0-2
337
809

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Toppseriens fjerde runde mellom Åsane og Rosenborg fra Åsane Arena!
    Hjemmelaget i oransje trøyer spilte seriekamp forrige helg, og vant byderbyet mot Arna Bjørnar 2-0. Det trengtes, for nyopprykkede Åsane stod med null poeng før den kampen etter tap mot både Røa og Brann. Kan det bli en ny god opplevelse for kveldens hjemmelag?
    Forhåndsfavoritt Rosenborg på sin side står med full pott etter tre seire av tre mulige. I tur og orden har trønderne slått Stabæk (3-0), Arna-Bjørnar (1-0) og Røa (1-0) i starten av sesongen. Det betyr også at bortelaget står med null baklengsmål før kveldens kamp.
    Solen skinner og det er varmt i været i Åsane i kveld. Det nærmer seg avspark, og lagene forventes på banen i løpet av få minutter!
    Da entrer spillerne banen!
    1'
    Kampen sparkes i gang på Åsane Arena!
    1'
    Mye midtbane-spill i åpningen. Høyt tempo.
    2'
    Rosenborgs første sjanse, og den er stor! Skinnes Hansen får til et bra skudd fra sin høyrekant-posisjon, men ballen ender en meter over målet til Duffy.
    3'
    Bortelaget fortsetter å styre spillet i åpningen, og Åsane sliter med å holde på ballen for øyeblikket.
    4'
    Ny småsjanse til bortelaget. Et skudd rett på keeper Duffy fra 16 meter.
    5'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Selma Sol Magnusdottir
    Klareres på første stolpe.
    7'
    KJEMPESJANSE! Jøsendal forserer inn i Åsanes felt og får til et godt skudd på Duffy. Keeperen er med på notene.
    8'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Emilie Joramo
    Tas kort.
    8'
    Jeg noterer flere skudd på mål til bortelaget allerede. Det nærmer seg et åpningsmål om Åsane ikke får opp presisjonen.
    9'
    Åsane får tildelt et frispark
    Karen Vistnes
    Tas kort.
    10'
    Åsane oppe på en sjelden visitt inne i bortelagets boks. Innlegget fra Bjørnebøle blir blokkert.
    11'
    Sjanse-bonanza foran Åsanes boks! Skinnes Hansen har terrorisert hjemmelaget så langt, og kommer til en brukbar sjanse. Rosenborg plukker opp igjen ballen og får til et nytt skudd fra utenfor 16-meteren. Like utenfor.
    12'
    Sara Hørte
    Tas kort.
    13'
    Rosenborg nærmer seg virkelig her nå! Spiller fine kombinasjonsspill rundt Åsanes boks, men enn så lenge har det ikke resultert i baller i nettet.
    15'
    Rosenborg fortsetter å styre spillet på gressmatten.
    17'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Cesilie Andreassen
    Stor sjanse, men det dømmes offside. Duffy var uansett med på notene.
    19'
    Åsane har fått mer kontroll på Rosenborgs angripere nå, men hjemmelaget har til gode å skape sin første sjanse.
    21'
    Nytt skudd på mål fra gjestene. Midtstopper Lysebo oppe på en visitt.
    23'
    Bortelaget er farlig frempå igjen, men kaptein Evensen er med på notene for Åsane.
    25'
    Småskummelt, men Duffy er med på notene og plukker opp ballen.
    25'
    Rosenborg fortsetter å presse på for en åpningsscoring. Flere småfarlige skudd fra utenfor boksen. Åsane-keeperen har vært der hun skal være så langt.
    26'
    Åsane får endelig kjenne litt på ballen, men det ender i utspill fra mål for Rulyte i Rosenborg-buret.
    28'
    Nytt skudd fra Rosenborgs venstreside men Duffy holder hjemmelaget inne i kampen så langt. Flott redning.
    28'
    Rosenborg har fått kampen inn i sitt spor nå. Mye fint spill rundt Åsanes boks.
    30'
    Farlig hold.
    31'
    Mål for Rosenborg!
    Åsane 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Cesilie Andreassen
    Frisparket fra rundt 17 meter blir lagt rett i mål! Den offensive midtbanespilleren legger ballen fint nede i høyre hjørnet, og Duffy har ikke en sjanse til å ta den.
    32'
    Alise Evensen
    Tas kort.
    33'
    Mali Lilleås Næss
    Tas kort
    34'
    Åsanes første sjanse! Kokosz får til et skudd fra kanten av 16-meteren, men keeper Rulyte har god kontroll.
    34'
    Synne Skinnes Hansen
    36'
    Savanna Duffy
    Skytes langt, men blir klarert av bortelaget Rosenborg.
    37'
    Nytt skudd fra Jøsendal fra kanten av 16-meteren. Duffy er med på notene, men må gi til corner. Plukkes enkelt av keeper.
    39'
    Nytt skuddforsøk fra Åsane, og det er Kokosz denne gangen. Ender noen meter over mål.
    40'
    Oransjetrøyene er mer med etter 0-1 scoringen, men Rosenborg er flinke på å holde på ball.
    41'
    Tas kort.
    43'
    Lite som skjer på Åsane Arena i sluttminuttene av omgangen.
    44'
    Maria Olsvik
    Skytes langt i det dommeren blåser av til pause.
    45'+1
    45'+1
    0-1 til pause, og det er vanskelig å skrive noe annet enn at det er fullt fortjent. Rosenborg står med tosifret antall skudd på mål i den første omgangen, og uten Duffy i Åsane-buret kunne kampen vært over til pause. Hjemmelaget har vært farlig frempå ved et par anledninger, men det har ikke vært de største sjansene. Alt lever før den andre omgangen!
    45'+1
    2. omgang er i gang! Kan Åsane få noe med seg her, eller vil Rosenborg fortsette å presse på for flere scoringer? Det nærmer seg 2. omgang.
    45'+1
    Synne Bjørnebøle
    Tas kort.
    47'
    Åsane blir avblåst for offside
    Litt for ivrig der, Bjørnebøle.
    47'
    Rosenborg har tatt kontroll på ballen. Åsane ligger dypt inne på egen halvdel.
    49'
    Åsane 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Synne Skinnes Hansen
    Målgivende: Cesilie Andreassen
    Rosenborg økte til 2-0 etter slapt Åsane forsvarsspill. Andreassen slår ballen inn og etter et forsøk på en klarering faller ballen til Skinnes Hansen. Hun setter den klinisk bak Duffy.
    49'
    Rosenborg fortsetter å presse på etter scoringen.
    52'
    Tas kort på midtbanen.
    54'
    Åsane 0 - 3 Rosenborg
    Målgivende: Synne Skinnes Hansen
    Skinnes Hansen kommer på et flott løp langs høyresiden og finner Andreassen inne i feltet. Nr. 5 setter sitt andre for dagen i en bue over Duffy.
    54'
    Da blir dette ekstremt vanskelig for Åsane. Rosenborg har åpnet den andre omgangen på fantastisk vis.
    57'
    Åsane får tildelt et hjørnespark
    Hjemmelagets første hjørnespark for kvelden blir klarert.
    57'
    Rugile Rulyte
    Tas nede ved egen 16-meter.
    58'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Elin Sørum
    Ut: Cesilie Andreassen
    To bytter fra Rosenborg.
    59'
    Inn: Emilie Nautnes
    Ut: Emilie Joramo
    60'
    Rosenborg fortsetter å male på mot Åsanes boks. Ender i et hjørnespark.
    61'
    Klareres.
    61'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Katarina Dybvik Sunde
    Ut: Mathilde Sangolt
    To bytter fra Åsane også.
    61'
    Men sjansen er ikke over av den grunn. Rosenborg plukker opp igjen ballen og skyter, men den ender opp på tribuneplass.
    62'
    Tas kort.
    63'
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Andrine Mo
    Åsanes andre bytte.
    63'
    Skytes langt fra keeperen.
    64'
    Mye stopp i spillet med flere bytter og frispark. Åsane virker ikke å ha et gir for å prøve å komme tilbake i kampen for øyeblikket. Bortelaget virker veldig fornøyd.
    65'
    Rosenborg virker ikke like ivrig på å spille seg forbi Åsane. Mye spill inne på hjemmelagets banehalvdel.
    68'
    Skuddforsøk fra Rosenborg. Et par meter utenfor målet til Duffy.
    70'
    Kjempesjanse til Skinnes Hansen på Rosenborgs høyreside! Et fint løp blir til etter en fin ball fra lavere i banen. Kantspilleren fosserer inn i banen, og skyter i lengste. Like utenfor!
    71'
    Åsane med litt ball i laget nå. Rosenborg gjør klart et trippelbytte.
    73'
    Nergård får ballen inne i 16-meteren, men får et dårlig touch. Da er Duffy på plass for å plukke opp ballen. Der kunne det fort stått 4-0!
    75'
    Inn: Kaja Karlsen
    Ut: Anette Snørteland Jensen
    76'
    Inn: Frøya Dorsin
    Ut: Anna Langås Jøsendal
    77'
    Inn: Ina Vårhus
    Ut: Mathilde Harviken
    77'
    Inn: Kristine Minde
    Ut: Synne Skinnes Hansen
    Da tror jeg samtlige bytter er på plass!
    77'
    Kjempesjanse til Rosenborg igjen! Klabb og babb inne i Åsane feltet, og plutselig står det en spiller fra bortelaget alene med keeper. Pareres fint.
    78'
    Mye bytter, oppstykket spill og slurvefeil for øyeblikket.
    80'
    Kristine Minde
    Tas kort.
    80'
    Rosenborg fortsetter å spille fin fotball inne på Åsanes halvdel, uten å true hjemmelaget for mye.
    82'
    Rosenborg-spiller nede med krampe. Spillet er stoppet.
    83'
    Vi er i gang igjen.
    84'
    Milena Kokosz
    Tas kort.
    84'
    Der skal det stå 1-3! Rosenborg roter skikkelig i det bakerste leddet for første gang i kveld, og Åsane er på plass for å utnytte. Ballen ender hos Sunde på rundt 15 meter, men spissen blåser avslutningen over.
    85'
    Så skjer det ting i andre enden! Innbytter Nautnes får allers tider mulighet til å sette bortelagets fjerde, men også denne avslutningen blir satt et stykke over.
    86'
    Mer Åsane-spill for øyeblikket. Hjemmelaget står høyt i presset. Kan det komme en trøstescoring?
    88'
    Ina Vårhus
    Frispark inne på egen halvdel. Skytes langt.
    88'
    Åsane beholder ballen i laget, men har slitt med presisjonen i hele kveld. Også i dette tilfellet.
    90'
    Inn: Marie Anglevik
    Ut: Ida Kroken
    90'+1
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Synne Bjørnebøle
    To bytter fra Åsane på tampen.
    90'+1
    Dette ser ut til å ebbe ut i en 3-0 seier for Rosenborg.
    90'+2
    90'+4
    Forhåndsfavoritt Rosenborg tar dermed en solid 3-0-seier med seg hjem igjen til Trondheim. Bortelaget var i en egen klasse i store deler av kampen, noe også skuddstatistikken (2-20) også viser tydelig. Oransjetrøyene jobbet hardt og iherdig, men presisjonen var ikke på plass for dem i kveld. De største sjansene fant sted i den første omgangen, men det var først i den andre halvdelen kampen ble punktet etter timen spilt. Alt i alt en meget fortjent seier til Rosenborg, og for Åsane er det nye sjanser for poeng allerede til helgen borte mot Stabæk. Rosenborg får besøk av LSK Kvinner. Da takker jeg til alle som har fulgt kampen med meg i kveld, og ønsker alle en fin onsdagskveld.