0-1
203
530

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Åsane og Brann i 19. serierunde av Toppserien.
    1-5 mot VIF ble avløst av NM-exit for Åsane, som med det kun har seriespillet å fokusere på de kommende månedene. Den første uken etter VM-pausen var med andre ord av den røffe sorten, men etter en tidvis positiv vår bør de nyopprykkede har gode muligheter til å beholde plassen på øverste nivå. Åsane har i skrivende stund tre poeng ned til kvalikplasserte Avaldsnes, fem til tabelljumbo Arna-Bjørnar, og man inviterer til lokaloppgjør mot Brann i kjølvannet av 3-0-6 på Åsane Arena.
    Også regjerende mester Brann er ute av NM-dansen etter 1-3 mot LSK Kvinner, og med åtte poeng opp til nettopp romerikingene er man noe akterutseilt også i kampen om medalje. Ned til Avaldsnes er det 14 poeng, så det er et Brann-lag i et slags ingenmannsland som gjester Åsane i dag. De fjerdeplasserte rødtrøyene trenger nok en seiersrekke av den imponerende sorten for å kunne melde seg på i sølv- og bronsekampen, men 1-0 mot Lyn sist var i det minste en begynnelse.
    Åsane og Brann møtes i dag for tredje gang etter sistnevntes overgang fra Sandviken, og 3-2 på Stemmemyren i april ble avløst av 0-2 på Åsane Arena snaut to måneder senere. Sandviken møtte for øvrig Åsane ved seks anledninger, oppgjør som ga seks Sandviken-seire.
    Dagens hoveddommer er Markus Lille fra Malvik IL. Shahad Emad Al-Rantisi og Adriana Fairway er assistentdommere, mens Martin Nessestrand Mjøs er fjerdedommer.
    Åsane gjør én endring fra laget som startet mot Lyn, og Norun Skjeldal er inne for Katarina Dybvik Sunde.
    Brann med tre endringer fra laget som startet mot LSK Kvinner, og Ingrid Stenevik, Rakel Engesvik og Larissa Crummer er inne for Nanne Ruuskanen, Karoline Haugland og Johanna Renmark.
    Brukbare vær- og føreforhold i forkant av det som er nok et lokaloppgjør i Toppserien, og oppholdsvær akkompagneres av rundt 15 grader en time før avspark i Åsane.
    Åsane og Brann entrer nå Åsane Arena. Det er duket for lokaloppgjør i Åsane, og vertskapet i oransje jakter fortsatt sin første triumf mot rødtrøyene fra Stemmemyren. Avspark er få strakser unna.
    0'
    Åsane sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Brann-frispark til venstre i banen. Kiellands serve verken fugl eller fisk. Triller inn til Duffy. Er nok mest et innlegg.
    0'
    Hjemmelaget tar Brann noe i ubalanse, men til slutt er Jensen noe upresis. Brann kan etter hvert overta.
    2'
    Som nevnt en fin ettermiddag for fotball, men naturligvis en del regn i luften. Forhåpentligvis slipper man unna det verste de kommende 90 minuttene.
    3'
    Mye balltrilling mellom de to 16-metrene så langt. Mest av Brann mot et dypt Åsane.
    5'
    Brann-frispark til høyre i banen. Innleggshold.
    6'
    Mål for Brann!
    Åsane 0 - 1 Brann
    Mål: Marit Bratberg Lund
    Bratberg Lunds strake vrist sender Brann foran med brask og bram! Gjestene med en kort frisparkvariant, og Kvamme prøver å legge inn fra høyre. Den serven brytes, men hva gjør vel det når ballen ender hos Branns nummer 19 på vel 16 meter. Bratberg Lund klemmer til, et forsøk som finner hjørnet bak en sjanseløs Duffy. Mesterlig avsluttet, og da tar Brann en oppskriftsmessig ledelse i Åsane.
    6'
    Får omsatt på sin første mulighet her, Brann. Har hatt ballen mye de første snaut 10 her.
    8'
    Åsane-frispark midt på egen halvdel. Blir et stopp i spillet etter en smell på Nygard, som er involvert i duellen. Frisparket slås kort.
    9'
    For den nøytrale seer var det nok ikke godt nytt at Brann tok ledelsen her. Åsane med en voksen oppgave foran seg nå, og fortsatt Brann som har majoriteten av ballbesittelsen.
    10'
    Brann-frispark utenfor egen boks. Slås kort.
    11'
    Kvamme får rikelig med rom idet hun forserer innover fra høyre. Blir til slutt et skudd som ender med corner. Farlig å la vingbacken få gå så fritt der.
    12'
    Avverges midlertidig foran i feltet, men ballen går ikke lenger enn til Bratberg Lund på snaut 16 meter. Hun klemmer til, men forsøket ender et stykke over. Brann først på omtrent alle baller nå.
    12'
    Nok en gang får gjestene spilt seg til et brukbart skuddhold, men Evensen redder hjemmelaget idet Eikeland skal skyte.
    14'
    Brann-rot i egen sone, og plutselig får Skjeldal en mulighet til å skyte fra et stykke utenfor boksen. Ser at Mikalsen står langt ute, men det bommes med en del. Hadde tatt seg ut.
    14'
    Åsane-frispark nær midtstreken. Slås kort.
    15'
    Brann klart best det første kvarteret her, men mer antydning nå til at Åsane får etablert spill nærmere Branns mål. I så fall godt nytt for den nøytrale seer.
    16'
    Åsane-frispark rett inne på egen halvdel. Slås kort.
    16'
    Bra mulighet til Skjeldal, men Mikalsen får reddet for Brann! Hjemmelaget med fine kombinasjoner fra høyre. Etter hvert får Skjeldal skutt ganske så umarkert fra interessant hold, og avslutningen er også god. Mikalsen er dog hurtig nede til sin høyre og redder. Omgangens største mulighet utenom scoringen.
    17'
    Åsane med et par bra minutter nå. Klart mer med på leken enn tilfellet var helt i innledningen.
    19'
    Åsane-frispark til venstre på egen halvdel. Kort variant.
    19'
    Definitivt ikke en veldig spektakulær omgang med fotball etter at Brann kom foran. Virker å ha kontroll på begivenhetene, selv om Åsane var marginer unna for få minutter siden.
    21'
    Skjeldal marginer unna å få foten på et tilbakespill til gjestenes Mikalsen, men sisteskansen får ordnet opp. Vossingen i angrepstrioen hos Åsane frisk så langt.
    23'
    Får sprette i boksen, men Brann får klarert.
    23'
    En jevn fotballkamp i Åsane nå, og det begynner å bli lenge siden hjemmelagets Duffy ble satt på prøver. Åsane tør tidvis å stå høyt i banen for å gjenvinne.
    25'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Rikke Nygard
    Nygard må gi seg grunnet skade her. Går av banen for egen maskin.
    26'
    Brann-frispark til høyre i banen. Serven til Bratberg Lund passerer samtlige.
    27'
    Et par tøffe dueller her nå, og Åsane-spillerne er ikke redde for å være fysiske. Brann får til slutt et frispark rett inne på hjemmelagets halvdel. Slås kort.
    29'
    Mo på et spennende løp på Branns halvdel, men til slutt blir hun veldig alene. Har ingen med seg der. Frekt initiativ.
    30'
    Brann på en visitt, men til slutt nærmest skyter Kvamme et innlegg bak mål. Gjestene med kun én kvalifisert målsjanse så langt. Ellers en del nesten.
    31'
    Åsane-frispark midt på egen halvdel. Slås langt.
    32'
    Åsane-keeper Duffy er for øvrig det nærmeste vi kommer "Pink Panther" i ettermiddag. Rosa fra topp til tå, inkludert skoene.
    34'
    Enkelte så muligens for seg overkjøring etter gode Brann-minutter tidlig, men dette har utviklet seg til å bli relativt tett, jevnt og sjansefattig. Ingen av sisteskansene har blitt satt på mange prøver idet det lakker og lir mot pause.
    35'
    Et litt rotete kampbilde nå, med en god del brudd på brudd. Mest spill på hjemmelagets halvdel.
    36'
    Treffer nesten Stenevik bak i feltet. Blir 5-meter.
    37'
    Brann-trener Ho er nok neppe veldig fornøyd med hvordan disse snaut 40 minuttene har blitt, naturligvis bortsett fra at man leder. Gjestene mangler en del på presisjonen i den siste tredjedelen.
    39'
    Eide Lie med nettopp det, mangel på presisjon i den siste tredjedelen, og et innlegg fra høyre ender bak mål.
    40'
    Kokosz på ferde mot boksen, men også hennes innlegg mangler en del hva angår presisjon. Treffer ikke medspiller.
    42'
    Bratberg Lund med et fint innlegg fra venstre, en serve som finner Eikeland i god posisjon. Dessverre for Brann treffer ikke sistnevnte noe bra. Ballen ender langt over fra meget interessant hold. Mildt sagt mulig å få langt mer ut av den muligheten.
    43'
    Åsane-frispark rett inne på egen halvdel. Kort fra Veivåg.
    43'
    Gult kort til Brann
    Larissa Crummer
    Crummer sent inne i en duell, og selv om det er mer klønete enn stygt, er kortet korrekt.
    44'
    Åsane-frispark midt på egen halvdel etter forseelsen med Crummer. Slås langt.
    44'
    Eikeland får plutselig rom til høyre i banen, og hun slår mot Bratberg Lund på andre siden. Hun klemmer til, men en oppofrende Dale får blokkert. Kunne blitt farlig.
    45'
    Rikelig med dueller så langt. Her takles Jensen til venstre i banen. Frisparket slås kort.
    45'+1
    45'+2
    Vi er halvveis i programmet på Åsane Arena, hvor det står 0-1 mellom Åsane og Brann. Marit Bratberg Lunds tidlige fulltreffer høydepunktet i en omgang som ellers var av den nokså sjansefattige sorten. Gjestene i hvitt åpnet klart best i Åsane, og man fikk omsatt på sin første mulighet da nevnte Bratberg Lund traff blink etter vel fem minutter. Åsane kom seg etter hvert som omgangen skred frem, og man kunne med litt marginer utlignet da Norun Skjeldal var frempå etter vel kvarteret. Det meste av spillet har så langt foregått på Åsanes halvdel, men i fraværet av tilstrekkelig presisjon har det vært relativt få klare målsjanser å skrive hjem om. Alt i alt greit med borteledelse halvveis, men på 0-1 kan svært mye skje de siste 45 minuttene på Åsane Arena.
    45'
    Brann innleder andre omgang.
    45'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Rakel Engesvik
    45'
    Blir en kort variant, og til slutt får Bratberg Lund klemt til fra noe spiss vinkel. Hardt, men rett på Duffy. Får slått unna.
    46'
    Brann offensive helt i innledningen etter hvilen her. Tidvis veldig baktunge nå, Åsane.
    47'
    Mange Brann-trekk på Åsanes halvdel, men fortsatt sliter man med å finne åpninger når man nærmer seg boksen. Blir mange pasninger på tvers.
    49'
    Crummer sparker ballen i reklameskiltene etter at hun må se at den går over dødlinjen. Har det gule, og hun får også en melding fra dagens kampleder. Hadde tatt seg ut med marsjordre der.
    51'
    51'
    Gult kort til Åsane
    Synne Bjørnebøle
    Tar tak i Eikeland. Dagens kampleder deler ut dagens andre kort.
    52'
    Brann-frispark rett inne på egen halvdel. Kort variant.
    52'
    Renmark på vei mot mål, men svensken er i overkant aktiv med armene. Blir frispark for hjemmelaget nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    53'
    54'
    Stor mulighet til Renmark, men svensken har ryggsekken på fra det som er kjempehold! Nok en gang er Bratberg Lund sentral når man kommer til en mulighet. Et innlegg fra venstre finner en helt umarkert Renmark på snaut fem meter, hvor svensken bør ha en enkel jobb med å doble ledelsen. I stedet ender ballen over. Enorm mulighet til gjestene.
    55'
    Kroken ser muligens at Mikalsen står noe langt ute, men ballen fanges likevel av Branns sisteskanse etter at den takles mot mål. Nesten en farlighet.
    57'
    Kort variant. Blir et fint veggspill med Kvamme, men Åsane får gitt ny corner.
    58'
    Nok en stor Brann-mulighet, men Crummer header over foran Duffy! Gjestene med to gode muligheter på kort tid nå. Denne gangen slås corneren mot boksen, hvor den australske spissen kommer seg først på ballen. Da er det fare på ferde, men dessverre for Brann heades det over fra alle tiders hold.
    59'
    Kokosz på ferde til høyre i boksen. Får hjemmelagets andre corner.
    61'
    God serve, men ingen i oransje får avsluttet i boksen.
    61'
    Brann fremstår nærmere et andre enn Åsane gjør utligning nå, og man har altså kommet til to store muligheter etter hvilen. Spesielt den første var av den enorme sorten.
    63'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Madeleine Veivåg
    65'
    Inn: Katarina Dybvik Sunde
    Ut: Andrine Mo
    65'
    Inn: Maria Dybwad Brochmann
    Ut: Larissa Crummer
    65'
    Inn: Karoline Haugland
    Ut: Justine Kielland
    65'
    Kvamme får plutselig skutt fra rundt 16 meter, men også backen bommer med en del. Den bør på mål fra det holdet.
    67'
    Renmark er plutselig helt fri til høyre i boksen, men pasningen på tvers når aldri frem. Det blir corner. Der er Åsane veldig heldige.
    68'
    Ender etter hvert med et innlegg fra andre siden og et frispark utover. Duffy i en duell.
    68'
    Åsane-frispark i egen boks. Langt fra Duffy.
    69'
    Dagens kampleder, Markus Lille, har samme etternavn som et utested i Bergen sentrum, men dette oppgjøret har fortsatt til gode å bli en fest for den nøytrale seer. Naturligvis uten sammenligning for øvrig.
    70'
    Brann virker fortsatt å være nærmere et andre enn hjemmelaget er utligning, men man har også tidvis mye å gå på hva angår presisjon i den siste tredjedelen. Har imidlertid hatt sjanser til å score minst to her.
    71'
    Stanges unna, men det blir uansett frispark utover.
    71'
    Nytt Åsane-frispark i boksen. Langt fra Duffy.
    71'
    Serven ender på nettaket.
    73'
    Inn: Marie Anglevik
    Ut: Anette Snørteland Jensen
    73'
    Inn: Kaja Karlsen
    Ut: Norun Skjeldal
    73'
    Det kriges foran i feltet. Blir til slutt 5-meter.
    75'
    Inn: Nanne Ruuskanen
    Ut: Nora Eide Lie
    77'
    Forlenges i boksen. Åsane får etter hvert kontroll.
    77'
    Eide Lie blir altså tatt av banen igjen her. Kom inn for Nygard etter rundt halvtimen. Ingenting som tydet på at midtbanespilleren var skadet.
    78'
    Brann med mange trekk rundt Åsane-boksen, og til slutt får Haugland skutt fra vel 16 meter. Duffy er imidlertid enkelt nede til sin venstre og redder. En halvsjanse for Brann.
    79'
    Brann-frispark midt på egen halvdel. Slås kort.
    79'
    Åsane har hatt så å si ingenting å komme med fremover i banen etter hvilen her. Brann burde definitivt ledet med flere enn ett idet det lakker og lir mot 90 minutter.
    80'
    Svensken i offside midt på Åsanes halvdel, og hun sparker så bort ballen. Mange vil ha kort på Branns nummer 11.
    80'
    Kokosz får skutt etter et fremspill, men fra rundt 16 meter skytes det langt utenfor.
    81'
    Mikalsen ute og fanger. God involvering.
    83'
    Karoline Haugland
    Får det gule etter en takling på Dale. Korrekt idømt. Trolig anvendes fordelsparagrafen ettersom kamplederen ber Åsane foreta et innkast i etterkant.
    84'
    Åsane-frispark på rundt 20 meter. Sunde prøver seg, men Mikalsen får forsøket rett på seg.
    86'
    Brochmann i offside til venstre i banen.
    87'
    Renmark nok en gang hurtig i lengderetningen, men også denne gangen mangler avleveringen noe presisjon. Kunne kanskje skutt selv. Åsane lever farlig der.
    88'
    Brann-frispark rett inne på Åsanes halvdel. Slås kort.
    89'
    Brann-frispark nær midtstreken. Slås etter hvert i lengderetningen.
    90'
    Joanna Tynnilä
    Finnen drøyer idet hun skal slå frisparket. Får et særdeles unødvendig kort.
    90'+1
    Brann med god kontroll idet vi er godt i gang med overtiden. Gjestene med ballen mot et Åsane som ikke får satt i gang noen sluttspurt.
    90'+2
    Brann-frispark til venstre i banen. Slås kort nær midtstreken.
    90'+2
    90'+4
    Markus Lille markerer for full tid på Åsane Arena, hvor det ender 0-1 mellom Åsane og Brann. Lite spektakulære 90 minutter kulminerer med tre oppskriftsmessige bortepoeng. Marit Bratberg Lund sørget for 0-1 halvveis, en ledelse som definitivt burde blitt større etter hvert som den andre omgangen skred frem. Johanna Renmarks store mulighet etter vel 10 minutter ble avløst av Larissa Crummers hodestøt etter timen, og der gjestene definitivt hadde sine muligheter etter hvilen, ble den andre omgangen av den sjansefattige sorten for Åsane. Hjemmelaget kjempet og stod med få unntak bra imot i ettermiddag, men man er i sum heldige som slipper unna med kun ett baklengsmål i lokaloppgjøret. Alt i alt en grei borteseier på Åsane Arena, og Brann kan nå fokusere på kommende ukes Champions League-kvalifisering.