen. Setter den via egen tverrligger og i nettmaskene - 0-2 på Hauknes Kgb!
    19'
    Haaberg forsøker å utfordre langs venstresiden, men Isidoro har god kontroll på venstrekanten og avverger.
    21'
    Felix Myhre med en lekker kroppsfinte før han brenner avgårde et skudd fra drøyt 18-19 meter - rett på Mats Trulsen som holder i fast grep.
    22'
    Skuddforsøk fra Endre Kupen fra skrått hold! Dog høyt over og utenfor Åga-buret.
    23'
    Konate felles ute til høyre midt på Ågas halvdel. Kan Glimt skape noe her, da?
    25'
    Adrian Jensen tar også telling etter den duellen. Holder seg til hodet, midtstopperen.
    26'
    Jensen er dog oppe på beina igjen nå, og spillet fortsetter som normalt.
    26'
    Isidoro slår det påfølgende frisparket inn i boksen og finner pannebrasken på Vegard Bergan - høyt over og utenfor!
    27'
    Kupen løfter inn i feltet, men Grindskar nikker unna.
    28'
    Glimt med frispark like på kanten av sekstenmeteren ute til venstre.
    28'
    Isidoro klemmer frisparket over muren og ned hjørnet. Tvinger frem en retur hos Mats Trulsen, en retur som Vegard Bergan plukker opp. Trulsen kommer rusende ut og feller den høyreiste midtstopperen og dermed peker dommer Martin Berg på ellevemeteren.
    29'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Åga 0 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Jens Petter Hauge
    Flott straffe fra unggutten! Venter ut Trulsen som går til høyre. Dermed triller Hauge rolig ballen ned i det venstre hjørnet, og Glimt går opp i 3-0!
    30'
    Konate med et skudd! Via Svartkjønneng og ut til hjørnespark.
    33'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Rett på hodet til Svartkjønneng som nikker unna på første stolpe.
    33'
    Nytt frispark til Glimt på kanten av sekstenmeteren til venstre! Denne gang står Sigurjonsson klar.
    34'
    Islendingen svinger ballen inn i boksen. Ballen stanges høyt til værs før midtstopper Øyvann prøver seg med et brassespark - rett i de trygge klypene på Mats Trulsen.
    35'
    Gult kort til Åga
    Får det gule kortet når han kommer rusende ut og feller Amadou Konate. Greit gult kort.
    36'
    Isidoro svinger det påfølgende frisparket inn i boksen, men Åga stanger unna.
    37'
    Glimt forsøker seg med en stikker, men Mats Trulsen er våkent ute og plukker.
    37'
    Konate med et innlegg som Svartkjønneng er svært nære å sette i egne nettmasker! Klarerer ut til hjørnespark med millimetre om å gjøre!
    38'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Kort variant, Hauge lirer av seg dagens lekreste finte før det ender i ny corner.
    38'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Stanges unna og Åga får en mulighet til å kontre, men et sugende returløp av Øyvann hindrer en mulighet.
    38'
    Kupen slår hardt inn på Konate som fra kort hold sender ballen utenfor. Svak avslutning fra spissen.
    40'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Åga 0 - 4 Bodø/Glimt
    Mål: Oliver Sigurjonsson
    Målgivende: Jens Petter Hauge
    Kaptein Sigurdjonsson banker inn 4-0! Igjen kombinerer Glimts unge, giftige venstreside med Mikalsen, Tjærandsen-Skau og Hauge hvor sistnevnte bare vipper gjennom Sigurjonsson som har kommet på et løp fra dypet. Tar ballen på volley med venstrebenet og banker ballen i nettmaskene!
    40'
    Gigantmulighet for William Mikalsen! Vippes lekkert gjennom og følger opp med en elegant lobb over Mats Trulsen i Åga-buret! Adrian Jensen er imidlertid våken og får stoppet ballen på streken! Nære på for den unge venstrebacken!
    43'
    Sigurjonsson tar telling med en smell i korsryggen, men ser etter hvert klar ut til å fortsette.
    45'
    Åga slår langt i bakrom mot Iversen, men Khaikin er tidlig ute og beiner ballen unna rett foran nesa på spydspissen.
    45'
    Minimum et minutt legges til av første omgang.
    45'+1
    Åga tildeles frispark på egen halvdel på tampen av de første 45. Da bør vel denne første omgangen være ved veis ende.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Martin Berg sender lagene i garderobene etter de første 45 minuttene! Klasseforskjellene mellom lagene har vært tydelig gjennom første omgang, og fjerdedivisjonsklubben Åga sliter med å produsere muligheter mot eliteserieklubben Bodø/Glimt. Det kunne imidlertid sett så annerledes ut da Andreas Svartkjønneng ble løftet gjennom og sendte ballen i tverrliggeren innledningsvis! Siden da har gjestene tatt over og fått betalt i form av scoringer fra Amadou Konate, Jens Petter Hauge, Oliver Sigurjonsson og et selvmål av Adrian Jensen. Vi er straks tilbake med de siste 45 minuttene!
    Lagene er nå tilbake på kunstgressmatta på Hauknes Kgb, og vi er straks klare til å sette i gang de siste 45!
    2. omgang
    45'
    Konate sparker i gang de siste 45!
    46'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Tobias Lillevold Johnsen
    Ut: Endre Kupen
    Et bytte i pausen for gjesten! Tobias Lillevold Johnsen kommer inn for Endre Kupen.
    46'
    Åga med rop om straffespark! Svartkjønneng med et raid før han så går i bakken. Den er tvilsom, men Berg vinker spillet videre.
    48'
    Åga med en bra frisparkmulighet nå ute til høyre. Joachim Bjørklund står klar.
    49'
    Så kommer Åga til en mulighet! Bjørklund slår frisparket upåklagelig inn i boksen og finner Vassdal på bakerste stolpe. Venstrebackens heading er hard, men dog rett på Khaikin.
    50'
    Lillevold Johnsen vinger inn, men Trulsen plukker ned det innlegget.
    51'
    Konate spilles gjennom og fyrer - langt over og utenfor. Ikke helt fininnstilt siktet der, Konate.
    51'
    Hva er det som skjer her? Åga med en helt vanvittig mulighet! Haaberg klarer å tvinge seg gjennom Glimt-forsvaret. Blir taklet, og ballen triller forbi Khaikin og mot mållinjen. Både Khaikin selv og Øyvann kommer stormende inn og klarer på et eller annet vis å avverge den!
    52'
    Åga får tildelt et hjørnespark
    Legges på bakerste stolpe, men nikkes helt inn til Khaikin.
    52'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Åga 0 - 5 Bodø/Glimt
    Mål: Amadou Konate
    Konate er iskald når han runder keeper og setter inn sitt andre for kvelden! Stjeler ballen fra Grindskar og setter fart for buret! Trulsen kommer rusende ut og Konate bare drar seg forbi keeperen før han rolig putter 5-0 for gjestene!
    53'
    Felix Myhre felles like utenfor sekstenmeteren, men Hauge overtar kula. Dyttes over ende av Grindskar og dommer Berg peker på straffemerket!
    54'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Åga 0 - 6 Bodø/Glimt
    Mål: Jens Petter Hauge
    Omtrent en kopi av den forrige straffen og Glimt har scoret seks! Tar kort tilløp, og sender ballen rolig ned i det venstre hjørnet! Trulsen går igjen til høyre, og dermed er scoringen et faktum!
    55'
    Spillerbytte - Åga
    Inn: Ruben Nikolai Stokkli
    Ut: Andreas Johansen Nordtømme
    Første bytte fra Åga! Nordtømme går av og erstattes av Stokkli.
    56'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nikkes unna på nærmeste stolpe.
    57'
    Gult kort til Åga
    Litt for tøff i behandlingen sin av Isidoro når han kommer rusende inn i spanjolen i stor fart.
    57'
    Tjærandsen-Skau prøver seg på et frispark! Sender ballen like over tverrliggeren! Nære på for unggutten!
    59'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Runar Hauge
    Ut: Jens Petter Hauge
    To blad Hauge bytter! Storbror Jens Petter ut for lillebror Runar.
    59'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Stopper en potensiell Åga-overgang og belønnes med det gule!
    61'
    Etter en sterk Åga-åpning på andre omgang har lufta nå gått litt ut av hjemmelagets ballong. Glimt tilbake i førersetet etter sine to nettkjenninger.
    63'
    Runar Hauge legger opp til veggspill med Ask Tjærandsen-Skau, men pasningen fra sistnevnte blir en tanke for hard og Åga får en femmeter.
    64'
    Lillevold Johnsen drar seg ned til dødlinja og klemmer ballen inn i boksen, men der er det ingen i gult for å ekspedere den videre i nettmaskene.
    66'
    Sigurdjonsson prøver seg med et frispark fra knappe 18 meter - rett i muren.
    66'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Åga 0 - 7 Bodø/Glimt
    Mål: Amadou Konate
    Målgivende: Runar Hauge
    Konate serveres på sølvfat av Runar Hauge, og dermed er scoring nummer sju et faktum! Hauge løftes flott gjennom på venstrekanten og unggutten bare skjærer uredd inn og tvinger seg alene med Trulsen. Der opptrer vingen særdeles uselvisk og bare ruller ballen til sin høyre alene med Trulsen. Konate mottar ballen, har god tid, og får rulle inn sitt hattrick helt uforstyrret!
    67'
    Forsøk på en chip fra langt hold for gjestene, men ikke godt nok utført til å sette Trulsen på ordentlig prøve.
    69'
    Konate vender ut på Isidoro på overlappen og spanjolen forsøker å finne Hauge på bakerste stolpe. Innlegskvaliteten er dog under pari, og forsvinner ut til en femmeter.
    70'
    Myhre trer gjennom Konate, men et slurvete touch fra hattrickhelten hindrer en mulighet.
    71'
    Tjærandsen-Skau med et skuddforsøk på halvspretten fra drøyt 15 meter, men sender skuddet høyt over mål.
    72'
    Hauge viser igjen slepen teknikk når han drar en liten sålefinte før han så slår inn med motsatt ben. Trulsen i Åga-buret får dog beinet ballen unna.
    73'
    Felix Myhre forsøker seg med et skudd fra distanse, men sender ballen langt utenfor.
    73'
    Spillerbytte - Åga
    Inn: Sebastian Engen Olsen
    Ut: James Matias Ainasoja
    Håvard Vassdal er ferdigspilt for dagen. Erstattes av Sebastian Olsen.
    73'
    Hauge spilles gjennom og avslutter under Trulsen - dog i nettveggen. Linjemannen har også vært oppe med flagget og vinket for offside.
    75'
    Runar Hauge forsøker å curle ballen opp i krysset, men skuddet går høyt over Åga-buret.
    76'
    Lillevold Johnsen plukker ut Hauge som deretter ser etter Konate på bakerste stolpe, men Åga får klarert.
    77'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Elias Hoff Melkersen
    Ut: Amadou Konate
    Elias Hoff Melkersen får sin A-lagsdebut på bekostning av tremålsscorer Amadou Konate.
    77'
    Hauge til innlegg, men ender i klypene på Trulsen.
    79'
    Så slås det langt mot Iversen! Løper iherdig, Ågas spydspiss, og tvinger Khaikin ut for å nikke unna. Slipper med skrekken der, Glimt.
    79'
    Melkersen løftes gjennom og unggutten prøver å få til en avslutning. Er dog under hardt press, og sender ballen utenfor.
    80'
    Adrian Jensen sterk i kroppen i duell med Melkersen og får også frispark i den situasjonen.
    81'
    Hauge og Myhre med et flott veggspill som ender i en avslutningsmulighet fra sistnevnte! Avslutter på første berøring med innsiden av foten, men sender ballen utenfor nærmeste stolpe.
    82'
    Engen Olsen til innlegg fra høyre, men Øyvann beiner ballen unna.
    82'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Åga 0 - 8 Bodø/Glimt
    Mål: Ask Tjærandsen-Skau
    Målgivende: Runar Hauge
    Ask Tjærandsen-Skau skrur inn sitt første mål for klubben! Spillet vendes ut på Runar Hauge og unggutten bare venter sine gule inn i boks. Vender ut 45 grader til Ask Tjærandsen-Skau på løp fra dypet, og den talentfulle indreløperen setter bredsiden til og bare skrur ballen ned i motsatt hjørne!
    83'
    Gult kort til Åga
    Får det gule kortet for protester i etterkant av scoringen.
    83'
    Spillerbytte - Åga
    Inn: Mathias Forslund Eliassen
    Ut: Musse Fitsum
    Dagens siste Åga-bytte er Musse Fitsum ut for Mathias Eliassen.
    84'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nikkes unna på nærmeste stolpe.
    84'
    Runar Hauge drar seg innover i banen og fyrer - rett i klypene på Trulsen.
    86'
    Lillevold Johnsen ser etter Tjærandsen-Skau på kanten av feltet, men Ainasoja bryter den ballen.
    87'
    Mikalsen spilles gjennom på venstresiden, men en flott takling fra Sebastian Olsen gir Åga en femmeter.
    88'
    Flere bein utpå Hauknes Kgb som begynner å bli slitne nå.
    89'
    Minimum to minutter legges til av andre omgang.
    90'+1
    Glimt triller rolig og kontrollert ballen mellom lagdelene. Er nok fysne på smultringen er, Glimt-spillerne.
    90'+1
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nikkes unna av Grindskar.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
    Der er vi ferdigspilte på Hauknes kunstgressbane for i dag, og dommer Martin Berg setter strek over Ågas cupdrømmer med et siste fløyteblås på stillingen 0-8 i målprotokollen i favør gjestene! Dette var en kamp som sett under et illustrerte nivåforskjellene mellom lagene - Åga ble løpende mye mellom og Glimt gjorde til tider som de ville. Dog skal det nevnes at gjestene hadde noen gode perioder, spesielt i åpningsminuttene av begge omgangene! Begge backene i form av Andreas Svartkjønneng og Håvard Vassdal hadde kvalifiserte muligheter til å sørge for nettsus bak Nikita Khaikin, men det ble bare med nesten. Nettsus fant i stedet Amadou Konate (3), Jens Petter Hauge (2), Oliver Sigurjonsson, Ask Tjærandsen-Skau, samt Adrian Jensen i feil ende. Og dermed ble det Bodø/Glimt som fikk plass i cupens 2. runde!
    Jarle-André Almendingen takker så mye for seg, og ønsker det en strålende onsdagskveld videre! På gjensyn!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her