1-1
291
155

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Åsane og Kolbotn i åttende serierunde av Toppserien.
    Åsane gikk på sitt femte strake tap da RBK ble for sterke sist, og de kvalikplasserte bergenserne venter fortsatt på sin første trepoenger for sesongen. Man har to poeng opp til nettopp Kolbotn på sikker plass, noe som naturligvis understreker viktigheten av dagens oppgjør. Åsane har scoret mål i kun tre av syv kamper så langt, en rekke som inkluderer tre hjemmekamper på rad uten nettsus.
    Kolbotn virker å skulle kjempe med Åsane og Arna-Bjørnar om å unngå de siste to plassene, men i motsetning til duoen i bunn har de nyopprykkede en seier å vise til inneværende sesong. Oslo-laget har i dag muligheten til å få en liten luke til Åsane, som i motsatt tilfelle kan passere Kolbotn og feire 17. mai på sikker plass. Kolbotn reiser til Bergen i kjølvannet av tre strake bortetap inneværende sesong.
    Åsane og Kolbotn har målt krefter én gang tidligere, i Toppseriens ene sluttspill i 2022, og bergenserne vant da 1-0 i Oslo.
    Dagens hoveddommer er Veronika Fjeldvær fra Stadsbygd IL. Amalie Salamonsen og Maria Ewelina Szpila er assistentdommere, mens Magnus Drag Lysø er fjerdedommer.
    Åsane gjør én endring fra laget som startet mot RBK sist, og Marina Jensen er inne for Norun Skjeldal.
    Kolbotn starter med de samme 11 som mot Lyn.
    Åsane Arena har definitivt hatt sin andel uvær siden åpningen i 2021, men i kveld snakker vi nok tilnærmet tidenes ramme med solskinn og solide 25 grader.
    Åsane og Kolbotn entrer nå Åsane Arena. Kveldens ramme langt mer imponerende enn sesonginnledningen til disse to lagene, og og et lag som knapt har scoret hjemme, møter nå et lag som har til gode å ta poeng borte. Avspark i solskinnet er få strakser unna.
    0'
    Åsane sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Klareres til innkast bak i boksen.
    0'
    Omtrent halve banen dekket av sol denne første omgangen, og det er gjestenes Panengstuen som har den i ansiktet.
    1'
    Lederen av Åsanes supportergjeng aktiv med trommen innledningsvis her. Samtlige publikummere i skyggen, noe som er en klar fordel i kveld.
    3'
    Pen og pyntelig innledning her, og de fremmøtte har fått se rikelig med trekk langt fra de to 16-metrene. Skikkelig hett på solsiden av kunstgresset.
    4'
    Kolbotn-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    5'
    Fortsatt voldsomt med trekk mellom de to boksene her, og de to sisteskansene har knapt berøringer så langt.
    7'
    Åsane-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    7'
    Åsane på en visitt, men man ender opp med å måtte brøyte seg vei gjennom Kolbotn-forsvaret. Det lykkes dårlig.
    9'
    Åsane-trener Haga meget aktiv på sidelinjen allerede etter 10 minutter, og kveldens fjerdedommer ber han roe seg noe ned. I farten uvisst hvorfor nordlendingen var så aktiv akkurat der.
    10'
    Stopp i spillet etter en smell på gjestenes Henriksen. Lagene benytter muligheten til å innta væske.
    10'
    Åsane med flere trekk på Kolbotns halvdel enn motsatt nå, men man sliter fortsatt med å finne åpninger. Fortsatt en rolig reise for de to sisteskansene.
    12'
    Ganske så oppsiktsvekkende hvordan de to lagene nuller hverandre ut i de respektive siste tredjedelene. Kjemisk fritt for både skudd og målsjanser så langt.
    13'
    En offside ganske så symptomatisk for det første kvarteret her. En soleklar en til venstre i banen.
    14'
    Kolbotn-slurv nær midten av egen halvdel, men Jensen får aldri ballen under kontroll. Blir dermed innkast.
    16'
    Hjemmelagets Jensen tar telling etter en kollisjon, men hun er med videre her. Mulig at det er veldig hett på kunstgresset, for tempoet har vært oppsiktsvekkende lavt så langt.
    17'
    Et fint innlegg fra venstre finner Osnes-Ringen på andre siden, men hun får aldri skutt skikkelig. Tendenser der.
    18'
    Åsane slurver nær egen boks, og det blir fare på ferde idet Fridlund overtar. Hun klemmer til, men forsøket fra vel 16 meter er enkelt for Duffy. Kampens første avslutning.
    20'
    Gjestenes Osnes-Ringen flink til å stå bredt i banen når Kolbotn har ballen her, men sjeldent at hun har blitt benyttet.
    21'
    Åsane-trener Haga høres ut som om han prøver å skremme bort et skummelt dyr idet han roper fra sidelinjen, og det er lett å forstå om det er det lave balltempoet han misliker.
    22'
    Lagene med en offisiell drikkepause halvveis i omgangen her. De fremmøtte håper nok på en langt mer energisk affære enn tilfellet har vært så langt.
    22'
    Sunde vender og legger inn fra høyre i boksen, men ingen er helt med på den.
    23'
    Larsen med en spennende involvering til venstre i banen og boksen, men pasningen videre mangler adresse.
    25'
    Fortsatt svært sparsommelig med offensive involveringer idet vi straks har passert halvtimen. Kun ett skudd så langt i oppgjøret.
    27'
    Sunde er etter et fremspill, men det markeres for en offside.
    27'
    Åsane-frispark nær midtstreken. Kort variant.
    28'
    En god del unge som prøver å oppildne sine helter i oransje her, og denne gjengen er i skrivende stund langt mer imponerende enn de 10 i oransje på banen. Keeper Duffy står for øvrig i rosa.
    30'
    Åsane-frispark til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    30'
    For øvrig ikke bare Åsane som ikke imponerer her, for det gjelder i aller høyeste grad også gjestene. Svært tam første halvtime i heten.
    31'
    I stolpen fra Mikkelsen, og omsider får vi en målsjanse i Åsane! Fin Kolbotn-opprulling til høyre i banen, og nær boksen slås det på tvers. Mikkelsen har duk og dekket bord på andre siden, men dessverre for gjestene skytes det i utsiden av stolpen fra meget spennende hold. Der skal det stå 0-1!
    32'
    Åsane har scoret kun ett mål på snart 4,5 hjemmekamper i år, og den første halvtimen her indikerer ikke at det blir noen målfest i kveld heller.
    34'
    Larsen jakter altså et fremspill, men må se at Duffy er først på ballen. Ender opp med å berøre sisteskansen med foten. Duffy ser ut til å kunne fortsette etter litt medisinsk tilsyn. Slår til slutt frisparket langt.
    34'
    Gult kort til Kolbotn
    Celine Larsen
    Får det gule idet hun berører Duffy i boksen. Farefullt spill der. Fremstår også unødvendig.
    34'
    Kolbotn som virker nærmest nettsus her. Kommet til én stor mulighet, i tillegg til en del nesten. Fortsatt kun to skudd så langt i Åsane.
    37'
    Åsane med en tilsynelatende fin opprulling, men til slutt ødelegger mangel på presisjon. Kolbotn kan forberede 5-meter.
    39'
    To lag som sliter med presisjonen, slår en god del feilpasninger og i det hele tatt sliter stort med å begeistre idet vi nærmer oss pause. At man holder nullen, er ett av svært få lyspunkter så langt.
    42'
    En kollisjon et stykke inne på Åsanes halvdel. Hjemmelaget fortsetter å ha ballen etter en dropp.
    43'
    Vistnes med et innlegg fra venstre, og Panengstuen må i aksjon for å plukke. Løser situasjonen greit.
    44'
    Frispark
    44'
    Bra mulighet for Fridlund, men Duffy redder Åsane! Mikkelsen god til venstre i banen, og til slutt får Fridlund ballen mer sentralt. Hun prøver seg fra spennende hold, men en våken Duffy slår til corner nær streken. Ingen tvil om at gjestene er nærmest mål her.
    45'
    Hjørnespark til Kolbotn
    45'+1
    Mål for Kolbotn!
    Åsane 0 - 1 Kolbotn
    Mål: Eline Hegg
    Målgivende: Johanne Fridlund
    Hegg utnytter svakt forsvarsspill og setter 0-1-scoringen for Kolbotn! Fridlund med en serve som har retning krittmerket, hvor Hegg har rikelig med tid og rom til å bevege seg. Hun får også avsluttet, en ball som settes behersket i nettet bak Duffy. Ingen i oransje markerer Kolbotns nummer 22, som får vartet opp med en fin avslutning. Pent satt av midtbanespilleren.
    45'+1
    Ingenting å si på at Kolbotn scoret først om noen skulle score her. Har vært klart nærmest nettsus.
    45'+3
    God serve fra Hegg, og til slutt er det Osnes-Ringen som header over! Nok en gang er gjestene farlige på corner. En god serve ender til slutt med at Osnes-Ringen får headet rett foran Duffy, som lettet kan se at ballen heades et stykke over. Den bør på mål, men uansett Kolbotns fjerde store mulighet i omgangen.
    45'+3
    45'+4
    Vi er halvveis i programmet på Åsane Arena, hvor det står 0-1 mellom Åsane og Kolbotn. En omgang av den lite severdige sorten kulminererer med borteledelse. Muligens var det varmen som lenge spilte de to lagene et puss, for det varte og rakk før de fremmøtte fikk se noe i nærheten av målsjanser. Da de først kom, var det Kolbotn som var frempå, og etter halvtimen traff Thea Mikkelsen stolpen. Kolbotn hevet seg betrakelig mot slutten, noe som resulterte i Eline Heggs fulltreffer få minutter på overtid. Åsane har vært et tamt skue så langt, og at man i tillegg kom under, sier sitt om svake første 45 minutter. Alt i alt et oppgjør med et stort forbedringspotensial, dette, og de fremmøtte håper nok på betydelig mer action etter hvilen.
    45'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Andrea Kvammen
    Ut: Savanna Duffy
    45'
    Kolbotn innleder andre omgang.
    45'
    Åsane må altså skifte keeper halvveis i her. Trolig ble smellen etter vel halvtimen utslagsgivende for Duffy.
    45'
    Kolbotn leder sjansetatistikken ganske så klart her (4-0), men man sitter likevel med en følelse av at dette har vært et jevnt oppgjør så langt. Gjestene hvassere i et par avgjørende situasjoner.
    46'
    Kokosz på farten nær Kolbotn-boksen, men forsøket blokkeres umiddelbart. Kort tid etter skaffer kapteinen corner.
    48'
    Ser ut til å treffe Dale, men det ser ikke ut til at det blir en nevneverdig heading. 5-meter til Kolbotn.
    48'
    Åsane på en ny visitt, men denne gangen skyter Sangolt langt over fra ganske så ok hold.
    50'
    Mål for Åsane!
    Åsane 1 - 1 Kolbotn
    Mål: Katarina Dybvik Sunde
    Målgivende: Selma Løvås
    Fin Åsane-fotball-kulminerer med utligning på Åsane Arena! Etter vel 50 minutter drar omsider hjemmelaget et fint angrep opp av hatten. Mo finner Løvås med en fin stikker, en pasning som blir til et innlegg fra høyre i boksen. Flø skal klarere, men ender i stedet opp med å legge ballen til rette for Sunde rett utenfor. Spissen setter så 1-1 i nettet på iskaldt vis.
    51'
    Ser man på banespillet, er det fortjent at Åsane utligner her. I sum vært jevne vel 50 minutter.
    53'
    Åsane langt mer på hugget enn tilfellet var i den første omgangen. Blant andre Kokosz virker å ville langt mer i denne andre omgangen.
    54'
    Kolbotn-frispark til høyre i banen. Heggs serve stanges unna, men flere ser ut til å bli blendet av solen.
    55'
    Et stopp i spillet etter en smell på hjemmelagets Jensen. Ser ikke ut til å kunne fortsette.
    58'
    Gjestenes Panengstuen står meget langt ute idet bortelaget triller ball. Sunde ser dette idet hun vinner ballen, men skuddet går langt utenfor.
    60'
    Inn: Synne Kjølholdt
    Ut: Marina Jensen
    60'
    Mo mottar et spennende innlegg fra venstre, men touchen er ikke optimal. Panengstuen i Kolbotn-målet kan overta. Ikke langt unna en målsjanse.
    61'
    Fortsatt en svært tett og jevn affære idet vi har passert timen. Kolbotn med et slags initiativ kort tid etter 1-1-målet, men ikke noe av den veldig nevneverdige sorten.
    62'
    Fridlund setter fint fart på i retning boksen, men pasningen videre står ikke i stil. Hadde bra driv mot farlig sone der.
    63'
    I skrivende stund definisjonen på et oppgjør som ender med poengdeling, dette. Lagene er omtrent like gode, det er sjansefattig og man nuller stort sett hverandre ut idet man nærmer seg de respektive boksene.
    65'
    Hjemmelagets Dale virker å ha fått nok her et par sekunder, og det går mot et bytte. Går av banen for egen maskin.
    66'
    Inn: Helene Gloppen
    Ut: Dina Fosso Dale
    66'
    Fridlund nok en gang god idet hun fører ball i mellomrommet, men forsøket er enkelt for Kvammen.
    67'
    Rot i Åsanes bakre rekker, men Preus må se at Kvammen får slått til corner! Hjemmelaget med hodemist idet man skal spille seg ut bakfra, og plutselig har spissen ballen på vel 16 meter. Hun klemmer til, et forsøk som på mesterlig vis slås til corner av Kvammen rett utenfor strek. Ikke langt unna 1-2.
    67'
    Kvammen slår først unna. Beines så unna.
    67'
    Kolbotn med klart flest målsjanser her, og Preus sin var av den saftige sorten. Gjestene med et klart overtak i den statistikken.
    69'
    Gult kort til Åsane
    Mathea Andresen
    Klar trøyeholding og et greit kort.
    70'
    Kolbotn-frispark rett inne på egen halvdel. Slås kort.
    71'
    Nok en gang farligheter foran Kvammen, men ingen i hvitt får avsluttet skikkelig. Larsen er nok nærmest, men sisteskansen kan plukke greit.
    72'
    Preus er etter et fremspill, men Kvammen får slått unna før spissen får rundet henne. Innbytteren med flere solide involveringer her.
    72'
    Det skytes fra Alfredsen et stykke ute, men ballen ender i stolpen! Kolbotn med et klart overtak nå. En ball klareres kun delvis unna, før Kolbotns nummer 6 klemmer til fra ganske så langt hold. Ballen ender i utsiden av stolpen. Stor mulighet der. Kvammen hadde muligens fått en hanske på ballen.
    72'
    Åsane-frispark et stykke inne på gjestenes halvdel. Panengstuen plukker Løvås sin serve.
    73'
    Kolbotn-frispark rett inne på hjemmelagets halvdel. Kort variant.
    74'
    Osnes-Ringen prøver å lure Kvammen fra langt ute, men forsøket bommer med en god del. Kolbotn klart nærmest et ledermål her.
    75'
    Åsane sliter fortsatt med å sette gjestene på store prøver, og man er nokså heldige som ikke ligger under her om man ser på sjansestatistikken.
    76'
    Ingen tvil om at Åsane ikke imponerer sine fremmøtte her, og man blir nå kjørt ganske kraftig av laget som har slitt stort på fremmed gress så langt i 2024.
    77'
    Inn: Ida Kroken
    Ut: Mathilde Sangolt
    78'
    Inn: Karoline Svanes
    Ut: Mathea Andresen
    78'
    Offside til høyre i banen for Kolbotn. Trolig Lia som er innenfor.
    79'
    Kolbotn har nå seks store målsjanser, scoringen inkludert, mens det for Åsanes del har blitt med situasjonen der man scoret. Da sier det seg selv at man er heldige som fortsatt har 1-1 her.
    80'
    Kolbotn-frispark på rundt 30 meter. Hegg prøver seg, men Kvammen har god kontroll.
    81'
    Stanges unna foran i feltet. Blir til slutt en andre corner.
    82'
    Treffer Brunes, men hun header feil vei. Åsane spilles lave nå.
    83'
    Åsane som nevnt baktunge idet det er under 10 minutter igjen av ordinær tid. Kolbotn har spilt seg opp til å være klart best i denne andre omgangen.
    84'
    Mye klabb og babb i boksen. Markeres til slutt for en offside.
    85'
    Åsanes assistenttrener får et gult kort.
    85'
    Kolbotn-offside sekunder etter corneren. Langt til høyre i banen, ikke langt fra dødlinjen. Trolig Larsen som er innenfor.
    86'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Liliana Malloul
    Ut: Christina Osnes-Ringen
    86'
    Selma Løvås
    Får det gule for en forseelse nær inngangen til egen boks.
    86'
    Kolbotn-frispark til venstre i banen, ikke så langt fra boksen. Spennende innleggshold. Serven forlenges til corner.
    87'
    Kolbotn vil ha straffe, men det ser korrekt ut å la den passere. Kolbotn, Kolbotn og atter Kolbotn nå.
    87'
    Åsane voldsomt baktunge de siste minuttene her, og det ser nesten ut som om man forsvarer en ledelse.
    89'
    Kolbotn-frispark helt til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    90'
    Et Åsane-innlegg mot Sunde, men Panengstuen plukker elegant. Hadde utvilsomt vært ufortjent med et Åsane-mål nå.
    90'+1
    Nok et innlegg, denne gangen fra Kjølholdt til venstre. Plukkes nok en gang.
    90'+1
    Åsane med det som virker å være en sen sluttspurt, selv om den foreløpig ikke inkluderer målsjanser. Kolbotn har altså vært marginer unna en andre fulltreffer gang på gang i denne andre omgangen.
    90'+3
    90'+4
    Veronika Fjeldvær markerer for full tid på Åsane Arena, hvor det ender 1-1 mellom Åsane og Kolbotn. Gjestene fra Oslo nærmest tre poeng i solskinnet. Kolbotn ledet også halvveis, men 0-1 ble til 1-1 da Katarina Dybvik Sunde traff blink da den andre omgangen var vel fem minutter gammel. Åsane slet med å komme til flere store målsjanser etter hvert som omgangen skred frem, og i stedet var Kolbotn gang på gang marginer unna ytterligere nettsus. Andrea Kvammen fikk et sjeldent innhopp da Savanna Duffy måtte gi seg halvveis, men Åsanes sisteskanse vartet etter hvert opp med en rekke solide involveringer mot et Kolbotn-lag på jakt etter tre poeng. En periode hadde de oransje nok med å klarere unna, et kampbilde som forteller oss at poenget er av den noe heldige sorten. Alt i alt var Kolbotn klart nærmest tre poeng i Åsane i kveld, men laget som "aldri" vinner borte denne Toppserie-våren, må altså ta til takke med ett poeng i Bergen.