0-3
126
146

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Ørn Horten og Mjøndalen!
    Det er duket for cupfest i hele Norge, og et av årets høydepunkt for mange klubber! I dag får vi et helbrunt oppgjør på Lystlunden Stadion når Ørn Horten får besøk av Mjøndalen i norgesmesterskapets første runde.
    Ørn Horten holder til i Post Nord-ligaen avdeling 1, og møtte Jerv i første runde på lørdag. En sen scoring fra ligafavorittene gjorde at Ørn Horten tapte 1-0 i Grimstad. I fjorårets sesong ble Ørn Horten ble nummer 7.
    Mjøndalen spiller som mange vet i OBOS-ligaen, og har vært i den nest øverste divisjonen siden de rykket ned fra Eliteserien tilbake i 2021-sesongen. Gjestene har hatt en tøff start på årets sesong, med uavgjort mot Raufoss i første kamp og 3-1-tap mot Sogndal på lørdag.
    Ørn Horten og Mjøndalen møtte hverandre i andre runde av cupen tilbake i 2015. Etter 120 minutter med fotball stod det 2-2, og dermed måtte det hele avgjøres med straffesparkkonkurranse. Der viste det daværende Tippeliga-laget seg sterkest, og sikret seg dermed avansement til tredje runde. Vertene håper på en liten cupbombe i kveld, og har vist seg sterke mot antatt bedre motstand tidligere. I 2017 slo Ørn ut Sandefjord, og var nære på å slå ut Vålerenga i runden etter. I fjor var også vertene nære en cupskrell mot Fredrikstad, men røk ut etter en sen overtidsscoring av Joannes Bjartalid. For Mjøndalens del ble det exit i den tredje runden i fjor, etter et knusende tap hjemme mot Raufoss.
    Det begynner å bli en stund siden noen av lagene hevdet seg ordentlig i turneringen, men begge lag har faktisk løftet kongepokalen ved flere anledninger. Ørn Horten har vunnet cupen hele fire ganger, tilbake i 1920, 1927, 1928 og 1930. Mjøndalen har løftet kongepokalen tre ganger, i 1933, 1934 og 1937. Dette var før klubber fra Nord-Norge fikk lov til å delta, og regnes derfor ikke som et reelt norgesmesterskap. De siste årene har det blitt tidlig exit for vertene, mens Mjøndalen sine beste prestasjoner er fire kvartfinaler i perioden mellom 2013 og 2019.
    Lagene er klare, og vi nærmer oss avspark på Lystlunden Stadion! Vertene stiller med det samme laget som mot Jerv på lørdag, med blant annet nysigneringen, Noah Riise, sønnen til Bjørn Helge Riise inne i startelleveren. Mjøndalen gjør tre endringer fra forrige runde i OBOS-ligaen. I mål får Fagereng en sjelden sjanse, mens Dahlby får sine første minutter denne sesongen. I tillegg er Conteh tilbake på spissplass, etter at han fikk rødt kort i åpningskampen mot Raufoss.
    1'
    Der er vi i gang!
    1'
    Rogulj setter fart fremover og finner Schie ute til venstre. Han smeller til fra skrått hold, men Fagereng redder.
    2'
    Vertene vinner et frispark.
    2'
    Ørn Horten får tildelt et frispark
    Tas hurtig.
    2'
    Mjøndalen triller ball og leter etter åpninger, men vertene har vært flinke til å stenge av i starten.
    5'
    Krawiec drar seg ned til dødlinja, men innlegget sklir av foten og går over mål.
    7'
    Så ligger Krawiec nede med en skade, og må få behandling. Ser ut som han må bytte her, høyrekanten.
    8'
    Schie får frispark ute til venstre.
    9'
    Spillerbytte - Ørn Horten
    Inn: Yonas Larsen
    Ut: Alex Krawiec
    9'
    Philip Schie
    Mjøndalen får frispark inne i egen sekstenmeter.
    10'
    Bringaker legger inn fra høyre, men vertene klarerer unna.
    10'
    Så får Ørn Horten frispark ved midtbanen.
    10'
    Thomas Knutsen
    Tar den kort.
    10'
    Mjøndalen blir avblåst for offside
    Mathias Bringaker
    Bringaker vinkes av for offside.
    12'
    Schie som har vært mye involvert i starten vinner et nytt frispark ute til venstre.
    13'
    Arnar Førsund
    Slår langt.
    13'
    Kadriu prøver å finne Schie på løp, men Fagereng kommer tidlig nok ut og plukker ballen.
    14'
    Nytt frispark til vertene, denne gangen i en fin posisjon høyt i banen ute til venstre.
    15'
    Leroy Nilsen
    Slår den mot bakerste stolpe, men Mjøndalen klarerer unna.
    15'
    Ørn vinner sin første corner.
    16'
    Ørn Horten får tildelt et hjørnespark
    Yonas Larsen
    Heades unna ved første stolpe.
    17'
    Øverby prøver å finne Singh på motsatt side, men pasningen er upresis og vertene vinner ballen tilbake.
    19'
    Det har ikke vært noen sjanser så langt, men det er vertene som har åpnet denne kampen best.
    19'
    Bringaker vinner en corner for gjestene.
    20'
    Mjøndalen får tildelt et hjørnespark
    Sivert Øverby
    20'
    Mål for Mjøndalen!
    Ørn Horten 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Mathias Bringaker
    Målgivende: Sivert Øverby
    Bringaker sender Mjøndalen i ledelsen! Gjestene samler seg ved femmeteren og Øverby legger den presis mot bakerste stolpe. Der får høyrekanten løpt seg fri før han bredsider ballen ned i hjørnet.
    20'
    Så vinner gjestene et frispark.
    22'
    Mjøndalen får tildelt et frispark
    Peder Vogt
    22'
    Øverby prøver å finne Singh ute til venstre nok en gang, men også denne gangen er pasningen upresis og Singh rekker ikke den.
    25'
    Mjøndalen har hevet seg etter scoringen, og er det førende laget nå.
    25'
    Holten prøver å finne Conteh i bakrom, men Solberg oppfatter faren og plukker ballen.
    28'
    Pop driver fremover og får lagt inn fra høyre, men ballen får mye luft under seg og Fagereng plukker enkelt.
    30'
    Bringaker roper på straffe etter en duell med Førsund, men dommeren rister på hodet.
    32'
    Nilsen får frispark ute til høyre.
    33'
    Spiller kort.
    33'
    Spilt over en halvtime i Horten, og bortsett fra målet har det ikke vært en eneste målsjanse i kampen.
    35'
    Pedersen ligger nede for telling og må få behandling.
    36'
    Pedersen er tilbake på banen igjen.
    36'
    Mjøndalen vinner en corner.
    36'
    Solberg bokser unna til en ny corner.
    37'
    Treffer en Mjøndalen-spiller inne i boksen, men headingen går over.
    37'
    Ørn Horten 0 - 2 Mjøndalen
    Mål: Brinder Singh
    Målgivende: Mathias Bringaker
    Mjøndalen er dødelig effektive! Bringaker tar med seg ballen ned til dødlinja før han slår inn mot straffemerket. Der venter Singh, som smeller ballen i det lengste hjørnet. Flott avslutning!
    40'
    Så får vertene et frispark i gunstig posisjon, tjue meter fra mål.
    41'
    Alban Kadriu
    Godt forsøk fra Kadriu! Bøyer den over muren, men en halvmeter til side for mål.
    42'
    Vertene får frispark.
    44'
    Brinder Singh
    Tar den hurtig.
    44'
    Vogt drar seg innover i banen før han skyter fra 18 meter. Avslutningen fra høyrebacken går langt over mål.
    45'
    Gjestene får frispark nede ved eget hjørneflagg.
    45'+1
    Andreas Hippe Fagereng
    Slås langt.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause Lystlunden Stadion og Mjøndalen leder 2-0 etter de første førtifem! Det har vært en sjansefattig omgang, men gjestene har vært dødelige effektive foran mål. Målet kom etter at Bringaker bredsidet ballen i mål på en corner fra Øverby. Målscoreren var så arkitekt når han fant Singh inne i boksen, før venstrekanten klinket ballen ned i hjørnet. Vertene har vært fullt på høyde i banespillet, men ikke skapt nok foran mål og dermed leder gjestene 2-0. Vi er straks tilbake med mer.
    45'+1
    Der er andre omgang i gang!
    45'+1
    Inn: Frank Bamenye
    Ut: Christian Hargott
    45'+1
    47'
    Tas kjapt.
    47'
    Nilsen er nære på å treffe Rogulj med et innlegg fra høyre, men Skogen klarerer unna.
    50'
    Singh blir tatt og får frispark. Gjestene flytter laget opp.
    52'
    Solberg er sterkest i feltet og plukker ballen.
    53'
    Nytt frispark til gjestene, denne gangen ute til høyre.
    54'
    Peder Vogt
    Spiller tilbake til Holten.
    54'
    Nære på for Conteh! Gjestene bygger opp fint ute til høyre, og til slutt får Vogt slått inn foran mål. Der kommer Conteh løpende i stor fart, men Pop får klarert avslutningen ut til corner med en flott takling.
    55'
    Heades unna.
    55'
    Gjestene virker å ha ganske god kontroll på denne kampen for øyeblikket.
    58'
    Ørn Horten blir avblåst for offside
    Adrian Rogulj
    Bamenye spiller en fantastisk pasning i bakrom på Schie og plutselig kommer gjestene to mot én. Rogulj løper for tidlig inn, og dermed er han i offside når pasning fra Schie kommer. Avslutningen til spissen blir også reddet av Fagereng.
    59'
    Nilsen får frispark.
    61'
    Spiller kort til Pop.
    61'
    62'
    Gult kort til Mjøndalen
    Øverby holder igjen Bamenye på vei fremover, og får kampens første gule kort.
    62'
    Frank Bamenye
    Blir vinket av for en offside.
    63'
    Øverby stopper en overgang nok en gang, men slipper unna gult kort denne gangen.
    65'
    Setter kjapt i gang.
    65'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Meinhard Olsen
    Ut: Mathias Bringaker
    66'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Mats Pedersen
    66'
    Vertene med et lite trykk på gjestene de siste fem minuttene nå.
    68'
    Gult kort til Ørn Horten
    Får det gule for protester, etter at gjestene får frispark.
    70'
    Peder Vogt
    70'
    Gjestene vinner et nytt frispark.
    71'
    Sondre Skogen
    Slår kort.
    71'
    Singh drar med seg ballen ned mot dødlinja før han slår inn i boksen. Brenden prøver seg på første touch, men avslutningen fra innbytteren går langt over mål.
    73'
    Ørn Horten trenger et mål nå, for å holde liv i avansement. Selv om de har vært gode i banespillet, har det foreløpig blitt skapt lite foran målet til Fagereng.
    75'
    Og så kommer den store sjansen til vertene! Larsen slår inn mot femmeteren, og Bamenye får tatt ned ballen. Innbytteren vender om og skal bare plassere den inn fra kort hold, men havner i ubalanse og dermed går avslutningen over mål. Sånne sjanser har ikke hjemmelaget råd til å bomme på!
    75'
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Sivert Øverby
    75'
    Bamenye får frispark.
    78'
    Sebastian Pop
    Har dårlig tid nå og setter kjapt i gang.
    78'
    Inn: Daniel Hamde
    Ut: Alban Kadriu
    78'
    Peder Vogt
    Vogt drøyer tiden på et innkast, og får til slutt det gule kortet.
    79'
    Gjestene presser på for en redusering nå.
    80'
    Conteh får en bra mulighet, men touchet er dårlig og da forsvinner også muligheten.
    84'
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Johannes Dahlby
    84'
    Inn: Keerat Singh
    Ut: Brinder Singh
    84'
    Inn: Steffen Wivestad
    Ut: Philip Schie
    85'
    Inn: Erik Skulstad-Hansen
    Ut: Adrian Rogulj
    85'
    Snaue fem minutter igjen av ordinær tid, og vertene må ha to mål.
    86'
    Gjestene bruker god tid med ballen nå.
    89'
    Brenden kommer seg ned til dødlinja og får slått inn foran mål. Tokstad må tilbake å hente den, og dermed går headingen et stykke utenfor.
    90'
    Ørn Horten 0 - 3 Mjøndalen
    Mål: Kristoffer Tokstad
    Målgivende: Alie Conteh
    Tokstad setter spikeren i kista! Bamenye mister ballen, og gjestene setter fart. Conteh spiller Tokstad igjennom og alene med Solberg er innbytteren iskald. En lekker chip over keeperen og 3-0 er et faktum. Game over!