Slutt

1-1

Supporterfordeling på VG
463
258
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hjertelig velkommen til denne livedekningen av Åsane - Lyn. Dette er den 23. runden i Toppserien 2023.
    Dette er en nokså viktig kamp i nedrykksstriden, men begge har en grei luke ned til Arna-Bjørnar på kvalifiseringsplassen. Åsane ligger på 8. plass med seks poeng ned til streken, mens Lyn på plassen foran har syv poengs klaring. Mye skal dermed gå galt i innspurten, dersom disse lagene skal rote seg inn i ordentlig trøbbel.
    Åsane kom hjem med bare 1-0-tap i bagasjen fra bortemøtet med Rosenborg sist, og i kampene før ble det poeng hjemme mot Vålerenga og seier mot Avaldsnes. Dermed burde selvtilliten være bra hos de oransje nord i Bergen.
    Hos Lyn er formen noenlunde bra også. Det ble et forsmedelig tap etter ekstraomganger mot Vålerenga i semifinalen i cupen, men laget slo tilbake ved å slå Avaldsnes sist.
    Mye vær i Bergen i ettermiddag, der det er meldt opptil full storm og en del nedbør. Åsane ligger imidlertid ikke verst til i kommunen, men det kan likevel tidvis bli utfordrende spilleforhold.
    Lyn vant 3-0 her i cupen i august, men i juni ble Oslo-laget sendt hjem med 4-0 i bagasjen i serien. Årets første møte endte 1-1 i Oslo.
    Åsane gjør noen endringer fra laget som tapte mot Rosenborg sist. Helene Gloppen, Ida Kroken og Synne Bjørnebøle går ut, mens Karen Vistnes, Kaja Karlsen og Nina Vestbøstad er kommet inn.
    Lyn stiller med samme elleve som vant mot Avaldsnes sist. Det betyr at lagets toppscorer med 12 mål, Anna Aahjem, fortsatt er ute med skade.
    Blåser og regner sidelengs på Åsane Arena før avspark, så dette skal bli trivelig.
    Kampen har startet
    0'
    Men nå er været såpass bra her, at vi starter like gjerne kampen to minutter før oppsatt tid.
    0'
    Det smeller i stolpen fra Sunde! Et innlegg finner spissen bak i feltet, og da stiger hun til værs og stanger ballen i stolpen og ut. Vinkes for offside i etterkant, men vanskelig å si om det er på henne.
    1'
    Vinket i etterkant av headingen til Sunde.
    1'
    Tatt kort.
    1'
    Åsane som definitivt har kommet best ut av åpningen på kampen her. Presser høyt og stresser bortelaget.
    2'
    Veivåg spiller opp mot Karlsen, men ballen er ikke nøyaktig nok. Lyn overtar.
    3'
    Tatt kort.
    3'
    Åsane med motvind i første omgang, men i øyeblikket er den ubetydelig.
    4'
    Karlsen får et fint oppspill og setter fart oppover mot sekstenmeteren. Er en mot en mot Sandnes Olsen, og den duellen går Lyn-spilleren seirende ut av da Åsane-spilleren får en dårlig touch. Utspill.
    5'
    Kokosz med en avslutning, men Odden redder enkelt.
    9'
    Frispark i fin innleggsposisjon. Slår en smart, kort variant mot Melgård, men den blir litt for upresis på det glatte kunstgresset. Innkast.
    9'
    Lyn forsøker å spille seg inn i feltet fra venstre, men de blir stoppet før det blir farlig.
    10'
    Sunde drar seg løs og finner spisskollega Karlsen. Hun vender videre over til høyre, men Åsane må roe ned og vende ned og rundt. Har ikke hastverk her, hjemmelaget.
    11'
    Er nokså greie spilleforhold, men både titt og ofte river vinden til og gjør det hele vanskelig for spillerne.
    11'
    Melgård finner Røsholm Olsen med en fin stikker. Spissen får tak i ballen og drar seg nesten løs fra Vistnes, men Åsane-spilleren får jobbet seg på rett side før Lyn-spilleren er alene gjennom.
    12'
    Fin prestasjon av Røsholm Olsen, som fra venstrekanten avanserer 40 meter og kommer seg til avslutning fra innsiden av sekstenmeteren. Får imidlertid ikke skikkelig dreis på den, og da redder Duffy enkelt.
    14'
    Mål for Åsane!
    Åsane 1 - 0 Lyn
    Mål: Katarina Dybvik Sunde
    Målgivende: Karen Vistnes
    Sunde sender Åsane til himmels! Spissen får et innlegg fra Vistnes langt ute i feltet. Det ser litt optimistisk ut, men da Odden kommer ut på halvdistanse, er spissen nådeløs da hun får sjansen til å sette hodet mot ballen. Pent mål av Sunde, men den må Odden ta på sin kappe.
    15'
    Tatt kort.
    18'
    Lyn kommer seg rundt og får slått inn fra venstre, men Evensen stanger ballen unna.
    18'
    Lyn forsøker å heve seg nå, denne gangen fra høyresiden. Det sitter imidlertid ikke helt som støpt i kombinasjonene.
    20'
    Closs kommer til en heading fra åtte meter, men backen er presset og får ikke fart i avslutningen. Duffy redder enkelt.
    20'
    Nok en fin sjanse for hjemmelaget. Denne gangen er det Karlsen som får et fint oppspill i mellomrom, får ta med ball og avslutte fra 15 meter. Like over. Har god tid der, og den avslutningen må du få på mål. Ser imidlertid ut som Odden var på ballen, men dommer gir ikke corner.
    21'
    To lag som er glade i å holde ballen på bakken. Det passer fint i vinden her.
    23'
    Lyn spiller i voldsom medvin på banen nå, men motvinden blåser på resultattavlen.
    24'
    Melgård drar seg inn i feltet og finner Olsen, men Lyn-spilleren kommer ikke til avslutning.
    25'
    Åsane kan kontre. Jensen finner Evensen på overlapp. Stopperen slår inn på direkten, men Palm stanger unna.
    25'
    Åsane ligger dypt og venter på overganger.
    26'
    Fare på ferde bak hos Åsane! Det er Closs som får et godt innlegg på bakre stolpe, og backen vinner duellen mot en Duffy på halvdistanse. Lyn-spilleren får til en heading, men heldigvis for Duffy, daler ballen ned på nettaket!
    27'
    Melgård får en ball midt på hjemmelagets halvdel. Hun drar seg inn i sekstenmeteren og får til en avslutning, men spissen sklir på det våte underlaget og får ikke fulltreff på avslutningen. Blokkert.
    29'
    Lyn vinner kampens første corner.
    31'
    Godt slått inn i feltet, der Skjelstad Jensen kommer til en heading. Farlig retning på den, men det er mange spillere mellom ball og mål, og avslutningen blir blokkert.
    31'
    Tydelig at Lyn fælt savner den angrepstrusselen Anna Aahjem er.
    33'
    Hernes forsøker å tre gjennom mot Røsholm Olsen, men sistnevnte får ikke kontroll på mottaket og ballen sklir inn til Duffy.
    34'
    Melgård får et oppspill i feltet, men må nok engang nøye seg med innkast.
    35'
    Åsane står godt oppi Lyn-spillerne, som sliter med å spille seg fri høyt i banen.
    35'
    Åsane får en sjelden kontring, men Jensen får et litt langt touch og da får Palm avverget til innkast.
    35'
    Sunde forsøker seg fra 20 meter, men avslutningen går rett på Odden.
    36'
    Jorde spiller vegg og får tilbake ballen midt på hjemmelagets halvdel. Spissen får bra med rom og setter fart oppover mot sekstenmeteren, før hun forsøker skuddet fra 20 meters hold. Utførelsen er imidlertid ikke bedre enn tanken, og skuddet går rett på Duffy.
    37'
    Holmen vender og avslutter fra 20 meter, men ballen går et par meter utenfor.
    37'
    Hernes skyter hull i lufta, men da sklir den i stedet over til Myrseth, som får to avslutningsmuligheter fra kloss hold. Den første blir blokkert på femmeteren, mens det andre forsøket går i nettveggen. Brukbar sjanse, det.
    39'
    Frispark
    39'
    Røsholm Olsen kommer rundt til venstre og slår hardt inn, men innlegget går rett i hanskene til Duffy.
    40'
    Åsane får bygge opp et angrep høyt i banen, men det stopper ved et innleggsforsøk som går over Karlsen bak i feltet.
    42'
    I det regnet vender tilbake til Åsane Arena.
    42'
    Sunde forsøker en optimistisk avslutning med venstrebeinet fra kanten av sekstenmeteren, men den har Odden ingen problemer med å redde.
    43'
    Gult kort til Åsane
    Nina Vestbøstad
    Henger i ryggen på Røsholm Olsen, og drar til slutt Lyn-spilleren i bakken midt på egen halvdel. Frispark i fin innleggsposisjon.
    44'
    Stusset bak i feltet og blir til slutt ufarlig.
    45'
    Pause
    45'
    Da er det pause på Åsane Arena. De første 45 minuttene har vært jevnspilte og relativt sjansefattige, men Katarina Dybvik Sunde klarte å få ballen i mål, da hun steg til værs og stanget ballen forbi en Odden på halvdistanse etter et kvarters spill. Lyn har hatt mye ball og spilt seg til noen halvsjanser, men de savner sårt en trussel på topp og da har Åsane hatt god kontroll. Mye vær i den første omgangen, men i pausen er det ganske fint og vindstille. Så får vi se hva de siste 45 vil bringe.
    2. omgang
    45'
    Vi er i gang igjen.
    45'
    Lyn fortsetter som i store deler av den første omgangen, med å trille ball på vertenes halvdel.
    46'
    Oppspill i bakrom mot Røsholm Olsen, men Vistnes har lukta lunta og får avverget til innkast.
    47'
    Sunde får et oppspill på midten og setter fart, men spissen blir helt alene og blir løpt opp av Skjelstad Jensen.
    47'
    Det singler i metallet bak Duffy! Det er Røsholm Olsen som får ballen 25 meter fra mål, og da varter spissen opp med noe fra øverste hylle, der hun vender opp og smeller til. Skuddet er hardt og godt, men smeller på innsiden av stolpen og ut. Der var Duffy sjanseløs!
    48'
    Røsholm Olsen er aktiv nå. Denne gangen vender hun opp og trer gjennom Closs til venstre, men backen får ikke fatt i ballen før den sklir utover dødlinjen til utspill.
    50'
    Lyn kjører på nå.
    51'
    Stanges unna fra Fosso Dale. Jorde får imidlertid slå inn på nytt, og fra femmeteren får Røsholm Olsen flikke ballen mot mål. Duffy kaster seg ned og gjør en stor redning. Corner.
    51'
    Heades utenfor.
    52'
    Åsane holder på å sause det til for seg selv. De klarer ikke spille seg ut, og plutselig er det Melgård som får all tid i verden til å avslutte fra 15 meter. Skuddet går imidlertid igjen rett på Duffy.
    53'
    For en mulighet for gjestene! Closs får en motorvei alene til venstre, der hun får avansere helt inn til kanten av femmeteren. Backen kan avslutte selv, men spiller i stedet 45 grader ut i feltet. Der står Lyn-spillerne i kø, og til slutt er det Jorde som får avslutte fra straffemerket. Lyn-spilleren sklir rimidlertid i det våte kunstgresset, og da blir avslutningen bare en sleiv mot målet til Duffy. Der bør det jo stå 1-1!
    54'
    Igjen får Lyn avslutte fra kloss hold, men Duffy gjør nok engang en kvalifisert redning.
    56'
    Åsane kjører en kontring, der Sunde spiller Karlsen, som videre spiller til Evensen på overlappen. Backen forsøker å slå inn igjen i feltet, men ballen sklir av foten og går i nettveggen.
    57'
    Melgård går til dødlinjen og slår inn. Over alt og alle.
    57'
    Lyn presser høyt og godt. Det er noe helt annet ved Lyns tilnærming i den andre omgangen.
    58'
    Ved midtstreken. Tatt kort.
    59'
    Åsane klarer å roe ned tempoet litt nå.
    60'
    Karlsen spilles opp og drar seg lekende lett forbi Skjelstad Jensen på kanten. Spissen slår så inn i feltet, der Kokosz til slutt får ballen på kanten av sekstenmeteren. Hun drar seg litt innover før hun klemmer til, men avslutningen går et par meter utenfor.
    61'
    Closs blir liggende nede etter en tøff duell ved sidelinjen. Ser umiddelbart litt skummelt ut.
    62'
    Lyn-spilleren kommer seg på beina igjen. Blokkerte et oppspill med tinningen, og det er naturligvis aldri noe behagelig. Så får vi se om hun får komme på banen igjen etter hvert her. Det viktigste er i alle fall at det gikk bra!
    63'
    Spillet er i gang igjen.
    63'
    Closs er på banen igjen.
    63'
    Åsane har klart å ri av det verste presset og får nå flere lengre seanser dypt i banen.
    64'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Kaja Karlsen
    Inn med mer løpskraft på topp.
    64'
    Åsane i en mer tradisjonell 5-4-1 nå.
    65'
    Ved midtstreken. Tatt kort.
    65'
    Dale får slå inn fra høyre, men det blir ingen suksess. Lyn kontrer.
    66'
    Gjestene må roe ned.
    66'
    Igjen misser Åsane da de skal spille seg ut, men denne gangen klarer ikke Melgård å vende seg løs. Ender med et innlegg som går utover dødlinjen til utspill fra Duffy.
    68'
    Mye stopp i spillet og mange korte pasningssekvenser fra begge lag nå. Rotete kamp, noe som passer Åsane godt.
    69'
    Røsholm Olsen får slå inn fra venstre, og i feltet blir det en avslutning fra kloss hold. Blokkert til corner.
    70'
    Ender ute hos Palm, som forsøker slegga fra 22 meter. Like over.
    70'
    Sangolt skal inn for hjemmelaget.
    72'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Mathilde Sangolt
    Ut: Katarina Dybvik Sunde
    Jobbet godt i dag Sunde, men nå er tanken på vei mot å bli tom.
    72'
    Oppspill mot Closs i bakrom, men Duffy er fint ute og plukker. Closs slenger ut et bein på jakt etter ballen, men ender opp med å treffe Åsane-keeperen i stedet. Frispark.
    74'
    Slått langt.
    74'
    Kvarteret igjen på Åsane Arena. Har Lyn noe å svare med på tampen?
    74'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Joshualyn Reeves
    Ut: Tanja Myrseth
    Offensivt bytte.
    74'
    Lyn triller og triller rundt Åsanes sekstenmeter, men sjansen blir forspilt da Closs spiller bort ballen inne i feltet. Åsane får klarert.
    77'
    Sangolt vinner ballen og Åsane kan kontre. Kokosz setter opp Jensen til venstre, men backen treffer ingen med innlegget. Fin sjanse for hjemmelaget, og Jensen var noe oppgitt ovre manglende løp fra sine medspillere.
    77'
    Røsholm Olsen med en lang ball opp mot Jorde, men den sikrer Evensen inn til Duffy.
    78'
    Jorde får til en avslutning på halvspretten fra skrått hold, men den har Duffy ingen problemer med. Åtte redninger nå på vertenes keeper.
    79'
    Lyn lykkes ikke i nevneverdig grad med å spille seg til åpenbare målsjanser.
    80'
    Midt på egen halvdel. Slått langt.
    82'
    152 tilskuere her i stormen.
    82'
    Åsane står godt i ramma og holder Lyn på god avstand.
    83'
    I det regnet fosser ned over Åsane Arena.
    84'
    Offside for Lyn
    84'
    Slått langt.
    84'
    Lyn med et par innlegg inn i boksen, men Åsane rydder unna.
    85'
    Enda et innlegg fra distanse, men Duffy har ingen problemer med å fange den.
    86'
    Skal nok legges til et par minutter ekstra etter skaden til Closs.
    86'
    Jorde med innlegg fra venstre, men ballen går igjen inn i hanskene til Duffy.
    87'
    Åsane får holde ballen litt på Lyns halvdel.
    87'
    To minutter igjen. Skal Lyn klare å skape en avgjørende målsjanse?
    88'
    Nok en avslutning fra distanse fra gjestene, men igjen går den rett på Duffy.
    88'
    Mål for Lyn!
    Åsane 1 - 1 Lyn
    Mål: Trine Skjelstad Jensen
    Målgivende: Anna Palm
    Gjestene utligner! Palm slår en fantastisk ball opp til Jensen. Midtstopperen tar ned ballen på brystet, tar en berøring til og banker den opp i nettaket fra 16 meters hold. Fantastisk scoring, og vi er like langt!
    89'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    89'
    På ingen måte ufortjent at Lyn får scoringen sin, men det må jo være bittert for hjemmelaget at den kommer så sent.
    90'+1
    Ser ikke ut som Åsane har noe mer i seg enn å forsøke å ri av dette til ett poeng nå.
    90'+2
    Der er Åsane heldige! Et innlegg finner Reeves på bakre stolpe. Innbytteren forsøker en akrobatisk avsluitning på hel volley, men ballen sniker seg utenfor Duffys høyre stolpe. Svært nær at Lyn fullbyrder comebacket!
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her